Transfer de autoritate între contingentele Armatei Naţionale din operaţiunea KFOR

TRM, 13 decembrie 2018 15:20

Militarii din cel de-al zecelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţiunea de menţinere a păcii KFOR, şi-au început misiunea în Kosovo, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum o oră
18:20
Partidul Democrat din Moldova (PDM)acuză blocul electoral ACUM DA PAS că a început campania electorală înainte de termen. Democraţii au depus o contestaţie la Comisia Electorală Centrală prin care solicită sancţionarea concurentului electoral. În replică, copreşedintele blocului, Andrei Năstase spune că formaţiunea a acţionat legal şi democratic, relatează Mesager.
18:20
Încă un partid solicită CEC-ului să-l înregistreze la parlamentare. Este vorba despre Partidul Voinţa Poporului. Formaţiunea intenţionează să participe doar pe circumscripţia naţională şi propune o listă formată din 35 de candidaţi, relatează Mesager.
Acum 2 ore
17:20
Circa 22 de străzi din capitală au fost curăţate de zăpadă noaptea trecută. 13 utilaje de tehnică au evacuat mormanele de zăpadă de pe străzile Vasile Alecsandri şi Alexandr Puşkin, relatează Moldova 1.
Acum 4 ore
16:20
Simplificarea programei şcolare, reducerea numărului de discipline obligatorii şi a temelor pentru acasă. Sunt doar câteva prevederi incluse în Conceptul de dezvoltare a Curriculumului Naţional din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Autorităţile spun că elevii nu vor mai primi note la educaţia fizică, arta plastică şi educaţia muzicală, relatează Moldova 1.
16:20
Asfaltul s-a surpat formând o gaură pe carosabil la intersecţia străzilor Sfatul Ţării cu Alexei Şciusev, în urma cedării unei conducte de apă. În consecinţă, consumatorii de pe respectivele străzi, circa 30 de curţi, au rămas fără apă la robinet.
16:20
Fenomen neobişnuit la Ierusalim. Ninge pentru prima dată după mulţi ani. Importante căderi de zăpadă au fost semnalate şi în nordul Israelului şi în Cisiordania, relatează Moldova 1.
16:20
Tentativă de asasinat la adresa lui Vladimir Putin. Cu o zi înainte de vizita liderului rus în Belgrad, autorităţile sârbe au reuşit să dejoace un complot pentru uciderea preşedintelui rus. Suspectul, un tânăr de 21 de simpatizant al grupării teroriste Stat Islamic a fost arestat. În momentul în care a fost reţinut, acesta avea asupra sa o armă cu lunetă, relatează Moldova 1.
15:20
Medicamentele s-ar putea ieftini. Premierul a solicitat responsabililor din Sănătate să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la preparate. Astfel, responsabilii urmează să prezinte în termen de două săptămâni propuneri concrete de modificare a cadrului normativ existent, relatează Moldova 1.
15:20
O moldoveancă în vârstă de 49 de ani a fost găsită aproape îngheţată în gara din Iaşi. Potrivit poliţiştilor de peste Prut, femeia nu avea bani pentru a se hrăni sau a ajunge acasă, în localitatea Şaptebani din Râşcani, relatează Moldova 1.
Acum 6 ore
14:20
Primul preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur împlineşte astăzi 79 de ani. Cu acest prilej, şeful statului Igor Dodon un mesaj de felicitare.
14:20
Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, întreprinde astăzi, o vizită de lucru în Republica Moldova. În cadrul întrevederii cu şeful diplomaţiei moldoveneşti, Tudor Ulianovschi, au fost discutate aspectele cooperării bilaterale între Republica Moldova şi România, dar şi subiecte referitoare la implementarea de către Republica Moldova a prevederilor Acordului de Asociere RM-UE, contribuţia şi rolul ţării noastre în cadrul Parteneriatului Estic, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
Guvernul premierului britanic Theresa May a supravieţuit miercuri unei moţiuni de cenzură depuse de opoziţia laburistă, după respingerea masivă de către parlamentari a acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat cu Bruxellesul, relatează Reuters şi AFP, preluat de Agerpres.ro
13:20
Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul ultimelor trei zile se înregistrează blocaje de circulaţie pe mai mult străzi din capitală din cauza automobilelor parcate neregulamentar pe partea carosabilă, sub reţeaua de contact.
13:20
Radu Albot a acces în turul al doilea al turneului de dublu masculin, la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului în tenisul de înaltă performanţă.
13:20
Statele Unite ale Americii îndeamnă autorităţile moldoveneşti să ia toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber şi corect în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie, precum şi un rezultat transparent care respectă voinţa alegătorilor moldoveni, transmite IPN.
