Grupuri criminale, conducătorii cărora desfăşurau activitatea criminală pe teritoriul țărilor Uniunii Europene

Politics, 7 decembrie 2018 09:10

Astfel, în cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că, grupările criminale sunt specializate în comiterea furturilor în proporții deosebit de mari, îndeosebi a surselor bănești, metalelor prețioase, pietrelor prețioase, obiectelor de artă, furturilor din automobile, dar și comiterea atacurilor tâlhărești. Ulterior, o parte din bunuri sunt introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova, unde le realizau prin intermediul persoanelor de încredere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 2 ore
22:00
„Comisia Europeană a aflat din presă că autorităţile române au lansat o investigaţie penală împotriva unor oficiali din cadrul Comisiei, pentru activitatea lor. Deşi nu facem comentarii despre proceduri judiciare naţionale, am vrea totuşi să le amintim autorităţilor române că nu au jurisdicţie asupra acestor chestiuni. Toţi oficialii din cadrul Comisiei, în calităţile oficiale, sunt subiecţi doar ai jurisdicţiei Curţii de Justiţie a UE şi sunt protejaţi de Protocolul privind Privilegiile şi Imunităţile din cadrul tratatelor, un lucru acceptat de toate statele membre, inclusiv de România. De asemenea, trebuie să reamintim că reprezentanţii Comisiei Europene au exprimat chiar ieri preocupări majore privind situaţia statului de drept din România", a declarat Margaritis Schinas, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.
Acum 4 ore
21:00
 CERERE DE REEXAMINARE Legii privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 4/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal vizează stabilirea bazei de calcul al contribuției de asigurări sociale datorate de persoanele fizice și juridice care au calitatea de angajatori sau sunt asimilate acestora, atât pe perioada în care persoanele fizice care realizează venituri din salarii ori asimilate salariilor desfășoară activitate, cât și pe perioada în care acestea beneficiază de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate. Astfel, potrivit normelor prevăzute prin legea transmisă la promulgare - ce aprobă fără modificări prevederile Ordonanței Guvernului nr. 4/2007 - sunt modificate și completate dispozițiile art. 140, precum și cele ale art.
20:00
"Dacă decizia de a ţine astfel de alegeri va fi făcută de Maduro, pe baza dialogului naţional, nu vedem niciun obstacol în recunoaşterea acestora", a declarat diplomatul rus.Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să îl recunoască pe Juan Guaidó, liderul opoziţiei, ca fiind preşedinte interimar al Venezuelei. Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.Administraţia Vladimir Putin a avertizat că va face totul pentru apărarea preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, după ce, pe fondul speculaţiilor privind o presupusă invazie militară prin Columbia, Casa Albă a reiterat că preşedintele Donald Trump menţine "toate opţiunile".
Acum 6 ore
19:30
Mai mult, bloggerul spune că acest caz îi amintește de răpirea deputatului creștin-democrat Vlad Cubreacov în anul 2002. Până la urmă s-a dovedit că acea răpire a fost inventată de PPCD cu scopul a isteriza protestarii anticomuniști din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).„După două săptămâni de proteste, oamenii ieșeau în stradă tot mai puțini și mai puțini. Trebuie neapărat să apară ceva care să-i unească pe toți, o cauză națională, așa dar consilierii lui Iurie Roșca au propus să fie răpit Cubreacov. Aceasta a fost răpit și brusc femeile au în PMAN că unul din liderii lor este în pericol. Ulterior în presa au apărut diverse informații care au demonstrat că a fost o răpire fictivă, adică politicienii i-au manipulat pe cetățenii să continue lupta anti-guvernare”, a explicat Luchianiuc.
19:00
"Luptele intestine din ţările noastre sunt cel mai bun cadou" pentru Rusia şi riscă "să afecteze solidaritatea actuală între Bruxelles şi Kiev", a declarat Tusk, care este şi fost premier polonez, într-un discurs susţinut în ucraineană în parlamentul de la Kiev. Tusk i-a îndemnat de asemenea pe ucraineni să reziste "tentaţiei naţionalismului radical şi populismului" şi "să protejeze valorile fundamentale" printre care "libertatea, drepturile omului, respectarea minorităţilor, libertatea de gândire şi de exprimare". Tusk le-a adus un omagiu celor circa 100 de ucraineni ucişi la Kiev în urma cu cinci ani în timpul represiunii sângeroase împotriva mişcării pro-europene Maidan, care a dus în cele din urmă la fuga în Rusia a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici şi la venirea la putere a prooccidentalilor. "Lecţia de curaj pe care aţi oferit-o întregii lumi în februarie acum cinci ani ne-a schimbat pe toţi.
