Cum au evoluat castigurile angajatilor din domeniul asigurarilor si pensiilor private in noiembrie 2018?

XPRIMM, 11 ianuarie 2019 15:00

In luna noiembrie 2018, in majoritatea activitatilor din sectorul economic , nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna octombrie 2018, insa in domeniul asigurarilor si pensiilor private castigul salarial s-a diminuat usor, conform informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de XPRIMM

Acum 24 ore
17:00
Reasiguratorul global Munich Re, jucator important pe segmentul politelor cibernetice, raporteaza pentru anul 2018 o crestere importanta a profitului, de la 392 de milioane de euro in 2017, pana la aproximativ 2,3 miliarde de euro.
15:15
Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA a scazut cu circa 2,8% in anul 2018 comparativ cu anul anterior, reiese din raportul ASF. De asemenea, prima medie RCA anualizata s-a redus cu 12%, iar dauna medie a crescut cu 9%, in timp ce doi jucatori detin 60% din subscrieri.
12:15
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, in data de 13 martie a.c., Metodologia pentru certificarea pregatirii profesionale a distribuitorilor de asigurari si/sau reasigurari, categoriile de taxe practicate de catre Institutul de Studii Financiare - ISF si nivelul acestora.
12:00
Asistam la o dinamica pozitiva a sectorului Asigurarilor! Numarul politelor RCA a crescut in 2018, fata de anul anterior, in timp ce in privinta asigurarilor de viata volumul primelor brute subscrise se mentine la cel mai ridicat nivel din ultimii ani, a declarat Leonardo BADEA, Presedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, dupa publicarea raportului anual privind activitatea industriei de asigurari.
11:45
Digitalizarea, automatizarea si inovatia in serviciile financiare, dar si aplicarea practica a ultimelor noutati legislative, se numara printre subiectele dezbatute in cadrul celei de-a treia editii a Conferintei Europene a Serviciilor Financiare (ECFS).
11:45
VIENNA Insurance Group (VIG) a subscris in 2018 prime brute in valoare de circa 9,66 miliarde de euro, in crestere cu 2,9% fata de anul anterior, iar profitul brut a crescut cu aproximativ 10%, la 485,4 milioane de euro, arata rezultatele preliminare ale grupului.
11:15
Companiile de asigurari detinute in Romania de VIENNA Insurance Group - VIG au inregistrat, in 2018, un volum total de prime brute subscrise de 515,3 milioane de euro, in crestere cu 1,7% fata de cele 506,5 milioane de euro, raportate in anul anterior, conform rezultatelor financiare preliminare anuntate, joi, de grupul austriac.
Ieri
18:30
In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, la data de 31.12.2018 (date provizorii), se constata o crestere a valorii primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata de 3,48%, de la 6,16 miliarde de lei (2017) la 6,38 miliarde de lei.
18:15
Tarifele de referinta pentru politele auto obligatorii (RCA) au fost publicate de catre ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, conform prevederilor legale. Gasiti mai jos tabelele aferente noilor tarife.
18:15
In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, la data de 31.12.2018 (date provizorii), se constata o crestere a valorii primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata de 3,48%, de la 6,16 miliarde de lei (2017) la 6,38 miliarde de lei.
17:15
Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris, in anul 2018, prime brute in valoare de aproximativ 10,14 miliarde lei, in crestere cu 4,5% fata de valoarea inregistrata in anul precedent, conform raportului Autoritatii de Supraveghere Financiara.
17:15
Parasirea Uniunii Europene va ingreuna procesul de recrutare al companiilor din fintech si zona serviciilor financiare din Marea Britanie, care vor avea probleme in gasirea angajatilor de top, arata un nou raport.
17:15
Conform unui sondaj realizat in acest an de American Automobile Association - AAA, 71% dintre americani se tem de masinile autonome. Procentul este neschimbat comparativ cu cel rezultat in urma studiului din 2018 si cu 8 puncte procentuale mai mare decat in 2017, noteaza Bloomberg.
16:00
Cartea "Daunele in Asigurarile Auto", scrisa de Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si Membru al Directoratului OMNIASIG VIG, a fost lansata marti seara, la eveniment fiind prezent atat reprezentantii Autoritatii de Supraveghere, ai asociatiilor din domeniu, cat si oficiali din cadrul companiilor de asigurari si brokeri.
11:15
