Ilan Șor îl atacă pe Igor Dodon: Timp de doi ani se tot plânge că nu are împuterniciri

Moldova.org, 11 ianuarie 2019 15:01

Liderul Partidului Politic ȘOR a lansat astăzi un val de critici în adresa președintelui țării Igor Dodon, în care îl acuză că acela nu și-a îndeplinit promisiunea făcută exportatorilor moldoveni privind deblocarea livrărilor spre Rusia. El a relatat într-o conferință de presă că nu va aștepta până când președintele Dodon va soluționa această problemă și […] The post Ilan Șor îl atacă pe Igor Dodon: Timp de doi ani se tot plânge că nu are împuterniciri appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 12 ore
17:40
PE SCURT Activistul civic Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM, recunoaște că i-a dat astăzi o palmă deputatului democrat Sergiu Sîrbu, însă declară că a recurs la acest gest pentru că deputatul l-ar fi insultat. Între timp, Sergiu Sîrbu a ajuns la Medicină Urgentă, în secția de neurochirurgie. Pavel Grigorciuc a explicat pe Facebook că incidentul s-a […] The post Activistul Pavel Grigorciuc recunoaște: I-am dat o palmă deputatului Sergiu Sîrbui. El m-a insultat// VIDEO appeared first on Moldova.org.
17:20
PE SCURT Stanislav Florea, fostul medic la Internatul Psihoneurologic Bălți, a fost condamnat, astăzi, la 15 ani de închisoare și arestat în sala de ședință. Victimele și fostele paciente ale internatului au primit despăgubiri morale a câte 50-70 mii lei. Atât avocatele, cât și victimele sunt mulțumite de sentința Curții de Apel Bălți. PE LUNG Cazul […] The post Medicul de la Bălți a primit 15 ani pentru violul a 16 paciente appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
16:40
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, a fost atacat după ședința parlamentului. Potrivit spuselor soției lui, atacatorul este activistul civic Pavel Grigorciuc. Sîrbu a primit o comoție cerebrală și rămâne internat în spital. Potrivit deschide.md, Sergiu Sîrbu o aștepta pe soția lui, Ina Sârbu, lângă un restaurant din centrul Chișinăului. Între timp, Pavel Grigorciuc trecea pe alături […] The post Deputatul Sergiu Sîrbu a ajuns în spital după ședința parlamentului appeared first on Moldova.org.
16:31
PE SCURT  La ședința consiliului raional de astăzi, 21 martie, a fost ales un nou președinte al raionului Criuleni. Cu 26 de voturi din 29, Ion Țurcan va conduce raionul Criuleni până la alegerile locale. PE LUNG Potrivit fostului președinte al raionului Veaceslav Burlac, membru PDM, demisia lui nu ar avea nicio legătură cu prestația lui […] The post Cine este noul președinte al raionului Criuleni appeared first on Moldova.org.
15:41
Noul parlament s-a convocat astăzi, 21 martie, în ședința de constituire. Prima ședință cu cei 101 deputații noi și vechi nu a trecut fără declarații amuzante, acuzații sau replici mai piperate. Moldova.org a făcut topul replicilor făcute de către aleșii poporului: În cadrul ședinței nu a fost formată o majoritate parlamentară și în acest caz, […] The post Top 5 declarații de azi. Cum vorbesc deputații aleși appeared first on Moldova.org.
15:21
Târgul Companiilor și Minifirmelor Școlare, ediția anului 2019 s-a desfășurat la 16 martie 2019, cu suportul Metro Cash & Carry Moldova, Moldovaagroindbank și Fundația Sturza, în cadrul Proiectului ”Promovarea activităților ecologico-antreprenoriale în mediul rural”, în cadrul magazinului METRO Chișinău 2. Proiectul este finanțat de GEF Programul de Granturi Mici și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru dezvoltare. Acest […] The post Metro Moldova, partener la un amplu proiect de educație antreprenorială appeared first on Moldova.org.
