Dirijor, profesor și scriitor la 22 de ani. Cine este cel mai tânăr candidat pe circumscripția uninominală

#diez, 11 ianuarie 2019 16:45

Andrei Zapșa este cel mai tânăr candidat înregistrat în alegerile parlamentare din 24 februarie. Acesta are 22 de ani și candidează pe circumscripția 28, Chișinău (Rîșcani). Articolul Dirijor, profesor și scriitor la 22 de ani. Cine este cel mai tânăr candidat pe circumscripția uninominală apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
21:15
„World Happiness Report” este un raport anual realizat de ONU în care sunt incluse 156 de țări. Clasamentul prezintă cât de fericite sunt aceste țări, în funcție de performanța lor în indicatori, cum ar fi produsul intern brut pe cap de locuitor, sprijinul social, libertatea, speranța de viață la naștere, generozitatea și absența corupției. Articolul (foto) În cinci ani, Moldova a devenit cu 19 poziții mai tristă în clasamentul mondial al fericirii apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
18:45
Cea mai așteptată zi din această săptămână iată-iată a venit. În această joi, vă așteaptă cele mai cool evenimente pentru fetele și băieții social activi. Articolul Recomandări #diez. Evenimente colorate pentru ziua de joi, 21 martie apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
18:15
După ce Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) a anunțat că vor fi puse în vânzare 700 din biletele destinate suporterilor francezi care nu au fost procurate, mai multe persoane s-au plâns de faptul că nu pot cumpăra bilete online. Pe mai multe siteuri de vânzări apar erori în timp ce amatorii de fotbal încearcă să procure bilete pentru meciul de fotbal Moldova-Franța. Atât FMF cât și reprezentanții siteurilor de vânzări dau vina pe faptul că portalurile online sunt supra solicitate. Articolul Internauții se plâng că nu pot procura bilete online pentru meciul Moldova-Franța. Care este reacția responsabililor apare prima dată în #diez.
18:15
Primăria municipiului Chișinău informează că vineri, 22 martie vor fi operate modificări în circulația transportului public care traversează bd. Dacia, în perimetrul str. Burebista – bd. Cuza – Vodă. Măsura este luată în contextul desfășurării meciul internațional de fotbal dintre selecționatele Moldovei și Franței, pe stadionul „Zimbru”, sectorul Botanica. Articolul Pe 22 martie circulația de pe bulevardul Dacia va fi redirecționată. Cum va merge transportul public apare prima dată în #diez.
18:00
Selecţionata U-19 de futsal a Moldovei va participa în perioada 27-30 martie în faza preliminară principală a preliminariilor Campionatului European. Tricolorii vor evolua într-o grupă cu Portugalia, Serbia și Bosnia-Herțegovina, gazda mini-turneului. Articolul Selecţionata U-19 de futsal a Moldovei va participa la Campionatului European. Cu cine în grupă vor juca tricolorii apare prima dată în #diez.
17:00
Ediţia curentă a Târgului companiilor şi minifermelor şcolare a demonstrat că ideile celor mici se pot transforma în idei şi planuri de afaceri mari, acolo unde există dorinţă şi susţinere. Tradiţionalul eveniment organizat an de an de Junior Achievement a adunat la 16 martie 135 de elevi din mai multe localităţi ale ţării: Chişinău, Glodeni, Orhei, Anenii Noi, Ungheni, Criuleni, Floreşti, Ialoveni, Cimişlia, Drochia, Căuşeni, Edineţ, Briceni. Articolul Ideile antreprenoriale mari se cresc de mici, datorită susţinerii MAIB apare prima dată în #diez.
17:00
Înscrie echipa ta la Cupa Hospices of Hope Moldova la Fotbal și oferă șansa celor care suferă de boli incurabile și condiții limitatoare de viață în regiunile Republicii Moldova să trăiască cu demnitate și fără durere. Articolul Participă, împreună cu echipa ta, la Cupa Hospices of Hope Moldova la Fotbal în beneficiul bolnavilor incurabili apare prima dată în #diez.
16:45
Acestea sunt doar câteva prevederi din Regulile de întreținerea a câinilor în raza municipiului Cahul, inclusiv satul Cotihana, Reguli ce urmează a fi aprobate joi de către consilierii municipali, scrie ziuadeazi.md. Articolul (doc) Cahulenii vor fi obligați să plimbe câinii doar în botnițe și cu lese, iar dacă vor deceda, să anunțe autoritățile apare prima dată în #diez.
16:45
Comisia Europeană a amendat compania Google cu 1,49 miliarde de euro (1,69 miliarde de dolari) pentru că a încălcat reglementările privind concurenţa în Uniunea Europeană prin practicile sale în domeniul reclamelor. Articolul Comisia Europeană a amendat Google din nou. Ce suma va fi nevoit să achite compania americană apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
16:15
Finlanda este pentru al doilea an consecutiv cea mai fericită țară din lume, potrivit raportului anual al ONU, fiind urmată de Norvegia, Danemarca, Islanda și Elveția. În 2019, pe ultimul loc se poziționează Sudanul de Sud. Conform datelor prezentate, Moldova a coborât cu câteva poziții în acest an. Articolul (foto) Suntem mai triști decât anul trecut? Care este topul celor mai fericite țări din lume și pe ce loc este Moldova apare prima dată în #diez.
