Cod galben! Hidrologii avertizează populația să nu calce pe gheața de pe bazinele acvatice

Agora.md, 11 ianuarie 2019 21:00

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de formațiuni de gheață pe întreg teritoriul Republicii Moldova.În legătură cu zăpada căzută, Centrul Hidrologic avertizează că în râurile mici și bazinele acvatice, în perioada 10-18 ianuarie, gheața va fi instabilă, îmbibată cu apă și camuflată de zăpadă, iar ieșirea pe ea prezentă pericol sporit.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 2 ore
23:00
În 2016, la alegerile prezidențiale, diaspora s-a confruntat cu mai multe dificultăți. Cea mai mare nemulțumire a fost generată de epuizarea buletinelor de vot în mai multe secții de votare de peste hotarele țării. Pentru alegerile parlamentare din acest an autoritățile au decis să majoreze numărul de buletine de vot care vor fi distribuite acestor secții – de la 3000 la 5000 – dar și numărul secțiilor de votare pentru diaspora.Analizele arată, însă, că localitățile unde a ales Guvernul să deschidă secții suplimentare nu sunt neapărat cele mai potrivite, în lista acestora nefiind localitățile unde s-au epuizat buletinele de vot în 2016.
Acum 4 ore
22:20
Rusia a depăşit China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur, în condiţiile în care sancţiunile occidentale au determinat banca sa centrală să facă achiziţii record în 2018, arată datele oficiale date vineri publicităţii, transmite Reuters, citat de economica.net.
22:00
Rusia a depăşit China, ajungând pe locul cinci în lume după rezervele de aur, în condiţiile în care sancţiunile occidentale au determinat banca sa centrală să facă achiziţii record în 2018, arată datele oficiale date vineri publicităţii, transmite Reuters, citat de economica.net.
21:30
Curtea Supremă de Justiție a rămas astăzi fără cinci judecători. Este vorba de Elena Covalenco, Valeriu Doaga, Iulia Sarcu, Dumitru Visternicean și Tatiana Vieru care au depus cereri de demisie, iar astăzi Consiliul Superior al Magistraturii le-a analizat și le-a acceptat. Toți au experiență de zeci de ani în domeniul judecătoresc, scrie protv.md.
21:20
În seara zilei de 18 ianuarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a efectuat o intervenție transfrontalieră terestră pentru a transporta o pacientă în Republica Moldova din România. Femeia de 36 de ani a avut de suferit în urma unui accident rutier produs în țara vecină. 
20:40
Pe lângă panourile cu președintele Igor Dodon și mesajele Partidului Șor, pe străzile Capitalei au apărut și cele ale Partidului Democrat. Un astfel de panou a fost observat la Buiucani, pe strada Alba Iulia. Pe acesta apare deputatul Veaceslav Nedelea pledând pentru reducerea numărului de deputați în Parlament, de la 101 la 61. 
Acum 6 ore
18:50
Locatarii a opt din cele zece apartamente afectate de explozia de pe bulevardul Moscovei din Capitală au primit astăzi cheile de la locuințele renovate. Evenimentul nu s-a petrecut însă fără incidente. În noul lift s-ar fi blocat un oficial de la Primărie. Cel puțin așa discutau locatarii în curtea blocului. Între timp, alți locatari își vedeau pentru prima dată locuințele după tragedia din octombrie.Vedeți mai jos un material realizat de la darea în exploatare a apartamentelor.
18:40
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi, 18 ianuarie 2019, prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.
Acum 8 ore
18:00
Două avioane militare Suhoi Su-34 au intrat în coliziune în aer, vineri, deasupra Strâmtorii Tatar, în Marea Japoniei, anunţă autorităţile ruse, citate de agenţia Tass, scrie Mediafax.
17:50
Un bărbat de 48 de ani din Vietnam a avut nevoie de o transfuzie de cinci litri de bere pentru a evita o intoxicație cu alcool și, prin urmare, decesul. Nguyen Van Nhat avea un nivel de metanol în sânge de peste o mie de ori mai mare decât nivelul normal. 
