„În lucrări au fost antrenați 445 de salvatori și pompieri”. Toate localitățile din țară au fost reconectate la curentul electric

#diez, 12 ianuarie 2019 10:15

Din cauza codul galben de condiții meteo complicate, mai multe localități au fost deconectate, ieri, de la energia electrică. Astăzi, localitățile din țară au fost reconectate la energia electrică. Articolul „În lucrări au fost antrenați 445 de salvatori și pompieri”. Toate localitățile din țară au fost reconectate la curentul electric apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
15:00
Valeriu și Veronica Moraru s-au cunoscut la Colegiul de Construcții din Chișinău. Pe atunci băiatul cu părul de foc i-a spus Veronicăi să ia loc lângă el, în bancă, și nu s-au mai despărțit vreodată. Arhitecți de meserie, cu afaceri în domeniul designului vestimentar și în fabricarea mobilei, soții Moraru au pus într-o zi lacăt la ușă și s-au apucat de cutreierat Europa ca să își găsească un nou loc de trai, mai liniștit, mai de suflet.  Articolul (foto) Un cuplu din Moldova a restaurat o casă cu o istorie de peste 115 ani. Cum arată pensiunea și cât te va costa o noapte acolo apare prima dată în #diez.
Acum o oră
14:45
Promo-LEX a publicat cel de al treilea raport al încălcărilor înregistrate în privința desfășurării perioadei electorale. Cele mai grave încălcări înregistrate sunt subiecte precum intimidarea observatorilor Promo-LEX, startul prematur al campaniilor de promovare politică, utilizarea resurselor administrative și oferirea cadourilor cu tentă electorală, raportarea lacunară a cheltuielilor de către grupurile de inițiativă dar și alte situații care vizează nerespectarea de către administrația publică a unor prevederi legale. Articolul Promo-LEX: Cadouri electorale, startul prematur al campaniilor de promovare politică și secții de votare mai puține decât s-au planificat apare prima dată în #diez.
14:30
Partidul Liberal a făcut public lista candidaților înscriși pe circumscripțiile uninominale. Aici lipsește Mihai Ghimpu și Alina Zotea, însă îi putem vedea pe Corina Fusu, Dorin Chirtoacă, Roman Boțan și liderul organizației unioniste ODIP, Vlad Bilețchi. Articolul (video) Partidul Liberal a anunțat candidații pe circumscripțiile uninominale și pe lista de partid apare prima dată în #diez.
14:30
China va curăţa într-o manieră respectuoasă Muntele Everest de trupurile neînsufleţite ale alpiniştilor care şi-au pierdut viaţa la peste 8.000 de metri altitudine, conform unui anunţ recent al Asociaţiei de Alpinism din Regiunea Autonomă Tibet, citat miercuri de agenţia Xinhua. Articolul Muntele Everest va fi curățat de trupurile alpiniştilor care şi-au pierdut viaţa la peste 8.000 de metri altitudine apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
14:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) anunță că astăzi, 24 ianuarie curent, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a participanților/competitori la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019. Articolul Astăzi este ultima zi în care se pot înregistra candidații la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
13:45
Încă din cele mai vechi timpuri, berea a stârnit o adevărată admirație, iar în prezent aceasta este băutura preferată a majorității oamenilor, mai ales în sezonul cald al anului. Cu toate acestea, puțini cunosc care este diferența dintre o bere industrială, pe care o putem găsi în orice market din țară, și o bere artizanală, care este produsă pe cale naturală și lipsită de orice aditivi alimentari. Articolul (foto) Află secretul berii craft de la Denis Buța, tânărul care a deschis o berărie în Chișinău apare prima dată în #diez.
13:45
Din 2010 itemii examenelor de bacalaureat și desfășurarea acestora au suportat o serie de modificări. Cert este că rezolvarea cât mai multor teste va contribui la pregătirea ta pentru susținerea cu brio a examenului maturității. În acest an, absolvenții treptei liceale vor susține proba examenului de bacalaureat la „Disciplina de Profil” pe data de 14 iunie. #diez îți prezintă testele pe care le-au avut absolvenții la „Disciplina de Profil”, începând cu anul 2014, la sesiunea de bază. Articolul BAC 2019: Pregătește-te pentru bacalaureat. Rezolvă testele examenului la „Disciplina de Profil” din ultimii 5 ani apare prima dată în #diez.
13:45
Eroul unui meme poate deveni oricine, iar personajele celor mai populare meme-uri s-au schimbat cu timpul și arată altfel. Vezi mai jos cum arată în prezent personajele din meme-urile cunoscute. Articolul (foto) Cum arată în prezent personajele celor mai populare meme-uri de pe rețelele de socializare apare prima dată în #diez.
