ONG-uri de media fac apel către consilierii municipali să nu evacueze chioșcurile care distribuie presa periodică scrisă: Acum deja este imposibil să procuri un ziar sau o revistă pe străzile din centrul Chișinăului

UNIMEDIA, 7 decembrie 2018 13:10

Mai multe organizații media neguvernamentale fac un apel către consilierii municipali în legătură cu „multiple probleme care țin de distribuția publicațiilor periodice și, în special, de vânzarea cu amănuntul a ziarelor și revistelor. Una din cauzele acestei situații este lichidarea punctelor de distribuire a presei periodice în zona centrală a municipiului Chișinău”.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 4 ore
22:50
Președintele Franței Emmanuel Macron a decretat „stare de urgență economică și socială” în Franța, în urma protestelor organizate de așa-numitele „veste galbene".
22:30
Valeriu Munteanu afirmă că Partidul Liberal ar fi refuzat să participe în alegerile parlamentare alături de blocul ACUM, format din partidele PAS, Platforma DA și PLDM. Dorin Chirtoacă și Mihai Ghimpu dezmint însă această informație.
Acum 6 ore
21:00
Preotul din orașul Tver, Rusia, Veacelsav Baskakov, care publica pe Instagram fotografii cu încălțăminte și haine scumpe, a confirmat că pozele îi aparțin, dar a spus că nu toate lucrurile etalate sunt ale lui. Protopopul a transmis o scrisoare prin care își cere scuze, publicată de site-ul Ahilla, citat de tvrain.ru.
Acum 8 ore
19:50
Mama băiatului de un an, care a murit înghețat în stradă acum două săptămâni, a vorbit pentru prima dată la o emisiune la Prime TV. Femeia, în vârstă de 29 de ani, spune că nu ține minte cea mai mare parte a evenimentelor care au dus la tragedia din 28 noiembrie.
19:40
Un proiect de tuning neobișnuit a devenit realitate în Federaţia Rusă, acolo unde s-a decis încrucișarea două maşini aparent incompatibile și complet diferite. Vorbim despre un camion ZIL-130 și un SUV sport BMW X5 M.
19:20
Acoperișul unei chilii de la Mănăstirea Japca a luat foc. La fața locului se află trei autospeciale. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, victime nu au fost înregistrate.
19:00
Spitalul Raional Fălești și Centrul Prenatal al IMSP Spitalul Raional Edineț vor beneficia de finanţare nerambursabilă, oferită de către Guvernul Japoniei, pentru achiziționarea echipamentului medical.Astfel, pentru procurarea echipamentelor, Spitalul Raional Fălești a primit asistență în sumă 83.279 de dolari, iar Centrul Prenatal al IMSP Spitalul Raional Edineț în valoare de 60.504 de dolari.
18:40
Premierul britanic Theresa May a confirmat luni seară amânarea votului din Camera Comunelor privind acordul pentru Brexit încheiat cu UE, recunoscând că, dacă l-ar supune acum la vot, acesta ar fi respins.
18:10
Ceața și poleiul au provocat două accidente rutiere cu implicarea a 10 automobile pe traseul Chișinău-Ialoveni. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit.
Acum 12 ore
17:50
Astăzi a avut loc o nouă rundă de negocieri între viitorul bloc ACUM, Partidul Liberal și Partidul Liberal Democrat. În acest sens, reprezentanți acestora au ținut să menționeze ce s-a discutat în cadrul acestei întrevederi.
17:40
La câteva ore după ce Curtea Constituțională a decis să-l suspendeze pe Igor Dodon pentru a cincea oară, pentru că a refuzat să promulge cinci legi care au fost reexaminate și revotate în Parlament, Andrian Candu a deținut interimatul funcției de președinte al țării și a semnat deciziile.
17:20
Un proiect de tuning neobișnuit a devenit realitate în Federaţia Rusă, acolo unde s-a decis încrucișarea două maşini aparent incompatibile și complet diferite. Vorbim despre un camion ZIL-130 și un SUV sport BMW X5 M.
17:10
Serviciul Info Trafic al INP informează că, la această oră, în Chișinău este înregistrat un flux majorat de transport. Astfel, se circulă cu dificultate.
17:00
Evenimente importante pentru Igor Dodon în mijlocul sărbătorilor de iarnă. La data de 19 decembrie va avea loc sfințirea clădirii Președinției de către Înalt Preasfinţitul Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al Întregii Moldove, recent reparate din banii turcilor. Iar a doua zi, șeful statului va deschide ușile instituției prezidențiale pentru a-și prezenta raportul celor doi ani de activitate în calitate de președinte al Republicii Moldova.
