George Simion: Mai mergem la vot?

InfoPrut, 11 ianuarie 2019 10:50

  „Mai mergem la vot? Dilema unui unionist”, este titlul unui articol de opinie publicat de liderul Acțiunii 2012, George Simion, pe platforma de bloguri a cotidianului Adevărul.  Partidele politice din România şi Republica Moldova s-au compromis atât de grav în ochii electoratului, încât multor cetăţeni oneşti le este jenă să spună că au mers [&hellip The post George Simion: Mai mergem la vot? appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum o oră
10:20
  Ministerul Afacerilor Externe din România a lansat „Ghidul alegătorului român din străinătate”, în contextul alegerilor europarlamentare, care vor avea loc la data de 26 mai. Obiectivul principal al ghidului este de a asigura informarea corectă a cetăţenilor români aflați în afara granițelor, cu privire la condiţiile în care îşi pot exercita dreptul de vot [&hellip The post Alegeri europarlamentare/ Ghidul practic al alegătorului român din afara granițelor appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
21:50
  „Formarea unei majorități parlamentare care se bazează pe oameni vizați în raportul Kroll ar fi un obstacol foarte mare în cooperarea Uniunii Europene cu Republica Moldova”, susține șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko. Într-un interviu pentru IPN, ambasadorul a declarat că persoanele vinovate de frauda bancară trebuie să stea la pușcărie. Oficialul UE [&hellip The post Șeful Delegației UE la Chișinău: Vinovații de frauda bancară din Rep. Moldova trebuie să fie la pușcărie appeared first on InfoPrut.
12:40
  În Republica Moldova a fost lansat singurul post de radio cu muzica rock. Este vorba de Radio One, în playlist-ul căruia se regăsesc piese care au făcut istorie începând cu anii ’60 şi până în prezent.  „Radio One este un post de radio alternativ celor care sunt pe piaţă, era un un post de [&hellip The post În Republica Moldova a fost lansat singurul post de radio cu muzica rock appeared first on InfoPrut.
12:00
  Ministrul Sănătății de la București, Sorina Pintea, a declarat luni, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, că pentru a acoperi specializările medicale deficitare este nevoie de scoaterea la concurs a unor locuri la concursul de rezidențiat, iar medicina de familie este în centrul atenției. În contextul în care la nivel național sunt aproximativ [&hellip The post Medicii din Republica Moldova, locuri de muncă în România appeared first on InfoPrut.
Ieri
11:40
  În anul 2032 voi ieși la pensie, all going well, și împreună cu mine va atinge vârsta de pensie o generație de aproximativ 400.000 de români; această generație va fi înlocuită, pe piața muncii, cu una de sub 200.000 oameni. Teoretic, contribuțiile a câte două generații de câte 200.000 de români (de două ori mai [&hellip The post Petrișor Peiu: Pentru ce votăm la 26 mai? appeared first on InfoPrut.
11:40
  Creştinii ortodocşi au intrat în Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, ultima în care se ţine post înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti. Săptămâna Sfintelor Pătimiri sau Săptămâna Mare începe cu Denia din Sfânta și Marea Luni care s-a oficiat duminică seara și se încheie cu Liturghia Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia din Sfânta și [&hellip The post Creştinii ortodocşi au intrat în Săptămâna Patimilor appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
  Centrul de Informare al României din cadrul Universității de Stat din Comrat ar putea semna un acord de cooperare cu Centrul de Informare al României din Ismail. Anunțul a fost făcut pe Facebook de managerul Centrului de Informare al României din Ismail, Nataia Ursu, după o vizită efectuată în Republica Moldova, la Comrat, capitala [&hellip The post Centrul de Informare al României din Comrat și cel din Ismail, acord de cooperare appeared first on InfoPrut.
09:10
  Câțiva deputați din Adunarea Populară a regiunii găgăuze, apropiați PDM, au depus o plângere la procuratură pe numele bașcanului Irina Vlah, pe care o acuză de „exces de putere”, pentru că nu a semnat Legea cu privire la modificarea Codului Electoral al UTA Găgăuzia, relatează Radio Chișinău. În plângere se spune că, potrivit legislației, [&hellip The post Bașcanul regiunii găgăuze, acuzat la Procuratură de „exces de putere” appeared first on InfoPrut.