13:30
Luptătoarea de stil liber din Moldova, Anastasia Nichita, a obținut o nouă victorie în Pro Wrestling League, concursul pe echipe din India. Tânăra sportivă evoluează pentru echipa Haryana Hammers, care conduce în clasament după primele 3 etape. Articolul Luptătoarea de stil liber din Moldova, Anastasia Nichita, a obținut o nouă victorie în Pro Wrestling League din India apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
13:15
Noua organizație Genius Academy are ca prim scop în anul 2019 să ajute tinerii Moldovei printr-un curs de mentorat în arta dezbaterilor, în cadrul căruia să instruiască tânăra generație despre cum să își formuleze o opinie proprie și care e cea mai bună metodă de a o exprima în fața unui public. Articolul Fii gata pentru cea mai nouă provocare din 2019! Descoperă arta dezbaterilor și învață să vorbești liber în fața unui public apare prima dată în #diez.
13:15
Atacantul naționalei Moldovei de fotbal, Vitalie Damașcan, a înscris primul gol într-un meci oficial pentru clubului Torino U-19. Fotbalistul a înscris în meciul din cadrul 1/4 de finală a Cupei Italiei printre echipele de juniori contra Veronei U-19. Articolul (foto) Atacantul naționalei Moldovei de fotbal, Vitalie Damașcan, a înscris primul gol oficial pentru Torino FC apare prima dată în #diez.
12:30
Reşedinţa, estimată la 1.7 milioane de dolari, este oferită ca premiul principal în cadrul unui concurs de eseuri. Participanţii trebuie doar să plătească o taxă de 25 de dolari şi să scrie un eseu. Articolul Concurs neobișnuit în Canada: O vilă de 1,7 milioane de dolari va fi oferită în schimbul unui eseu apare prima dată în #diez.
12:15
Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis instanței de judecată spre examinare, cauza penală în privința ex-președintelui Academiei de Științe din Moldova și soției acestuia - fost rector al Universității Academiei de Științe, fiindu-le incriminat excesul de putere și depășirea atribuțiilor de serviciu, săvârșite în perioada de timp cuprinsă între 1 ianuarie 2011 și 30 iunie 2016, cu cauzarea daunelor considerabile, conform art.328 alin.1 Cod Penal. Articolul Dosarul fostului președinte al Academiei de Științe și soției acestuia a fost trimis în instanța de judecată apare prima dată în #diez.
12:15
Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost găsit vinovat de trădare de patrie. Procuratura cere o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru acesta. Articolul Fostul președinte al Ucrainei, Viktor Ianukovici, a fost găsit vinovat de trădare de patrie. Ce pedeapsă riscă acesta apare prima dată în #diez.
12:00
La sigur ai auzit despre Uniunea Europeană, dar foarte puțini știu cum activează și ce se întâmplă în interiorul acestei structuri. Astfel, Asociația Studenților din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vine cu un proiect inedit- Model European Union Iași, care are drept scop promovarea valorilor Europene în rândul tinerilor. Articolul Află cum funcționează instituțiile Uniunii Europene și participă la simulările procesului legislativ. Cum te poți înregistra apare prima dată în #diez.
11:45
Canadienii au cheltuit peste 40 de milioane de dolari pentru procurarea marijuanei în prima lună după, legalizarea acesteia. Mai mult de jumătate din sumă a fost acumulată în primele două săptămâni. Articolul Canadienii au cheltuit peste 40 de miioane de dolari pentru procurarea marijuanei în prima lună după leglizare apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
11:15
Alina Andronache este o tânără care promovează feminismul prin intermediul unui vlog. Ea reușește cu succes să îmbine cariera profesională, activitățile de voluntariat și educarea a trei copii. Alina poate fi considerată o feministă mai nestandard în viziunea societății din Moldova, deoarece este soția unui viitor preot și, inclusiv prin intermediul vlogului său, demonstrează că valorile creștine și cele feministe nu sunt neapărat contradictorii. Articolul (video) „Sunt Alina Andronache, sunt feministă”. Istoria unei tinere ce reușește să îmbine cariera, educarea a trei copii și activitatea de vlogging apare prima dată în #diez.
11:15
În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe traseele țării. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca. Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău. Articolul (video) Salvatorii au intervenit pentru deblocarea unui autobuz școlar, a două ambulanțe și șase autocamioane apare prima dată în #diez.
11:00
Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile capitalei se desfășoară în condiții de iarnă. La linie au ieșit 311 troleibuze și 84 de autobuze. Transportul public circulă pe toate liniile prevăzute, fără abateri de la program. Articolul Au fost împrăștiate 170 metri cubi de material antiderapant. Cum se circulă pe străzile Capitalei apare prima dată în #diez.
