„Prioritatea numărul unu este să nu avem vreo persoană blocată în trafic”. Poliția a triplat numărul de angajați implicați în lichidarea consecințelor vremii

#diez, 11 ianuarie 2019 14:45

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a convocat o celulă de criză pentru a anticipa și diminua consecințele provocate de condițiile climaterice în urma ninsorilor. Serviciile specializate au raportat care este situația în momentul de față pe întreg teritoriul țării, precum și forțele implicate și măsurile întreprinse. În prezent situația este sub control și se întreprind măsurile corespunzătoare. Articolul „Prioritatea numărul unu este să nu avem vreo persoană blocată în trafic”. Poliția a triplat numărul de angajați implicați în lichidarea consecințelor vremii apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 8 ore
23:45
După victoria asupra australianului Matthew Ebden, locul 50 în clasamentul mondial, în două seturi cu scorul 6:0 3:2, Radu Albot îl va întâlni în următoarea rundă pe elvețianul Roger Federer, locul 5 în clasamentul ATP. Articolul Radu Albot se va duela cu Roger Federer în a doua rundă de la ATP Masters 1000 „Miami Open 2019” apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
21:00
Nu ai întotdeauna răspunsul la orice întrebare. De exemplu, ai observat vreodată o particularitate a toaletelor publice? Ușile acestora nu ajung niciodată până jos. Oamenii au împărtășit diferite versiuni pentru designul neobișnuit al acestor uși. Cu toate acestea, există o explicație clară. Iată de ce nu ating podeaua ușile toaletelor publice. Articolul Răspunsuri la întrebări „vitale”. De ce nu ating podeaua ușile toaletelor publice apare prima dată în #diez.
19:15
PDM condamnă atacul asupra deputatului său, Sergiu Sîrbu, însă spune că vinovat se face blocul ACUM de acest incident. Se menționează totul într-un comunicat de presă. Articolul PDM spune că blocul ACUM este vinovat că Grigorciuc l-a lovit pe Sergiu Sîrbu. apare prima dată în #diez.
18:45
Moldova va întâlni vineri campioana mondială, Franța, într-un meci ce se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău. Totodată, mai sunt și alte evenimente, pentru cei care nu sunt chiar așa de interesați de fotbal. Articolul Fotbal și distracție. Evenimentele zilei de vineri, 22 martie apare prima dată în #diez.
18:15
În perioada 18 – 20 martie 2019, în incinta Universității de Stat din Moldova, s-a desfășurat Olimpiada Republicană la Limba și literatura română (alolingvi). La concurs au participat 124 de elevi din clasele a IX-a – XII-a din toate raioanele și municipiile din țară. Articolul (doc) Lista câștigătorilor Olimpiadei Republicane la Limba și literatura română, pentru alolingvi apare prima dată în #diez.
18:00
Pe 21 martie este Ziua Mondială a Sindromului Down. Fotograful finlandez Veikko Kähkönen, în colaborare cu Asociația finlandeză pentru dizabilități intelectuale și de dezvoltare au hotărât să marcheze această zi printr-un proiect fotografic, în care să prezinte persoanele cu sindrom Down într-o altă lumină. Articolul (foto, video) Viața persoanelor cu sindromul Down, prezentată într-o serie de imagini curajoase apare prima dată în #diez.
18:00
Peste un milion de britanici au semnat o petiție care cere guvernului condus de către Theresa May să revoce articolul 50 al tratatului UE și să anuleze Brexit-ul. Site-ul oficial de petiționări a Marii Britanii, pe care a fost pusă petiția a dat de câteva ori eroare din cauza numărului mare de semnatari. De obicei, este nevoie de minim 100 de mii de semnături pentru ca întrebarea să fie pusă în discuție în Camera Comunelor. Articolul Un milion de britanici au semnat o petiție care cere Theresei May să revoce articolul de ieșire din UE a Marii Britanii apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
17:30
Pentru a celebra Ziua Internațională a Francofoniei, instituțiile și reprezentanțele diplomatice francofone din Republica Moldova au organizat Gala Francofoniei 2019. Evenimentul, aflat la a IV-a ediție, s-a desfășurat pe 20 martie 2019, Ziua internațională a Francofoniei, la cinematograful Odeon. Articolul (foto, video) S-au întrecut la meme-uri și video. Cum s-a desfășurat Gala Francofoniei 2019 și cine sunt câștigătorii apare prima dată în #diez.
16:30
Deputatul Sergiu Sîrbu a fost internat în spital după ce ar fi fost bătut de activistul civil Pavel Grigorciuc, fost membru PCRM. Incidentul a avut loc imediat după ședința Parlamentului. Articolul Deputatul Sergiu Sîrbu a fost bătut de un activist civic și este internat în spital apare prima dată în #diez.
16:30
În această după amiază jucătorii echipei naționale a Franței au ajuns la Chișinău unde urmează să joace primul meci de calificare din cadrul EURO 2020. Pe pagina oficială de Twitter a campionei mondiale au fost publicate două fotografii în care Mbappe și Sissoko sunt întâlniți cu pâine și sare. Articolul (foto) Jucătorii echipei naționale de fotbal a Franței au fost întâlniți cu pâine și sare la Chișinău apare prima dată în #diez.
