Ceai și terci ostășesc sunt servite gratuit într-un cort amplasat în Capitală

Radio Chisinau, 11 ianuarie 2019 14:55

Inspectoratul General de Carabinieri a instalat un cort mobil de asistență, la intersecția străzilor Hâncești și Academiei din Chișinău, transmite IPN.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
14:30
La 160 de ani de la proclamarea Unirii dintre Moldova și Țara Românească, în 1859, la Chișinău au loc o serie de manifestări consacrate acestui eveniment. Manifestările au început cu depuneri de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Capitală, în dimineața zilei, la care au luat parte mai mulți oameni de cultură, academicieni, politicieni și elevi.
Acum 30 minute
14:15
Partidul Liberal depune astăzi actele pentru a fi înregistrat în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională.
Acum o oră
13:55
În ultimele două săptămâni, misiunea Promo LEX de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie a sesizat mai multe încălcări.
Acum 2 ore
13:30
Întreaga regiune a Europei Centrale și de Est, dar mai ales spațiul post-sovietic, se confruntă cu fenomenul propagandei și dezinformării, deseori promovat de Federația Rusă. Republica Moldova, spre deosebire de alte state din regiune, deși este afectată direct de acest fenomen nu are politici la nivel național pentru a combate propaganda rusească, atenționează experți naționali și de peste hotare care participă astăzi la conferința „Dezinformarea ca instrument de propagandă: tendințe și impact regional”, organizată de Asociația Presei Independente.
13:20
Cadrul instituțional și legislativ aferent prevenirii și combaterii exploatării sexuale și abuzului sexual împotriva copiilor va fi evaluat. Activitatea este parte a unui proiect implementat de către Consiliul Europei.
12:55
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene solicită, prin intermediul Ambasadei Republicii Moldova la Moscova, clarificarea statutului fundaţiei pentru dezvoltarea relaţiilor sociale şi culturale "Transnistria", inaugurată zilele trecute.
12:55
Românii de pe ambele maluri ale Prutului îşi dau “mână cu mână”, pe 24 ianuarie, la TVR Moldova pentru a sărbători cu programe speciale ziua în care se împlinesc 160 de ani de la Unirea Principatelor Române. 
12:50
Preşedinta Fundaţiei "Open Dialogue", Ludmila Kozlowska, a fost chemată iarăşi la audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din R. Moldova.
12:35
Inspectoratul Național de Patrulare anunță că la moment pe traseul Cahul-Giurgiulești a fost stopată circulația camioanelor pe timp de o oră din motiv că carosbilul este acoperit cu gheață și se circulă cu dificultate.
Acum 4 ore
12:30
Piața valutară din Moldova este strict influențată de alegeri. Cererea de valută depășește oferta după fiecare scrutin electoral: 2009, 2014 și acum 2019. Afirmațiile aparțin expertului economic din cadrul IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță.
12:10
Procurorii anticorupție au deferit justiției dosarul în privința fostului președinte al Academiei de Științe, Gheorghe Duca, și soției acestuia.
12:00
"Vestele galbene" şi-au anunţat miercuri, în Franţa, intenţia de a prezenta o listă proprie cu candidaturi la alegerile pentru Parlamentul European, având-o în frunte pe Ingrid Levavasseur, una dintre personalităţile proeminente ale acestei mişcări sociale, potrivit AFP, informează Agerpres.
11:50
În ajunul Zilei Unirii Principatelor Române, la Adjud, județul Vrancea, peste 1000 de persoane au jucat o horă imensă a Unirii. În curtea Colegiului Național ,,Emil Botta'' s-au aflat și invitați din Cernăuți și susținători ai unirii cu Basarabia și Bucovina.
11:45
Un tribunal ucrainean a decis că fostul preşedinte Viktor Ianukovici este vinovat de înaltă trădare.
11:35
Motorul de căutare pe internet Bing al Microsoft Corp. a fost blocat în China, a anunţat compania americană, miercuri, acesta fiind cel mai recent serviciu online străin care devine inaccesibil în ţara asiatică, potrivit Reuters.
11:25
Timp de un an, un colonel a prezentat în contabilitatea instituției de forță mai multe documente fictive legate de deplasările de serviciu pe care le-a făcut pe ruta Chișinău-București. În realitate, el călătorea cu automobilul de serviciu, iar în documente indica — zbor cu avionul, se arată într-un material realizat de Rise Moldova.
11:10
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunțat că a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi. 
11:05
Pe străzile Lomonosov, 41, Costiujeni, 8/2, 8/4 și Șoseaua Hâncești, 58, 58/1 din capitală vineri, 25 ianuarie, va fi întrerupă furnizarea apei potabile. „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii vizați să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei, transmite IPN.
10:55
Ultimele două apartamente renovate, de la etajele 13 și 16, ale blocului de pe bd. Moscova, afectat de explozia din octombrie 2018, au fost date ieri în folosință locatarilor.
10:40
Președintele Sovietului Suprem (așa-numitul parlament) de la Tiraspol, Alexandr Șerba a fost demis din funcție prin vot secret în cadrul primei întruniri a „deputaților” din acest an.
Acum 6 ore
10:25
Drumurile din țară sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca. Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
10:05
Paralizia politică de la Washington l-a constrâns pe Donald Trump să-şi amâne sine die discursul prezidenţial asupra Stării Uniunii, fără o soluţie deocamdată pentru a scoate ţara din blocajul bugetar cel mai lung din istoria ţării, informează joi AFP, potrivit Agerpres.
09:55
Parohul Bisericii Pătrăuţi din Bucovina i-a uimit pe cercetători cu descoperirea sa din incinta lăcaşului de cult, informează Observator, citat de basilica.ro.
09:50
Împlinirea a 160 de ani de la proclamarea unirii dintre Moldova şi Ţara Românească este marcată prin organizarea unor evenimente culturale dedicate sărbătorii atât în România, cât şi în alte ţări europene, arată mai multe comunicate remise MEDIAFAX.
09:35
Primăria Chişinău informează că traficul rutier pe străzile Capitalei se desfășoară în condiții de iarnă.
09:35
09:10
An „bogat în gemeni” pentru Armata Naţională – 18 fraţi şi surori „împart” bucuriile şi provocările serviciului militar la doi, a anunțat pe Facebook Ministerul Apărării al R. Moldova.
08:50
SUA au respins o tentativă a Venezuelei de a întrerupe relaţiile diplomatice, afirmând că nu îl recunosc pe Nicolas Maduro ca având autoritatea legală de a le expulza diplomaţii.
08:35
Volumul „Marea Unire a românilor de la 1918. Contribuții bibliografice” va fi lansat astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova.
Acum 8 ore
08:30
Alegerea în unanimitate la 24 ianuarie/5 februarie 1859 a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Ţării Româneşti, după ce fusese ales domn al Moldovei la 5/17 ianuarie 1859, a reprezentat în fapt unirea celor două principate româneşti şi, totodată, un prim pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român, se arată într-un documentar realizat de Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.