Crima de la Puhăceni: detenţie pe viaţă pentru un bărbat care a ucis și incendiat un consătean

Moldova.org, 7 decembrie 2018 09:10

Un bărbat din Puhăceni a fost condamnat la detenţie pe viaţă pentru uciderea și  incendierea unui consătean. Alţi trei complici, care au ajutat la ascunderea urmelor crimei, au primit câte 2 ani închisoare. Tragedia a avut loc pe 24 septembrie 2017, în gospodăria unuia dintre inculpaţi. După ce au consumat băuturi alcoolice împreună cu victima, […] The post Crima de la Puhăceni: detenţie pe viaţă pentru un bărbat care a ucis și incendiat un consătean appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 4 ore
18:30
Procurorii anticorupție au descins astăzi la Secția înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Ungheni, într-o cauză penală pornită pe faptul coruperii pasive săvârșite de către funcționarii instituției menționate. Conform materialelor cauzei, s-a stabilit că un expert al Secţiei de înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto mun. Ungheni, având statut de persoană […] The post Procurorii anticorupție au descins la Secția înmatriculare a transportului și calificare a conducătorilor auto Ungheni appeared first on Moldova.org.
17:50
Primăria Chişinău a informat că, în perioada 19 decembrie 2018 – 31 martie 2019, va fi suspendat traficul rutier pe str. Vlaicu Pârcălab, în perimetrul străzilor București – Alexei Mateevici, pe etape. Sistarea circulației are loc în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de canalizare. Astfel, circulația transportului va fi organizată după cum […] The post Atenție, șoferi! Se suspendă traficul rutier pe str. Vlaicu Pârcălab, în perimetrul străzilor București și Alexei Mateevici appeared first on Moldova.org.
17:10
Doi avocați din Chișinău, au fost reținuți, fiind învinuiți de trafic de influență.  Avocații susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică din cadrul Curții Supreme de Justiție pentru adoptarea unei decizii favorabile pe cazul unui cetățean. Potrivit procurorilor anticorupție, se promitea menținerea deciziei Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău, prin care acesta a […] The post Doi avocați din Chișinău, reținuți. Susțineau că pot influența persoane cu demnitate publică de la CSJ appeared first on Moldova.org.
Acum 6 ore
17:01
Depunerea documentelor pentru înregistrarea participanților la referendumul consultativ din 24 februarie 2019 va începe la 26 decembrie 2018, iar campania electorală va începe după înregistrarea acestora de către Comisia Electorală Centrală. Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat astăzi programul calendaristic privind desfășurarea referendumului din data de 24 februarie 2019. Șefa CEC, Alina Russu, a precizat […] The post Depunerea actelor pentru referendumul consultativ va începe la 26 decembrie appeared first on Moldova.org.
16:20
Comisia Electorală Centrală a publicat harta celor 51 de circumscripții uninominale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. De asemenea, alegătorii pot afla adresa secțiilor de votare unde urmează să-și exprime să-și exprime opțiunea electorală. Astfel, în municipiul Chișinău au fost formate 11 circumscripții (nr.23-33). Harta acestora poate fi găsită AICI. Alegătorii de pe întreg […] The post Unde vor putea vota cetățenii la alegerile parlamentare. HARTA circumscripțiilor uninominale appeared first on Moldova.org.
15:20
Serviciul Fiscal de Stat va institui, începând cu săptămâna curentă, posturi fiscale la compartimentul HoReCa (hotele, restaurante, cafenele) și la depozitele de vânzări angro din țară! Acțiunea are drept scop prevenirea și contracararea cazurilor de încălcări fiscale, dat fiinf faptul că au fost identificate riscuri fiscale asociate agenților economici din domeniu. Astfel, în temeiul informației […] The post Fiscul va institui posturi fiscale la hotele, restaurante și cafenele appeared first on Moldova.org.
