Candidatul unionist, Ion Leașcenco a primit certificatul de integritate. Președintele BUN face un apel către diaspora

InfoPrut, 9 ianuarie 2019 18:50

Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale și candidat unionist la alegerile parlamentare din Republica Moldova a primit astăzi, 9 ianuarie certificatul de integritate. Actul a fost eliberat după două săptămâni de către Autoritatea Națională de Integritate. Totodată, liderul unionist a făcut un apel către diaspora cu privire la alegerile din 24 februarie. Anunțul a fost făcut [&hellip The post Candidatul unionist, Ion Leașcenco a primit certificatul de integritate. Președintele BUN face un apel către diaspora appeared first on InfoPrut.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de InfoPrut

Acum 12 ore
15:40
George Simion, candidat indepentent la alegerile europarlamentare, a prezentat  la Vaslui un manifest dedicat programului de dezvoltare a autostrăzii București – Chișinău pe care îl va susține în Parlamentul European. Programul care include și segmentul de autostostradă Tișița – Albița a fost anunțat în cadrul lansării oficiale a candidaturii independente la alegerile europarlamentare în județul [&hellip The post (VIDEO) Autostrada București – Chișinău, în Parlamentul European. Planul, prezentat de George Simion la Vaslui appeared first on InfoPrut.
Acum 24 ore
14:10
  De când România sprijină ritualic Republica Moldova în „parcursul său european” (fosta „integrare europeană”), Chişinăul a ajuns mai departe ca oricând de Uniunea Europeană. Nu numai ca în ultimii ani nu mai crede nimeni ca Republica Moldova va intra vreodată în UE, dar niciun om sănătos la cap din Comisia Europeană sau din conducerea [&hellip The post Expert FUMN: Rep. Moldova, condusă de un om care are drept de viaţă şi de moarte asupra a 3 milioane de cetăţeni appeared first on InfoPrut.
Ieri
21:40
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post (VIDEO) Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
21:30
  Mai mulți membri ai Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat un flashmob în fața Ambasadei Republicii Moldova la București, în cadrul căruia au protestat față de interzicerea pe teritoriul Republicii Moldova a microbuzului de campanie al candidatului independent la europarlamentare George Simion și a cinci unioniști, dintre care trei cu cetățenie moldovenească. „Le lăsăm [&hellip The post Protest în București față de interzicerea numelui lui George Simion în Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
16:40
  Microbuzul de campanie al candidatului independent la alegerile europarlamentare George Simion nu este lăsat să treacă în Republica Moldova. Mașina tricoloră este blocată în vama Leușeni. Voluntarii în campania „România MARE în Europa” care se află în microbuzul de campanie spun că nu au primit din partea vameșilor decât informația că microbuzul s-ar afla [&hellip The post Microbuzul tricolor „România MARE în Europa”, interzis în Rep. Moldova. Teama de George Simion a autorităților de la Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:20
  Un eveniment dedicat descoperirii și promovării copiilor cu veleități artistice din Sudul Basarabiei a avut loc sub genericul „Festivalul Național pentru Copii Gala Micilor Talente”. 42 de copii din 10 școli din comunitatea de români din Basarabia istorică și-au etalat talentele în cadrul manifestației organizate de Centrul de Informare al României din Ismail. În cadrul [&hellip The post Festivalul Național pentru Copii „Gala Micilor Talente”, în Sudul Basarabiei appeared first on InfoPrut.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:20
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă de candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
18:10
Caravana ,,România MARE în Europa’’ trece Prutul. Următoarea destinație a microbuzului tricolor însoțit de susținătorii candidatului independent al mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, este Republica Moldova. Susținătorii liderului unionist, de pe ambele maluri de Prut, se vor întâlni sâmbătă, 16 februarie, ora 17:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.  „Eu nu mai [&hellip The post România MARE trece Prutul. Caravana condusă candidatul independent, George Simion, la alegerile europarlamentare ajunge la Chișinău appeared first on InfoPrut.
