Militarii și salvatorii au pornit să lichideze consecinţele ninsorilor abundente și să dea o mână de ajutor oamenilor

Today.md, 11 ianuarie 2019 21:20

În această seară, peste 60 de militari ai Armatei Naţionale, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale, au pornit pe traseele naţionale cu tehnică specială pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente din ultimele două zile și să acorde ajutor cetățenilor blocați în nămeți.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 12 ore
18:50
Liderul PAS, Maia Sandu, a ales să candideze în diasporă pentru că nu poate conta pe voturile alegătorilor de acasă, unde s-a discreditat ca politician. De această părere este președintele PCRM, Vladimir Voronin. Declarațiile au fost făcute la emisiunea Glavnoe de la TVC21.
18:30
Progresul economic înregistrat de Moldova în perioada guvernării PDM este o contribuție la securitatea națională și regională, oferind în același timp țării noastre noi oportunități de cooperare în plan european. Declarația a fost făcută de către Vlad Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova la întrevederea cu Miroslav Lajčák, președintele în exercițiu al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa și ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei.
18:10
Guvernul Filip a făcut într-o perioadă scurtă şi într-un context foarte greu paşi importanţi pe calea spre Uniunea Europeană. Reformele realizate până în prezent trebuie continuate, a declarat ministrul român de Externe, Teodor Meleşcanu, într-un interviu exclusiv pentru Publika TV. Oficialul a adăugat că România este alături de Republica Moldova cu sprijin şi cu proiecte concrete, în beneficiul tuturor cetăţenilor.
17:40
Fostul producător general de la Jurnal TV Nata Albot, care a scandalizat opinia publică zilele acestea prin atacuri la adresa unui polițist pe care îl acuză că a discriminat un șofer vorbitor de rusă, din nou a dat-o în bară.
Acum 24 ore
12:10
Șoferul din Vulcănești, implicat în disputa lingvistică cu inspectorul de patrulare Andrei Rotaru, este un tânăr în vârstă de 29 de ani, pe nume Maxim T și are o sumedenie de schelete în dulap.
10:40
În cadrul unei emisiuni la TVR Moldova, lidera PAS Maia Sandu a declarat că își face cumpărăturile la Piața din sectorul Buiucani al Capitalei, acolo unde locuiește ea. Reporterul Telegraph a mers astăzi la așa numita piață „Flacăra” de pe str. Ion Creangă și a întrebat vânzătorii dacă au văzut-o vreodată la cumpărături. Majoritatea comercianților au răspuns că nu au văzut-o niciodată pe Maia Sandu la piață.
10:20
Binomul PAS-PPDA a scindat opoziția de dreapta în Republica Moldova și a compromis negocierile privind crearea unui bloc unic pentru alegerile din 24 februarie. Declarația aparține președintelui PL, Dorin Chirtoacă, și se conține într-o postare pe Facebook.
09:30
Rusia a instalat sisteme de rachete nucleare pe litoralul Mării Negre, în apropierea frontierei cu Ucraina, conform unor imagini prin satelit obţinute de Institutul Imagesat International, informează postul american de televiziune Fox News.
09:10
Astăzi, 19 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza. Sărbătoarea Botezului Domnului se mai numeşte şi „Arătarea Domnului”, „Descoperirea Cuvântului Întrupat”, „Epifania” sau „Teofania”, deoarece aduce aminte de momentul când Mântuitorul Hristos a fost botezat de Sfântul Ioan Botezătorul în apele Iordanului, prilej cu care s-a arătat lumii Sfânta Treime.
08:50
O femeie din Republica Moldova a fost transportată la Chișinău cu un echipaj SMURD. Aceasta a suferit un accident de circulație în România.
Ieri
22:50
Partidul Politic „Casa Noastră – Moldova” a solicitat astăzi, 18 ianuarie 2019, Comisiei Electorale Centrale să fie înregistrat în calitate de participant la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, cu opțiunea "BOICOT".
22:40
Un băiat de 9 ani din satulul Mitoc, raionul Orhei, a decedat în urma unui incident tragic. Nenorocirea a avut loc astăzi, la o moară improvizată din localitate.
22:00
Guvernul vine cu precizări urmare a unor informații tirajate de presa din trustul Platon-Ţopa privind transmiterea unui teren pentru construcția obiectului de menire social-culturală Asociației „Lăutarii”.
