Un candidat independent așteaptă scuze publice de la Năstase

Today.md, 11 ianuarie 2019 15:00

Viorel Savva, candidatul independent la alegerile parlamentare din 24 februarie, așteaptă ca Andrei Năstase să vină cu scuze publice. În cazul în care liderul PPDA nu va face dezmințiri în cel mult 24 de ore, Savva îi promite o lecție publică despre integritate și libertate. Supărarea vine după ce liderul PPDA a declarat că la acest scrutin nu este loc de candidați independenți, deoarece aceștia nu sunt onești și fac jocuri politice.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 12 ore
21:10
După ce l-a făcut knockout în Parlament pe Andrei Năstase, prezentându-l întregii țări drept un mitoman incurabil, Marina Tauber îl face praf și pe contul său de Facebook, îndemnându-l să nu jelească banii, dar să-și ia un profesor de actorie pentru a mima mai bine otrăvirea cu mercur.
20:10
Un automobil al Inspectoratului Național de Patrulare s-a răsturnat, după ce a fost tamponat de o altă mașină. Accidentul a avut loc astăzi, aproximativ la ora 16:50, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt intersecție cu strada Serghei Lazo, din Chișinău.
19:40
Recidivistul Pavel Grigorciuc a fost audiat de oamenii legii și reținut pentru 72 de ore, după ce astăzi l-a luat la pumni pe deputatul PDM, Sergiu Sârbu. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către Alexei Grosu, șeful Inspectoratului de Poliție Buiucani.
19:40
Moscova ar fi împotriva unei coaliții dintre Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) și Partidul Democrat (PD), dar ar agrea o alianță dintre socialiști și Blocul „ACUM”, scrie publicația rusească Komersant, care face trimitere la surse din instituțiile de stat ale Federației Ruse.
19:30
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu, atacat de către recidivistul Pavel Grigorciuk, este internat în secția neurochirurgie a Institutului de Medicină Urgentă, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral. Informația a fost anunțată de către purtătorul de cuvânt al instituției, Cristina Gorea, pentru deschide.md.
19:30
Profilul recidivistului Pavel Grigorciuck, extremistul de la ANTIFA, care l-a agresat astăzi pe deputatul PDM Sergiu Sîrbu este unul extreme de dubios. Acesta s-a remarcat, de-a lungul anilor, prin acţiuni violente, a fost reţinut pentru scandaluri, provocate în stare de ebrietate, pentru bătăi cu vecinii.
19:20
Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, a fost atacat fizic, într-o cafenea din centrul Capitalei, de către Pavel Grigorciuc, condamnat penal la patru ani cu suspendare. Informația a fost confirmată de către soția acestuia, Ina Sîrbu, care a fost martora acestui atac, alături de alte câteva zeci de persoane. Deputatul s-a ales cu o comoţie cerebrală şi a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.
Acum 24 ore
14:50
Se încing spiritele în blocul ACUM! Maia Sandu a refuzat sa revină astăzi la Chișinău, pentru a participa la şedința Parlamentului, din cauza unor dispute aprinse privind numărul de fracţiuni care trebuie să reprezinte binomul PAS-PPDA.
14:30
Pavel Filip a fost ales președinte al fracțiunii Partidului Democrat din Moldova. Anunțul a fost făcut de către deputatul PDM, Sergiu Sîrbu, la ședința de constituire a noului Legislativ.
13:20
Câteva zeci de oameni au venit, astăzi, la îndemnul binomului Sandu-Năstase la protestul din fața Parlamentului. Liderul PAS, Maia Sandu, a ignorat manifestația, iar colegul său de binom, Andrei Năstase, a venit cu o oră întârziere. Și asta pentru că erau plecați la Bruxelles, în loc să se gândească la respectarea promisiunilor date oamenilor care i-au votat.
13:00
Președintele Partidului Șor, Ilan Șor, a fost propus de către fracțiunea formațiunii sale pentru funcția de președinte al noului Parlament ales. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele formațiunii, Marina Tauber, la un briefing de presă, susținut înainte de ședința de constituire a Legislativului.
12:50
Parlamentul de legislatura a X-a se convoacă, la ora 13.00, în ședința de constituire.
12:30
Briefing de presă susținut de deputații aleși pe listele Partidului Politic Șor
12:00
Protest organizat de Blocul ACUM de apărare a justiției
12:00
Ofiţerii Serviciului investigare fraude economice a IP Floreşti au confiscat 220 sticle de băuturi alcoolice. Marfa a fost depistată într-un automobil Dacia, în data de 17 martie.
11:30
Declaraţiile deputatului blocului ACUM Octavian Ţîcu, despre provocarea deliberată a alegerilor anticipate, sunt puerile. Jurnalista Nina Josu scrie, într-un articol publicat de Literatura şi Arta, că o astfel de tactică poate arunca ţara în braţele Moscovei.
11:10
Activistul Platformei „Demnitate și Adevăr”, fostul Șef al Serviciului control financiar și audit intern din cadrul Î.S. „Poșta Moldovei”, Sergiu Cebotari, a părăsit Republica Moldova pe data de 16 martie prin punctul de trecere a frontierei Leușeni, informează portalul Deschide.MD.
