George Simion: Mai mergem la vot?

InfoPrut, 11 ianuarie 2019 10:50

  „Mai mergem la vot? Dilema unui unionist”, este titlul unui articol de opinie publicat de liderul Acțiunii 2012, George Simion, pe platforma de bloguri a cotidianului Adevărul.  Partidele politice din România şi Republica Moldova s-au compromis atât de grav în ochii electoratului, încât multor cetăţeni oneşti le este jenă să spună că au mers [&hellip The post George Simion: Mai mergem la vot? appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 12 ore
15:40
  Prima companie din Republica Moldova listată la Bursa de Valori București (BVB), Purcari Wineries, este unul dintre câștigătorii premiilor pieței de capital. Anunțul a fost făcut în cadrul galei de inaugurare a Anului Bursier 2019, care a avut loc la Teatrul Național din București. Cei mai importanți reprezentanți din piața de capital, industria financiară și [&hellip The post Companie din Republica Moldova, premiată la deschiderea Anului Bursier 2019 din București appeared first on InfoPrut.
15:20
  Medici din orașul Ungheni au participat la Cernăuți la un seminar de pregătire la Spitalul de urgențe. „Învățământul și schimbul de experiență este una dintre obiectivele proiectului la care partcipă instituția noastră medicală și Spitalul raional din Ungheni”, a menționat locțiitorul medicului-șef al Spitalului orășenesc, Olexandr Pleguța. Potrivit lui, personalul spitalului cernăuțean și colegii [&hellip The post Medici din Ungheni, în schimb de experiență la Cernăuți appeared first on InfoPrut.
13:10
  Miercuri, 20 februarie 2019, deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat, în Camera Deputaților, într-o declarație politică, un scenariu ce poate deveni realitate odată cu alegerile parlamentare ce vor avea loc, în Republica Moldova, pe data de 24 februarie 2019. Constantin Codreanu a ținut [&hellip The post Parlamentar de la Bucureşti: „Federația Rusă își mută hotarul pe Prut. România, trezește-te!” appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
10:20
  Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) efectuează „verificări interne” la ambasada Republicii Moldova în Rusia. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Alexandru Roitman, care a precizat că va oferi mai multe detalii după ce verificările se vor încheia. Potrivit deschide.md, în interiorul ambasadei este oferit în [&hellip The post MAEIE verifică ambasada Rep. Moldova de la Moscova, unde ar activa o organizaţie de tineret a PSRM appeared first on InfoPrut.
Ieri
19:30
Politicienii din Republica Moldova sunt cuprinși de febra electorală în ultima săptămână dinaintea alegerilor parlamentare. Chiar dacă unii apar în calitate de reprezentanți ai Partidului Socialiștilor, sunt conștienți de avantajele pe care le oferă Unirea, atunci când li se vorbește despre acestea.  Ion Leașcenco, candidat unionist pe lista națională a Partidului UNIREA – Democrația Acasă [&hellip The post (VIDEO) Socialiștii ar fi de acord cu UNIREA! Un reprezentant al PSRM recunoaște beneficiile reîntregirii appeared first on InfoPrut.
15:20
  George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a declarat la Brăila că următorul pol urban din România va fi în sud-estul țării. Anunțul a fost făcut în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul Brăila. George Simion promite alocarea de resurse, ca europarlamentar și din bugetul viitor al Uniunii Europene, [&hellip The post Propunerea unui candidat independent la europarlamentare: Să se unească Brăila cu Galaţiul! appeared first on InfoPrut.
10:20
  Destinul Cuvioasei Teofana (1310? – 1352), prințesa valahă ajunsă țarină la sud de Dunăre, în Bulgaria, va fi evocat pe 26 februarie, ora 18:00, la Clubul Țăranului din București. Evenimentul este organizat de Institutul „Frații Golescu”, în parteneriat cu Asociația Culturală Pro Basarabia și Bucovina. Născută la Curtea de Argeș, Teodora a fost fiica lui Basarab [&hellip The post Cuvioasa Teofana Basarab va fi evocată la Clubul Țăranului din București appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:40
  Cel mai mare proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova și România continuă prin prelungirea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Lucrările de construcție a conductei Ungheni – Chișinău au demarat luni, 18 februarie, în prezența premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, și a vicepremierului de la Bucureşti pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall. Șeful Executivului [&hellip The post Pavel Filip, la demararea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău: „Astăzi se produce simbolic Unirea” appeared first on InfoPrut.
