(grafice) Care este profilul tinerilor din Moldova care caută un job în Chișinău

#diez, 7 decembrie 2018 09:15

Târgul de Cariere este locul ideal pentru a „te vinde”, atât dacă ești în căutarea unui job, cât și dacă vrei să recrutezi candidații potriviți. Magenta Consulting a realizat un sondaj ca să vadă  cine și la ce posturi de muncă aspiră să se angajeze. Articolul (grafice) Care este profilul tinerilor din Moldova care caută un job în Chișinău apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 4 ore
21:00
Olga Ceaikovskaia este o producătoare de documentare și fondatoarea companiei de cinematografie „Volya Films”, directoarea și fondatoarea festivalului cinematografic nordic-baltic „Luminile Nordului”. Tânăra originară din Belarus povestește cât este de complicat să faci filme documentare într-o țară în care nu există piață pentru asemenea produse și foarte puțini oameni se ocupă cu asta. Articolul (video) „Sunt un fel de pionier în acest domeniu”. Istoria unei tinere care produce filme documentare în Belarus apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
20:15
După ce piesele lui Ionel Istrati au răsunat la Vocea Ucrainei, iar concurenta a devenit virală. Un tânăr entuziast și-a încercat norocul cu piesa „Eu numai, numai” la Vocea Lituaniei.  Articolul (video) „Eu numai, numai”. Piesele lui Ionel Istrati au ajuns să fie interpretate de concurenți și la Vocea Lituaniei apare prima dată în #diez.
19:30
Ziua de 22 februarie 2018 poate intra în viața ta ca ce mai faină zi. Sau poate nu. Tu decizi. Vezi mai jos ce opțiuni ai. Articolul Muzică distracție și film. Ce te așteaptă pe 22 februarie apare prima dată în #diez.
18:30
Haneen Salama are 26 de ani și locuiește în orașul Ramallah, Palestina. Ea și-a asumat rolul de consilier juridic privind protecția familiei împotriva violenței în cadrul Procuraturii. A obținut această funcție după ce mult timp profesia dată a fost un monopol al bărbaților. Articolul (video) A reușit să obțină o profesie, monopolizată de bărbați. Istoria unei tinere din Palestina care răspunde de protecția familiilor apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:00
Ziua îndrăgostiților, 14 februarie, a fost sărbătorită cu mult fast la Chișinău, cel puțin asta ne spun vânzătorii de flori. În acest an, vânzările au crescut, iar suma obținută de către comercianți a ajuns să fie de două ori și jumătate mai mare decât cea înregistrată anul trecut. Articolul Chișinăuienii au cheltuit două milioane de lei pentru flori de ziua îndrăgostiților apare prima dată în #diez.
17:30
Începând cu ziua de vineri, 22 februarie, se modifică itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 19. Măsura este luată întru eficientizarea serviciilor de transportare a călătorilor, în special a populației din str. Valea Crucii, sectorul Botanica. Articolul Itinerarul rutei de autobuz nr. 19 va fi modificat, începând cu ziua de mâine. Care este noul traseu apare prima dată în #diez.
17:15
Corpul Păcii SUA în Moldova, anunță că un nou grup de cetățeni Americani va sosi în Moldova pentru a colabora în calitate de Voluntari cu organizațiile locale. Voluntarii vor reprezenta Programul Dezvoltare Comunitară și Organizațională (COD) și își vor începe serviciul în August 2019. Timp de doi ani, ei vor trăi în comunitățile din Moldova și vor lucra cu organizațiile și instituțiile locale. Articolul Corpul Păcii este în căutarea organizațiilor interesate să colaboreze cu voluntarii americani apare prima dată în #diez.
17:00
Pagina de Facebook Gunoiștea a fost realizată de un tânăr din capitală care și-a propus să facă mai frumoasă viața locuitorilor capitalei, dar și a reprezentanților de la salubritate. Pagina e activă deja mai bine de trei săptămâni și a reușit să adune o serie de istorii interesante din perspectiva unui gunoier voluntar. Articolul (foto) „Gândind din container”. Istoriile unui gunoier voluntar care a decis să facă viața mai frumoasă chișinăuienilor și celor de la salubritate apare prima dată în #diez.