14:50
PE SCURT Parlamentul de legislatura a X-a a fost legal constituit. Ședința de astăzi a noului Parlament a durat mai puțin de o oră. În acest timp, președintele Igor Dodon a ținut un discurs în fața deputaților, iar trei partide – PSRM, PDM și Partidul ȘOR au anunțat despre constituirea fracțiunilor parlamentare. Blocul electoral ACUM […] The post Prima ședință a Parlamentului, spectacol de o oră fără antract appeared first on Moldova.org.
14:21
FinComBank a lansat campania #FinComBusiness – partenerul succesului tău, pentru a susține tinerii antreprenori cu fondurile alocate prin intermediul proiectelor de finanțare IFAD (FIDA) I, IV, V Refinanțare, RISP II Refinanțare și PAC II Refinanțare. Proiectele speciale sunt destinate tinerilor întreprinzători cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care dețin 75% din capitalul […] The post FINCOMBANK S.A. OFERĂ FINANȚARE TINERILOR ANTREPRENORI PÂNĂ LA 1.500.000 DE LEI appeared first on Moldova.org.
13:10
PE SCURT Cei șapte deputați aleși ai Partidului ȘOR au anunțat astăzi, cu câteva minute înainte de ședința de constituire a Parlamentului, că-l înaintează pe liderul formațiunii Ilan Șor la funcția de președinte al Legislativului. Totodată, aceștia au anunțat că vor fi în opoziție „responsabilă” în Parlamentul nou-ales. PE LUNG Marina Tauber, vicepreședinta Partidului ȘOR, […] The post Partidul ȘOR îl propune pe Ilan Șor la funcția de președinte al Parlamentului// VIDEO appeared first on Moldova.org.
13:00
PE SCURT Parlamentul de legislatura a X-a se convoacă astăzi, 21 martie, în ședința de constituire. Şedinţa va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul socialist Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 80 de ani. La prima ședință președintele Curții Constituționale, Mihai […] The post LIVE/ Prima ședință Parlamentului ales pe 24 februarie appeared first on Moldova.org.
12:40
PE SCURT Co-președinta blocului ACUM, Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), nu va participa la ședința de constituire a Parlamentului. Ea anunțat într-o postare pe Facebook că se află la Bruxelles pentru a vorbi cu oficialii europeni despre alegeri, despre situația postelectorală, dar și despre abuzurile comise de instituțiile controlate de regim împotriva […] The post Lidera PAS Maia Sandu nu va participa la ședința de constituire a Parlamentului appeared first on Moldova.org.
12:10
PE SCURT Actualul bașcan al Găgăuziei Irina Vlah este în topul preferințelor alegătorilor din regiune, arată un sondaj realizat și prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova. Potrivit acestuia, Irina Vlah este susținută de mai mult de 50 la sută din alegători. Astfel, la întrebarea „Pe cine ați dori să-l vedeți ca […] The post Irina Vlah, în topul preferințelor alegătorilor din Găgăuzia// SONDAJ appeared first on Moldova.org.
11:40
PE SCURT Cu o oră și jumătate înainte de prima ședință a Parlamentului Republicii Moldova, blocul ACUM protestează „pentru apărarea justiției și democrație”, după ce activiștii Platformei DA au fost ieri, 20 martie, condamnați la ani de închisoare. PE LUNG Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă […] The post LIVE \ Blocul ACUM protestează în fața parlamentului appeared first on Moldova.org.
11:30
PE SCURT Lipsa unei reacții promte a autorităților noastre referitoare la incidentul de la Uzina Metalurgică din Râbnița ridică multe semne de întrebare și alimentează speculațiile, consideră expertul în politici de securitate Rosian Vasiloi. Informația despre o scurgere radioactivă care a avut loc la Uzina Metalurgică de la Râbnița, pe 5 martie curent, a apărut, inițial, […] The post Ce se ascunde, de fapt, în spatele incidentului de la uzina din Râbnița appeared first on Moldova.org.