17:50
Ieri, 17 ianuarie, oamenii legii au reținut un tânăr în vârstă de 19 ani, domiciliat în Capitală, bănuit de comiterea a două jafuri în sectorul Ciocana. Polițiștii au stabilit că tânărul, prin aplicarea forţei fizice, a deposedat doi tineri de 27 ani și 29 de ani de telefoane mobile și bani, astfel cauzându-le un prejudiciu de 16.000 lei.
17:10
Bașcanul Găgăuziei consideră că reacția Ministerului Afacerilor Interne la cazul inspectorului de patrulare care ar fi refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia a fost una nechibzuită și făcută în grabă. Într-o declarație pentru protv.md, Irina Vlah susține că angajații Poliției ar trebui să vorbească limba în care vorbește șoferul.
Acum 12 ore
16:00
Un copil de 9 ani a decedat în urma unui incident tragic, produs în raionul Orhei. Potrivit Poliției, acesta a fost tras în interiorul unui mecanism de fărâmițare. Cazul a avut loc în satul Mitoc.
14:20
Socialiștii își exprimă „indignarea profundă” față de decizia Guvernului de a deschide „doar 11 secții de votare” pe teritoriul Federației Ruse în ajunul alegerilor parlamentare din țară.„În cele 11 secții de votare pe care guvernarea Republicii Moldova intenționează să le deschidă în Federația Rusă, vor putea vota nu mai mult de 10% din numărul total al concetățenilor noștri care se află pe teritoriul Rusiei. Iar luând în considerație distribuția geografică a acestor secții de votare, putem spune că nu mai mult de 3% dintre moldovenii aflați permanent sau temporar în Federația Rusă, vor putea vota”, se arată într-un comunicat al PSRM.
13:50
Conform rezultatelor unui sondaj CBS-AXA, realizat la comanda Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), doar 48% din respondenți (avocați) consideră că reformarea sistemului judecătoresc începută în anul 2011 a avut un impact pozitiv asupra sistemului judecătoresc. Cifrele arată o îmbunătățire nesemnificativă față de 2015, când 43% din avocații respondenți considerau reforma cu impact pozitiv și 57% nu erau de acord cu această afirmație.Totodată, 44% din respondenți apreciază calitatea actului de justiție fiind mai bună decât în anul 2011. 
13:30
RepublicaMoldova speră că va avea susținerea Slovaciei pe platforma OSCE în sensulreluării discuțiilor despre retragerea trupelor rusești de pe teritoriul Transnistriei. Declarația a fost făcută de către Minisrul Afacerilor Externe șiIntegrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul unei conferințe de presă.Oficialul a avut astăzi o întâlnire cu Președintele în exercțiul al OSCE, MiroslavLajčák. În aceași ordine de idei, Ulianovschi a reiterat necesitatea transformăriiactualei operațiuni de menținere a păcii în una civilă, cu mandatinternațional.
12:50
Un bătrân a fost bătut de un șofer, chiar pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat la intersecția bulevardului Dacia cu bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica al Capitalei, la data de 21 decembrie, scrie stiri.md.
12:50
De anul acesta, câte un ofițer CNA ar urma să asiste, pe rând, la ședințele cu părinții desfășurate la grădinițele din Capitală. Ei urmează să discute problema colectărilor ilicite de bani din instituţiile preşcolare şi de a să caute soluţiile legale pentru stoparea acestora.
12:40
Anul acesta, cu prilejul alegerilor parlamentare, autoritățile au decis să deschidă 25 de secții noi de votare peste hotarele țării. Un calcul AGORA arată că în Italia și SUA vor fi deschise câte patru secții de vot noi, în patru orașe diferite. În Federația Rusă se vor adăuga încă trei secții și câte una - în mai multe state europene. 