15:10
Un şofer din Vaslui a primit cea mai mare amendă aplicată vreodată în România. Tânărul de 23 de ani trebuie să plătească 10.000 de lei după ce a încălcat mai multe reguli rutiere. Tânărul a depăşit viteza legală cu 80 de kilometri, a refuzat să oprească la semnale poliţiştilor, iar maşina nu avea ITP valabil […] The post Un şofer din Vaslui a primit cea mai mare amendă aplicată vreodată în România. Ce a făcut appeared first on Moldova.org.
Acum 8 ore
14:31
Un incendiu, izbucnit într-o gospodărie din localitatea Brătuleni, raionul Nisporeni, a răpit viața a doi maturi și a unui copil de șase ani. Tragedia s-a produs în dimineața zilei de marți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 10.00. La fața locului au fost îndreptate trei echipaje de intervenție. Ajunși la fața locului, […] The post Tragedie la Nisporeni! Doi maturi și un copil de șase ani, decedați în urma unui incendiu appeared first on Moldova.org.
14:10
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că a fost înregistrat primul caz de deces din cauza gripei de tip AH1N1 din această iarnă. Este vorba despre o femeie de 54 ani, din Bălți. În urma anchetei epidemiologice, s-a constatat că acesta s-a îmbolnăvit pe 8 decembrie, când a apărut tuse, febră 38° C, […] The post Primul caz de deces din cauza gripei de tip AH1N1 din această iarnă. O femeie din Bălți s-a stins la spital appeared first on Moldova.org.
13:30
Cinci cetățeni turci, membri ai unui grup criminal organizat, au fost condamnați la pedepse cu închisoare variind de la 11 la 12 ani, cu ispășire în penitenciar de tip închis, pentru circulaţia ilegală. Sentinșa a fost emisă de Judecătoria Hâncești, sediul Ialoveni. În perioada anilor 2015 – 2017, membrii grupării au procurat patru semiremorci și camioane […] The post Finalitate în dosarul contrabandei cu 80 kilograme de heroină. Cinci turci, condamnați appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
11:50
Un mister vechi de zeci de ani de zile a fost deslușit în sfârșit de oamenii de știință, scrie Forbes. Este vorba despre ciudatul fenomen din Antarctica botezat, și pe bună dreptate, Blood Falls – Cascada „Însângerată”. Boold Falls a fost descoperită pentru prima dată în anul 1911. Cercetătorii aflați în acea zonă au văzut […] The post Misterul ghețarului din Antarctica care „sângerează”. Ce au descoperit cercetătorii sub stratul de gheață appeared first on Moldova.org.
11:40
Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu omologul său israelian, Reuven Rivlin. „Colaborarea între cele două țări necesită o dinamizare, în special, în domeniul comercial-economic, potențialul căruia deocamdată nu este valorificat pe deplin”, a menționat șeful statului. Igor Dodon a opinat că, de asemenea, există perspective bune pentru dezvoltarea turismului, dat fiind faptul că […] The post Igor Dodon a avut o întrevedere cu președintele Israelului Reuven Rivlin appeared first on Moldova.org.
11:10
Un bărbat originar din Republica Moldova va compărea pe banca acuzațiilor în Rusia, după ce, potrivit oamenilor legii, ar fi participat la furtul unui bancomat, în care se aflau 1, 77 milioane de ruble. Presa rusă scrie că jaful a avut loc în decembrie 2013 într-o localitate din apropiere de Saransk, bancomatul a fost furat […] The post Rusia: Un moldovean a furat un bancomat cu 1,7 milioane de ruble appeared first on Moldova.org.
10:01
O moldoveancă de 38 de ani, care a suportat un traumatism grav al coloanei vertebrale în Egipt, a fost adusă în Republica Moldova cu avionul. Pe Aeroportul Internațional Chișinău, aceasta a fost preluată de echipajul de medici și paramedici SMURD și transportată în siguranță la Bălți. Starea femeii este de gravitate medie stabilă. Pe parcursul […] The post O moldoveancă, accidentată în Egipt, adusă în R.Moldova cu avionul. A fost transportată la Bălți de un echipaj SMURD appeared first on Moldova.org.
