(foto) Cum se circulă acum în Chișinău. În ce zone s-au format blocaje din cauza accidentelor

#diez, 11 ianuarie 2019 12:15

Primăria municipiului Chişinău informează că serviciile municipale intervin la această oră pe arterele capitalei și anume în zonele unde s-au format blocaje, din cauza accidentelor rutiere, în contextul ninsorilor abundente. Astfel, situații privind dificultăți de circulație sunt înregistrate în unele localități suburbane, pe unde circulă transportul public. Articolul (foto) Cum se circulă acum în Chișinău. În ce zone s-au format blocaje din cauza accidentelor apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 2 ore
18:45
De ziua Internațională a poeziei, care a avut loc la data de 21 martie, mai multe localuri din țară le-a oferit posibilitatea consumatorilor să-și achite cafeaua cu versuri scrise de ei sau de autorii lor preferați. Articolul (foto) Cu ce fel de versuri și-au plătit chișinăuienii cafeaua de Ziua Mondială a Poeziei apare prima dată în #diez.
18:45
Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), cu sprijinul Fundației Hanns Seidel, organizează la 28 martie 2019, un eveniment public dedicat viitorului summit UE la Sibiu, privind viitorul Europei și consecințe Brexitului. Articolul Îți plac dezbaterile? Participă la un eveniment public unde va fi discutat viitorul Europei și consecințele Brexitului apare prima dată în #diez.
18:45
Lifehack cum să nu-ți pierzi ziua de sâmbătă în van. Privește mai jos șase evenimente la care să mergi singur sau cu apropiații tăi. Ah da, am rezervat și un loc pentru copii :) Articolul Muzică, vin și film. Unde să te relaxezi sâmbăta, 23 martie apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
17:30
Pe 21 martie, de Ziua Internațională a Poeziei, mai multe localuri din Chișinău au găzduit un eveniment cu aromă de cafea. „ Plătește cu o Poezie!” este un proiect inedit, inițiat de către compania Julius Meinl încă din anul 2013 în Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat cu scopul de a readuce poezia în atenția publicului larg și pentru a uita de telefoane și de a evada din lumea virtuală pentru un moment. Articolul (foto) Au plătit cafeaua cu versuri. Cum a fost sărbătorită la Chișinău Ziua Mondială a Poeziei apare prima dată în #diez.
17:30
Jucătoare de tenis din Moldova, Anastasia Vdovenco, a obținu o nouă victorie în Egipt. Sportiva s-a calificat astăzi în semifinală în proba de simplu la W15 Sharm el Sheikh. Articolul Anastasia Vdovenco s-a calificat în semifinalele turneului W15 Sharm el Sheikh. Cine este următoarea adversară a sportivei din Moldova apare prima dată în #diez.
17:15
Locuitorii comunei Bubuieci, de luni, 25 martie, vor putea ajunge de la și la Chișinău cu troleibuzul. Primăria a anunțat lansarea rutei numărul 37 cu denumirea „Gara – satul Bubuieci”. Articolul Locuitorii comunei Bubuieci vor putea ajunge la Chișinău cu troleibuzul. Care este itineratul rutei numărul 37 apare prima dată în #diez.
17:00
Șase tineri din Moldova au obținut granturi a câte 40 de mii de euro pentru dezvoltarea propriei afaceri în cadrul proiectului „Start Up 4 Diaspora”. Proiectul are drept obiectiv major promovarea, susținerea și dezvoltarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu, în rândul persoanelor fizice din diaspora, prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbană din regiunile Nord-Est, Sud-Est și Sud-Muntenia din România. Articolul „Start Up 4 Diaspora”. Cine sunt cei șase tineri din Moldova au câștigat câte 40 de mii de euro pentru dezvoltarea propriei afaceri apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
16:15
După ce Mbappe & Co au fost întâlniți la Aeroportul Internațional Chișinău cu pâine și sare, internauții au realizat o serie de imagini în care atacantul echipei PSG apare în mai multe locații din Moldova, cum ar fi la Andy's Pizza, Star Kebab, Cricova și altele. Articolul (foto) A ajuns la Piață Centrală, a băut vin și a mâncat hrișcă în PMAN. Cum „l-au ajutat” internauții pe Mbappe să călătorească prin Moldova apare prima dată în #diez.
16:15
Alătură-te inițiativei Global Shapers Chișinău și fii parte a unei comunități de tineri extraordinari care tind să creeze impact în comunitățile lor, pe lângă activitatea lor zilnică. Membrii comunității sunt implicați în baza de voluntariat. Articolul Ești un tânăr motivat de a crea impact în întreaga lume? Alătură-te comunității Global Shapers, inițiativă a Forumului Economic Mondial apare prima dată în #diez.