17:00
74 la sută din cetățenii României își doresc Unirea cu Republica Moldova. Cel puțin asta arată un sondaj realizat de Biroul de Cercetări Sociale (BCS), la comanda PMP.
16:10
(update 16:00) La sediul PLDM au ajuns liderul PL, Dorin Chirtoacă și Corina Fusu.Negocieri ACUM la sediul PLDM. Reprezentanții PAS, PPDA, PL și PLDM urmează să decidă modul de participare la alegerile parlamentare.
16:10
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, are o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, și candidatul la funcția de Ministru al Finanțelor, Ion Chicu.UNIMEDIA transmite live.
16:00
În 2019 pe străzile capitalei vor circula încă 20 de troleibuze noi, dintre care 15 vor fi cu mers autonom, iar cinci vor fi clasice. Cu un anunț în acest sens a venit directorul interimar al ÎM „Regia Transport Electric Chişinău" Dorin Ciornîi, în cadrul ședinței septămânale a serviciilor municipalității.
15:40
Un automobil de model „Toyota Prius" s-a ciocnit violent cu un camion, care era parcat pe marginea carosabilului. În urma impactului, șoferul în vârstă de 24 de ani a părăsit locul accidentului.
15:20
Oficial. Procurorii japonezi au intentat acuzații împotriva lui Carlos Ghosn în dosarul ascunderii veniturilor sale. El este învinuit de faptul că nu a declarat bonusuri financiare primite de la Nissan, în valoare totală de cinci miliarde de yeni, între anii 2010-2015.
15:10
Creierele copiilor care petrec mult timp jucându-se pe dispozitive mobile şi navigând pe internet par să se modifice. Asta indică rezultatele preliminare ale unui studiu de mare amploare realizat în SUA.
15:10
A fost inaugurat pomul de Crăciun și la Orhei, în piața Vasile Lupu, în prezența a mii de oaspeți. Astfel, potrivit orheienilor, orașul lor poate pretinde deja și la titlul de „capitala de iarnă” a Republicii Moldova.
15:00
După ce pe rețelele de socializare a apărut un video, unde un bărbat, plin de sânge, zace la pământ pe teritoriul spitalului Clinic Municipal de Urgență, însă nimni nu-i acordă ajutor, deși în preajmă era un medic, dar se grăbea la un alt pacient, Ministerul Sănătății a venit cu o reacție în care aferă detalii despre acest caz.
14:50
Pe 12 decembrie Tekwill își deschide ușile pentru a întâmpina toți doritorii de a explora noțiunea de „startup” în cele mai diverse manifestări. Startup Fair reprezintă o expoziție de startupuri pentru participanții care intenționează să cunoască investitori și potențiali parteneri sau să-și actualizeze rețeaua de contacte.
14:40
Șeful statului Igor Dodon a fost demis din funcție pentru a cincea oară. În acest sens, Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție prin care se arată indignați de dicizia Curții Constituționale.
14:40
Federaţia Rusă ar fi desfăşurat în apropiere de graniţa cu Ucraina importante capacităţi ofensive, în special sute de tancuri, relevă imagini surprinse din satelit în luna noiembrie, scrie Agerpres, care citează agenția Ukrinform.
14:10
Noi detalii în cazul tinerelor obligate să se prostituieze. Gruparea infracţională specializată în recrutarea, transportarea şi adăpostirea persoanelor, inclusiv minore, în scop de exploatare sexuală a fost destructurată de ofițerii de investigație a Direcției de Poliție mun. Chișinău de cun acord cu Procuratura municipiului Chişinău. Oamenii legii au publicat imagini video cu suspecții reținuți.
14:10
Atunci când Institutul American de Asigurări pentru Siguranța Rutieră (IIHS) a început în anul 2016 să testeze farurile care sunt oferite pe mașinile noi, rezultatele au fost descurajante. Atunci, din 52 de autoturisme şi crossovere, numai un singur automobil a putut oferi nişte blocuri optice de calitate, în opinia experţilor şi în urma rezultatelor testelor specifice.Probe similare au fost efectuate şi anul trecut şi acestea s-au încheiat cu rezultate mai optimiste: 12% dintre modelele testate au obținut cel mai mare scor. În acest an însă, cifra a crescut până la 19%.
13:50
Curtea Europeană de Justiție (CJUE) a decis, luni, că Marea Britanie poate renunța unilateral la ieșirea din Uniunea Europeană, adică fără permisiunea celorlalte 27 de state ale blocului comunitar, informează BBC.
13:20
Și în acest an, Ungheniul a decis să instaleze un brad natural. Pomul a fost adus în Piața Independenței pe 10 decembrie. A fost achiziționat din Costuleni și are o înălțime de 18 metri, scrie expresul.md.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.