Portarul Stelei este mândru că Donald Tusk a amintit de cea mai mare performanță a fotbalului românesc (VIDEO)

Radio Chisinau, 12 ianuarie 2019 10:15

Fostul mare portar al Stelei, Helmuth Duckadam, care în 1986 a apărat patru penalty-uri la rând în fața Barcelonei, aducând clubului bucureștean Cupa Campionilor, a reacționat la mesajul președintelui Consiliului European, Donald Tusk, din cadrul discursului cu ocazia preluării României a președinției Consiliului Uniunii Europene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 15 minute
19:05
Nathalie Loiseau, ministrul francez al Afacerilor Europene, spune că şi-a numit pisica „Brexit” pentru că este indecisă, scrie The Independent, citat de News.ro și digi24.ro.
Acum 30 minute
18:55
La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă, informează Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 11-17 martie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 255,32 cazuri la 100 mii populație, nedepășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație).
18:50
Judecătorii francezi însărcinaţi cu anchetarea sistemului de corupţie pentru acoperirea cazurilor de dopaj din Rusia au emis două noi mandate internaţionale de arestare pentru foşti oficiali ai atletismului rus înainte de a-şi încheia investigaţiile, scrie AFP.
Acum o oră
18:35
În această seară, începând cu ora 19:00, la Teatrul Naţional din Bucureşti se vor decerna premiile GOPO, aflate acum la cea de-a 13-a ediţie. Filmul „Moromeţii 2”, în regia lui Stere Gulea, a primit cele mai multe nominalizări – 14. Este urmat de peliculele „Charleston” – cu 13 nominalizări, „Dragoste 1. Câine” – cu 11 şi „Pororoca” – cu 10 nominalizări. Ianna Ioniţă ne spune care sunt principalele nominalizări.
Acum 2 ore
18:10
SUA au acuzat marţi Rusia şi China de creşterea riscului unui conflict în spaţiu, în special prin dezvoltarea armelor antisatelit, în mijlocul unei dezbateri asupra unui tratat de menţinere a păcii în spaţiu, informează AFP.
18:00
Ministrul nigerian al educaţiei a declarat că părinţii care vor refuza să îşi trimită copiii la şcoală vor fi urmăriţi penal.
17:45
Un bărbat din Republica Moldova a fost prins de poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, după ce a trecut ilegal frontiera cu România, a anunţat, marţi, 19 martie, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră.
17:35
Republica Moldova este singura ţară din cele 117 de state-părţi la Convenţia de la Haga din 1961 cu privire la suprimarea cerinţei supralegalizării actelor oficiale străine, care, suplimentar implementării cu succes a serviciului e-apostila, dispune de un sistem on-line de verificare a autenticităţii apostilelor semnate electronic, prin intermediul portalului www.apostila.gov.md. Declaraţia a fost făcută de către secretarul general al Conferinţei de la Haga de Drept Internaţional Privat (HCCH), Christophe Bernasconi, în cadrul întrevederii cu secretarul de stat al MAEIE, Carolina Perebinos.
Acum 4 ore
17:00
Rusia a exclus marţi o îmbunătăţire a relaţiilor cu Ucraina dacă şeful statului ucrainean în exerciţiu, Petro Poroşenko, este reales pentru al doilea mandat la alegerile prezidenţiale din 31 martie, informează agenţiile de presă EFE şi Unian, potrivit Agerpres.
17:00
La momentul actual, în Republica Moldova, situația epidemiologică prin gripă este la nivel de intensitate joasă, informează Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale. Conform datelor parvenite din teritoriile administrative în săptămâna 11-17 martie 2019, morbiditatea prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare a constituit 255,32 cazuri la 100 mii populație, nedepășind pragul epidemic (315,88 la 100.000 populație).
16:45
Din 1 aprilie curent, pensionarii din capitală care circulă gratuit cu transportul public, vor primi abonamente anuale de călătorie de tip nou, informează MOLDPRES.
16:40
Companiile de distribuție și furnizare a energiei electrice solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) ajustarea tarifelor, după ce au semnat contractele de livrare pentru perioada 1 aprilie 2019-31 martie 2020.
16:30
Aproape 250 de biblioteci publice, majoritatea de la sate, au rămas înafara procesului de modernizare în cadrul programului Novateca, implementat de către IREX-Moldova.
16:20
Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate. Inspectoratul Naţional de Patrulare a venit astăzi cu precizări cu privire la ultimele modificări operate în Regulamentul Circulației Rutiere, comunică MOLDPRES.
