Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE, Johannes Hahn, despre aspiraţiile europene ale Moldovei

Radio Chisinau, 7 decembrie 2018 18:05

Vicepremierul Iurie Leancă i-a vorbit Înaltul Comisar al UE pentru Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, despre aspiraţiile europene ale Moldovei şi succesele sale în domeniul integrării europene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
20:10
Shenan Boquet, preot romano-catolic și presedinte al Human Life International, cea mai importantă organizație pro-viață afiliată Bisericii Catolice, comentează unele probleme ce apar în legătură cu proliferarea ideologiei transgenderiste și implicațiile asupra copiilor, pe care le are aceasta.
19:35
Preşedintele francez Emmanuel Macron nu a convins o majoritate a francezilor cu discursul său susţinut luni seară pentru a pune capăt protestelor ''vestelor galbene'', dar această mişcare a pierdut sprijinul unei părţi a populaţiei, conform unor sondaje publicate marţi, transmite agenţia EFE.
19:20
Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat o tânără din Afganistan care intenţiona să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria.
Acum 24 ore
19:00
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au acceptat cererea procurorului general pentru inițierea urmării penale pe numele unui judecător.
18:50
Șeful delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară EURONEST, Marian Lupu, participă la ședința Biroului EURONEST. Reuniunea are loc la Strasbourg, mâine, 12 decembrie 2018.
18:45
Fostul procuror general al R. Moldova, Corneliu Gurin, a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de judecător al Curții Constituțională (CC). Numirea acestuia a fost făcută publică la doar o zi după ce Curtea Constituțională a solicitat membrilor CSM să desemneze un nou judecător în loc lui Ion Dolea, care și-a dat demisia de la Curtea Constituțională.
18:35
Guvernul irlandez îşi intensifică pregătirile pentru eventualitatea în care Regatul Unit ar părăsi Uniunea Europeană fără un acord de retragere, a declarat vicepremierul irlandez Simon Coveney, citat de Reuters.
18:15
24 de elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău și-au testat cunoștințele legate de procesul legislativ în cadrul jocului intelectual ”Cunoaște-ți Parlamentul”.
18:05
Preşedintele rus Vladimir Putin a avut o legitimaţie pentru poliţia secretă din Germania de Est, Stasi, înainte de căderea Zidului Berlinului în 1989, a declarat astăzi un angajat al unor arhive germane, potrivit DPA.
17:55
La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 pot participa 46 de partide și organizații social-politice, potrivit listei date publicității astăzi de Comisia Electorală Centrală.
17:45
Două instituții de învățământ și două instituții medicale vor fi modernizate cu sprijinul Guvernului Japoniei. Luni, 10 decembrie, ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a semnat alături de directorii celor patru instituții contractele de grant pentru implementarea a patru noi proiecte în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Suma oferită este de 267130 de dolari, bani nerambursabili, transmite IPN.
17:30
Compozitorul Eugen Doga a fost premiat în cadrul Galei Euro CentenArt - eveniment cultural organizat zilele trecute la Muzeul Național al Literaturii Române din București, care a presupus premierea a 11 personalități ale culturii și artei din diaspora română din Europa.
17:25
O carte veche de aproape 500 de ani, despre tratarea ulcerului şi a durerilor, aflată în colecţia Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş din anul 1945, este vedeta expoziţiei 'Istoria Medicinei', deschisă marţi la Sala Muzeu a Bibliotecii Medicale.
16:55
La scrutinul din 24 februarie 2019, alegătorii vor primi patru buletine de vot, două pentru alegerea deputaților, iar altele două pentru un referendum consultativ. Cum vor vota cetățenii R. Moldova la următoarele alegeri parlamentare?
16:35
O femeie de cetăţenie germană, în vârstă de 40 de ani, a fost arestată marţi în oraşul Hamburg sub suspiciunea că a sprijinit gruparea jihadistă Statul Islamic în încercarea acesteia de a comite atacuri teroriste pe teritoriul Germaniei, conform procurorilor, citaţi de DPA.