19 aprilie 2019
20:20
  1.075 de basarabeni care se află în proces de redobândire a cetăţeniei române au beneficiat de asistență oferită în cadrul Centrului pentru Cetățenie Română din momentul lansării acestuia, la Chișinău, de către deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării. Deputatul a înființat Centrul pentru Cetățenie Română, la [&hellip The post Peste 1.000 de basarabeni, mai aproape de cetățenia română datorită unui centru lansat la Chișinău de un parlamentar de la București appeared first on InfoPrut.
18:50
Echipa candidatului pentru postul de președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, a reacționat la 17 aprilie 2019 la apelul semnat de Uniunea Interregională „Comunitatea Românească din Ucraina” privind necesitatea soluționării problemelor românilor din Ucraina prin respectarea drepturilor minorității românești, consfințite de Constituție și dreptul internațional, informează Agenția BucPress din Cernăuți. Potrivit răspunsului semnat de Ionușas S.C., [&hellip The post Alegeri, Ucraina: Echipa lui Zelenski reacționează la apelul semnat de „Comunitatea Românească din Ucraina” appeared first on InfoPrut.
14:00
  Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Oficialii au discutat despre proiectele comune în derulare, dar și despre cele care urmează a fi implementate. Printre proiectele bilaterale de interes major au fost evidențiate – construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor [&hellip The post Discuții despre gazoductul Ungheni-Chișinău și eliminarea tarifelor de roaming dintre România și Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
18 aprilie 2019
17:10
Basarabeanca Irina Rimes a fost premiată de celebra revistă Forbes România, fiind inclusă în generația 30 sub 30 cei mai de succes tineri. Evenimentul a avut loc ieri, 17 aprilie. Alături de alți 29 de câștigători, artista a primit renumitul trofeu „Forbes”, pentru care a „mulțumit din suflet”, dar a oferit și un interviu pentru revistă, împărtășindu-și experiențele [&hellip The post Irina Rimes, premiată de Forbes România. „Îmi place să muncesc, să mă zbat pentru mine și pentru oamenii mei” appeared first on InfoPrut.
17 aprilie 2019
10:30
  Miercuri se împlinesc 8 ani de Acțiunea 2012. Pe 17 aprilie 2011, tineri, activiști civici, revoluționari, studenți, intelectuali și alți patrioți români s-au unit sub un singur blazon pentru reîntregirea neamului românesc, Platforma Unionistă Acțiunea 2012. Sute de acțiuni, de la cunoscutul graffiti „Basarabia e România”, la conferințe și dezbateri în Parlamentul României, constituirea [&hellip The post 17 aprilie 2011: Ziua în care unioniștii au constituit Acțiunea 2012 appeared first on InfoPrut.
16 aprilie 2019
21:10
  Astăzi, 16 aprilie 2019, deputatul Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat în Camera Deputaților o declarație politică privind derapajele antidemocratice și antieuropene repetate ale Ucrainei împotriva cetățenilor și oficialilor români. La tribuna Camerei Deputaților, președintele Constantin Codreanu a ținut să puncteze: „Doamnă președinte de ședință, [&hellip The post Declarație în Parlamentul de la București: „Condamn manifestările antidemocratice ale Ucrainei împotriva cetățenilor și oficialilor români” appeared first on InfoPrut.
20:50
  În perioada 11-14 aprilie, Biblioteca Metropolitană București (BMB) a derulat proiectul „Cartea, itinerar la Chișinău”, în cadrul căruia au avut loc mai multe activități: transfer de cărți cu titlu gratuit Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu, realizat în baza Protocolului de Cooperare între Primăriile municipiului București și municipiului Chișinău, un schimb de experiență,cu participarea a 15 [&hellip The post Biblioteca Metropolitană București, 3.000 de cărţi pentru Biblioteca „B.P. Hașdeu”, din Chișinău appeared first on InfoPrut.
