Igor Dodon, suspendat din funcţie pentru a cincea oară

Adevarul (Moldova), 10 decembrie 2018 11:40

Curtea Constituţională de la Chişinău l-a suspendat din funcţie luni, 10 decembrie, pentru a cincea oară pe preşedintele Igor Dodon, după ce şeful statului a refuzat să promulge patru legi revotate de Parlament. Suspendarea este valabilă doar pentru perioada în care vor fi promulgate legile respective de către un preşedinte interimar.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
12:40
Membri ai Federaţiei Sindicatului din Comunicaţii Moldpresa au protestat în dimineaţa zilei de astăzi, 22 ianuarie, în faţa Primăriei Chişinău, împotriva deciziei autorităţilor publice locale privind evacuarea chioşcurilor Moldpresa. Protestatarii se plâng că, odată cu evacuarea gheretelor, şi-au pierdut locul de muncă şi, respectiv, sursa de venit.
12:20
Liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, a făcut un şir de promisiuni marţi, 22 ianuarie, cu o lună înainte de parlamentare, care ar urma să fie realizate de Guvern. Democratul a anunţat că pensionarii, care cu o pensie mai mică de 2.000 de lei, vor primi un ajutor de 600 de lei Paşte.
11:40
Oamenii legii au reţinut trei eprsoane, două femei şi un bărbat, cu vârstele  cuprinse între 20 şi 23 ani, locuitori al municipiului Chişinău, pentru trafic de droguri.
11:30
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, susţine că Tiraspolul în continuare va pleda pentru independenţa Transnistriei, pentru că aşa au decis cetăţenii din stânga Nistrului în cadrul referendumului din 2006.
Acum 6 ore
11:00
Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, consideră că alegerile parlamentare vor reprezenta un test extraordinar de important pentru evaluarea stării de democraţie în Republica Moldova.
10:30
Formatul „5+2” este cel mai potrivit în promovarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Atunci când există suport, se pot obţine rezultate. O să depunem eforturi consolidate pentru a menţine în continuare această dinamică pozitivă. Declaraţia a fost făcută de către premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu Preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, George Tsereteli, transmite IPN.
10:30
Secretarul de stat la Ministerul Justiţiei, Nicolae Eşanu, spune că în pofida eforturilor depuse, Ministerul nu a reuşit să convingă societatea că justiţia nu doar se face, dar şi că se vede că se face. Despre aceasta a vorbit secretarul de stat în cadrul emisiunii „Ţara” de la postul de televiziune Vocea Basarabiei TV, transmite IPN.
09:50
Igor Dodon declară că decizia de a nu candida pe lista Partidului Socialiştilor la următoarele alegeri parlamentare va aduce beneficii formaţiunii. Şeful statului a explicat că astfel va putea avea întrevederi cu diferiţi oficiali de peste hotare, fără să fie restricţionat în vreun fel. Igor Dodon nu-şi ascunde preferinţele faţă de PSRM şi a numit drept avantaj faptul că poate participa liber în emisiuni în această perioadă, transmite IPN.
Acum 24 ore
01:10
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, e de părere că preşedinta PAS, Maia Sandu, nu trebuia să candideze în circumscripţia nr. 50, candidat din partea diasporei din Europa de Vest în alegerile din 24 februarie, dar pe una din circumscripţiile din Chişinău sau din localitatea de baştină.
00:30
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, neagă că are vreo relaţie cu preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc. Ex-primarul de Chişinău susţine că nu a avut „niciun fel de experienţă de colaborare cu Plahotniuc” şi că nici nu s-a văzut cu acesta vreodată.
21 ianuarie 2019
23:50
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, a declarat că formaţiunea sa nu se va retrage din cursa electorală în favoarea Blocului electoral ACUM, format din PAS şi PPDA. Liberalul susţine că acest lucru ar însemna să te predai fără să lupţi.
19:00
Partidul Democrat din Moldova anunţă că „a decis să acţioneze în judecată compania deţinătoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru că acest post TV a respins fără nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019”.
Ieri
14:30
Igor Dodon a anunţat luni, 21 ianuarie, că nu va participa în campania electorală pentru parlamentarele din 24 februarie, asta deşi, anterior, preşedintele ţării afirma că legea îi permite acest lucru şi că nu exclude că va fi primul pe lista de partid a Socialiştilor.
13:30
După ce acum o lună şedinţa de judecată în dosarul fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii, Ilan Şor, primar de Orhei, a fost amânată, astăzi, 21 ianuarie, este anunţată o nouă dată – 20 februarie.
13:10
Preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a depus luni, 21 ianuarie, la CEC, actele de înregistrare în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Liberalul va candida în circumscripţia nr.32.
12:30
În manipularea de partid şi de stat de la Chişinău există o naraţiune falsă ridicată la rang de adevăr incontestabil, asumată de unii politicieni şi de o parte a presei ca atare şi care ajunge să polueze grav peisajul politic şi strategic de peste Prut.