16:20
Primari din opt țări, inclusiv Republica Moldova, au semnat o declarație-angajament, numită Solar Mayors Charter, de valorificare a energiei solare în mediul urban. Documentul a fost adoptat în cadrul Solar Cities, un forum internațional care a avut loc la Lisabona în perioada 18-19 martie, transmite IPN.
16:10
Valeria Marcu din Ungheni a devenit câştigătoarea trofeului Festivalului „Mărţişor Dorohoian” – 2019 (România). Ungheneanca a cucerit publicul cu piesele „Eternitate” de George Grigoriu și „Pedepsește-mă, dar nu pleca” semnată de compozitorul Viorel Gavrila, transmite MOLDPRES.
16:00
Parlamentul va găzdui expoziția cunoscutului sculptor Serghei Ganenco, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a legislativului.
15:50
Premierul britanic, Theresa May, îi va scrie marţi sau miercuri preşedintelui Comsiliului European, Donald Tusk, pentru a solicita o amânare a Brexitului, a declarat purtătorul său de cuvânt.
15:35
Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a anunțat că renunță la funcție. Declarația a fost făcută, astăzi, în cadrul discursului special adresat națiunii.
15:30
Cetățenii vor fi informați, prin diverse activități, spoturi și pliante, despre competențele Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și despre cum își pot apăra drepturile în calitate de consumator în domeniile pe care instituția le reglementează. Campania de informare se va desfășura până în luna octombrie.
15:25
Două persoane au fost reținute pe un termen de 72 ore, iar alte două sunt audiate în calitate de bănuiţi, în urma perchezițiilor desfășurate astăzi de angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale /PCCOCS/ şi ofițerii Serviciului de Informații și Securitate la Serviciul Fiscal de Stat, comunică MOLDPRES.
Acum 6 ore
15:10
Consumatorii din strada Miorița, 1, 3/1, 3/2, 7/1 din capitală vor rămâne miercuri, 20 martie, fără apă la robinet. Furnizarea apei va fi întreruptă între orele 13.00 și 17.00, transmite IPN.
15:00
Ministrul italian de interne Matteo Salvini refuză să primească în porturile Italiei o barcă de salvare cu 49 de persoane la bord, informează DPA.
14:55
Aproximativ 40 de persoane au fost evacuate preventiv dintr-o clădire din apropierea sediului Uniunii Europene de la Bruxelles în urma unei ameninţări cu bombă care a fost trimisă unei companii de consultanţă, relatează Associated Press, potrivit Mediafax.
14:40
Primari din opt țări își consolidează eforturile pentru a spori numărul de proiecte urbane cu privire la utilizarea energiei solare și pentru a implica cetățenii în tranziția la energia regenerabilă, ca parte a unei inițiative lansate de PNUD Moldova. Astfel, primarii au semnat Solar Mayors Charter, o declarație internațională a primarilor care promovează valorificarea energiei solare în mediul urban. Documentul a fost adoptat în cadrul Solar Cities, un forum internațional care a avut loc la Lisabona în perioada 18-19 martie.
14:40
Partidul Socialiștilor a creat fracțiunea parlamentară în noul Legislativ, încălcând însă prevederile Regulamentului Parlamentului care stabilește expres că acest lucru se poate realiza doar după ședința de constituire a Parlamentului.
14:25
Deciziile de ieri ale Adunării Populare de la Comrat, care a efectuat anumite modificări ale Codului Electoral al regiunii și a amânat cu șase săptămâni data alegerilor pentru funcția de bașcan, este comentată de experți ca un „fulger pe cer senin”. La rândul său, președintele Igor Dodon vorbește despre o posibilă destabilizare a situației în regiune.
14:20
Grav accident rutier pe raza localităţii Răducăneni, din judeţul Iaşi, România, soldat cu un mort şi trei persoane rănite. Două tiruri şi un camion sunt implicate în eveniment, iar drumul naţional 28 Albiţa – Iaşi este blocat.
14:15
Tot mai multe persoane, în special mame cu copii mici sunt observate cerșind pe străzile capitalei. Responsabili din cadrul Direcției municipale de protecție a drepturilor copilului menționează că de cele mai multe ori acestea o fac din dorința de câștig ușor, punând în pericol securitatea copiilor și-i îndeamnă pe locuitorii capitalei să contacteze autoritățile atunci când observă asemenea cazuri.
14:00
Traficul rutier va fi restricționat pe mai multe străzi din capitală, pe 22 martie, zi în care se va desfășura meciului de fotbal Moldova-Franța, pe stadionul Zimbru din Chișinău.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.