11:20
PE SCURT Grație suportului Uniunii Europene, la Tiraspol s-a deschis primul magazin social. Magazinul „Modnye Detki” este administrat de ONG-ul „Stels – Tera”, care a beneficiat de un grant european. Conceptul de magazin social constă în a oferi posibilitatea familiilor cu venituri modeste să cumpere haine, încălțăminte, cărți, jucării, toate la prețuri accesibile, precum și […] The post Cu ajutorul UE, s-a deschis primul magazin social din stânga Nistrului. Cum va funcționa acesta appeared first on Moldova.org.
10:30
PE SCURT Valerian Botezatu, procuror în procuratura raionului Cimișlia, a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Aceasta după ce a examinat plângerile depuse împotriva notarului, la care soția sa este angajată în funcție de contabil, anunță Autoritatea Naţională de Integritate. În urma examinării sesizărilor, procurorul le-a respins, catalogându-le ca fiind inadmisibile sau nefondate. PE […] The post Un procuror din Cimișlia a examinat cinci plângeri depuse împotriva angajatorului soţiei sale. Ce riscă acesta appeared first on Moldova.org.
07:00
PE SCURT Compania Orange Moldova a testat în premieră tehnologia 5G în Republica Moldova. 5G este generația a cincea de viteză în telefonia mobilă, aceasta fiind succesoarea tehnologiei 4G. Ministerul Economiei și Infrastructurii a precizat că odată cu implementarea noii tehnologii viteza transferului de date va crește, iar timpul de răspuns va fi îmbunătățit. Implementarea […] The post În R.Moldova a fost testată în premieră tehnologia 5G appeared first on Moldova.org.
06:30
PE SCURT Un cetățean al Ucrainei a încercat să ajungă în Letonia fără asigurare medicală, iar atunci când nu i-a reușit, i-a propus unui polițist de frontieră cinci euro. Pentru acțiunile sale, el a fost amendat cu 4.300 de euro. Asigurarea medicală putea fi perfectată la frontieră, potrivit postului de Radio Letonia 4. PE LUNG […] The post Un ucrainean a primit o amendă de 4 300 de euro pentru o mită de CINCI euro appeared first on Moldova.org.
06:21
PE SCURT Amnesty International Moldova cere Procuraturii Generale și Inspectoratului General de Poliție efectuarea unei investigații privind comportamentul polițiștilor și utilizarea de către aceștia a gazelor lacrimogene la protestul din fața sediului Judecătoriei Orhei. Potrivit organizației, utilizarea gazelor lacrimogene în direcția manifestanților pașnici este o măsură excesivă și disproporționată. Aceasta în condițiile în care imaginile […] The post Amnesty International Moldova cere Procuraturii să investigheze comportamentul polițiștilor la protestul din Orhei appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:40
PE SCURT Fostul lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzici, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă de către Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavia. Acuzat de genocid în timpul războiului din Bosnia (1992-1995), Karadzici a fost condamnat definitiv de către instanţa de la Haga, după ce în primă instanţă primise 40 de […] The post Radovan Karadzici, supranumit „măcelarul din Balcani”, condamnat la închisoare pe viaţă appeared first on Moldova.org.
18:10
PE SCURT Mai mulți protestatari au fost stropiți astăzi cu gaze lacrimogene, în fața sediului Judecătoriei Orhei, unde s-a pronunțat sentința în cazul activistului Platformei DA Gheorghe Petic. Poliția Națională a emis un comunicat în care precizează că măsura a fost aplicată de un angajat al Inspectoratului Național de Patrulare după ce acela a fost […] The post Protestatari din fața sediului Judecătoriei Orhei, stropiți cu gaze lacrimogene: Ce declară Poliția appeared first on Moldova.org.
17:50
Pe Scurt Un grup de locatari de pe strada Alba Iulia din Chișinău au ieșit din nou la proteste împotriva construcțiilor ilegale în locul terenurilor de joacă. De această dată, lor li s-a alăturat și Vladimir Bolea, deputatul din partea Blocului ACUM, ales pe circumscripția nr. 27. „În toată campania electorală am vorbit că instituțiile […] The post Locatarii de pe str Alba Iulia – din nou la proteste appeared first on Moldova.org.