16:00
TikTok-ul este o aplicație media care a fost lansată în China în anul 2016, pentru crearea și distribuirea clipurilor video scurte și introdusă pe piața ca „TikTok” un an mai târziu. Este o platformă video de vârf în Asia, Statele Unite și în alte părți ale lumii. În 2018, aceasta a devenit populară și cea mai descărcată aplicație din SUA și alte state dezvoltate. Articolul (foto, video) Un nou trend pe rețelele sociale. Tinerii din Moldova explică ce e TikTok și cum utilizează aplicația pentru a deveni populari apare prima dată în #diez.
15:45
Festivalul „Basarabia - file din poveste” revine la Brașov, în perioada 27-31 martie. Acesta se află la cea de-a VII-a ediție. În acest context, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB), care este liderul acestui proiect, sărbătorește cei 101 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Scopul proiectului este promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea diferitor activități care reflectă valorile și obiceiurile naționale. Articolul (foto) Festivalul „Basarabia – file din poveste” revine la Brașov. Vezi programul evenimentului și cum poți să participi apare prima dată în #diez.
15:00
Pe data de 21 martie 2019, Universitatea de Stat din Moldova, cu suportul MECC, a organizat un șir de activități, care au avut drept scop promovarea profesiei de cadru didactic. Articolul „Un profesor de vocație realizează o educație de calitate”. Cum s-a desfășurat evenimentul de promovarea profesiei de cadru didactic apare prima dată în #diez.
14:45
Te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre regimul alimentar vegetarian și cel de post și cât trebuie să scoată din buzunar cel ce își dorește să țină post sau să înceapă un regim vegetarian? Ți-am pregătit un articol unde poți afla răspunsul la aceste întrebări. Articolul (foto) Post versus regim vegetarian. Ce alimente consumă tinerii din Moldova și câți bani cheltuie pentru acestea apare prima dată în #diez.
14:45
Tratarea cu cruzime a animalelor este un fenomen care trezește tot mai mult revoltă în rândul tinerilor. Zilnic, o mulțime de animale pier pentru a satisface anumite necesități umane, fiind supuse la chinuri groaznice. Articolul (foto) „Hey Human”. Un caricaturist ne arată cum este percepută violența prin ochii animalelor apare prima dată în #diez.
14:30
În perioada 21-22 martie și 28-29 martie 2019, în cadrul Universității de Stat din Moldova se desfășoară evenimentul „Student USM pentru o zi” care reprezintă o modalitate de ghidare în carieră a absolvenților de liceu și este, în esență, un exercițiu în luarea unei decizii corecte privind cariera profesională. Articolul (foto) „Student pentru o zi la Universitatea de Stat din Moldova”. Ce beneficii obțin elevii înscriși la eveniment apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
14:00
La prima ședință a Parlamentului au participat nu doar deputații noi aleși și jurnaliști, ci și câțiva elevi. Este vorba despre cei cinci învingători ai concursului de mesaje video, lansat de Parlamentul Republicii Moldova la începutul lunii februarie curent, au asistat, ieri, 21 martie, la ședința de constituire a Legislativului. Articolul (foto) Cine sunt cei cinci elevi care au asistat la ședința de constituire a Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
14:00
În perioada 21-22 martie 2019 are loc a IX-a ediție a proiectului „Parteneriat pentru calitate” în cadrul căruia se desfășoară târgul de locuri de muncă pentru tineret „CareerFORUM”, eveniment organizat de către Universitatea de Stat din Moldova în colaborare cu Career Hub și 23 de agenți economici din diverse segmente ale pieței muncii: tehnologii informaționale, sectorul bancar, servicii, telecomunicații, electrotehnică, logistică și vânzări, servicii de contabilitate și audit etc. Articolul Parteneriatul dintre Universitatea de Stat din Moldova și agenții economici – premisă a calității în formarea profesională apare prima dată în #diez.
13:45
La prima ședință a Parlamentului au participat nu doar deputații noi aleși și jurnaliști, ci și câțiva elevi. Este vorba despre cei cinci învingători ai concursului de mesaje video, lansat de Parlamentul Republicii Moldova la începutul lunii februarie curent, au asistat, ieri, 21 martie, la ședința de constituire a Legislativului. Articolul (foto) Cine sunt cei cinci elevi care au asistat la ședința de constituire al Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în #diez.
13:15
„Începând cu ianuarie 2019, va fi interzisă utilizarea comercializării pungilor de transport”. Anume asta scriau mai multe publicațiiîn ajunul aprobării acestei proceduri, însă, la câteva luni de la intrarea în vigoare s-a constatat că de fapt nu are cine aplica prevederile. Potrivit AGORA.MD, legea care venise să salveze mediul înconjurător este însă nefuncțională. În magazine continuă să se ofere pungi de plastic, iar la piețe vedem la orice pas așa-numitele pungi „calendar” pentru că prevederea care stabilea amenzile...a dispărut din lege. Articolul Lege fără colți. De ce la 3 luni de la „interzicere”, pungile continuă să fie comercializate în magazine apare prima dată în #diez.