10:45
Profesia de agent imobiliar este calea spre succes pentru tine, aici la Chișinău. Devino agent imobiliar în cadrul companiei Acces Imobil. Articolul Schimbă-ți viața în anul 2019. Devino agent imobiliar la Acces Imobil apare prima dată în #diez.
10:00
Deşi anunţase că renunţă la ambiţiile privind crearea unui sistem de conectare la Internet pe baza dronelor, Facebook a reînceput să testeze drone solare, de data aceasta împreună cu un partener.  Articolul Încercarea vină n-are. Facebook testează din nou dronele solare pentru a acoperi tot Pământul cu Internet apare prima dată în #diez.
09:30
Patru bănci din Republica Moldova au fost incluse în Top 100 cele mai bune instituții financiare din Europa de Sud-Est în 2018-2019, făcut public astăzi. Clasamentul celor mai mari bănci a fost elaborat în funcție de activele deținute, capital, profitul brut, ROA și ROE, în baza rapoartelor anuale elaborate de auditori internaționali, informează MOLDPRES. Articolul 4 bănci din Moldova au fost incluse în top 100 cele mai bune din Europa Sud-Est. Care sunt acestea apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
09:15
Economia Republicii Moldova este la nivelul anului 1982. Și dacă cândva era pe locul doi de la coadă în Europa, ultima fiind Albania, acum Albania este pe locul patru de la coadă, având un Produs Intern Brut per capita de două ori mai mare ca cel al Moldovei. Articolul (video) Economia Republicii Moldova se află la nivelul anului 1982. Cum explică experții acest fenomen apare prima dată în #diez.
09:00
Peste 30 de autogări din țară vor fi complet modernizate în următorii trei ani. Vor fi reabilitate atât clădirile administrative, platformele și parcările aferente autogărilor, cât și infrastructura adiacentă - grupurile sanitare, sistemele de canalizare și aprovizionare cu apă, rețelele de iluminare. De asemenea, vor fi construite rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și vor fi modernizeze sistemele de informare și management, anunță Agenția Proprietăți Publice. Articolul Autogările din țară au fost concesionate pe termen de 25 de ani. Acestea urmează a fi modernizate apare prima dată în #diez.
08:45
Gigantul american, aflat sub presiunea unor rezultate nesatisfăcătoare în vânzările din 2018 şi sub tirul criticilor care îi reproşează lipsa de inovaţie, în special la aparatele iPhone, ar pregăti un smartphone nemaivăzut, cu ecranul de jur împrejur.  Articolul (infografic) Apple ar pregăti lansarea unui telefon revoluționar. Un ecran care înconjoară complet aparatul apare prima dată în #diez.
08:00
Annie Wang este o artistă din Taiwan care a devenit celebră grație unor serii de fotografii în care apare ea și fiul ei. Ea realiza anual câte o fotografie timp de 17 ani pe fundalul fotografiei precedente. Articolul (foto) O mamă din Taiwan și-a fotografiat fiul timp de 17 ani. Imaginile sunt incredibile apare prima dată în #diez.
07:45
În luna februarie, Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” v-a pregătit o serie se evenimente culturale pe orice plac și pentru orice vârstă. Vezi mai jos care este agenda concertelor pentru luna îndrăgostiților și a dragobetelor. Articolul Filarmonica Națională vă invită la o serie de evenimente culturale. Care este agenda concertelor pentru luna februarie apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
21:00
Dacă vrei să călătorești sau să locuiești într-un oraș în care prețurile pentru cazare, mâncare sau haine sunt de zeci de ori mai mari decât la Chișinău, Bălți sau Cahul, atunci în articolul de mai jos vei găsi o informație utilă. Recent a fost lansat cel de-al 15-lea studiu internațional anual cu privire la Demografia accesului la locuințe, în care s-a elaborat topul celor mai scumpe orașe din lume. Articolul (studiu, foto) Top 10 cele mai scumpe orașe din lume în care să locuiești în anul 2019 apare prima dată în #diez.
18:15
Jucătorii de tenis din Republica Moldova, Mihail Brovinschi și Daria Gorșunova, au ajuns în sferturi de finală în proba de dublu a turneului Tennis Europe „Cyprus Tennis Federation”. Vezi rezultatele înregistrate de sportivii noștri mai jos. Articolul Sportivii moldoveni, Mihail Brovinschi și Daria Gorșunova, s-au calificat în sferturile turneului Tennis Europe „Cyprus Tennis Federation” apare prima dată în #diez.
18:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de ceață, polei și ghețuș pentru ziua de joi, 24 ianuarie. Pe parcursul zilei de joi pe mai multe trasee naționale se va forma ghețuș. Articolul Avertizare meteorologică. Cod galben de ceață pe întreg teritoriu țării apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.