09:01
Peste 81% dintre candidați mint în timpul interviurilor de angajare, potrivit psihologilor, dar Elon Musk spune că a găsit întrebarea perfectă care să depisteze exagerările și neadevărurile spuse de aplicanții pentru un job la Tesla sau SpaceX, potrivit CNBC. Miliardarul spune că această întrebare „foarte importantă” relevă rolul pe care l-au avut candidații într-un proiect […] The post Ce îi întreabă Elon Musk pe candidaţi în timpul interviurilor de angajare ca să își dea seama dacă mint appeared first on Moldova.org.
08:50
Alte trei scannere pentru controlul bagajelor, donate de Guvernul SUA, vor intra în viitorul apropiat în dotarea Serviciului Vamal. Echipamentele sunt donate de către Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul Programului EXBS (Export Control and Border Security). Anunțul privind oferirea acestora a fost făcut de către consilierul Programului EXBS pentru Republica Moldova și Armenia, […] The post Alte trei scannere pentru controlul bagajelor, donate de Guvernul SUA, vor intra în dotarea Serviciului Vamal appeared first on Moldova.org.
Ieri
19:00
Taxele pentru înscrierea copiilor în unele grădiniţe din Chișinău variază de la 400 până la 4.000 de lei, iar în școli se ridică până la 800 de euro. Cifrele su fost enunțate astăzi de primarul interimar al capitalei Ruslan Codreanu, care a declarat că a fost sesizat de mai mulţi părinţi. „Taxa de înscriere în […] The post Taxe de înscriere – până la patru mii lei în grădinițe și 800 euro la școli// VIDEO appeared first on Moldova.org.
18:01
Două familii din Ungheni și Strășeni, care au rămas fără locuințe, în urma unor incendii, vor primi bani din partea Guvernului. Astfel, 50 de mii de lei vor fi alocate familiei din satul Rădenii Vechi, raionul Ungheni, care a rămas fără locuință, după ce, acum două luni, un incendiu devastator le-a mistuit casa. Banii vor […] The post Două familii din Ungheni și Strășeni, care au rămas fără locuințe, vor primi bani din partea Guvernului appeared first on Moldova.org.
17:50
Militarii din cel de-al nouălea contingent al Armatei Naţionale, reveniţi recent din operaţiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo, au fost decoraţi astăzi cu diplome ale Guvernului şi medalii, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Ministerul Apărării. Distincţiile au fost înmânate pentru prestaţia excelentă a ofiţerilor şi subofiţerilor pacificatori în operaţiunea […] The post Distincţii pentru militarii Armatei Naţionale reveniţi din Kosovo appeared first on Moldova.org.
17:20
Președintele Igor Dodon a fost decorat cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt. Distincția i-a fost înmânată astăzi de Patriarhul Ierusalimului Teofil „ pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe”. Președintele Dodon a menționat că în cadrul întrevederii cu Patriarhul Ierusalimului i-a relatat despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. „În […] The post Igor Dodon, decorat cu Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt// FOTO appeared first on Moldova.org.
16:50
Depozitarul central unic al valorilor mobiliare (DCU) avansează în procesul de constituire și are deja un oficiu separat, situat pe adresa str. Bănulescu-Bodoni 57/1, mun. Chișinău. La etapa inițială, Depozitarul central unic – responsabil de înregistrarea, evidența și decontarea valorilor mobiliare emise de entitățile din Republica Moldova – operează cu valorile mobiliare emise de Ministerul […] The post Depozitarul central unic al valorilor mobiliare are deja un oficiu separat appeared first on Moldova.org.
16:20
Compania aeriană Air Moldova a fost obligată să achite 2080 de euro lui Ion Andronache pentru întârzierea unui zbor cu opt ore. O decizie în acest sens a fost luată de Curtea Supremă de Justiție. Ion Andronache a acționat compania în judecată pentru că cursa cu care urma să vină în Republica Moldova a întârziat […] The post AIR Moldova va achita 2000 euro unui tânăr pentru întârzierea zborului Londra – Chișinău cu 8 ore// VIDEO appeared first on Moldova.org.
