Un candidat independent așteaptă scuze publice de la Năstase

Today.md, 11 ianuarie 2019 15:00

Viorel Savva, candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie, așteaptă ca Andrei Năstase să vină cu scuze publice. În cazul în care liderul PPDA nu va face dezmințiri în cel mult 24 de ore, Savva îi promite o lecție publică despre integritate și libertate. Supărarea vine după ce liderul PPDA a declarat că la acest scrutin nu este loc de candidați independenți, deoarece aceștia nu sunt onești și fac jocuri politice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 15 minute
14:20
Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, despre care Dorin Chirtoacă a afirmat că a fost implicat în privatizarea frauduloasă a companiei „Air Moldova” în anul 2000, ar trebui să facă lumină în acest caz sau să se retragă din cursa electorală pentru a nu diminua șansele electorale ale Blocului „ACUM”. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru.
Acum 30 minute
14:10
În marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a avut un schimb de opinii cu Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite Antonio Guterres.
Acum o oră
13:40
Candidatul PSRM în circumscripţia Ungheni, deputatul Ghenadie Mitriuc, dă peste cap politica formațiunii condusă de Zinaida Greceanîi. Deși socialiștii declară că luptă provin din și sunt alături de popor, deputatul PSRM este un adevărat moșier, care deține și câteva companii, precum și un număr impresionant de automobile. Acest lucru rezultă din declarația de avere pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018.
Acum 4 ore
12:30
La moment, pe traseul Cahul-Giurgiulești a fost stopată circulația camioanelor pe timp de o oră, anunță Inspectoratul Național de Patrulare. Potrivit INP, carosabilul este acoperit cu gheață și se circulă cu dificultate.
11:20
Internauţii sunt şocaţi de declaraţia scandaloasă a liderului PAS, Maia Sandu, făcută în perioada în care deţinea funcţia de ministru al Educaţiei. Amintim că, În cadrul unei emisiuni la postul Elita TV, Maia Sandu a spus că studenții din Republica Moldova sunt alintați, iar părinții tinerilor nu ar trebui să se cheltuiască cu ei. Atacul reprezintă un răspuns la întrebarea unei directoare de grădinițe când va fi majorat salariul personalului tehnic, remunerat cu 900-1000 de lei pe lună.
10:40
Ministerul Afacerilor Externe din România a emis o atenţionare de călătorie pentru Croaţia, unde meteorologii au anunţat o înrăutăţire a vremii, cu ninsori şi vânt extrem de puternic, care creează probleme în transportul maritim. Astfel, regiunea oraşului Rijeka şi golfurile Kvarner şi Kvarnerić se află, joi, sub Cod roşu de vânt.
Acum 6 ore
09:30
Liderul PPDA, Andrei Năstase, a confirmat, în octombrie 2016, că în spatele desemnării președintelui PAS, Maia Sandu, în calitate de candidat unic al forțelor de dreapta la alegerile prezidențiale au stat clanuri mafiote. Acest lucru rezultă din interceptarea unei discuții dintre Năstase cu unul din adjuncții săi, Alexandru Slusari, imediat după ce șeful Platformei DA a fost nevoit să se retragă din cursă în favoarea Maiei Sandu.
Acum 24 ore
20:50
Integritatea binomului "Maia Năstase" s-a dovedit a fi încă o mare minciună, vorbe goale. Este opinia președintelui Parlamentului, Andrian Candu, conținută într-o postare pe Facebook. În aceeași postare, speakerul condamnă atacurile liderilor PAS și PPDA la adresa unor instituții media, pe motiv că acestea ar fi finanțate din România.
20:50
Doi ofițeri de investigație au fost reținuți astăzi, în urma descinderilor la Inspectoratul de Poliție Ciocana, desfășurate de către procurorii anticorupție și angajații SPIA. Aceștia sunt bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.
20:30
Maia Sandu consideră că studenții din Republica Moldova sunt alintați, iar părinții tinerilor nu ar trebui să se cheltuiască cu ei. Această declarație liderul PAS a făcut-o în 2013, când era ministru al Educației, transmite Democracy.md.
20:20
Clanul oligarhic Țopa-Platon-Lucinschi va încerca să-și ia revanșa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Este opinia analistului Petru Bogatu, exprimată după publicarea unei noi investigații incendiare a portalului Zeppelin.
20:00
Demersul liderei PAS, Maia Sandu, către FMI, în care aceasta cere suspendarea asistenței financiare pentru Republica Moldova a fost gândit de lobbystul lui Veaceslav Platon, Dmitri (David) Zaikin, personaj despre care presa americană scrie că ar fi în legături strânse cu serviciile speciale rusești.
20:00
Elmar Brok, unul dintre veteranii Parlamentului European, le cerea celor care veneau să-l viziteze la Parlamentul European 150 de euro de persoană pentru a acoperi costurile vizitei, iar în același timp deconta sumele la PE, scrie politico.eu.
15:50
Avocatul lui Bijan Rafiekian, un partener de afaceri al fostului consilier pentru securitate al lui Donald Trump, Michael Flynn, cere ca procesul de judecată în ”dosarul turc”, în care este incriminat, să fie amânat până în septembrie. Luna trecută, în judecătoria federală din statul Virginia a început procesul împotriva fostului partener al Flynn Intelligence Group Bijan Rafiekian și a omului de afaceri turc Ekim Alpetkin.
