Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Andrei

TRM, 13 decembrie 2018 10:20

Astăzi, 13 decembrie, creştinii ortodocşi îl prăznuiesc pe Sfântul Apostol Andrei cel Întâi Chemat, relatează Radio Moldova Actualităţi.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 30 minute
20:20
Alte două formaţiuni politice şi-au aflat ordinea preventivă în buletinul de vot. Partidul Regiunilor ar putea fi cu numărul zece în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie, conform ordinii prealabile, iar Partidul Politic „Democraţia Acasă"- cu numărul unsprezece. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală, după ce partidele au depus astăzi dosarele de participare la scrutin, relatează Mesager.
20:20
Consiliul Audiovizualului va monitoriza 13 posturi de televiziune în campania electorală, relatează Mesager.
20:20
Dorin Chirtoacă îl atacă dur pe Andrei Năstase. Preşedintele liberalilor l-a învinuit pe liderul PPDA că ar fi implicat în privatizarea companiei AirMoldova şi ar fi acoperit activitatea unei firme paravan care i-ar aparţine naşului său. Andrei Năstase a declarat că refuză să comenteze aberaţiile lui Dorin Chirtoacă, relatează Mesager.
20:20
Cântece, dansuri şi voie bună în satul Beşghioz din Comrat. Femeile din localitate au marcat Ziua moaşelor, numită în popor „Babin deni”. Tradiţional, membrele ansamblului folcloric „Kopkui Yildizlari” au vizitat-o pe bunica Maria Stoianova, care de zeci de ani învaţă tinerele mame cum să-şi îngrijească pruncii. În semn de recunoştinţă ele i-au adus daruri şi au plimbat-o cu sania, relatează Mesager.
Acum 2 ore
19:20
„Sentimente cu păsări” este titlul Albumului de poezie în lectura cunoscutului poet român Ionel Simota. Înregistrările au răsunat iniţial la emisiunile „Matinal de WEEK-end” şi „Univers poetic” de la Radio Moldova, iar CD-ul a fost lansat la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din capitală, relatează Mesager.
19:20
Doresc să revitalizeze râul Bâc şi să recupereze spaţiul adiacent. Este vorba despre o iniţiativă de recucerire a urbanităţii, de repunere în circuitul public şi administrativ a râului Bâc, dar şi a zonei intravilane. Ideea a fost lansată astăzi de Grupul civic pentru patrimonial cultural, profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei şi specialişti notorii de dezvoltare urbană, relatează Mesager.
Acum 4 ore
18:20
Nouă din unsprezece dosare depuse la concursul public de selectare a candidaţilor la alte trei funcţii de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost admise de către Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului, în şedinţa de astăzi, 21 ianuarie, transmite IPN.
18:20
Simplificarea şi automatizarea procedurilor, fluidizarea traficului sau extinderea controlului comun continuă să reprezinte unele dintre cele mai importante domenii de interes ale Departamentului venituri şi control vamal al Aparatului Central al Serviciului Vamal. Realizările subdiviziunilor acestuia, dar şi obiectivele pentru acest an, au fost prezentate în cadrul unei şedinţei de bilanţ, prezidate de către Directorul instituţiei, Vitalie Vrabie.
18:20
Alegătorii vor avea posibilitatea să cunoască mai bine candidaţii la alegerile parlamentare din februarie. Jurnalişti şi membri ai societăţii civile au lansat Iniţiativa civică pentru un Parlament curat 2019, unde prezintă profilurile candidaţilor din partidele care sunt cotate în sondaje cu cele mai multe şanse de acces în viitorul Legislativ. Profilurile a 45 de candidaţi au fost deja făcute publice, relatează Mesager.
18:20
Evoluţii excelente ale internaţionalilor moldoveni în Italia şi Turcia. Artur Ioniţă a reuşit o pasă de gol în remiza lui Cagliari cu Empoli, iar căpitanul naţionalei rămâne pe primul loc în Superligă cu şanse reale la titlu, relatează Mesager.
17:20
Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că nu va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie. El spune că nu se va implica în campania electorală şi îşi va concentra atenţia pe atribuţiile funcţiei pe care o deţine.
17:20
26 de participanţi vor evolua în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019. Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, din cei 28 de interpreţi, care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Tel Aviv, 26 au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE.
17:20
La Forumul Economic Mondial de la Davos, care îşi va desfăşura lucrările în perioada 22-25 ianuarie 2019, Republica Moldova va fi reprezentată de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europe, Tudor Ulianovschi. Tematica reuniunii din acest an va fi „Globalizarea 4.0: modelarea arhitecturii globale în era celei de-a patra revoluţii industriale”.