17:00
  Pe 7 mai 2014 un sondaj de opinie lansat de INSCOP îl clasa pe Mircea Diaconu, candidat independent la alegerile europarlamentare, cu doar 1% din opţiunile de vot. Două săptămâni mai târziu acesta avea cumuleze la alegeri peste 6% din voturile celor prezinţi, adică peste PMP sau UDMR. Se spune că istoria se repetă [&hellip The post Marius Lulea: Ce șanse are independentul George Simion la alegerile europarlamentare din acest an? appeared first on InfoPrut.
15 aprilie 2019
09:50
  Victor Ciobanu a ajuns în topul podiumului și a făcut istorie pentru Republica Moldova în ziua de închidere a campionatelor europene de la București, titrează site-ul Federației Internaționale de Lupte, potrivit Radio Chișinău. În finala categoriei de 60 kg, Victor Ciobanu a produs probabil cel mai mare șoc al acestor Campionate Europene, învingându-l pe [&hellip The post Victor Ciobanu a scris istorie pentru Rep. Moldova, învingându-l la București pe campionul mondial, rusul Serghei Emelin appeared first on InfoPrut.
09:30
  Istoricul Alexandru Filipașcu va fi evocat miercuri, 17 aprilie, cu începe de la ora 18.00, în cadrul unui eveniment organizat de Institutul „Frații Golescu” la Clubul Țăranului, din cadrul Muzeului Țăranului Român. „Ne propunem să aducem în actualitate personalitatea istoricului ALEXANDRU FILIPAȘCU (1902-1952), care și-a dedicat întreaga energie românilor maramureșeni. Lucrarea sa «Istoria Maramureșului» [&hellip The post Marele istoric Alexandru Filipașcu, evocat la Clubul Țăranului. „Un patriot neclintit al neamului său” appeared first on InfoPrut.
14 aprilie 2019
18:00
  Din două rele, mai bine alegi răul mai mic. Aceasta pare să fie concluzia lui Traian Băsescu, fostul președinte al României, care a declarat la Chișinău că blocul ACUM al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase ar trebui să formeze guvernul cu PSRM al lui Igor Dodon. „Dacă discutăm de ACUM, te uiți [&hellip The post Traian Băsescu ar face alianță cu socialiștii appeared first on InfoPrut.
17:20
  Luxemburghezii știu adevărul istoric. În acest sfârșit de săptămână, echipa de rugby a Republicii Moldova a întâlnit echipa de rugby a Luxemburgului. Organizatorii au difuzat ca imn național al oaspeților din stânga Prutului imnul României, „Deșteaptă-te, române!”. „Iată că demersurile noastre de unificare a rugbyului românesc cu cel moldovenesc, nu rămân fără ecou ”, a comentat [&hellip The post „Deșteaptă-te, române!”, imnul național al Rep. Moldova. Faza săptămânii în Luxemburg appeared first on InfoPrut.
13 aprilie 2019
20:20
  Salvarea pădurilor din România reprezintă o prioritate pentru unionistul George Simion. După ce a participat de-a lungul ultimilor 10 ani la mai multe acțiuni de împădurire, militantul pentru unirea României cu Republica Moldova a plantat sâmbătă frasini în Grădiștea de Munte, în apropiere de Sarmizegetusa Regia, vechea capitală a Daciei pre-romane. „Recomand doritorilor să [&hellip The post George Simion: Hai să salvăm pădurile împreună! appeared first on InfoPrut.
12 aprilie 2019
14:20
  1 aprilie 1941. Între 2.000 si 4.000 de români sunt uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă, în Bucovina de Nord, când încearcă să treacă granița din URSS în România. Este un exemplu dintr-o serie de evenimente asemănătoare ce au avut loc și la Crasna, Lunca Prutului și Igești. Institutul Cultural Român, prin Compartimentul Comunități Istorice, [&hellip The post „Masacrele inocenților“. Proiect în memoria românilor uciși de trupele sovietice la Fântâna Albă și în alte zone appeared first on InfoPrut.