16:10
Jurnalistul saudit asasinat Jamal Khashoggi, alături de alţi trei jurnalişti şi de un colectiv de redacţie al unui ziar local american, supranumiţi 'Gardienii adevărului' pentru că şi-au pierdut viaţa sau au avut de suferit din cauza dedicaţiei cu care şi-au făcut meseria, au fost distinşi marţi cu titlul Personalitatea Anului 2018 de revista Time, relatează EFE.
16:00
Fostul procuror general al R. Moldova, Corneliu Gurin, a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de judecător la Curtea Constituțională (CC). Decizia a fost luată astăzi, 11 decembrie, în cadrul ședinței CSM. Acest subiect nu a fost însă prezent nici pe ordinea de zi, dar nici pe agenda suplimentară a ședinței.
15:45
15:35
Poliţia britanică a reţinut marţi cu ajutorul armelor cu electroşocuri un bărbat în curtea parlamentului, relatează Reuters.
15:25
Biblioteca Națională a Republicii Moldova inaugurează astăzi, la 16.30, „UNGHERAŞULUI MEDIA” - rezultat al Proiectului „Educația mediatică – prioritate a secolului al XXI-lea”, lansat de IREX Europe 2018. la solemnitate vor participa Mike de VILLIERS, director IREX Europe, Franţa, Daniela GALAI, coordonator IREX Europe, Moldova.
15:00
Peste 40 de operatori, care activează în cadrul noului Serviciu de urgență 112 din R. Moldova, au beneficiat de o instruire din partea unor experți din România. Asistența tehnică face parte dintr-un proiect finanțat de Ambasada României la Chișinău și Guvernul Suediei.
14:45
Luni seara, la mănăstirea "Adormirii Maicii Domnului", satul Japca, a raionului Floreşti, s-a produs un incendiu. La faţa locului au venit trei autospeciale de intervenţie.
14:40
Deputaţii britanici vor supune la vot acordul de Brexit încheiat de guvernul Theresei May cu Uniunea Europeană înainte de 21 ianuarie 2019, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al premierului britanic, a doua zi după amânarea acestui vot, relatează AFP şi Reuters.
14:30
Cel puţin patru persoane au murit, iar alte şase au fost rănite, în urma unui atac care a vizat principala agenţie afgană de informaţii, aflată în apropierea capitalei Kabul, a informat un oficial din cadrul Serviciilor de Informaţii, citat de Reuters.
14:25
Plenul Parlamentului European a adoptat marţi, la Strasbourg, o rezoluţie prin care solicită admiterea imediată a României şi Bulgariei în spaţiul Schengen de liberă circulaţie.
13:55
Peștele fugu sau în traducere liberă porcul de râu, cunoscut ca fiind cel mai periculos pește comestibil din lume, a suferit o mutație, iar autoritățile din Japonia au intrat în alertă, relatează Reuters, potrivit Digi24.ro.
13:40
Partidul Socialiștilor nu se va înregistra în calitate de concurent la referendumul decis de Parlament, care se va desfășura odată cu alegerile parlamentare, a anunțat astăzi președintele Igor Dodon, după o reuniune a acestei formațiuni.
13:35
R. Moldova a urcat cinci poziţii în clasamentul libertăţii umane, plasându-se pe locul 75 printre 162 de ţări ale lumii.
13:25
Cele mai solicitate servicii lingvistice sunt redactarea și aprobarea denumirilor de întreprinderi, instituții, organizații, redactarea textelor publicitare și aprobarea textelor pentru ștampile, anunță Agenția Servicii Publice (ASP). Totuși, unele denumiri de produse sau texte publicitare nu au fost acceptate din cauza greșelilor, inlusiv a calchierilor din limba rusă.
13:00
Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a venit cu o reacție după ce fostul vicepreședinte al Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a anunțat că părăsește formațiunea.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.