13:50
Partidul UNIREA – Democrația Acasă condamnă acțiunile guvernării de la Chișinău și ale reprezentanților postului vamal Leușeni.  Reprezentanții formațiunii politice unioniste au susținut astăzi, 18 februarie, o conferință de presă în care au condamnat abuzurile repetate și fără precedent ale guvernării de la Chișinău împotriva unioniștilor făcând referire la Alina Panico, candidat la funcția de [&hellip The post Partidul UNIREA – Democrația Acasă: guvernării de la Chișinău nu-i convine apariția unioniștilor în peisajul politic appeared first on InfoPrut.
12:00
  Candidatul socialist la alegerile legislative din Republica Moldova Sergiu Groza a declarat că deputații PSRM au obținut cetățenia României înainte să ajungă în Parlament pentru a putea munci în Europa.  Timpul scrie că în viziunea lui Groza, socialiștii nu sunt oportuniști, în contextul în care „cetățenia românească a fost primită de un șir de [&hellip The post De ce le trebuie deputaților socialiști cetățenia română? Ca să muncească în Europa appeared first on InfoPrut.
11:20
  Guvernul României va oferi Chişinăului un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc, fiind unul dintre cele mai degradate și poluate râuri din Republica Moldova. Zona cea mai puternic afectată de precipitații este segmentul din amonte satul Bucovăț – în avalul orașului Chișinău, strada Grădina Botanică, [&hellip The post România oferă Rep. Moldova un grant de 10 mil. euro pentru curăţarea şi amenajarea albiei râului Bâc appeared first on InfoPrut.
17 februarie 2019
15:40
George Simion, candidat indepentent la alegerile europarlamentare, a prezentat  la Vaslui un manifest dedicat programului de dezvoltare a autostrăzii București – Chișinău pe care îl va susține în Parlamentul European. Programul care include și segmentul de autostostradă Tișița – Albița a fost anunțat în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul [&hellip The post (VIDEO) Autostrada București – Chișinău, în Parlamentul European. Planul, prezentat de George Simion la Vaslui appeared first on InfoPrut.
14:10
  De când România sprijină ritualic Republica Moldova în „parcursul său european” (fosta „integrare europeană”), Chişinăul a ajuns mai departe ca oricând de Uniunea Europeană. Nu numai ca în ultimii ani nu mai crede nimeni ca Republica Moldova va intra vreodată în UE, dar niciun om sănătos la cap din Comisia Europeană sau din conducerea [&hellip The post Expert FUMN: Rep. Moldova, condusă de un om care are drept de viaţă şi de moarte asupra a 3 milioane de cetăţeni appeared first on InfoPrut.
16 februarie 2019
21:40
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post (VIDEO) Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
21:30
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
16:40
  Microbuzul de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion nu este lăsat să treacă în Republica Moldova. Mașina tricoloră este blocată în vama Leușeni. Voluntarii în campania „România MARE în Europa” care se află în microbuzul de campanie spun că nu au primit din partea vameșilor decât informația că microbuzul s-ar afla [&hellip The post Microbuzul tricolor „România MARE în Europa”, interzis în Rep. Moldova. Teama de George Simion a autorităților de la Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:20
  Un eveniment dedicat descoperirii și promovării copiilor cu veleități artistice din Sudul Basarabiei a avut loc sub genericul „Festivalul Național pentru Copii Gala Micilor Talente”. 42 de copii din 10 școli din comunitatea de români din Basarabia istorică și-au etalat talentele în cadrul manifestației organizate de Centrul de Informare al României din Ismail. În cadrul [&hellip The post Festivalul Național pentru Copii „Gala Micilor Talente”, în Sudul Basarabiei appeared first on InfoPrut.
15 februarie 2019
18:20
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă de candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
18:10
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
14 februarie 2019
16:50
Degeaba a venit libertatea dacă frații nu se cunosc între ei. Fac parte din elită prin faptul că vorbesc, gândesc şi simt româneşte, spunea marele poet al tuturor românilor, Grigore Vieru. Astăzi ar fi împlinit 84 de ani, iar cu această ocazie, liderii unioniști din Republica Moldova au venit cu o propunere inedită: de a [&hellip The post Omagiu pentru poetul renașterii naționale. Liderii unioniștii din R. Moldova propun redenumirea satului Pererîta în Grigore Vieru appeared first on InfoPrut.