13:10
  Departamentul de Politică Informațională și Relații Publice din cadrul Ministerului Învățământului și Științei din Ucraina a comunicat că, la ora actuală, în regiunea Cernăuți există doar 57 de școli cu predare în limba română (687 clase cu 10.829 de elevi) și 19 mixte româno-ucrainene (183 clase cu 2.638 elevi), scrie Libertatea cuvântului. Comparativ, în anul școlar 2001/2002, în regiune funcționau 83 [&hellip The post Condamnate la dispariție. Numărul școlilor cu predare în limba română din regiunea Cernăuți continuă să scadă appeared first on InfoPrut.
11 aprilie 2019
17:30
  Un clip video postat pe Facebook de părinţii unei fetiţe, care locuiesc peste hotare, suprinde tristeţea copilei plecare din Republica Moldova, care nu se poate integra în ţara de adopţie. Clipul a devenit viral pe reţeaua de socializare. Peste o treime din populaţia Republicii Moldova a emigrat în ultimii deceniu. Practic, potrivit datelor statistice, [&hellip The post VIDEO. Drama migraţiei masive din Rep. Moldova văzută prin ochii unei fetiţe appeared first on InfoPrut.
16:50
  Copii fericiți datorită unioniștilor. După ce în această vară au reparat școala din satul Aluatu, raionul Taraclia, unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP” le-au adus joi copiilor din instituția de învățământ un microbuz plin cu haine, cărți și jucării.  Darurile au putut fi procurate datorită sprijinului financiar al diasporei unioniste stabilite cu traiul în Italia. [&hellip The post Copiii şcolii din Aluatu au primit un microbuz plin cu haine, cărţi şi jucării din partea unioniştilor appeared first on InfoPrut.
10 aprilie 2019
15:50
  Pe data de 26 mai vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European. Lista secțiilor de votare organizate în afara României va fi publicată cu cel târziu 30 de zile înainte de ziua scrutinului, informează Ambasada României în Republica Moldova. Reprezentanța diplomatică a României la Chișinău a deschis pentru scrutinul din 26 mai secțiunea „Alegeri Europarlamentare”, [&hellip The post Cetățenii Rep. Moldova cu cetățenie română vor vota la alegerile europarlamentare din 26 mai appeared first on InfoPrut.
15:30
  Spaniolii vor putea admira la Madrid, până pe 17 mai, covoare reprezentative pentru spațiul basarabean, expuse sub genericul „Imaginea lumii țesută în lână. Scoarțe și unelte de industrie textilă din patrimoniul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”. Organizarea expoziției se înscrie între acțiunile de promovare a Tehnicilor tradiționale de realizare a scoarței în România [&hellip The post Covoare basarabene, expuse la Madrid appeared first on InfoPrut.
13:30
Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul PMP Constantin Codreanu, a interpelat ministrul Muncii și Justiției Sociale, cerându-i să se pronunțe asupra situației, precum și asupra suficienței sau insuficienței cadrului juridic bilateral al României cu Republica Moldova pentru considerarea ca vechime în muncă a prestațiilor din Republica Moldova în cazul persoanelor [&hellip The post Parlamentar al României, către angajatorii din țară: Luați în calcul vechimea în muncă, în meserie și în specialitate a basarabenilor appeared first on InfoPrut.
9 aprilie 2019
18:30
  Echipa Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București (TNB) vine la Chișinău, în cadrul celei de-a VI-a ediții a proiectului „Teatrul Românesc la București și Chișinău”, sprijinit de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu”. La aceasta ediție, TNB va prezenta pe scena Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău două spectacole: „Cursa de șoareci” de Agatha Christie [&hellip The post Proiectul „Teatrul Românesc la Bucureşti şi Chişinău”, ediţia VI-a appeared first on InfoPrut.
11:50
A doua ședință de judecată în dosarul expulzării liderului unionist, George Simion, programată pe 8 aprilie 2019, a eșuat. Redistribuirea dosarelor de judecată a sediilor instanțelor judecătorești specializate din municipiul Chișinău reprezintă motivul amânării ședinței de judecată. Începând cu 1 ianuarie, sediile Judecătoriei Chișinău (Buiucani, Centru, Botanica, Rîșcani, Ciocana) sunt specializate, astfel încât fiecare instanță va examina [&hellip The post Ședința de judecată în dosarul expulzării lui George Simion, EȘUATĂ. Vezi motivul appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.