18:20
Șapte studenți-doctoranzi din țară vor primi Bursa de Excelență a Guvernului pentru anul 2019, în valoare de 2500 de lei, iar alți cinci studenți vor beneficia de Bursa nominală, care constituie 2000 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv.
16:40
Cinci autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.
15:50
Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, peste 387 mii de lei vor fi repartizați pentru 4 beneficiari.
15:40
Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2019, AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul 2018.
15:20
Femeile din Moldova sunt supărate foc pe lidera PAS, Maia Sandu, care nu a acceptat, în anul 2015, majorarea îndemnizaţiei pentru întreţinerea copiilor. Un grup de tinere mame a organizat astăzi un flashmob în faţa sediului PAS, unde au cerut socoteală fostului ministru al Educaţiei, scrie hotnews.md.
15:10
După ce Ministerul Afacerilor Interne a publicat, ieri, dialogul filmat dintre inspectorul de patrulare Andrei Rotaru și un șofer din Vulcănești, stopat la Cimișlia pentru depășirea limitei de viteză, pe rețelele de socializare a apărut un nou video în care fața conducătorului auto nu mai este ascunsă.
15:00
Poliţistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un şofer din Găgăuzia nu are scuze, deoarece este obligat să o vorbească. Este opinia directorului de la Ziarul de gardă, Alina Radu, în pofida faptului că poliția a publicat imagini din care se vede că polițistul a vorbit și în rusă cu șoferul care s-a dat în spectacol.
14:30
Prietenii Moldovei din Parlamentul European sunt alături de țara noastră și ne vor susține în continuare. Asigurările au fost date de europarlamentarele Norica Nicolai şi Maria Grapini, în cadrul unei întrevederi dintre speakerul Andrian Candu şi delegația Grupului de prieteni ai Chişinăului din Legislativul European.
14:10
13:50
Încă o mostră de ipocrizie, oferită de liderul PPDA, Andrei Năstase. După ce, în anul 2015, a catalogat PLDM drept partid implicat în furtul din sistemul bancar, astăzi acesta cooperează intens cu cei pe care i-a blamat. Mai mult, oameni din anturajul fostului șef al PLDM, Vlad Filat, condamnat pentru corupție, se regăsesc pe lista binomului PAS-PPDA. Între ei figurează şi Maia Sandu, fost membru al formaţiunii lui Vlad Filat şi fost ministru al Educaţiei, care a votat pentru acordarea garanţiilor de stat pentru Banca de Economii.
12:50
Președinta PAS, Maia Sandu, nu a realizat nimic serios în învățământul din Republica Moldova, iar prestaţia sa în calitate de lider politic este una submediocră. De această părere este fostul avocat al poporului, Constantin Lazăr, într-o postare pe Facebook.
12:20
Nu există alternativă pentru Republica Moldova decât continuarea procesului de apropiere de Uniunea Europeană, a declarat ministrul de externe român, Teodor Meleşcanu.
12:00
Începând cu anul 2019, încă 50 de mii de familii din țară vor primi lunar un ajutor pentru perioada rece a anului, în valoare de 350 de lei. În prezent, de acest suport deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii. Pentru a majora numărul de beneficiari, Executivul a aprobat astăzi modificări la Regulamentului privind modul de stabilire şi plată a ajutorului social.
11:50
Guvernul a dispus astăzi majorarea numărului buletinelor, dar și a secţiilor de vot pentru alegerile din 24 februarie, destinate moldovenilor de peste hotare.
11:30
După ce pe pagina de Facebook a Poliției Republicii Moldova a fost publicat videoul filmat cu camera din dotarea ofițerului de patrulare în timp ce discuta cu șoferul din Găgăuzia, fosta jurnalistă Nata Albot a comentat materialul în cadrul emisiunii „Internetu’ Grăiește” pe care o moderează cu Andrei Bolocan, notează zugo.md.
11:10
Mai multe şedinţe cu părinţii, asociaţiile şi comitetele părinteşti, personalul didactic, reprezentanţii inspectoratelor teritoriale de educaţie se vor desfăşura, începând de azi, în grădiniţele din capitală. Scopul acestor întruniri, la care va participa şi un ofiţer CNA, este de a pune în discuţie problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a identifica soluţiile legale pentru stoparea acestora, anunță Serviciul de presă al instituției.
10:30
Angajații Regiei Transport Electric al mun. Chișinău au ieșit aseară la un flash-mob pentru a da o lecție șoferilor care și-au parcat mașinile pe carosabil și nu permit autospecialelor să intervină la deszăpezire.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.