VIDEO | Reforma Maiei Sandu a lăsat zeci de copii în frig, după ce s-a împotmolit autobuzul care îi ducea în alt sat la școală

Today.md, 11 ianuarie 2019 17:00

Un grup de elevi din satul Sărățica Veche, raionul Leova, a rămas blocat astăzi, în drum spre școala din satul Sărăteni, la distanță de zeci de kilometri de casa lor. Drumarii nu au ajuns pe drumul care face legătura între cele două sate și autobuzul școlar a rămas împotmolit în nămeți.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 12 ore
20:30
Inițiativele depuse de blocul ACUM în Parlament nu pot fi trecute prin procesul legislativ și singurul lucru pe care l-au obținut autorii este un blocaj. Declarația îi aparține șefului Direcției Juridice a Parlamentului, Ion Creangă. Acesta a declarat pentru Politics.MD că deputații din ACUM au făcut doar un pas din tot procesul necesar.
20:10
Opt membri PLDM au de gand sa isi depuna carnetul de partid dupa ce au fost demisi din functiile de decizie din partid. Printre ei deputata ACUM Maria Ciobanu sau candidatul la parlamentare pe circumscriptia de la Nisporeni - Ion Terguta.
19:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii, informează că, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU și concomitent cu statele membre ale Uniunii Europene, pe 31 martie 2019, ultima duminică a lunii martie, la ora 2.00, pe întreg teritoriul Republicii Moldova va avea loc trecerea la timpul de vară prin transferul acelor ceasornicului cu o oră înainte.
18:50
Portalul Newsmaker, din trustul Platon-Ţopa, este acuzat din nou de manipulare, după ce a titrat că „toată lumea” i-ar fi cerut deputatului Sergiu Sîrbu să-şi retragă cererea împotriva recidivistului Pavel Grigorciuc.
18:40
Poliția Română celebrează 197 ani de la constituire. Cu această ocazie, o delegație din cadrul Poliției Naționale, condusă de şful adjunct al IGP Gheorghe Cavcaliuc, a fost invitată la acest eveniment la București.
Acum 24 ore
15:10
Pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe un termen nedeterminat, a fost stabilit nivelul scăzut (cod albastru) de alertă teroristă.
13:40
Un bărbat care a fost ieri la iarmarocul de struguri organizat în scuarul Catedralei din Chișinău, se arată nemulțumit de comportamentul vânzătorilor. Dan Nicu spune că a mers acolo ca să susțină producătorii autohtoni, iar acum își regretă gestul deoarece producătorii de struguri șmecheresc. Vânzătorii le spuneau cumpărătorilor că o ladă de poamă cântărește 10 kg, dar în realitate cântărea în jur de 8 kilograme.
13:40
Aşa-zisul pachetul „anti-oligarhic”, prezentat cu surle şi trâmbiţe de liderii binomului PAS-PPDA, a fost înregistrat în registrul simplu al Parlamentului. Aceasta înseamnă că este vorba despre o petiție, nu un proiect de lege. Direcţia juridică a Legislativului urmează să expertizeze acest document.
13:20
Certurile de la vârful blocului ACUM nu contenesc și chiar iau amploare. În weekend s-a produs un scandal monstru între Maia Sandu și Andrei Năstase din cauza fracțiunii binomului din Parlament.
12:30
Vicepreședinții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Ion Terguță, Maria Ciobanu, Viorel Cibotaru și Alexandru Bujoreanu au fost revocați din funcție de membrii Consiliului Politic Național al formațiunii conduse de fostul deputat Tudor Deliu. Un alt vicepreședinte al formațiunii, Vadim Pistrinciuc, a anunțat că se retrage din viața politică. De asemenea, în cadrul ședinței a fost votată și revocarea Biroului Permanent Central.
12:00
Șeful statului Igor Dodon cheamă partidele politice la discuții în vederea formării unei majorități parlamentare. Primii au fost invitați socialiștii, democrații și Blocul ACUM.
11:40
Briefing susținut de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.
11:20
La o lună după alegerile parlamentare, premierul în exerciţiu Pavel Filip dă asigurări că statul îşi va onora obligaţiunile faţă de cetăţeni şi va achita în continuare salariile şi pensiile majorate. Precizările vin după ce, în campania electorală, adversarii politici ai democraţilor speculau că nu ar fi suficienţi bani în buget pentru a acoperi şi după scrutin majorările făcute.
10:50
Deputatul PAS-PPDA Maria Ciobanu este acuzată de atitudine discriminatorie faţă de femei, după ce a publicat o scrisoare deschisă către colegul său din PDM, Sergiu Sîrbu, agresat de recidivistul Pavel Grigorciuk.
10:20
Inspectoratul de poliție Ialoveni solicită ajutorul cetățenilor la stabilirea locului aflării minorului Condrea Dan Vadim, în vârstă de 7 ani. La 24 martie, 2019, aproximativ ora 19.50, băiatul a plecat de la domiciliul din orașul Ialoveni și până în prezent nu s-a întors.