14 februarie 2019
16:50
Degeaba a venit libertatea dacă frații nu se cunosc între ei. Fac parte din elită prin faptul că vorbesc, gândesc şi simt româneşte, spunea marele poet al tuturor românilor, Grigore Vieru. Astăzi ar fi împlinit 84 de ani, iar cu această ocazie, liderii unioniști din Republica Moldova au venit cu o propunere inedită: de a [&hellip The post Omagiu pentru poetul renașterii naționale. Liderii unioniștii din R. Moldova propun redenumirea satului Pererîta în Grigore Vieru appeared first on InfoPrut.
16:20
  Guvernul de la Chişinău a veni cu o reacție la anunțul Facebook privind ștergerea paginilor și conturilor false din Republica Moldova, unele activități ale cărora ar avea legături cu angajați ai Executivului. Într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook, Guvernul Republicii Moldova menţionează: „În ceea ce privește comentariile sau postările făcute de lucrătorii [&hellip The post Scandalul Facebook din Rep. Moldova. Reacţia guvernanţilor de la Chişinău appeared first on InfoPrut.
15:10
George Simion și-a lansat în județul Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut în prezența susținătorilor cauzei Unirii, a primarilor unioniști, a intelectualilor și istoricilor, reprezentanților societății civile și altor zeci de buzoieni. „Îmi doresc ca Buzăul să fie iarăși MARE, cum a fost în perioada conservatorilor, în perioada lui Alexandru Marghiloman [&hellip The post George Simion și-a lansat la Buzău candidatura independentă la alegerile europarlamentare appeared first on InfoPrut.
15:10
  Regiunea transnistreană este parte integrantă a Republicii Moldova. Prin urmare, este imposibilă deschiderea unei misiuni diplomatice a acestui teritoriu separatist în capitala Ucrainei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe de la Kiev.  Răspunsul diplomaţiei ucrainene a venit după ce un oficial de la Tiraspol a afirmat că administraţia din stânga Nistrului vrea să deschisă misiuni diplomatice la [&hellip The post Ministerul ucrainean de Externe nu va permite separatiştilor de la Tiraspol să deschidă o misiune diplomatică la Kiev appeared first on InfoPrut.
11:10
  Candidatul independent la alegerile europarlamentare George Simion atrage atenția asupra pericolului în care se află postul de televiziune TVR Moldova. „Singurul post de televiziune românesc care a mai rămas în Republica Moldova, în marea mass-mediei din stânga Prutului care adoptă politica dictată de Rusia, antiromânească, și care promovează regimul oligarhic, impus de Partidul Democrat, [&hellip The post George Simion: A murit doamna Steliana… și vor să îngroape și TVR Moldova! appeared first on InfoPrut.
10:50
  Poetul Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi, 14 februarie, vârsta de 84 de ani. Grigore Vieru s-a născut pe 14 februarie 1935, în satul Pererîta, județul Hotin, România Mare. În 1973, Vieru trece Prutul în cadrul unei delegații de scriitori sovietici. Vizitează, la rugămintea sa, mănăstirile Putna, Voroneț, Sucevița, Dragomirna, Văratec. Se întoarce la Chișinău cu un sac de cărți. Mai târziu, poetul spune [&hellip The post „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”. Grigore Vieru ar fi împlinit astăzi 84 de ani appeared first on InfoPrut.
13 februarie 2019
16:30
Partidul UNIREA – Democrația Acasă solicită instituțiilor internaționale, acreditate în monitorizarea alegerilor parlamentare, să oprească abuzurile și intimidările față de profesorii din Republica Moldova, cărora li se cere forțat să participe la întâlnirile electorale pe care le organizează Partidul Democrat din Republica Moldova.  Într-o conferință de presă desfășurată astăzi, 13 februarie, reprezentanții UNIREA – PPDA [&hellip The post Partidul UNIREA – Democrația Acasă, alături de profesorii abuzați și intimidați de către guvernarea de la Chișinău appeared first on InfoPrut.