13:15
Studioul Walt Disney a lansat marţi primul trailer complet al noului film de animaţie „Toy Story 4”, care va fi lansat pe marile ecrane la 21 iunie şi în care vor apărea celebrele personaje-jucării din episoadele anterioare. Noul personaj este Forky, o furculiţă buclucaşă care îi va însoţi pe Woody, Buzz Lightyear şi gaşca lor în noile aventuri, relatează EFE. Articolul (video) „Toy Story” revine. Studioul Walt Disney a lansat primul trailer complet al noului film de animaţie apare prima dată în #diez.
13:15
În zilele de 15-19 martie, la Centrul de Excelență și Accelerare în Design și Tehnologii al UTM ZIPhouse s-a desfășurat un curs intensiv cu aplicații practice de 5 zile pentru profesioniști antreprenori în domeniul Fashion Management, susținut de Elizaveta Senatorova (Marea Britanie), fost manager al filialei ruse FashionUnited din Amsterdam, care în prezent activează în cadrul celei mai mari companii de prognoză de modă din lume – WGSN (cu sediul central la Londra). Articolul (foto) Profesorii de la UTM au învățat mai multe despre industria fashion de la o expertă din Marea Britanie apare prima dată în #diez.
13:00
Centrul cultural America House Chișinău te provoacă să-ți pui la încercare abilitățile de critic. Nu mai fi prizonierul știrilor „de ultimă oră”, ori al celor „șocante” și „incredibile”! Vino pe 27 martie ca să înveți să deosebești știrile adevărate de așa-zisele „știri”. Articolul Știri sau zgomote? Testează-ți competențele mediatice alături de un expert internațional apare prima dată în #diez.
13:00
Marianei Ghelan este o tânără din Moldova care este angajată în domeniul IT, la compania „Stefanini”. Tânăra a primit această angajare la Târgul de Cariere. Mai multe detalii despre Târgul de Cariere în interviul ce urmează. Articolul Află experiența Marianei Ghelan, care acum e angajată în domeniul IT după ce a acceptat o ofertă la Târgul de Cariere apare prima dată în #diez.
12:45
Viața celor săraci ne sensibilizează foarte mult și deseori ne apare dorința de a contribui astfel încât situația acestora să devină mai bună. Sentimentul de empatie și dorința de a ajuta apare inclusiv din cauza că oricine dintre noi ar putea ajunge într-o situație similară prin pierderea locului de muncă, decesul partenerului/ei, starea de sănătate precară a unui membru de familie sau personală. Acestea, dar și altele, sunt tragediile pe care oamenii săraci le îndură. Articolul Cum eficientizăm donațiile materiale sporadice? apare prima dată în #diez.
12:30
Atacantul naționale Franței de fotbal, Antoine Griezmann, și-a sărbătorit ziua de naștere în Chișinău. Acesta a fost felicitat de întreaga echipă și a primit un tort la cea de a 28-a aniversare. Articolul (foto, video) Antoine Griezmann și-a sărbătorit ziua de naștere la Chișinău. Cum l-au felicitat colegii de echipă apare prima dată în #diez.
12:30
La prima ședință a noii componențe a Consiliului de Presă din Republica Moldova, a fost realeasă, în funcția de președintă a Cosiliului de Presă Viorica Zaharia. Ședința a avut loc joi, 21 martie.  Articolul Viorica Zaharia a fost realeasă în funcția de preşedintă a Consiliului de Presă apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
12:00
Un tânăr din Chișinău a ieșit în stradă cu o pancartă care conținea un mesaj adresat șoferilor. Mai exact vloggerul îi îndemna pe oameni să claxoneze dacă sunt împotriva președintelui țării Igor Dodon. Articolul (video) „Claxonează, dacă eşti împotriva lui Dodon”. Cum au reacționat oamenii la experimentul social făcut de un tânăr în Capitală apare prima dată în #diez.
12:00
Mai țineți minte cum arăta primul Iphone prezentat de Steve Jobs în 2007 drept un dispozitiv 3-în-1: un telefon, un iPod şi un computer conectat la internet? Publicaţia The Verge a realizat o serie de fotografii ale prototipului primului Iphone. Articolul (foto) Cum arată prototipul primului Iphone prezentat de Steve Jobs în anul 2007 apare prima dată în #diez.
12:00
Deseori, de la persoanele mai învârstă auzim fraza „Pe timpul nostru așa ceva nu era” sau „Noi eram altfel”. În esență, însă, oamenii și comportamentele sunt aceleași, se diferențiază doar contextele sociale, mișcările care apar și evoluția căilor de comunicare.  Articolul (foto) „Pe timpul nostru așa ceva nu era”. Imagini care demonstrează că dragostea a învins prejudecățile mereu apare prima dată în #diez.
11:30
Torța care va purta Flacăra Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020 a fost prezentată lumii întregi de organizatori cu un an înainte de startul Ștafetei Flăcării Olimpice. Torța, în partea superioară are forma unei flori de cireș, cu cinci petale, simbolizând cele cinci cercuri olimpice, măsoară 71 centimetri lungime și are o greutate de 1,2 kilograme. Articolul (foto) Inspirată din floarea de cireș. Cum arată torța care va purta Flacăra Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020 apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.