10:10
Cinci membri ai unui grup criminal organizat au fost condamnaţi, în total, la 47 de ani închisoare pentru o tâlhărie, comisă la Briceni. Verdictele, cuprinse între 8 şi 10 ani, le-au fost stabilite după ce procurorii le-au demonstrat culpa.
10:00
Fostul deputat Ștefan Secăreanu susține că e dezamăgit că deputata Blocului „ACUM”, Maria Ciobanu, i-a cerut democratului Sergiu Sârbu să-și retragă plângerea împotriva membrului „Antifa”, Pavel Grigorciuc, care l-a bătut în centrul capitalei.
09:30
Premierul din Noua Zeelandă, Jacinda Ardern, a anunţat luni o comisie regală, o formă de anchetă publică, cu privire la evenimentele care au condus la atacul din 15 martie asupra a două moschei din oraşul Christchurch în care au fost ucise 50 de persoane, relatează Reuters.
Ieri
19:00
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu a venit cu un răspuns la mesajul colegei sale din blocul ACUM, Maria Ciobanu, care, într-o scrisoare publucă, a luat apărarea reccidivistului Pavel Grigorciuc.
11:10
Deputatul binomului PAS-PPDA, Maria Ciobanu, sare în apărarea recidivistului Pavel Grigorciuk și îi cere colegului său democrat Sergiu Sîrbu să-și retragă cererea depusă la poliție, după ce acesta a fost agresat fizic.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:10
Atacantul Vladimir Ambros va fi premiat de Fundaţia lui Vlad Plahotniuc Edelweiss, pentru golul marcat aseară în meciul cu naţionala Franţei.
22 martie 2019
23:30
Deputatul PDM Sergiu Sîrbu demontează un nou fals grosolan, tirajat de portalul Newsmaker, din trustul de presă Platon-Țopa. Respectiva instituție media a scris că Sîrbu nu s-ar fi aflat în spital, după ce a fost agresat de recidivistul Pavel Grigorciuk.
22:40
Fiecare jucător moldovean, care va marca gol în poarta francezilor, în meciul din preliminarile EURO 2020 va beneficia de un premiu consistent din partea Fundației Edelwiess. Anunțul a fost făcut de fondatorul acesteia, Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.
22:30
Consiliile de Administrație nu-și îndeplinesc funcțiile directe și obligațiunile. De aceea, ne propunem să le reorganizăm, astfel încât fiecare membru al consiliului să devină proactiv şi eficient. Această declaraţie a fost făcută de Vladimir Baldovici, directorul general al Agenţiei Proprietăţii Publice (APP), în cadrul şedinţei cu preşedinţii consiliilor de administraţie a întreprinderilor și societăților din subordinea APP.
22:10
Cazul deputatului Sergiu Sîrbu, bătut de recidivistul Pavel Grigorciuc, confirmă partizanatul politic al ONG-urilor care pretind că sunt independente. Acest lucru este scos în evidență de către bloggerul Anatolie Chirilov. Organizațiile care sub umbrela protecției drepturilor omului au sărit ca arse când au fost vizați activiști ai opoziției, au luat apă în gură când victimă a mercenarilor ACUM sunt reprezentanții PDM.
22:10
Comunitatea Evreiască din Moldova a venit cu o reacție după ce ieri în spațiul public au circulat fotografii cu mai multe morminte distruse în urma lucrărilor de restaurare pornite încă în noiembrie anul trecut în Cimitirul Evreiesc. Reprezentanții Comunității declară că percep pozitiv Planul de reabilitare a necropolei evreiești și este în așteptarea începerii următoarelor acțiuni incluse în Planul de reabilitarea elaborat de Guvern.
15:30
Astăzi, 22 martie, începând cu ora 19:00, în legătură cu desfășurarea meciului de fotbal dintre Moldova – Franța pe stadionul „Zimbru” din capitală, angajații INP vor fi prezenți atât în arena sportivă, cât și pe străzile din aproprierea stadionului, pentru ca evenimentul să se desfășoare într-un climat sigur.
15:10
Deputatul blocului ACUM Maia Sandu a ales în Parlament fotoliul în care în Legislativul precedent stătea fostul său șef de partid, Vlad Filat.
14:50
Cimitirul evreiesc din Chișinău reprezintă un monument cu valoare istorică de categorie națională, înregistrat în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat cu nr. 189 „Cimitir cu complex de monumente”. Din păcate, timp de mai multe decenii, acesta a fost neglijat, transformându-se într-un spațiu năpădit de vegetație, cu morminte părăsite, lipsite de orice grijă și distruse, dar și cu numeroase construcții neautorizate amplasate în preajmă, potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.
13:20
Procurorii Procuraturii mun. Chișinău, Oficiul Principal, împreună cu ofițerii Direcției Investigarea Fraudelor Economice a Inspectoratului Național de Investigații, au deconspirat o grupare specializată în fabricarea și punerea în circulație a cardurilor și a altor instrumente de plată false.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.