Ieri
13:20
Oligarhul condamnat Veaceslav Platon a cheltuit peste jumătate de milion de dolari americani, în anul 2016, pentru organizarea unei ample campanii de denigrare a liderului PDM, Vlad Plahotniuc, dar și a Republicii Moldova pe plan extern. Scopul acesteia era de a desculpa de implicare în frauda bancară pe care a pus-o la cale în țara noastră.
12:50
Un bărbat din Capitală a fost plasat în arest pentru comercializarea drogurilor. Acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.
12:00
Campania de denigrare în presa internațională a liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a fost regizată și finanțată de către raiderul nr.1 din CSI, Veaceslav Platon. În acest proces au fost implicați lobbyști occidentali, apropiați serviciilor speciale rusești, dar și oligarhul Victor Țopa, care a fugit la Frankfurt de justiția din Moldova. Țopa, care controlează Jurnal Trust Media, avea misiunea de a mediatiza făcăturile lui Platon în spațiul public din Moldova. Probe în acest sens au fost prezentate de către jurnaliștii portalului de investigații Zeppelin.
11:30
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere cu preşedintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, George Tsereteli. În cadrul discuţiilor, Vlad Plahotniuc a prezentat pe scurt evoluţiile din Moldova în ultimii 10 ani de zile, rezultatele guvernării conduse de PDM, precum şi viziunea de viitor a partidului.
11:20
Prim-ministrul Pavel Filip a discutat marți cu primarul municipiului Strășeni Valentina Casian despre proiectele de infrastructură care urmează a fi dezvoltate în localitate.
11:00
Actuala guvernare și-a asumat încă în 2016 dezvoltarea politicilor proactive de susținere a familiilor cu copii, iar acest angajament va fi îndeplinit și în continuare. Asigurarea vine din partea fostului ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ruxanda Glavan.
10:50
În seara zilei de 22 ianuarie, pompierii din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost solicitați să intervină la lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit de plastic, amplasat de pe strada Gospodarilor 11 din comuna Bubuieci, mun. Chișinău. Potrivit datelor IGSU, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:57 minute. La fața locului au fost îndreptate 9 autospeciale de intervenție cu peste 40 de pompieri. Ajunși, salvatorii au stabilit că, flăcări...
10:40
Liderul PAS, Maia Sandu, a beneficiat de consultanță politică din partea unui expert american, plătit de raiderul nr.1 în CSI, Veaceslav Platon. Acest lucru rezultă din noua investigație a proiectului Zeppelin. Este vorba despre Noel Boxer, consultant politic specializat în campanii electorale. Specialistul a fost plătit cu 12 mii de dolari pe lună, în perioada iulie – noiembrie 2016. Suma de cel puțin 60 de mii de dolari nu a fost declarată de PAS.
10:30
În capitală se circulă în condiții de iarnă, iar transportul public activează pe toate rutele municipale (cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane). Miercuri la linie au fost emise 311 troleibuze şi 82 autobuze, anunță Primăria Chișinău.
10:10
România îndeamnă forțele politice de la Chișinău să mențină cursuol pro-european al Republicii Moldova și să nu blocheze alcătuirea unei coaliții pro-vest, după alegerie parlamentare din 24 februarie. Ideea se conține într-un editorial semnat de analistul politic de la București Iulian Chifu și publicat de portalul deschide.md.
09:50
Pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii.
08:40
Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM) urmează să achite datoriile istorice tuturor angajaților, până la sfârșitul lunii ianuarie, până în acest moment fiind acoperită peste 95% din valoarea acestora. Anul trecut, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut mai multe ședințe cu conducerea și angajații Căii Ferate în vederea optimizării cheltuielilor și reorganizării strategice a întreprinderii.
22 ianuarie 2019
20:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a permis, marți, companiei internaționale „DOVERIE UNITED-HOLDING AD” să cumpere pachetul de 63,89 la sută din acțiunile BC „Moldindconbank”.
20:20
Ion Lazarenco, primul om de pe glob care a reușit să traverseze în înot cele șapte strâmtori, din prima încercare, va fi propus de Guvern la Premierul Nobel pentru Pace. Decizia a fost anunțată astăzi de premierul Pavel Filip, în timpul întrevederii cu sportivul, care prin înot promovează pacea și unitatea.
18:10
Îndemnurile șefilor blocului ACUM de a boicota referendumul pentru reducerea numărului deputaților confirmă că Maia Sandu și Andrei Năstase mint cu nerușinare alegătorii. Asta în condițiile în care exponenții acestui bloc au militat recent pentru micșorarea numărului aleșilor poporului. Acest lucru a fost scos în evidență de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, la o conferință de presă.
18:00
Jurnalistul Ion Terguţă, actalmente vicepreședinte al PLDM,a fost omul de curte al fostului premier Vlad Filat, condamnat pentru corupţie. Faptul este confirmat în una din convorbirile telefonice dintre Filat şi actualul primar de Orhei, Ilan Şor.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.