12:10
  Deputatul în Parlamentul de la București Eugen Toman a anunțat că un amendament la proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2019 pe care l-a propus privind finanțarea TVR Moldova a fost respins de comisiile reunite pentru Cultură ale Legislativului României. „Curios. Ieri, comisiile reunite pentru Cultură ale Parlamentului au admis toate amendamentele la [&hellip The post Ce se va întâmpla cu TVR Moldova? appeared first on InfoPrut.
11:30
  Tineri din România și Republica Moldova au fost incluși pe lista care radiografiază mediul de business al tinerilor lideri sau antreprenori, Forbes 30 Under 30. În primul rând,este vorba despre Planable, un startup fondat în Republica Moldova și crescut la Cluj-Napoca, acceptat la acceleratorul Techstars din Londra, ai cărui „părinți” sunt Xenia Muntean (25 de ani), Vlad [&hellip The post Tineri din România și Republica Moldova, pe lista europeană Forbes 30 Under 30 appeared first on InfoPrut.
10:50
  Deputații Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, formațiune cunoscută pentru pozițiile antiromânești și antieuropene, nu renunță la cetățenia română. Este vorba despre Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi, despre care președintele prorus Igor Dodon a afirmat în repetate rânduri că vor depune cerere de renunțare la cetățenie. Deschide.MD s-a [&hellip The post Socialiștii lui Dodon nu renunță la cetățenia română appeared first on InfoPrut.
10:30
  Peste 500 de primari de comune din România și din Republica Moldova vor participa în perioada 17-20 februarie la Adunarea generală a Asociației Comunelor din România. Evenimentul va avea loc la Hotel Rin Grand din București. Potrivit unui comunicat de presă, la lucrările reuniunii sunt așteptați să participe reprezentați ai Guvernului României, în frunte cu [&hellip The post Primari din Republica Moldova se reunesc cu primari din România appeared first on InfoPrut.
10:10
  Elevii din București pot circula gratuit cu mijloacele de transport în comun ale Societăţii de Transport Bucureşti. Măsura a intrat în vigoare luni și îi vizează și pe copiii din Republica Moldova care învață în Capitală. Elevii care au gratuitate la transportul în comun din București trebuie să respecte, însă, o regulă. Beneficiază de abonamentul [&hellip The post Transport gratuit pentru elevii din Republica Moldova care învață în București appeared first on InfoPrut.
12 februarie 2019
12:10
  „Mulți experți sunt atenți la Republica Moldova, în contextul în care pe 24 februarie vor avea loc alegeri parlamentare. Potrivit sondajelor, majoritatea mandatelor vor fi împărțite între cele trei partide politice mari: partidul de opoziție al socialiștilor, cunoscut pentru orientarea pro-rusă, partidul ACUM, susținut de Uniunea Europeană și partidul de guvernământ, al cărui lider [&hellip The post EU Reporter, despre Rep. Moldova: Cât timp vor mai rămâne la putere oligarhii și infractorii? Alegerile, comparate cu o farsă appeared first on InfoPrut.
11:40
  Alegerile parlamentare din Republica Moldova, care se vor desfăşura pe 24 februarie, sunt în mare parte o afacere între socialiştii lui Igor Dodon şi PDM, condus de Vladimir Plahotniuc, scrie expertul Vladimir Socor într-o analiză publicată pe platforma Jamestown Foundation. Faţă de alte scrutine, implicarea Kremlinului va fi de data aceasta „mai activă”, crede [&hellip The post Jamestown Foundation: Rusia va fi mai activă ca niciodată în alegerile parlamentare din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
09:30
Reprezentanții Partidului UNIREA – Democrația Acasă au vizitat astăzi, 11 februarie, orașul Soroca. În cadrul unui eveniment organizat în Piața Libertății din Soroca, liderii unioniști s-au întâlnit cu susținătorii fracțiunii, au prezentat programul electoral și au desfășurat un marș simbolic pe arterele principale ale orașului din nordul republicii.  ,,Astăzi în câmpia sorocii, unirea a fost [&hellip The post UNIREA, acasă la Soroca. Partidul Democrația Acasă, la întâlnire cu unioniștii din nordul Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
11 februarie 2019
23:30
Reprezentanții Partidului UNIREA – Democrația Acasă au vizitat astăzi, 11 februarie, orașul Soroca. În cadrul unui eveniment organizat în Piața Libertății din Soroca, liderii unioniști s-au întâlnit cu susținătorii fracțiunii, au prezentat programul electoral și au desfășurat un marș simbolic pe arterele principale ale orașului din nordul republicii.  ,,Astăzi în câmpia sorocii, unirea a fost [&hellip The post UNIREA, acasă la Soroca. Partidul Democrația Acasă, la întâlnire cu unioniștii din nordul R. Moldova appeared first on InfoPrut.