15:30
UEFA a desemnat centralul care va arbitra meciul Moldova - Franța. Partida din cadrul EURO 2020 care va fi jucată pe stadionul Zimbru va fi condus de o brigadă de arbitri din Macedonia de Nord. Articolul UEFA a desemnat arbitrul care va conduce meciul Moldova – Franța. Cine este acesta apare prima dată în #diez.
15:30
Ședința de mâine a Parlamentului va fi precedată de acțiuni de protest organziate de blocul ACUM, care reacționează la condamnarea lui Gheorghe Petic și a lui Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA. Despre asta a anunțat într-un comunicat de presă conducerea blocului. Articolul Prima ședință a Parlamentului, marcată de proteste. Blocul ACUM cheamă lumea în stradă apare prima dată în #diez.
14:45
Documentarul Moldova 89-91 despre independența Moldovei realizat de regizorul Eugen Damaschin și producătorul Anastasia Primov va fi difuzat în această duminică la postul național de televiziune Moldova 1 cu începere de la ora 20:00. Articolul (video) „Moldova 89-91”- un documentar despre independența Moldovei. Când și unde va fi difuzat acesta apare prima dată în #diez.
14:30
Irina Bulmaga a obținut primul loc la primul Campionat Internațional de Șah Rapid, organizat în Arabia Saudită. Moldoveanca s-a clasat pe prima poziție, depășind reprezentanta din Polonia. Articolul (foto) Moldoveanca Irina Bulmaga a câștigat turneul saudit de șah rapid pentru femei 2019 apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
14:15
Terapia de grup este una dintre cele mai fascinante forme de terapie. Personal, am participat în mai multe grupuri de terapie, atît ca client, cît și ca psihoterapeut. De fiecare dată a fost diferit, de fiecare dată a fost inspirațional, de fiecare dată am simțit schimbări în mine pe care nu le credeam posibile. Articolul Înscrie-te într-un grup terapeutic pentru cei singuri și află cum să începi o nouă relație apare prima dată în #diez.
13:45
Organizației de tineret Grow Me Up va lansa un nou proiect dedicat dezvoltării personale a tinerilor. Noul proiect este dedicat în exclusivitate băieților. Articolul Vrei să cunoști experți din diverse domenii de activitate? Înscrie-te la proiectul „Academy of Manliness” apare prima dată în #diez.
13:45
Pentru prima dată în Republica Moldova, în perioada 25-30 martie 2019, Asociația Națională a Dezbaterilor Academice (ANDA) în colaborare cu Autoguvernarea Studenților Universității de Stat din Moldova (ASUSM), organizează în exclusivitate pentru studenții USM, marele eveniment „University Debate Academy”. Articolul În premieră, USM organizează evenimentul „University Debate Academy”. Cum te poți înregistra la concurs apare prima dată în #diez.
13:15
Parlamentul de legislatura a X-a se va întruni joi în prima ședință a noii legislaturi. Din componența actuală fac parte 35 de socialiști, 30 de democrați, 26 de reprezentanți ai blocului ACUM, 7 ai Partidului Șor și 3 candidați independenți.  Articolul Parlamentul se va întruni joi în noua componență. Igor Dodon a semnat decretul de convocare apare prima dată în #diez.
13:15
UE oferă finanțare pentru modernizarea obiectelor de infrastructură socială pe ambele maluri ale râului Nistru Comunitățile amplasate pe dreapta și stânga Nistrului sunt îndemnate să înainteze spre finanțare proiecte de renovare a obiectelor de infrastructură socială. Uniunea Europeană va finanța modernizarea a estimativ cinci obiecte de infrastructură socială pe fiecare mal, în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Articolul (foto) Iluminare, aprovizionare cu apă și canalizare. UE va finanța modernizarea infrastructurii sociale pe ambele maluri ale râului Nistru apare prima dată în #diez.
13:00
Primăvara își intră în drepturi cu un show de modă de excepție: Moldova Fashion Days(MFD)SS'19, care se va desfășura pe 23 și 24 martie, începând cu ora 16:00. În cadrul evenimentului, circa 40 de designeri autohtoni își vor prezenta colecțiile unice pentru primăvara-vara anului 2019. Articolul Moldova Fashion Days SS’19 e tot mai aproape. Nu pierde ocazia să admiri colecțiile designerilor „Din Inimă” apare prima dată în #diez.
13:00
Autorul Dumitru Rău te invită să repeți ziua de 8 martie, la o lansare de carte. Pe 5 aprilie la Sala cu Orgă, ora 18:00, va fi lansat un nou proiect literar marca, Editura Prut Internațional și anume romanul „Umbre de Trandafir”. Articolul Pe 5 aprilie sărbătorim 8 martie. Dumitru Rău te invită la lansarea noului proiect literar, „Umbre de Trandafir” apare prima dată în #diez.