17:20
Astăzi, 21 ianuarie, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a transmis 18 computere Gimnaziului „Eugen Coşeriu” din s. Catranîc şi Gimnaziului „Diomid Gherman” din s. Risipeni, ambele din r-nul Făleşti. La eveniment a participat secretarul de stat în domeniul educaţiei, Angela Cutasevici.
17:20
În această dimineaţă, într-un meci foarte spectaculos, la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al tenisului mondial, Simona halep (România) a fost eliminată de pe tabloul de simplu feminin, de Serena Williams.
17:20
Recent, sub auspiciile Federaţiei Moldoveneşti de Volei, au avut loc meciurile etapei a noua din Liga I la volei masculin, divizia de elită a Republicii Moldova.
Acum 6 ore
16:20
Mai multe indemnizaţii pentru angajaţii instituţiilor de forţă. Ei pot solicita de la casele teritoriale de asigurări indemnizaţia de maternitate, paternală, ajutorul de deces şi alocaţia pentru familiile cu copii, relatează Moldova 1.
15:20
Miniştrii europeni de externe sunt aşteptaţi să impună sancţiuni astăzi pentru doi ofiţeri ai serviciilor militare secrete ruse, acuzaţi de atac cu neurotoxină în oraşul britanic Salisbury, anul trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15:20
Transportul public din capitală va fi dotat cu sistem GPS. Călătorii vor putea afla cât timp au de aşteptat în staţie cu ajutorul unei aplicaţii. Asta după ce în următoarele săptămâni Regia Transport Electric va elabora un caietul de sarcini în acest sens, relatează Moldova 1.
15:20
Violenţe la Atena, unde zeci de mii de oameni au protestat, faţă de acordul privind noul nume al Macedoniei. Documentul ar urma să fie ratificat în curând de parlamentul elen, relatează Moldova 1.
Acum 8 ore
14:20
Săptămâna trecută, în capitală, au fost confirmate 34 de cazuri noi de gripă. Iar la Spitalul de Urgenţă s-au adresat aproximativ 350 de persoane, dintre care 150 cu fracturi. 51 de oameni au fost spitalizaţi, relatează Moldova 1.
14:20
Autorităţile municipale îşi propun ca la începutul lunii februarie să lanseze noua rută de troleibuz cu numărul 35 care va asigura legătura cu oraşul Durleşti. Pe această rută vor circula cinci troleibuze cu mers autonom, a menţionat şeful interimar al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a municipiului, Vitalie Butucel, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
12:20
Cel puţin 12 persoane au murit în urma unui atac al talibanilor asupra unei baze militare din Afganistan, după ce o maşină încărcată cu exploziv a fost detonată, au anunţat oficialii locali, citaţi de Reuters.
12:20
Pentru alegerile Parlamentare din Republica Moldova şi referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, au fost constituite, în total, 2143 de secţii de votare, informează Comisia Electorală Centrală (CEC).
12:20
Zece soldaţi ONU din Ciad au fost ucişi, iar alţi 25 au fost răniţi în urma unui atac armat comis duminică în apropierea unei localităţi din nordul statului Mali, a informat misiunea ONU din regiune (MINUSMA), relatează site-ul agenţiei Reuters, relatează mediafax.ro
11:20
Toate traseele naţionale sunt la moment practicabile şi se circulă în condiţii de iarnă. Unele trasee sunt înzăpezite, printre care – Chişinău – Orhei – Soroca - Otaci, Chişinău - Odesa, Chişinău – Ungheni - Sculeni, Chişinău - Leuşeni, Chişinău - Dubăsari, Chişinău - Bender, Anenii Noi - Căuşeni, Rezina - Orhei, Otaci - Edineţ, Bălţi – Făleşti - Sculeni şi Bălţi-Sărăteni, informează Ministerul Economiei şi Infrastructurii.
09:20
Servicii medicale mai bune pentru vârstnicii din Peresecina, Orhei! Instituţia medicală din localitate în scurt timp va deschide un centru pentru bătrânii singuratici, oamenii cu nevoi speciale şi cei ţintuiţi la pat. Lucrările de amenajare şi dotare a noului spaţiu vor fi finanţare de către Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare, relatează Mesager.
Acum 24 ore
06:20
Este unul dintre puţinii creatori populari care deţine prestigiosul titlu de „Meşter-Faur”, a scos din anonimat şi dă continuitate artei ceramicii negre, iar atelierul olarului din Cireşti, Nisporeni devine un punct de atracţie al noului traseu turistic „Dor de codru”. Vorbim despre cunoscutul meşter popular Zaharia Triboi, care a inaugurat la Chişinău expoziţia „Suflet frământat în lut”, relatează Mesager.
06:20
Campionatul de fotbal al Turciei a programat prima etapă a returului.
Ieri
20:20
Primul caz de rujeolă din acest an a fost înregistrat la un copil din municipiul Chişinău. Diagnosticul a fost confirmat prin teste de laborator, relatează Mesager.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.