16:20
  Guvernul de la Chişinău a veni cu o reacție la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din Republica Moldova, unele activități ale cărora ar avea legături cu angajați ai Executivului. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, Guvernul Republicii Moldova menţionează: „În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii [&hellip The post Scandalul Facebook din Rep. Moldova. Reacţia guvernanţilor de la Chişinău appeared first on InfoPrut.
15:10
George Simion și-a lansat în județul Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut în prezența susținătorilor cauzei Unirii, a primarilor unioniști, a intelectualilor și istoricilor, reprezentanților societății civile și altor zeci de buzoieni. „Îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși MARE, cum a fost în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman [&hellip The post George Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.
15:10
  Regiunea transnistreană este parte integrantă a Republicii Moldova. Prin urmare, este imposibilă deschiderea unei misiuni diplomatice a acestui teritoriu separatist în capitala Ucrainei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev.  Răspunsul diplomaţiei ucrainene a venit după ce un oficial de la Tiraspol a afirmat că administraţia din stânga Nistrului vrea să deschisă misiuni diplomatice la [&hellip The post Ministerul ucrainean de Externe nu va permite separatiştilor de la Tiraspol să deschidă o misiune diplomatică la Kiev appeared first on InfoPrut.
11:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion atrage atenția asupra pericolului în care se află postul de televiziune TVR Moldova. „Singurul post de televiziune românesc care a mai rămas în Republica Moldova, în marea mass-mediei din stânga Prutului care adoptă politica dictată de Rusia, antiromânească, și care promovează regimul oligarhic, impus de Partidul Democrat, [&hellip The post George Simion: A murit doamna Steliana… și vor să îngroape și TVR Moldova! appeared first on InfoPrut.
10:50
  Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi, 14 februarie, vârsta de 84 de ani. Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererîta, județul Hotin, România Mare. În 1973, Vieru trece Prutul în cadrul unei delegații de scriitori sovietici. Vizitează, la rugămintea sa, mănăstirile Putna, Voroneț, Sucevița, Dragomirna, Văratec. Se întoarce la Chișinău cu un sac de cărți. Mai târziu, poetul spune [&hellip The post „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”. Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 84 de ani appeared first on InfoPrut.
13 februarie 2019
16:30
Partidul UNIREA – Democrația Acasă solicită instituțiilor internaționale, acreditate în monitorizarea alegerilor parlamentare, să oprească abuzurile și intimidările față de profesorii din Republica Moldova, cărora li se cere forțat să participe la întâlnirile electorale pe care le organizează Partidul Democrat din Republica Moldova.  Într-o conferință de presă desfășurată astăzi, 13 februarie, reprezentanții UNIREA – PPDA [&hellip The post Partidul UNIREA – Democrația Acasă, alături de profesorii abuzați și intimidați de către guvernarea de la Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:10
  Deputatul în Parlamentul de la București Eugen Toman a anunțat că un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 pe care l-a propus privind finanțarea TVR Moldova a fost respins de comisiile reunite pentru Cultură ale Legislativului României. „Curios. Ieri, comisiile reunite pentru Cultură ale Parlamentului au admis toate amendamentele la [&hellip The post Ce se va întâmpla cu TVR Moldova? appeared first on InfoPrut.
11:30
  Tineri din România și Republica Moldova au fost incluși pe lista care radiografiază mediul de business al tinerilor lideri sau antreprenori, Forbes 30 Under 30. În primul rând,este vorba despre Planable, un startup fondat în Republica Moldova și crescut la Cluj-Napoca, acceptat la acceleratorul Techstars din Londra, ai cărui „părinți” sunt Xenia Muntean (25 de ani), Vlad [&hellip The post Tineri din România și Republica Moldova, pe lista europeană Forbes 30 Under 30 appeared first on InfoPrut.
10:50
  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, formațiune cunoscută pentru pozițiile antiromânești și antieuropene, nu renunță la cetățenia română. Este vorba despre Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi, despre care președintele prorus Igor Dodon a afirmat în repetate rânduri că vor depune cerere de renunțare la cetățenie. Deschide.MD s-a [&hellip The post Socialiștii lui Dodon nu renunță la cetățenia română appeared first on InfoPrut.
10:30
  Peste 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Rin Grand din București. Potrivit unui comunicat de presă, la lucrările reuniunii sunt așteptați să participe reprezentați ai Guvernului României, în frunte cu [&hellip The post Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.