12:40
Un bătrân a fost bătut de un șofer, chiar pe trecerea de pietoni. S-a întâmplat la intersecția bulevardului Dacia cu bulevardul Cuza-Vodă din sectorul Botanica al Capitalei, la data de 21 decembrie, scrie stiri.md.
12:30
Astăzi, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale anumite prevederi legale, care le permiteau doar mamelor cu patru sau mai mulți copii să beneficieze de asigurare medicală din partea Guvernului.Curtea a spus că faptul că acest drept nu era prevăzut și pentru tați încalcă articolele 16 și 47 din Constituție, care garantează principiul egalității în fața legii și a autorităților publice și, respectiv, dreptul la asistență și protecție socială.
12:20
Cinci miniștri din Guvernul Filip vor să ajungă deputați în Parlament. În cursa electorală au fost înregistrați însă doar patru dintre ei: Monica Babuc, Alexandru Jizdan, Nicolae Ciubuc și Silvia Radu. Singurul care mai zăbovește pe la Guvern este șeful de la Economie, Chiril Gaburici. Am încercat astăzi să-l întrebăm când are de gând să-și suspende activitatea de ministru, așa cum au făcut-o colegii săi. Gaburici a refuzat însă să răspundă.
12:10
Pe 18 ianuarie 2019, Curtea Constituţională a pronunţat hotărârea privind validarea unor mandate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, Parlamentul s-a ales cu deputați noi, în locul celor care au fost aleși în alte funcții.
12:00
Cinci  autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în cinci raioane ale țării. Pentru ca  situaţiile excepţionale să poată fi gestionate mai eficient, iar timpul de intervenție a salvatorilor în situații de risc să se reducă, mașinile vor ajunge la Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.
11:40
Fără corupție în Poliție! Acesta este scopul unei campanii lansată astăzi de către Inspectoratul General de Poliție. Șeful IGP, Alexandru Pânzari a declarat că își propune ca prin intermediul acestei campanii locuitorii țării să înțeleagă că atât propunerea cât și acceptarea mitei este o infracțiune care se pedepsește prin lege. Totodată, Pânzari este de părere că prevenirea fenomenului este necesară și este o acțiune care dă rezultate.
Acum 24 ore
11:20
Pentru alegerile parlamentare din 24 februarie, autoritățile au decis să deschisă 125 de secții de votare peste hotarele țării, cu 25 de secții mai mult decât la alegerile prezidențiale din 2016. Decizia a fost publicată pe ordinea de zi a Guvernului și urmează să fie votată în această dimineață. Potrivit actului, Ministerul Afacerilor Exteme a propus deschiderea a 42 de secții în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare și alte 83 de secții suplimentare. 
11:20
Școlile din 12 de raioane ale țării vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în valoare totală de peste 125 de mii de lei. Guvernul a aprobat astăzi o decizie privind repartizarea dispozitivelor.
10:50
Salariu mediu lunar pe economie pentru anul 2019 a crescut cu 825 de lei. Cuantumul acestuia este de 6.975 de lei. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de către Cabinetul de miniștri.
10:50
Blocul electoral „ACUM” acuză Comisia Electorală Centrală (CEC) că îi interzice să cheltuie bani din contul „Fond electoral” înainte de 25 ianuarie, chiar dacă legea prevede expres dreptul unui concurent electoral să încaseze și să cheltuie bani din „Fondul Electoral” începând cu ziua înregistrării în calitate de concurent electoral.„Blocul ACUM DA PAS a fost înregistrat în calitate de concurent electoral pe 2 ianuarie, prin urmare anume din această zi avem dreptul legal să facem încasări și cheltuieli din contul „Fondului electoral”, afirmă reprezentații „ACUM”, calificând abordarea CEC drept o „monstruozitate” și un „abuz”.
10:40
Au deschis în sudul țării un laborator de producere a drogurilor. Un grup criminal organizat a fost deconspirat de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oficiul Sud, în comun cu ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave al INI al IGP al MAI. Laboratorul ar fi fost întreţinut de către un locuitor al orașului Ceadâr-Lunga.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.