Acum 8 ore
12:20
Traficul ilicit de mărfuri la frontieră a crescut, în anul 2018, cu 51% în comparaţie cu anul precedent, fiind depistate 115 cazuri la trecerea hotarului. De asemenea, traficul ilicit de arme şi muniţii a crescut cu 78%, înregistrându-se 34 de cazuri. Despre aceasta a anunţat şeful Poliţiei de Frontieră, Fredolin Lecari, transmite IPN.
12:20
Responsabilii din domeniul sănătăţii urmează să prezinte în următoarele două săptămâni, propuneri concrete de modificare a cadrului normativ existent la aplicarea adaosului comercial la medicamente.
11:20
Porţiuni de drum şi de cale ferată din ţara noastră ar putea fi reabilitate pe bani europeni. Comisia Europeană şi Banca Mondială au elaborat un Plan investiţional pentru dezvoltarea reţelelor transeuropene de transport, relatează Radio Moldova Actualităţi cu referire la Moldpres.
11:20
În Republica Moldova este marcată astăzi, 17 ianuarie, Ziua Diplomatului, instituită printr-o hotărâre a Guvernului din data de 26 decembrie 2013.
Acum 12 ore
10:20
Timp de şapte săptămâni echipa Misiunii Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului se va afla în ţara noastră pentru a monitoriza procesul de pregătire şi desfăşurare a alegerilor parlamentare din ţara noastră. Au fost detaşaţi 28 de observatori de lungă durată şi peste 100 de observatori de scurtă durată.
10:20
Capitala arată dezastruos după ninsori. Trotuarele aşa şi nu au fost curăţate, trecerile de pietoni rămân încă inaccesibile, iar mormanele negre de zăpadă murdară zac neatinse pe marginea drumurilor. Oamenii sunt indignaţi de cum arată oraşul. Autorităţile se apără şi spun că nu au utilaje suficiente pentru a evacua zăpada la timp, iar maşinile parcate neregulamentar, îngrădesc accesul autospecialelor în curţi, relatează Mesager.
09:20
Astăzi în Republica Moldova, cu o vizită de lucru se va afla Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleşcanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne şi Integrării Europene.
06:20
Un nou dosar penal pentru spălare de bani în proporţii deosebit de mari pe numele fostului premier Vlad Filat a fost expediat în judecată. Anunţul a fost făcut de procuratura anticorupţie, relatează Mesager.
06:20
Federaţia de Fotbal de la Buenos Aires a luat o decizie surprinzătoare în cadrul reformelor propuse pentru revitalizarea echipelor naţionale ale Argentinei.
06:20
Cunoscutul portar ceh Petr Cech şi-a anunţat, la 36 de ani, retragerea din activitate la finele acestui sezon. Cech a apărat timp de 20 de ani la echipe titrate precum Chelsea sau Arsenal, cucerind toate trofeele majore din fotbal.
Acum 24 ore
20:20
Circa 11 experţi şi aproape 230 de observatori ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa vor monitoriza campania electorală, inclusiv înregistrarea candidaţilor şi alegătorilor, activitatea organizaţiilor electorale şi a instituţiilor guvernamentale. Observatorii se vor întâlni atât cu reprezentanţii societăţii civile, cât şi cu cei ai partidelor dar şi cu autorităţile, relatează Mesager.
20:20
Preşedintele de onoare al liberalilor i-a solicitat lui Andrei Năstase scuze publice şi despăgubiri morale în valoare de un leu. Asta după ce liderul PPDA a declarat într-o conferinţă de presă că Mihai Ghimpu este unul dintre beneficiarii miliardului furat. În replică, Andrei Năstase spune că nu dă nici 30 de bănuţi pe demnitatea lui Mihai Ghimpu, relatează Mesager.
20:20
Veteranii conflictului armat din Afganistan vor primi crucea comemorativă pentru participarea la lupte. În 15 februarie, Guvernul îşi propune să organizeze mai multe acţiuni de comemorare a eroilor căzuţi la datorie. Comitetul organizatoric s-a întrunit la Ministerului Apărării pentru a stabili evenimentele care vor fi organizate în memoria victimelor, relatează Mesager.
20:20
Meritele le-au fost răsplătite. 21 de tineri din capitală au fost premiaţi pentru implicare şi succese deosebite în literatură, artă, ştiinţă, tehnică şi activism civic. Diplomele, medaliile şi premiile băneşti le-au fost oferite de către Direcţia Educaţie, relatează Mesager.
20:20
Radu Albot a părăsit primul turneul de Mare Şlem al anului. Jucătorul din Moldova a fost învins în turul doi la Australian Open de către spaniolul Fernando Verdasco, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.