Echipa ASEM a cucerit titlul de campioană universitară la trântă

TRM, 12 decembrie 2018 19:20

Echipa Academiei de Studii Economice din Moldova a cucerit titlul de campioană naţională universitară la trântă. Pe locul doi s-a situat reprezentativa USEFS, iar poziţia a treia în clasament a revenit formaţiei UTM, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 2 ore
13:20
Indemnizaţia unică la naşterea unui copil va fi majorată până la zece mii de lei. Despre aceasta a anunţat astăzi, în cadrul unui briefing, preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, după şedinţa săptămânală a formaţiunii. Potrivit lui, vor fi majorate, de asemenea, compensaţiile pentru căldură, iar cu ocazia sărbătorilor de Paşti, pensionarii, dar şi alte categorii de persoane cu venituri de până la 2000 de lei vor beneficia de ajutor financiar în sumă de 600 de lei.
Acum 4 ore
12:20
Circa 1095 de medici de familie au solicitat atribuirea practicii medicului de familie, dintre care 46 au depus cerere pentru exercitarea independentă a profesiunii de medic de familie, 17 - pentru înfiinţarea Cabinetelor individuale ale Medicului de Familie şi 29 au optat pentru Centre a Medicilor de Familie. Trei cabinete individuale ale Medicului de Familie sunt deja contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină şi funcţionează începând din 1 ianuarie 2019.
12:20
În perioada 22-25 ianuarie, Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) demarează campania de informare privind acordarea subvenţiilor pentru anul 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Selecţionata de fotbal juniori U-18 a Moldovei a debutat cu victorie, scor 2-1, în meciul cu Israel de la tradiţionalul turneu internaţional “Cupa Dezvoltării”, care se desfăşoară în Belarus între 20 şi 28 ianuarie 2019.
12:20
Jucătoarea română de tenis Simona Halep va avea un nou antrenor în persoana belgianului Thierry Van Cleemput.
12:20
Recent a avut loc ultima etapă a Cupei Challenge la rugby, a doua competiţie continentală rezervată echipelor de club.
12:20
Cel puţin 14 navigatori au decedat, 12 au fost salvaţi, iar şase sunt în continuare daţi dispăruţi, în urma incendiului de la bordul a două nave comerciale în strâmtoarea Kerci din Marea Neagră, potrivit unei surse din cadrul serviciilor ruse de urgenţă, citată de TASS şi Mediafax.
11:20
Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade s-a produs marţi în largul insulei Sumbawa din Indonezia, în apropierea oraşului Raba, acesta fiind al doilea seism puternic în aceeaşi zonă în decurs de doar câteva ore, informează Institutul american de Geofizică (USGS), citat de Mediafax.
11:20
Începând de astăzi, a fost dublat numărul angajaţilor la dirijarea traficului rutier la cele mai aglomerate sensuri giratorii şi intersecţii din capitală. Totodată, Inspectoratul General de Carabinieri asigură prezenţa angajaţilor în preajma instituţiilor de învăţământ, pentru a ajuta copiii şi părinţii să traverseze în siguranţă cele mai periculoase intersecţii şi treceri pentru pietoni, relatează Radio Moldova Actualităţi.
Acum 12 ore
06:20
Comisia Electoral Centrală a respins două contestaţii ale blocului electoral „ACUM DA PAS”, relatează Mesager.
Acum 24 ore
20:20
Alte două formaţiuni politice şi-au aflat ordinea preventivă în buletinul de vot. Partidul Regiunilor ar putea fi cu numărul zece în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie, conform ordinii prealabile, iar Partidul Politic „Democraţia Acasă"- cu numărul unsprezece. Decizia a fost luată de către Comisia Electorală Centrală, după ce partidele au depus astăzi dosarele de participare la scrutin, relatează Mesager.
20:20
Consiliul Audiovizualului va monitoriza 13 posturi de televiziune în campania electorală, relatează Mesager.
20:20
Dorin Chirtoacă îl atacă dur pe Andrei Năstase. Preşedintele liberalilor l-a învinuit pe liderul PPDA că ar fi implicat în privatizarea companiei AirMoldova şi ar fi acoperit activitatea unei firme paravan care i-ar aparţine naşului său. Andrei Năstase a declarat că refuză să comenteze aberaţiile lui Dorin Chirtoacă, relatează Mesager.
20:20
Cântece, dansuri şi voie bună în satul Beşghioz din Comrat. Femeile din localitate au marcat Ziua moaşelor, numită în popor „Babin deni”. Tradiţional, membrele ansamblului folcloric „Kopkui Yildizlari” au vizitat-o pe bunica Maria Stoianova, care de zeci de ani învaţă tinerele mame cum să-şi îngrijească pruncii. În semn de recunoştinţă ele i-au adus daruri şi au plimbat-o cu sania, relatează Mesager.