17:00
În zilele noastre, elevii nu mai au același comportament și atitudine față de profesori ca elevii de acum 10 sau 20 de ani. În prezent, deseori, comportamentul unor elevi poate provoca conflicte cu profesorii. Articolul „Majoritatea au toată atenţia concentrată asupra telefoanelor”. Relația profesori – elevi, în zilele noastre apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
16:15
Pe 14 martie, la Raddison Blue va avea loc evenimentul „Stay Tuned în HR & Busines”, unde va fi lansată una dintre cele mai influente companii de Resurse Umane din România, la Chișinău. La eveniment va fi prezent primul și singurul român care a zburat în spațial cosmic. De asemenea, participanții vor avea ocazia să participe la un masterclass. Articolul (foto) Primul și unicul cosmonaut român care a zburat în cosmos vine la Chișinău. Află mai multe detalii despre eveniment apare prima dată în #diez.
16:15
Un serviciu de intervenție timpurie a fost inaugurat astăzi în cadrul Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare din mun. Bălți. Este primul serviciu socio-medical de acest fel din mun. Bălți, care va oferi servicii atât copiilor din oraș, cât și celor din raioanele din nordul țării. Articolul (foto) La Bălți a fost deschis primul Centru de Intervenție Timpurie destinat copiilor cu vârsta până la 3 ani apare prima dată în #diez.
16:00
Primăria MEA a publicat o nouă cercetare despre transportul suburban din municipiul Chișinău. 179 din 252 de chișinăuieni (71 %) din suburbii sunt nemulțumiți de calitatea transportului public, arată un sondaj online realizat de PRIMĂRIAMEA. Doar 12 dintre persoanele chestionate au calificat transportul public ca „bun” sau „foarte bun”. Locuitorii susțin că „șoferii iau oameni în transport până în punctul în care nu mai pot închide uşa”, „nu e afișat graficul de circulație la toate stațiile”, programul este foarte haotic și nu e respectat – „uneori vin 2 odată, alteori aștepți în stație” și „după ora 20:00 nu mai ajungi din Chișinău acasă”. Articolul „Șoferii iau oameni în microbuz până în punctul în care nu mai pot închide uşa”. Problemele transportului suburban din municipiu apare prima dată în #diez.
15:45
Dustin Brown este un regizor care a planificat să abordeze probleme importante și să lase oamenii să reflecteze asupra acestora de sine stătător. Acesta a regizat filmul „Casa de Carne”, lucrare care își propune să vorbească în imagini despre alegerile grele și deciziile corecte.  Articolul (video) „Casa de carne”. Scurtmetrajul despre restaurantul în care clienții trebuie singuri să-și ucidă mâncarea apare prima dată în #diez.
14:30
Întreprinderea Municipală „Parcul Urban de Autobuze” (PUA) au primit primele 25 de unități din totalul de 31 de autobuze. Costul total al autobuzelor constituie 78 milioane de lei. Articolul (foto) Municipalitatea a primit primele 25 de autobuze noi. Când vor începe să circule pe străzile Capitalei apare prima dată în #diez.
14:30
Deputatul PDM, Sergiu Sîrbu spune că a fost și el otrăvit. Într-o postare pe facebook acesta ironizează pe seama liderilor ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, spunând că sunt penibili. Articolul Sergiu Sîrbu: „Am fost și eu otrăvit. Dar nu de metale, ci de penibilul politic” apare prima dată în #diez.
14:00
Cărbuni în formă de craniu, înghețată sau pix cu design interesant. Unele persoane nu au limite la fantezie în timpul creării obiectelor și fac lucruri ciudate, dar foarte utile. Articolul (foto) Platou pentru vin și gustări sau pix drept semn de carte. Cum arată lucrurile ciudate cu design neobișnuit apare prima dată în #diez.
13:30
Cei care doresc să devină spectatori la cel mai popular concurs muzical din Europa, care se va va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, vor trebui să plătească între 121 şi 487 de euro pentru un loc la marea finală sau între 2.400 și 9.500 de lei.   Articolul Ești gata să scoți din buzunar 10.000 de lei pentru un bilet? Au fost publicate prețurile tichetelor la marea finală a Eurovison de la Tel Aviv apare prima dată în #diez.
13:00
Liderii ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase declară că au fost ținta unor tentative de asasinat, și anume ar fi fost otrăviți cu substanțe toxice. Dacă Maia Sandu a evitat să acuze direct, Andrei Năstase a precizat că este vorba de mercur, iar țintele, au fost atât ei cât și alți lideri ai blocului. Articolul (video) Maia Sandu și Andrei Năstase spun că ar fi fost otrăviți cu mercur apare prima dată în #diez.
12:15
Primul serial moldovenesc din istorie „Anchetatorul Gorceakova”, va fi lansat astăzi, 21 februarie. Serialul este o producție comună a Televiziunii Centrale și a centrului de producție „Kievtelefilm”. Articolul Astăzi va fi lansat primul serial filmat în Moldova „Anchetatorul Gorceakova”. Unde va fi difuzat acesta apare prima dată în #diez.