Ieri
20:30
A trecut aproape o lună de la alegerile din 24 februarie, iar cele patru partide care au acces în Parlament încă nu au găsit niciun consens politic pentru a forma o alianță de guvernare în următorii 4 ani. Pe de o parte s-a încercat o alianță dintre PSRM și blocul ACUM care a eșuat, pe altă parte s-a încercat o cooperare dintre PDM cu PAS și DA care la fel a eșuat. Democrații le-au propus celor din blocul ACUM și funcția de Premier, însă ei au decis să rămână în Opoziție.
19:40
Garda de corp a lui Andrei Năstase, Ion Caraman, a agresat fizic un polițist după pronunțarea sentinței în cazul activistului PPDA Gheorghe Petic. Bodyguardul l-a lovit cu pumnul în față pe un polițist, iar omul legii a replicat cu gaze lacrimogene.
19:30
Unul din activiștii PPDA, Sergiu Cebotari, a fost condamnat astăzi la 8 ani de închisoare pentru escrocherie și muncă forțată. Sentinţa a fost pronunţată de către magistraţii Judecătoriei Ungheni, deşi procurorii au cerut 12 ani de detenție pentru Cebotari, care a fost judecat în libertate. Șeful său de partid, Andrei Năstase, a recunoscut într-un live pe Facebook, că inculpatul a fugit din țară.
19:30
Procuratura Generală vine cu precizări privind cazul activistului PPDA, Gheorghe Petic, condamnat astăzi la 3 ani și 6 luni pentru viol. Procurorii declară că la baza inițierii respectivei cauze penale a stat plângerea victimei acțiunii de viol, susținută în cadrul urmăririi penale de depozițiile detaliate ale acesteia, precum și un șir de probe incontestabile, inclusiv probe biologice, prelevate imediat, înregistrări video etc.
18:00
Procuratura Generală vine cu precizări privind cazul activistului PPDA, Gheorghe Petic, condamnat astăzi la 3 ani și 6 luni pentru viol. Procurorii declară că la baza inițierii respectivei cauze penale a stat plângerea victimei acțiunii de viol, susținută în cadrul urmăririi penale de depozițiile detaliate ale acesteia, precum și un șir de probe incontestabile, inclusiv probe biologice, prelevate imediat, înregistrări video etc.
17:10
Unul din polițiștii care asigurau ordinea publică în fața Judecătoriei Orhei, în timpul procesului de judecată al lui Gheorghe Petic, a fost bruscat fizic și amenințat cu răfuiala de unul dintre cei circa 50 de protestatarii adunați. În consecință, omul legii a fost nevoit să reacționeze, utilizând mijloace speciale.
16:40
Fostul procuror al municipiului Chișinău Ivan Diacov critică protestul organizat de deputații blocului ACUM în fața Judecătoriei Orhei. Într-o postare pe Facebook, acesta scrie că manifestanții au avut un „comportament provocator”.
16:20
Fostul Consul onorific al Moldovei în statul Florida, tot el participant activ al conventiei Moldo-Americane, for la care a participat și Natalia Morari, o reprezintă în instanța de judecată pe Nata Albot, împotriva lui Ruslan Plopa, moldovean stabilit în SUA.
15:10
Operaţiunea „Girofar” desfășurată de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI în comun cu Inspectoratul Naţional de Patrulare a continuat și astăzi. O autospecială de intervenţie la incendii, dar şi şase echipaje de patrulare INP au verificat dacă conducătorii auto din trafic oferă prioritate echipelor de intervenţie cu sistemele de semnalizare conectate.
14:40
”Legile sunt pentru a fi respectate doar de proști”. De acest lucru vor să ne convingă liderii unor partide politice care se fac punte și luntre pentru a-și apăra membrii cu ”pufușor pe botișor”, obligați să dea socoteală pentru ilegalitățile comise. Doi activiști ai PPDA, Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, și-au aflat astăzi sentințele. Primul a fost condamnat la 3 ani și jumătate pentru viol, iar al doilea va face 8 ani de pușcărie pentru că a mințit zeci de oameni pe care i-a lăsat fără surse de existență.
14:00
Unul din activiștii PPDA, Sergiu Cebotari, a fost condamnat astăzi la 8 ani de închisoare pentru escrocherie și muncă forțată. Sentinţa a fost pronunţată de către magistraţii Judecătoriei Ungheni, deşi procurorii au cerut 12 ani de detenție pentru Cebotari, care a fost judecat în libertate. Șeful său de partid, Andrei Năstase, a recunoscut într-un live pe Facebook, că inculpatul a fugit din țară.
13:00
În opinia deputatului binomului PAS-PPDA, Iogr Munteanu, jurnaliștii de la Pro TV Chișinău, care au difuzat declarația sa privind dezmebrarea blocului ACUM, ar fi niște ”trolli ai regimului”. Declarația se conține într-un interviu acordat de Munteanu postului de Radio Europa Liberă.
12:40
Deputatul binomului PAS-PPDA, Octavian Țîcu îi contrazice pe Maia Sandu și Andrei Năstase și susține că strategia blocului ACUM este provocarea alegerilor anticipate.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.