16:01
„Nimic nu-ți oferă o mai mare satisfacție decât un gest frumos față de cineva. Vreau ca oricine ar face voluntariat, să o facă din suflet și să primească acest lucru ca o binecuvântare. Să se gândească că, dacă poate să facă acest lucru astăzi, înseamnă că trebuie să-l facă. Nu trebuie să lase pe altă […] The post Săptămâna în care s-au făcut peste 2 mii de fapte bune appeared first on Moldova.org.
15:40
Partidul Liberal Reformator a anunțat astăzi că a decis să se abțină de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din februarie 2019, dar va susține, necondiționat, blocul electoral ACUM. PLR este al doilea partid unionist care a făcut un anunț în acest sens. În prima jumătate a zilei de astăzi, o declarație similară […] The post PLR: Nu vom participa la alegerile parlamentare, dar vom susține necondiționat blocul ACUM appeared first on Moldova.org.
15:10
Accident la o fabrică din oraşul Dzerjinsk din regiunea Moscova. Trei muncitori au murit, iar alţi patru au fost răniţi după ce acoperişul uzinei unde lucrau a căzut, din senin, peste ei. Presa rusă scrie cu referire la Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă că numărul răniților s-ar ridica la 14 persoane. Potrivit primelor informații […] The post Acoperișul unei uzine din Rusia a căzut peste muncitori. Tragedia, surprinsă de o cameră video// VIDEO appeared first on Moldova.org.
13:40
Sondajele de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor pot fi efectuate exclusiv respectând condiția de informare prealabilă a Comisiei Electorale Centrale. Înștiințarea va conține date despre instituția ce va desfășura sondajul de opinie, perioada de efectuare a acestuia, eșantionul propus și comanditarul sondajului. Potrivit art.70 alin.(10) din Codul electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date […] The post Sondajele electorale pot fi efectuate doar după informarea CEC appeared first on Moldova.org.
13:20
În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal va activa la capacitate maximă pentru a ușura circulația transfrontalieră. Se va suplini numărul de personal și cel al echipamentelor de verificare și se va utiliza toate pistele de control, inclusiv a celor de pe sensul opus de traversare. De rând cu inspectorii, la linia de control se […] The post În perioada sărbătorilor de iarnă, Serviciul Vamal va activa la capacitate maximă appeared first on Moldova.org.
12:50
Partidul Unităţii Naţionale nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, dar va spirjini blocul electoral ACUM. Decizia a fost luată la Consiliul Politic al formațiunii, la care a participat și președintele onoare PUN Traian Băsescu. Potrivit partidului, decizia a fost luată dat fiind ”pericolul reprezentat de preluarea puterii în Republica Moldova de […] The post Partidul Unităţii Naţionale nu va participa pa alegerile parlamentare, dar va spirjini blocul electoral ACUM appeared first on Moldova.org.
12:20
Mai multe orașe au început să doneze sau să vândă la prețuri extrem de mici apartamente sau case nelocuite, în speranța că vor reuși astfel să repopuleze comunitatea. Unele administrații locale oferă inclusiv pachete speciale pentru a-i încuraja pe cumpărători să renoveze locuințele vechi și să se mute în orașele respective, scrie Business Insider. Iată […] The post Opt orașe care dau locuințe gratuit sau le vând la prețuri de 1 dolar. Iată motivul appeared first on Moldova.org.
11:40
Comisia de anchetă a Parlamentului care a investigata presupusa imixtiune a Fundației „Otwarty Dialog” (Dialog Deschis) și a fondatoarei acesteia Ludmila Kozlowska în treburile interne ale Republicii Moldova și privind finanțarea unor partide politice din Republica Moldova a fost desecretizat. Raportul Comisiei de anchetă a fost publicat pe site-ul Parlamentului Republicii Moldova și a fost […] The post Raportul Comisiei de anchetă „Open Dialog” a fost desecretizat appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.