19:20
„Sentimente cu păsări” este titlul Albumului de poezie în lectura cunoscutului poet român Ionel Simota. Înregistrările au răsunat iniţial la emisiunile „Matinal de WEEK-end” şi „Univers poetic” de la Radio Moldova, iar CD-ul a fost lansat la Biblioteca „Onisifor Ghibu” din capitală, relatează Mesager.
19:20
Doresc să revitalizeze râul Bâc şi să recupereze spaţiul adiacent. Este vorba despre o iniţiativă de recucerire a urbanităţii, de repunere în circuitul public şi administrativ a râului Bâc, dar şi a zonei intravilane. Ideea a fost lansată astăzi de Grupul civic pentru patrimonial cultural, profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei şi specialişti notorii de dezvoltare urbană, relatează Mesager.
18:20
Nouă din unsprezece dosare depuse la concursul public de selectare a candidaţilor la alte trei funcţii de director al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) au fost admise de către Comisia economie, buget şi finanţe a Parlamentului, în şedinţa de astăzi, 21 ianuarie, transmite IPN.
18:20
Simplificarea şi automatizarea procedurilor, fluidizarea traficului sau extinderea controlului comun continuă să reprezinte unele dintre cele mai importante domenii de interes ale Departamentului venituri şi control vamal al Aparatului Central al Serviciului Vamal. Realizările subdiviziunilor acestuia, dar şi obiectivele pentru acest an, au fost prezentate în cadrul unei şedinţei de bilanţ, prezidate de către Directorul instituţiei, Vitalie Vrabie.
18:20
Alegătorii vor avea posibilitatea să cunoască mai bine candidaţii la alegerile parlamentare din februarie. Jurnalişti şi membri ai societăţii civile au lansat Iniţiativa civică pentru un Parlament curat 2019, unde prezintă profilurile candidaţilor din partidele care sunt cotate în sondaje cu cele mai multe şanse de acces în viitorul Legislativ. Profilurile a 45 de candidaţi au fost deja făcute publice, relatează Mesager.
18:20
Evoluţii excelente ale internaţionalilor moldoveni în Italia şi Turcia. Artur Ioniţă a reuşit o pasă de gol în remiza lui Cagliari cu Empoli, iar căpitanul naţionalei rămâne pe primul loc în Superligă cu şanse reale la titlu, relatează Mesager.
17:20
Preşedintele Igor Dodon a anunţat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că nu va candida la alegerile parlamentare din 24 februarie. El spune că nu se va implica în campania electorală şi îşi va concentra atenţia pe atribuţiile funcţiei pe care o deţine.
17:20
26 de participanţi vor evolua în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2019. Membrii Comitetului de organizare a show-ului naţional au verificat dosarele depuse de participanţi. Astfel, din cei 28 de interpreţi, care şi-au exprimat intenţia de a concura pentru un bilet în Tel Aviv, 26 au fost admişi la etapa audiţiilor LIVE.
17:20
La Forumul Economic Mondial de la Davos, care îşi va desfăşura lucrările în perioada 22-25 ianuarie 2019, Republica Moldova va fi reprezentată de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europe, Tudor Ulianovschi. Tematica reuniunii din acest an va fi „Globalizarea 4.0: modelarea arhitecturii globale în era celei de-a patra revoluţii industriale”.
17:20
Astăzi, 21 ianuarie, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a transmis 18 computere Gimnaziului „Eugen Coşeriu” din s. Catranîc şi Gimnaziului „Diomid Gherman” din s. Risipeni, ambele din r-nul Făleşti. La eveniment a participat secretarul de stat în domeniul educaţiei, Angela Cutasevici.
17:20
În această dimineaţă, într-un meci foarte spectaculos, la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al tenisului mondial, Simona halep (România) a fost eliminată de pe tabloul de simplu feminin, de Serena Williams.
17:20
Recent, sub auspiciile Federaţiei Moldoveneşti de Volei, au avut loc meciurile etapei a noua din Liga I la volei masculin, divizia de elită a Republicii Moldova.
16:20
Mai multe indemnizaţii pentru angajaţii instituţiilor de forţă. Ei pot solicita de la casele teritoriale de asigurări indemnizaţia de maternitate, paternală, ajutorul de deces şi alocaţia pentru familiile cu copii, relatează Moldova 1.
15:20
Miniştrii europeni de externe sunt aşteptaţi să impună sancţiuni astăzi pentru doi ofiţeri ai serviciilor militare secrete ruse, acuzaţi de atac cu neurotoxină în oraşul britanic Salisbury, anul trecut, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15:20
Transportul public din capitală va fi dotat cu sistem GPS. Călătorii vor putea afla cât timp au de aşteptat în staţie cu ajutorul unei aplicaţii. Asta după ce în următoarele săptămâni Regia Transport Electric va elabora un caietul de sarcini în acest sens, relatează Moldova 1.
15:20
Violenţe la Atena, unde zeci de mii de oameni au protestat, faţă de acordul privind noul nume al Macedoniei. Documentul ar urma să fie ratificat în curând de parlamentul elen, relatează Moldova 1.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.