Cele mai multe polite de asigurare cumparate de cetatenii moldoveni in 2018 revin segmentului de asigurari auto, care a cumulat putin peste 67% din totalul vanzarilor asiguratorilor in perioada de referinta. Astfel, vanzarile de polite RCA, CASCO si Carte Verde au adus companiilor de asigurare peste 1 miliard de lei, in perioada mentionata, in crestere cu peste 4% fata de perioada similara din anul precedent.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:45
Gradul de intelegere al produselor de asigurari private de sanatate, precum si plierea pe nivelul de educatie financiara din Romania sunt cele mai importante elemente care ar trebui sa defineasca un produs de asigurare de sanatate. Dar cum ne protejeaza o astfel de asigurare si care sunt riscurile pe care le acopera? Despre importanta lor, tendinte si relatia dintre asigurator-broker-retelele de servicii medicale si clienti au discutat Dan DOBRE - Director Comercial, SIGNAL IDUNA - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii Ora de Risc, difuzate marti, 19 martie, de RFI Romania.
17:45
Incepand cu luna martie 2019, societatea Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group il anunta in functia de CFO - Chief Financial Officer pe austriacul Wolfgang HAJEK. Numirea noului Membru al echipei ASIROM este deja supusa spre aprobare Autoritatii de Supraveghere Financiara
16:30
Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti, 19 martie 2019, o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate.
16:15
PERILS, organizatia independenta care ofera date globale privind impactul catastrofelor la nivelul pietei de asigurari, estimeaza ca daunele la proprietati asigurate provocate de inundatiile recente din zona de nord a Australiei se ridica la 1,1 miliarde dolari.
16:15
Daunele asigurate generate de protestele "vestelor galbene" din Franta au ajuns deja la milioane de euro, fara a lua in considerare atacurile asupra magazinelor de lux din Champs-Elysees care au avut loc in acest sfarsit de saptamana.
12:45
La finalul lunii februarie 2019 erau active la nivel national 1.708.675 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.
11:30
Despre protectia oferita de o asigurare privata de sanatate, tendintele si evolutia pietei locale, si nu numai, discuta Dan DOBRE - Director Comercial, SIGNAL IDUNA Romania - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 12 martie a.c., de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.
10:00
Asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 1,5 miliarde de lei in 2018, in crestere cu 5,2% fata de anul precedent, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF). In moneda europeana, piata a crescut cu 10%, pana la 77,7 milioane euro, pe fondul aprecierii monedei nationale.
18 martie 2019
17:45
Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si Membru al Directoratului OMNIASIG VIG, isi lanseaza cartea "Daunele in Asigurarile Auto", fiind prima carte de pe piata locala care abordeaza acest subiect.
17:15
Banca Nationala a Romaniei (BNR) va organiza, in luna aprilie, o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de asigurare CASCO, fara fransiza, pentru 52 de autovehicule din parcul auto al institutiei. Valoarea estimata a contractului de asigurare este de 400.000 de lei pe o perioada de 18, 15 sau 12 luni, in functie de autovehicul.
17:15
Pietele emergente vor ramane motorul de crestere pentru economia globala si pentru industria globala de asigurari in urmatorii 10 ani, reflectand o mutare a puterii economice de la vest catre est, arata cea mai recenta editie a raportului sigma realizat de SWISS Re Institute.
17:15
ALLIANZ SE ia in considerare posibilitatea unei fuziuni a bratului sau de administrare a activelor cu DWS Group, care apartine DEUTSCHE Bank AG, cu scopul infiintarii unui lider national in gestionarea banilor, relateaza Bloomberg.
17:00
Conferinta Anuala a Insurance Europe, federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor, se va desfasura pe 23 mai 2019, la Bucuresti, Romania fiind prima tara din Europa Centrala si de Est care va gazdui acest eveniment.
15:30
GROUPAMA Asigurari a inregistrat in 2018 un profit operational de 44 milioane de lei, insa profitul net a fost de 9 milioane de lei, influentat de amenda anuntata de Consiliului Concurentei. In acelasi timp, subscrierile au depasit un miliard de lei.
15 martie 2019
17:30
Asigurarea poate juca un rol important in contextul inundatiilor prin consolidarea masurilor de preventie si imbunatatirea redresarii economice dupa dezastru, se arata intr-un raspuns transmis de Insurance Europe catre Comisia Europeana asupra Directivei UE privind inundatiile.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.