17:40
Pe Scurt Un grup de locatari de pe strada Alba Iulia din Chișinău au ieșit din nou la proteste împotriva construcțiilor ilegale în locul terenurilor de joacă. De această dată, lor li s-a alăturat și Vladimir Bolea, deputatul din partea Blocului ACUM, ales pe circumscripția nr. 27. „În toată campania electorală am vorbit că instituțiile […] The post Locatarii de pe str Alba Iulie – din nou la proteste appeared first on Moldova.org.
16:30
Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că se discută despre legalizarea canabisului în România, în scopuri medicinale, în condițiile în care mai multe țări europene au făcut acest lucru, transmite Digi24.ro.  „Am discutat cu ministra Sănătății. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării […] The post România: Se pregătește legalizarea canabisului appeared first on Moldova.org.
16:10
PE SCURT Blocul ACUM cheamă cetățenii la protest joi, la 11:30, în fața Parlamentului, „pentru a apăra Justiția”. Manifestația survine după ce doi activiști ai Platformei DA, Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, au fost condamnați la închisoare. Totodată, Blocul ACUM a lansat un îndemn repetat către toți deputații noi-aleși să voteze chiar din primele ședințe ale […] The post Blocul ACUM cheamă cetățenii la protest în fața Parlamentului: „Apărăm Justiția!” appeared first on Moldova.org.
14:10
PE SCURT Un cetățean al Ucrainei a încercat să intre în Republica Moldova, prin punctul de trecere Palanca, cu un arsenal impunător de arme și muniții, anunță Poliția de Frontieră. Bărbatul le-a declarat polițiștilor de frontieră că, în ajun, fusese la vânătoare și pornind în grabă spre frontieră, a uitat să lase bunurile acasă. PE […] The post Un ucrainean a încercat să intre în R.Moldova cu arme și muniții. Ce le-a declarat polițiștilor appeared first on Moldova.org.
13:50
Deputații Republicii Kazahstan au votat în lectura a doua redenumirea capitalei din Astana în Nursultan, în cinstea primului președinte Nursultan Nazarbaev. Nazarbaev a fost președintele Kazahstanului încă de la căderea Uniunii Sovietice până ieri, 19 martie. Acesta și-a dat demisia și l-a numit în locul lui pe Jomat Tokaev, președintele senatului. Cel care a propus […] The post Capitala Kazahstanului a fost redenumită în cinstea președintelui appeared first on Moldova.org.
13:30
PE SCURT Parlamentul de legislatura a X-a se va convoca joi, 21 martie, în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Noii deputați se vor convoca în plen începând cu ora 13.00. Șeful statului a anunțat astăzi la un briefing că intenționează să susțină un discurs în […] The post Igor Dodon a semnat decretul! Prima ședință a noului Parlament se va desfășura pe 21 martie appeared first on Moldova.org.
12:30
Fostul polițist de frontieră Gheorghe Petic a fost condamnat astăzi la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei. Decizia a fost dictată de Judecătoria Orhei, în timp ce mai mulți susținători ai lui Gheorghe Petic s-au adunat în fața instanței […] The post Condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, Gheorghe Petic: Nu recunosc nicio virgulă din sentința lui Plahotniuc appeared first on Moldova.org.
12:01
Fostul angajat al „Poștei Moldovei”, Sergiu Cebotari, care a făcut mai multe dezvăluiri despre o schemă de trafic cu anabolizante, a fost condamnat la opt ani de închisoare, cu executare, într-un dosar penal pentru delapidarea averii străine și folosirea muncii forțate. Sentința a fost pronunțată astăzi de Judecătoria Ungheni, scrie Jurnal.md. Sergiu Cebotari urmează să-și […] The post Sergiu Cebotari, care a vorbit despre schema de trafic cu anabolizante, condamnat la opt ani de pușcărie appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.