16:30
Johann Sebastian Bach s-a născut pe 21 martie. Google îl sărbătorește pe celebru compozitor cu ajutorul unui doodle creat special, cu ajutorul inteligenței artificiale. Special în acest doodle, este faptul că utilizatorii pot, de asemenea, genera armonii în stilul compozițiilor celebrului creator german, Google analizând armoniile a peste 300 de compoziții semnate de Bach.  Articolul (video) Cântă împreună cu Johann Sebastian Bach. Google îl sărbătorește pe celebrul compozitor printr-un doodle special apare prima dată în #diez.
16:15
Festivalul Serile Filmului Românesc, care se va desfășura în perioada 12-16 iunie 2019, la Iași, recrutează voluntari responsabili, implicați și pasionați de toate domeniile. Persoanele care își doresc să facă parte din echipa unicului festival dedicat în întregime filmului românesc, se pot înscrie accesând următorul link. Articolul Vrei o experiență nouă? Festivalul „Serile Filmului Românesc” lansează înscrierile pentru voluntari apare prima dată în #diez.
15:45
BEST Chișinău te îndeamnă să îți pui la încercare imaginația, ingeniozitatea și creativitatea în cadrul celei mai tari competiții inginerești - EBEC (European BEST Engineering Competition). Articolul Ești gata pentru o nouă provocare? BEST Chișinău te îndeamnă să participi la European BEST Engineering Competition apare prima dată în #diez.
15:15
Cum fără meme-uri după prima ședință a Parlamentului? Deputații aleși au demonstrat încă o dată că sunt și buni actori, nu doar politicieni. Stop cadrul zilei l-a făcut deputata Partidului Șor, Marina Tauber, care a adus în Parlament un parasolar pentru a se proteja de mercurul din organismul lui Andrei Năstase. Articolul (foto) Cele mai „protejate” de mercur meme-uri de la prima ședință a Parlamentului apare prima dată în #diez.
15:15
Îți place flag fotbalul și vrei să cunoști mai multe despre acest sport? CHIȘINĂU SENTINELS invită toți doritori să participe la antrenamentul de selectare și să devină membru al echipei sale. Articolul (foto) Echipa „Chișinău Sentinels” recrutează jucători. Înscrie-te și cunoaște mai multe despre flag fotbal apare prima dată în #diez.
15:15
Târgul Companiilor și Minifirmelor Școlare, ediția anului 2019 s-a desfășurat la 16 martie 2019, cu suportul Metro Cash & Carry Moldova, Moldovaagroindbank și Fundația Sturza, în cadrul Proiectului ”Promovarea activităților ecologico-antreprenoriale în mediul rural”, în cadrul magazinului METRO Chișinău 2. Proiectul este finanțat de GEF Programul de Granturi Mici și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru dezvoltare. Acest proiect se înscrie în strategia de responsabilitate socială corporativă a companiei METRO Cash & Carry Moldova – Implicare și dialog cu comunitatea – Educație Antreprenorială. Articolul METRO Cash & Carry Moldova susține educația antreprenorială prin implicarea activă în cadrul proiectului „Promovarea activităților ecologico-antreprenoriale în mediul rural” apare prima dată în #diez.
15:00
Stanislav Florea, medicul de la Internatul Psihoneurologic din Bălţi, acuzat de violul a 16 paciente, a fost condamnat la 15 ani de închisoare. Acesta a fost arestat în sala de judecată. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți. Anterior, medicul a fost condamnat la 13 de pușcărie, astăzi, magistrații au modificat sentința primei instanțe. Articolul (video) Medicul, acuzat de violul a 16 paciente de la Bălţi, a fost condamnat la 15 ani de închisoare apare prima dată în #diez.
14:45
Prima ședință a Parlamentului s-a desfășurat, ca de obicei, cu amuzamente, declarații deocheate și altele. Printre acestea se enumeră sugestia subtilă a lui Igor Dodon sau declarația Marinei Tauber cu privire la contaminarea cu mercur al lui Năstase. Articolul (video) „Nu voi aproba o majoritate alcătuită artificial sau din transfugi”, „Mă tem de sănătatea mea”. Cum s-a desfășurat prima ședință a Parlamentului apare prima dată în #diez.
14:30
Provocarea #totisuntemdiferiti a prins aripi în ultimele zile pe rețelele de socializare. Mai multe persoane fără jenă că ar putea fi criticați și cu mult entuziasm eu încălțat ciorapi de diferite culori pentru a promova toleranța în raport cu persoanele care au Sindromul Down. Elevii care studiază la IP Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” de la Drochia dis-de-dimineață și-au pus ciorapii colorați și au venit cu un zâmbet larg la școală.  Articolul (foto, video) Elevii din Drochia a demonstrat că toți suntem diferiți. Tinerii au acceptat provocarea și au venit în ciorapi colorați la școală apare prima dată în #diez.
