Armaşu: Sectorul de creditarenebancară este în proces de transformare

Adevarul (Moldova), 12 ianuarie 2019 10:10

Convieţuirea pe aceeaşipiaţă a instituţiilor bancare şi nebancare de credit este un fenomen absolutnatural, care actualmente este în proces de transformare, considerăguvernatorul Băncii Naţionale, Octavian Armaşu. Potrivit lui, organizaţiilenebancare de credit, datorită dimensiunilor mici, dar şi a profilului maisporit de risc, au o flexibilitate mai mare, costuri de procesare mai mici şide obicei, o mărime mai mică a creditelor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
16:30
Două persoane au fost reţinute, iar altele două sunt audiate într-un dosar de evaziune fiscală şi escrocherie. De comiterea acestor infracţiuni sunt suspectaţi doi agenţi economici înregistraţi în regiunea transnistreană. Potrivit oamenilor legii, aceştia includeau date denaturate privind veniturile şi cheltuielile, neachitând TVA în sumă de peste 3 milioane de lei, transmite IPN.
16:00
Preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, a demisionat din funcţie marţi, 19 martie. Liderul de la Astana se afla în această funcţie din anul 1990.
Acum 6 ore
13:30
Deputatul Blocului electoral ACUM Octavian Ţîcu susţine că ACUM va avea propriul candidat pentru funcţia de preşedinte al Parlamentului şi va promova ideea de anulare a sistemului electoral mixt.
13:30
Un bărbat de 49 de ani, locuitor al raionului Criuleni, a fost condamnat de prima instanţă la 15 ani de închisoare pentru faptul că, timp de un an, a comis acţiuni cu caracter sexual faţă de un copil 5 de ani, cu care locuia în aceeaşi gospodărie.
13:00
Mandatele actualilor primari expiră pe 14 iunie 2019, în condiţiile în care pe 14 iunie 2015 au avut loc alegerile locale generale precedente. Potrivit legislaţiei electorale, data alegerilor locale generale se stabileşte prin hotărârea Parlamentului, cu cel puţin 60 de zile înainte de votare.
13:00
Idee pe care merge Blocul ACUM este anularea votului mixt şi declanşarea de alegeri anticipate în baza unui sistem de vot corect, susţine deputatul blocului, istoricul Octavian Ţîcu, într-un interviu pentru Europa Liberă, citat de IPN. Cu toate acestea, a precizat Ţîcu, Blocul ACUM va participa la constituirea noului Parlament şi va înainta un candidat pentru preşedinţia Parlamentului.
Acum 8 ore
12:00
Opt autoturisme înmatriculate în străinătate, dar cu termenul de aflare pe teritoriul R. Moldova depăşit, au fost depistate şi reţinute în cadrul unei ample operaţiuni, desfăşurată de echipele mobile ale Serviciului Vamal, în comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Patrulare. Conducătorii auto au fost amendaţi şi obligaţi să-şi scoată vehiculele din ţară.
Acum 12 ore
09:10
Proiectul de intrare a Republicii Moldova în spaţiul relaţiilor internaţionale se face prin uşa Moscovei. De această părere este analistul politic Anatol Ţăranu. Analistul s-a referit la proiectul pe care l-a prezentat preşedintele Igor Dodon la Conferinţa de Securitate de la Munchen pe care şeful statului l-a numit „concept al politicii externe echilibrate”, transmite IPN.
Ieri
14:20
În prezent, relaţiile dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă nu sunt într-o situaţie ideală, însă între cele două state nu există probleme care nu ar putea fi soluţionate. Declaraţia aparţine preşedintelui Comitetului pentru relaţii externe al Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Constantin Kosacev, şi a fost făcută la o întrevedere cu ambasadorul moldovean la Moscova, Andrei Neguţa, transmite IPN.
13:10
Compania Doverie-Invest din Bulgaria, care a obţinut permisiunea prealabilă a Băncii Naţionale, a achiziţionat peste 3.173.751 de acţiuni ale băncii de importanţă sistemică Moldindconbank, ca pachet unic, la valoarea de 764.048.815,74 lei. Acţiunea de cumpărate a avut loc luni, 18 martie, în cadrul licitaţiei cu strigare desfăşurate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori, transmite IPN.
13:10
Un bărbat de 55 de ani a fost transportat în stare gravă la spital în urma exploziei unei butelii de gaze în localitatea Ocniţa, raionul Ocniţa. Bărbatul a suferit arsuri multiple şi este internat la spitalul raional, transmite IPN.
13:10
De câteva zile, terenurile sunt însămânţate cu cereale, mazăre, rapiţă şi sfecla de zahăr. Vasile Şarban, şef de direcţie la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, a declarat pentru IPN că, imediat cum va trece perioada îngheţurilor târzii de primăvară, care de obicei se înregistrează în prima şi a doua decadă a lunii aprilie, agricultorii vor putea însămânţa terenurile cu porumb, floarea soarelui şi cartofi.
12:00
Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan. Preşedintele ţării a discutat despre evoluţia situaţiei politice în Republica Moldova, după ce Curtea Constituţională a validat rezultatele alegerilor parlamentare.
12:00
În scopul prevenirii şi combaterii transportului ilicit de călători în traficul internaţional, în mai multe puncte de trecere a frontierei s-au desfăşurat verificări minuţioase asupra transportatorilor de pasageri. Acţiunile respective au fost organizate sub egida Ministerului Economiei şi Infrastructurii, în conlucrare cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră, Serviciului Fiscal de Stat şi Agenţiei Naţionale de Transport Auto (ANTA).