12:15
Centrul de Informații Universitare a anunțat finaliștii celei de-a XXIII-a ediții a programului „Burse de Merit 2018”. În acest an, studenții de la USM au obținut cele mai multe burse (12), fiind urmați de tinerii de la UTM cu 11 burse și ASEM cu 10. Articolul (doc) Cine sunt 50 cei mai buni studenți din Moldova care au obținut „Bursa de merit 2018”, în valoare de 12 mii de lei apare prima dată în #diez.
12:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi, 21 februarie, o avertizare meteorologică care este valabilă până pe 22 decembrie. Este anunțat Cod Galben de vânt pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Articolul Atenție, cod galben de vânt pe întreg teritoriu țării! Cu ce recomandări vin specialiștii apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
11:15
Doi necunoscuți s-au luat la bătaie în fața Maternității nr.2 din Capitală. Din surse demne de încredere, am aflat că la baza conflictului a fost o neînțelegere dintre doi indivizi, care nu au putut să împartă un copil nou-născut. Articolul (video) Bătaie ca în Codru la ușa maternității nr. 2 din Capitală apare prima dată în #diez.
11:00
Tenismenul moldovean, Radu Albot, s-a calificat în semifinala probei de dublu la turneul ATP 250 „Delray Beach Open”. Competiția are loc în perioada 18 februarie – 24 februarie, în Florida, Statele Unite ale Americii. Articolul O nouă victorie pentru Radu Albot la turneul ATP 250 „Delray Beach Open”. Cu cine va juca sportivul moldovean în semifinală apare prima dată în #diez.
10:45
Calendarul „Pomul Vieții” 2019 conține 30 de evenimente, inclusiv 6 evenimente culturale, 9 evenimente vitivinicole, 11 evenimente de folclor și tradiții și 4 evenimente sportive. Articolul Să (re)descoperim Moldova. Agenda evenimentelor cultural-turistice „Pomul Vieții 2019” apare prima dată în #diez.
09:30
Samsung a lansat noua sa gamă de smartphone-uri Galaxy S10 în mod oficial, în cadrul unui eveniment care a avut loc în această seară la Londra. Compania a prezentat nu mai puţin de patru dispositive mobile sub umbrela S10, trei dintre ele urmând a fi disponibile foarte curând, iar unul în viitorul apropiat. Astfel am primit noile Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy S10e şi Galaxy S10 5G. Articolul (foto) Samsung a prezentat oficial Galaxy S10, S10+, S10e şi S10 5G. Cum arată acestea și când vor fi lansate apare prima dată în #diez.
09:30
Şeful întreprinderii de stat „Servicii Pază”, filiala Cahul, a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Bărbatul este suspectat că ar fi primit 700 de euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină permis de conducere. Articolul CNA a reținut directorul filialei Cahul a ÎS Servicii Pază pentru trafic de influență apare prima dată în #diez.
09:00
Emoticoanele apar tot mai des în materialele cauzelor aflate în gestiunea instanțelor din SUA. O practică judiciară în acest sens nu este pe deplin formată și limbajul emoji rareori are o influență decisivă asupra deciziilor, dar poate fi deja folosit ca probă indirectă. Articolul Sunt folosite nu doar pentru chat! Emoticoanele ajung tot mai des drept probe în procese de judecată apare prima dată în #diez.
08:15
Astăzi avem o imagine clară despre cel mai mare oraș din Moldova: blocuri noi și blocuri vechi, străzi mai bune și mai rele, aglomerație în orele de vârf, ambuteiaje și liniște de Paști (atunci când majoritatea persoanelor merg la sate). Poate nu s-au schimbat atât de tare, totuși Chișinăul a trecut prin mai multe transformări după declararea independenței Republicii Moldova, iar trecutul acestuia îl mai putem vedea doar în fotografii. Articolul (foto) Capitala de după independență. Cum arăta orașul Chișinău în anul 1993 apare prima dată în #diez.
07:45
Serviciul de radioterapie din cadrul Institutului Oncologic a fost modernizat cu un tomograf computerizat simulator performant care va contribui semnificativ la tratamentul pacienților cu cancer. Articolul (foto) Cum arată noul tomograf de peste 700 de mii de euro de la Institutului Oncologic din Chișinău apare prima dată în #diez.
07:45
Pentru prima dată în Republica Moldova a fost efectuat un transplant hepatic la copil. Intervenția a fost efectuată pe 13 februarie de către o echipă de medici din România, alături de echipa medicilor din Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Articolul Premieră pentru medicina din Moldova. A fost efectuat primul transplant de ficat la un copil apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.