09:50
Premierul Pavel Filip susţine că în ultimii trei ani pensia medie în Republica Moldova a crescut cu aproape 50%. Potrivit lui, încă mai există pensii mici, dar pentru prima dată pensia medie, care constituie aproape 1800 de lei, a depăşit minimumul de existenţă, transmite IPN.
09:40
Un tânăr de 29 de ani din raionul Făleşti a fost condamnat la zece ani de detenţie pentru violul fiicei sale vitrege, care era minoră, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de Procuratura Generală.
09:40
Un poliţist şi-a pierdut viaţa duminică, 20 ianuarie, după ce a fost accidentat de un automobil. Accidentul a avut loc pe traseul M-1, în apropierea satului Cristeşti,  raionul Nisporeni, transmite IPN.
09:40
Victor Munteanu, avocatul fostului premier Vlad Filat, spune despre noul dosar penal trimis în judecată în care politicianul este învinuit de spălare de bani în proporţii deosebit de mari, că ar fi o dublă incriminare. În opinia sa, din punct de vedere juridic, primul şi al doilea dosar ar fi trebuit să se regăsească într-o singură procedură, să existe concurs de infracţiuni pentru că „ele rezultă logic unul din celălalt”, transmite IPN.
01:10
Preşedintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, este invitatul de luni, 21 ianuarie, al emisiunii „Adevărul Live Moldova”. Vorbim cu ex-primarul de Chişinău despre decizia liberalilor de a merge în alegeri separat de Blocul electoral ACUM.
Mai mult de 2 zile în urmă
01:20
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a consideră că ar fi mai corect dacă s-ar interzice dreptul la vot peste hotarele Republicii Moldova. Fostul şef de stat e de părere că doar alegătorii care se află în ţară trebuie să poată vota.
19 ianuarie 2019
11:40
28 de dosare au fost înregistrate pentru etapa naţională a concursului Eurovision 2019. „Printre cei care au reuşit să se înscrie în marea bătălie muzicală se regăsesc artişti cu experienţă, dar şi tineri care se lansează pentru prima dată pe scena mare”, se menţionează pe pagina de Facebook Eurovision Moldova.
11:40
Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, prin cumul şi la Chişinău, Stella Ronner-Grubačić, este de părere că oricare ar fi rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, acesta trebuie să reflecte voinţa reală a poporului moldovenesc.
11:40
Pentru a fi înregistrat în calitate de candidat pentru o circumscripţie uninominală la alegerile parlamentare din 24 februarie, potenţialul candidat trebuie să prezinte consiliilor electorale de circumscripţie liste de subscripţie cu semnăturile a cel puţin 500 şi cel mult 1000 de susţinători cu drept de vot, care domiciliază în circumscripţia uninominală, unde acesta intenţionează să candideze.
11:40
Socialiştii vor depune astăzi la Curtea Constituţională o contestaţie în legătură cu decizia Guvernului de a deschide 125 de secţii de votare peste hotare. Declaraţia a fost făcută de deputatul Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea. Potrivit lui, această decizie trebuie revăzută, în caz contrar vor fi puse la îndoială rezultatele alegerilor.
00:30
„Aparenţele înşală, iar cifra de 125 de secţii de votare de peste hotare, adică cu 25 mai multe decât la prezidenţialele din 2016, este una de manipulare. Guvernarea nu a deschis secţii de vot acolo unde era foarte necesar, unde la alegerile precedente zeci de mii de oameni nu au reuşit să voteze, ci în state şi localităţi unde sunt puţini cetăţeni moldoveni”, susţin reprezentanţii Blocului electoral ACUM, format din PAS şi PPDA.
18 ianuarie 2019
16:50
Alegerile parlamentare din 24 februarie vor fi cruciale pentru viitorul Moldovei. Acestea trebuie să fie libere şi transparente, în conformitate cu standardele internaţionale. Îndată cum ciclul electoral este complet, aleşii trebuie să-şi prea mandatele fără pauze. Declaraţiile au fost făcute de preşedintele în exerciţiu al OSCE, ministrul afacerilor Externe şi Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, aflat într-o vizită în Moldova, transmite IPN.
15:50
Un copil de nouă ani a decedat vineri, 18 ianuarie, în urma unui incident tragic produs la o moară improvizată în satul Mitoc, raionul Orhei.
15:00
Creştinii ortodocşi care respectă calendarul de stil vechi marchează astăzi, 18 ianuarie, Ajunul Bobotezei. În biserici s-a săvârşit Sfânta Liturghie, după care s-a făcut Agheasma Mare. Enoriaşi au venit şi la Catedrala Mitropolitană „Naşterea Domnului” din centrul capitalei pentru a lua apă sfinţită, considerată vindecătoare de diferite boli, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.