15:50
  Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României vor semna încă un protocol la Acordul de ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro, semnat în 2010, care prevede inclusiv extinderea perioadei acestui document. Un proiect în acest sens a fost aprobat luni, 11 februarie, de membrii Guvernului de la Chişinău, transmite Deschide.md. Cel [&hellip The post România şi Rep. Moldova, încă un protocol la Acordul de ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane de euro appeared first on InfoPrut.
10:40
  La Cernăuți a fost înregistrată oficial Societatea Muzicienilor Români din Ucraina „Armonia”. Fondatorii acestei asociații s-au declarat a fi continuatorii istorici și culturali ai societății „Armonia”, care a funcționat în Bucovina în anii 1881-1944. Președinte al Societății Muzicienilor Români „Armonia” din regiunea Cernăuți a fost ales Dumitru Caulea, dirijorul Corului „Dragoș Vodă”. „Unii din liderii [&hellip The post La Cernăuți a fost reînființată Societatea Muzicienilor Români „Armonia” appeared first on InfoPrut.
10:00
  S-au împlinit 78 de ani de la masacrul din Lunca Prutului, una dintre paginile sângeroase din istoria României în secolul XX. Liderul Acţiunii 2012, George Simion, candidat independent la alegerile europarlamentare, a participat duminică, în comuna Mahala, regiunea Cernăuţi, la comemorarea acestui eveniment tragic.  „Știați că peste 500 de români din Cernăuți au fost [&hellip The post Comemorarea masacrului din Lunca. George Simion: „România de azi nu îşi respectă istoria! Trebuie să o face MARE!” appeared first on InfoPrut.
9 februarie 2019
19:50
  Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost din nou luat peste picior de presă rusească, scrie Deschide.md. De data aceasta este vorba despre postul public de televiziune din Rusia, Pervîi Kanal. Într-o secvență video dintr-o emisiune de umor, cunoscutul prezentator Ivan Urgant comentează o știre publicată pe ria.ru despre faptul Rusia vrea să-și atribuie [&hellip The post VIDEO. Dodon, luat din nou peste picior la o televiziune din Rusia. „E doar un clovn” appeared first on InfoPrut.
8 februarie 2019
16:00
Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat în județul Argeș candidatura la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut, la Pitești, în prezența susținătorilor cauzei Unirii, primarilor unioniștilor, a intelectualilor argeșeni, reprezentanților societății civile, studenților basarabeni și a zeci de argeșeni.  La evenimentul de lansare au participat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, Mihai Eftimie, reprezentantul societății [&hellip The post ,,Unionistul care unește românii”, George Simion, și-a lansat candidatura la alegerile europarlamentare în județul Argeș appeared first on InfoPrut.
15:10
  Un producător de cosmetice din Chişinău vrea să se extindă la Bucureşti.  Este vorba despre compania Viorica Cosmetic SA, parte a grupului Daac, controlat de afaceri Vasile Chirtoca, relatează Mold-Street. Producătorul de cosmetice din Republica Moldova are în plan deschiderea a nu mai puţin de 30 de magazine în Bucureşti. Potrivit sursei citate, primul [&hellip The post Brand-ul de cosmetice Viorica vrea să cucerească Bucureştiul. Planul companiei din Rep. Moldova appeared first on InfoPrut.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.