14:00
După constituirea Parlamentului procedura care urmează este constituirea fracțiunilor Parlamentare. În prezent din componența totală doar fracțiunea PSRM și fracțiunea PDM a fost constituită. Articolul Trei fracțiuni constituite în Parlament. Blocul ACUM va anunța ulterior dacă vor fi două sau o singură fracțiune apare prima dată în #diez.
13:30
Astăzi, aleșii poporului și-au început activitatea în Parlamentul Republicii Moldova de legislatura a X-a. Prima ședință este prezidată de cel mai bătrân deputat în actuala legislatură. Acesta este Eduard Smirnov, el are 79 de ani și este deputat din partea PSRM. Articolul (video) Privește live prima ședință a Parlamentului de legislatura X-a apare prima dată în #diez.
13:15
Februarie ne aduce și un nou clasament cu cele mai bune bloguri din Republica Moldova. În această lună blog.blogtop.md a monitorizat 294 bloggeri, care au publicat 763 articole. Articolul (foto) Blogtop a desemnat top 20 cele mai populare bloguri din Moldova, în luna februarie 2019 apare prima dată în #diez.
13:15
Creditele Espresso de la MAIB – până la 50 000 lei, rapid, doar cu buletinul Rapid, cât ai savura o cafea, la Moldova Agroindbank beneficiezi de credite de consum de până la 50 000 lei, fără gaj şi doar cu buletinul de identitate. Articolul Creditele Espresso de la MAIB – până la 50 000 lei, rapid, doar cu buletinul apare prima dată în #diez.
13:00
După lansarea pieselor ,,Te las cu inima” și ,,Adio”, care s-au bucurat de un mare succes. Cleopatra Stratan a lansat o nouă melodie. E vorba despre piesa „Pupă-mă”, videoclipul căreia a fost filmat în Spania.  Articolul (video) „Și pupă-mă, pupă-mă, pupă-mă”. Cleopatra Stratan a lansat o nouă piesă apare prima dată în #diez.
12:45
Deputații Partidului Șor anunță că îl propun la funcția de președinte de Parlament pe Ilan Șor. Totodată, aceștia anunță că vor fi în opoziție în cadrul actualei legislaturi. Articolul Ilan Șor este propus la funcția de președinte al Parlamentului de deputații din partidul său apare prima dată în #diez.
12:30
În fața Parlamentului are loc un protest. Acesta este organizat de Blocul Elector ACUM. Protestatarii și-au propus să organizeze manifestația pentru protejarea justiției. Cei prezenți susțin că justiția este coruptă, iar guvernanții i-au promis democrație și o viață mai bună, dar nu s-au ținut de promisiuni. Articolul (foto, video) „Cui nu-i place lacrimogenul primăvara?”. Protestul pentru apărarea justiției din perspectiva celor de la Occupy Guguță apare prima dată în #diez.
12:30
Un troleibuz din Capitală a fost atacat în seara de 20 martie. Un necunoscut a împușcat dintr-o armă pneumatică în troleibuz la ora 22.20. Incidentul a avut loc pe Viaduct, în preajma stației „Piața Ovidiu”. Troleibuzul circula regulamentar pe ruta nr. 2. Articolul (foto) Un necunoscut a împușcat dintr-o armă pneumatică într-un troleibuz din Capitală. Cazul este investigat de poliție apare prima dată în #diez.
12:15
FinComBank a lansat campania #FinComBusiness – partenerul succesului tău, pentru a susține tinerii antreprenori cu fondurile alocate prin intermediul proiectelor de finanțare IFAD (FIDA) I, IV, V Refinanțare, RISP II Refinanțare și PAC II Refinanțare. Proiectele speciale sunt destinate tinerilor întreprinzători cu vârsta cuprinsă între 18 – 35 de ani, care dețin 75% din capitalul întreprinderii (în decursul primilor doi ani de finanțare). Articolul FinComBank oferă finanțare tinerilor antreprenori până la 1.500.000 de lei apare prima dată în #diez.
12:00
În aceste clipe, în fața Legislativului se desfășoară un protest organizat de BE „Acum” de protejare a justiție. Protestatarii susțin că justiția este coruptă, iar guvernanții i-au promis democrație și o viață mai bună, însă promisiunile nu le-au ținut. Articolul (live) „Vrem să plece ei, nu noi.” În fața Parlamentului are loc un protest de apărare a justiției apare prima dată în #diez.
11:45
În 2019 se împlinesc 10 ani de la crearea Parteneriatului Estic din care face parte Republica Moldova alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina. Cu acest prilej,Tinerii Ambasadori Europeni (YEAs) din Moldova organizează jocul național „Ce? Unde? Când?” cu tematica aniversării de 10 ani a parteneriatului Estic. Evenimentul va avea loc pe 30 martie, între orele 11:00-14:00, în incinta Mediatecii Universității Libere Internaționale din Moldova. Articolul Formează o echipă și participă la jocul intelectual „Ce? Unde? Când?” cu tematica Aniversării de 10 ani a Parteneriatului Estic apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.