09:30
Deşi reprezintă o afacere riscantă, cooperarea politică cu Democraţii oferă un spaţiu de „coexistenţă”, care poate deveni util pentru Socialişti. Mai mult ca atât, constituirea coaliţiei de guvernare elimină presiunea unor alegeri anticipate organizate concomitent cu alegerile locale, scrie politologul Dionis Cenuşa într-un articol de analiză pentru Agenţia IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Primăria Chişinău informează că în cadrul acţiunii de salubrizare a albiei râului Bâc desfăşurată sâmbătă, 16 martie, au participat peste 1.500 de oameni. Timp de două ore, reprezentanţii municipalităţii, ai sectorului asociativ, agenţii economici, elevi şi cetăţeni au colectat circa 6.000 de saci de deşeuri.
16:20
Un focar de pestă porcină africană a fost înregistrat în satul Beşghioz, din UTA Găgăuzia. Într-o gospodărie individuală de la marginea satului, doi porci s-au îmbolnăvit, iar la câteva zile au murit. Animalele au fost incinerate şi înhumate. În localitate a fost declarată carantină pentru 45 de zile.
13:30
Propunerea Partidului Democrat ca blocul ACUM să preia funcţia de premier într-o eventuală coaliţie de guvernământ în formatul DMD-ACUM ar putea fi o acţiune tactică pentru a se forma, în realitate, o coaliţie între PDM şi PSRM.
13:30
Într-un raport de 46 de pagini, Departamentul de Stat al SUA dă o radiografie a drepturilor omului în Republica Moldova, domeniu care determină obiectivele de cooperare cu Republica Moldova.
13:10
După indexarea cu 5,3% din 1 aprilie, mărimea medie a pensiei pentru limită de vârstă se va majora cu 91,85 lei, pentru 526 de mii de beneficiari, iar pensiile de dizabilitate se vor majora cu 72,07 lei, pentru 125 de mii de beneficiari, transmite IPN.
13:00
Fata de 12 ani găsită moartă, acum două zile, într-o pădure între satele Chiţcani şi Mereneşti din raionul Căuşeni s-ar fi sinucis, potrivit versiunii preliminare a organelor de poliţie din regiunea transnistreană, transmite IPN.
12:50
Doi dintre cei şapte profesori turci de la Liceul „Orizont”, expulzaţi la începutul lunii septembrie 2018 din Moldova, au fost condamnaţi la închisoare. Unul dintre ei a fost condamnat la şase ani de detenţie, iar celălalt la nouă ani, transmite IPN.
12:50
Partidul Socialiştilor nu a închis uşile pentru discuţiile cu blocul electoral ACUM. Marţi, 19 martie, organele interne ale PSRM se vor aduna din nou pentru a decide ce va face formaţiunea în continuare. Declaraţia aparţine deputatului ales din partea Partidului Socialiştilor Vlad Batrîncea, transmite IPN.
12:30
Deputatul ales din partea blocului ACUM Igor Munteanu afirmă că funcţia de premier nu îi aparţine PDM ca să o ofere cuiva şi că în spaţiul public este creată intenţionat impresia falsă că blocul se izolează de procesul politic din ţară. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În profunzime” de la Pro TV, transmite IPN.
15 martie 2019
12:40
O fată de 12 ani, dată dispărută acum aproape o lună, a fost găsită moartă într-o pădure dintre satele Chiţcani şi Mereneşti, raionul Căuşeni. Potrivit organelor de poliţie din regiunea transnistreană, care investighează cazul, au fost dispuse mai multe expertize medico-legale, transmite IPN.
12:30
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetic (ANRE) informează că la moment nu există motive pentru creşterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nicio solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz”, care să prezinte şi probe pentru o eventuală modificare a preţului.
12:20
Lidera PAS, Maia Sandu, a confirmat încă o dată că Blocul ACUM refuză orice dialog cu PDM şi  că nu va accepta să formeze o alianţă cu democraţii, chiar dacă aceştia ar fi dispuşi să le ofere funcţia de prim-ministru. Preşedinta PAS consideră că şefia Guvernului înseamnă prea puţin într-un stat unde deciziile sunt luate în afara Cabinetului de Miniştri.
09:20
Blocul ACUM a propus un program pe care aşteaptă ca oamenii de bună credinţă să-l voteze în viitorul Parlament. Acest program include o declaraţie politică prin care s-ar recunoaşte caracterul capturat al instituţiilor statului. Afirmaţia aparţine copreşedintelui blocului ACUM, Andrei Năstase şi a fost formulată la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.
00:50
Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, este supărat pentru faptul că cetăţenii au decis să dea votul pentru cele patru partide care au acces în Parlament, dar nu pentru Partidul Comuniştilor. Fostul şef de stat s-a arătat nedumerit cum alegătorii au putut să voteze partide care ar fi fost implicate în frauda bancară din Republica Moldova.
14 martie 2019
13:00
Alexandru Oleinic, deputatul independent ales pe circumscripţia 47, deschisă pentru alegătorii stabiliţi în Transnistria, susţine că PDM o să facă tot posibilul ca să găsească parteneri pentru a crea o coaliţie de guvernare.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.