12:45
Roboții le-au devenit cei mai buni prieteni, iar probele de îmblânzire a mașinăriilor și provocărilor inginerești sunt un test pe care îl trec cu brio de fiecare dată. Este vorba de participanții competiției naționale FIRST LEGO League Moldova, ediția locală a celui mai mare concurs internațional în domeniul tehnologiei și roboticii, dedicat copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 9 și 16 ani. Finala concursului s-a desfășurat în weekend la Chișinău și a reunit 32 echipe din toată țara. Articolul (foto) Echipele din Chișinău și Bălți au câștigat la FIRST LEGO League Moldova. Ele ne vor reprezenta țara la etapa internațională a concursului apare prima dată în #diez.
12:30
Global Records a lansat o campanie originală tineri producători și compozitori muzicali, care pot ajunge să lucreze cu unii dintre cei mai cunoscuți artiști ai momentului, precum INNA, Irina Rimes, The Motans sau Carla’s Dreams. Campania este una inedită, pe versuri și beat, în limbajul comun al tuturor iubitorilor de muzică. Articolul Scrii versuri și compui muzică? Global Records te invită să lucrezi cu Irina Rimes, The Motans sau Carla’s Dreams apare prima dată în #diez.
12:15
Nadejda Cebotari este instructoare de yoga, cu o experiență de predate de cinci ani. Metoda sa de practicare a exercițiilor fizice combinate cu meditația a reușit să iasă în evidență anume prin covorașul pe care se fac asanele de yoga. Acesta nu este unul simplu, ci tradițional moldovenesc. Articolul (foto) O tânără din Chișinău face yoga pe covor moldovenesc. Cum arată asanele pe ozoare tradiționale apare prima dată în #diez.
12:00
Noul președinte al Kazahstanului, Kasîm-Jomart Tokaev, a propus, după o zi de la învestire în funcție, să fie redenumită capitala Kazahstanului în cinstea lui Nursultan Nazarbaev. Acesta propune ca Astana să fie redenumită în Nursultan. Articolul Astana ar putea fi redenumită în cinstea lui Nursultan Nazarbaev. Va fi a treia capitală care va purta numele președintelui țării apare prima dată în #diez.
11:45
Inspectoratul Național de Patrulare a demarat operațiunea „Girofar”. Aceasta își propune să responsabilizeze șoferii și să prevină accidentele rutiere cu implicarea autovehicolelor cu regim prioritar de circulație. Astfel, timp de trei zile angajații INP vor monitoriza deplasarea mașinilor cu regim prioritar pe strazile din capitală și traseele din țară. Șoferii care nu vor da dovadă de vigilență și nu vor acorda prioritate acestora, urmează a fi sancționați conform legislației. Articolul Prea multe girofaruri prin oraș? Există o explicație! Operațiunea INP care are loc zilele acestea apare prima dată în #diez.
11:30
Pentru că este una dintre cele mai nelipsite din viața noastră de zi cu zi, alimentația și toate „ingredientele” acestui domeniu se află mereu în atenția noastră. E și firesc să constituie „obiect de interes” în cadrul activităților de orientare profesională a absolvenților de liceu – candidații de mâine la admitere. Articolul (foto) Pregătiri pentru viitor. Liceenii de la „Ion Creangă” au vizitat Facultatea Tehnologia Alimentelor de la UTM apare prima dată în #diez.
11:15
Asiguratorii din Moldova au avut anul trecut venituri de peste 1,5 miliarde de lei din vânzarea primelor de asigurare. Dintre acestea, 1,4 miliarde de lei reprezintă venitul din asigurării generale și 100 milioane – din asigurări de viață. În același timp, despăgubirile achitate în 2018 în baza polițelor au fost de circa 523 milioane de lei, notează bizlaw.md. Articolul Asiguratorii din Moldova au încasat 1.5 miliarde de lei, în 2018. Despăgubirile plătite cetățenilor constituie de 3 ori mai puțin apare prima dată în #diez.
10:30
Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a avut astăzi o întrevedere cu edilul municipiului Lisabona, Fernando Medina. Ambii edili au discutat despre Planul de mobilitate urbană, la care Primăria Chișinău lucrează în prezent, referindu-se la necesitatea îmbunătățirii rețelei de transport public, dezvoltarea infrastructurii pietonale și amenajarea pistelor pentru bicicliști. Articolul Primăria Lisabonei va ajuta municipalitatea din Chișinău să îmbunătățească rețeaua de transport public și pistele pentru bicicliști apare prima dată în #diez.
10:00
Reparația scărilor de granit de la Valea Morilor este în toi, în acest context, mai mulți chișinăuieni se întreabă unde va fi panta de acces pentru biciclete și cărucioare după ce reparațiile se vor termina. Articolul (foto) Unde va fi panta de acces pentru cărucioare și biciclete după reparația scărilor de granit de la Valea Morilor apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.