18:40
„Pentru noi este important ca Andruşa, care acum umblă şi urlă de dimineaţa până seara, şi oamenii lui, să meargă cu noi. El oricum va face tot ceea ce îi vor spune oamenii de peste hotare. Acum este cu Maia, dar cred că va fi cu noi. Nu este vorba despre o coaliţie, ci de o încercare de a-i păcăli pe demoni. Chiar dacă Maia va fi forţată să meargă cu ei, trebuie să facem ca ei să nu aibă 51 de voturi”, a declarat Renato Usatîi.Ulterior, într-un live pe Facebook, Usatîi a confirmat veridicitatea acestei înregistrări.Amintim că vicepreşedintele PAS, Mihai Popşoi, a declarat, zilele trecute, în cadrul unor dezbateri televizate, că binomul PAS-PPDA se va destrăma, cel mai probabil, după alegerile parlamentare."Posibil să fie două fracţiuni separate sau poate chiar trei fracţiuni separate pentru că este şi componenta societăţii civile şi din alte partide.
18:30
Potrivit informațiilor de la poliție, funcționarilor electoral le-au fost sechestrate două laptopuri folosite la nstruire. Autoritățile întreprind măsuri pentru eliberarea cetățenilor.Precizăm că poliția a fost împotriva deschiderii secției de votare anume în satul Chircăiești din cauza posibilelor provocări din partea separatiștilor. Decizia finală privind secția 48/10 a fost luată la insistența PSRM.
18:20
Fostul primar al municipiului Bălți a spus că atâta timp cât nu este pusă pe masă o hârtie cu expertiza medico-legală a acestora, declarațiile lor sunt niște falsuri. Usatîi spune că este gata să le plătească, controalele, analizele personal, adică să le ofere acele 2-3 mii de euro, pentru ca să afle sigur dacă există sau nu urmă de mercur în organismul lor. Medicii îi vor verifica de mercur și droguri.Președintele PN spune că Maia Sandu l-a speriat pe Andrei Năstase și îl amenință pentru ca să nu mai comunice cu Usatîi. „Andrei Năstase a devenit al doilea Filat și nu se deosebește de Dodon. Când îi trebuie lui, e alături (n.r. alături de Partidul Nostru)… în rest, stă la Maia Sandu sub fustă. Năstase nu va muri din cauza la uraniu, Năstase va muri pentru că se va înăduși la Maia Sandu sub fustă, pentru că la Maia e un „duhman” de-acela mare, ca în „akop” pe vremea războiului, când nu prea erau băi.
18:00
„Noi suntem pregătiţi pentru o discuţie constructivă” cu privire la o asemenea forţă şi „secretarul general ar putea trimite în Donbas o misiune de evaluare tehnică pentru a elabora opţiuni”, a spus şeful statului ucrainean în faţa Adunării Generale a ONU.Regiunea Donbas, situată în estul Ucrainei, este sub controlul separatiştilor proruşi.„Avem nevoie de un mandat al Consiliului de Securitate” pentru desfăşurarea unei forţe de pace în estul Ucrainei, a explicat purtătorul de cuvânt al ONU Stéphane Dujarric, într-o conferinţă de presă.În practică, secretarul general al ONU are puterea de a trimite o misiune de evaluare tehnică în Ucraina, dar este puţin probabil ca el să facă acest lucru fără asentimentul Rusiei, unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate.
17:50
Iată doar o scurtă retrospectivă a victimizărilor cu scop de PR a tandemului Sandu-Năstase.La sfârșitul lunii iunie a anului trecut, șeful PPDA, Andrei Năstase, a pedalat masiv pe imaginea de victimă, ca să-și crească ratingul. Acesta a declarat la o acțiune de protest că primește mesaje de amenințare și l-a acuzat de intimidare pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc. ”La fel ca pe data de 19 iunie, am fost avertizat despre faptul că nu sunt în siguranță. eram pe punctul să mă clarific, e cazul să rămân sau să găsesc niște soluții. Dar eu am decis să rămân”, a declarat atunci Năstase. Au trecut mai mult de opt luni, iar Năstase și azi vine cu acuzații neprobate.În noiembrie 2018, Maia Sandu afirma că prin audierile de la comisia de anchetă „Open Dialog” se urmărește excluderea acesteia din cursa electorală. Replica i-a fost dată de președintele Parlamentului.
Acum 8 ore
17:40
“Opriţi-vă, smintiţilor! În lipsa unei expertize medico-legale şi în lipsa unei cereri depuse la poliţie, eu pot crede şi vă spun cu certitudine că, deocamdată, a fost intoxicată doar opinia publică. Vă rog să trataţi cu foarte multă prudenţă astfel de bombe mediatice. Nu-mi rămâne decât să-mi exprim regretul că oamenii au ajuns, în disperarea lor, să recurgă la asemenea hapuri, ca să vă prindă de suflet şi să vă scoată la vot”, a declarat Sergiu Mocanu.Amintim că Sandu și Năstase au declarat astăzi că suspectează că ar fi otrăviți cu mercur de către democrați.Cu o reacție a venit și deputatul PDM Sergiu Sîrbu. ” Eu tot am găsit metale grele în mine, de toate felurile și am simțit o forță neobișnuită în ultima perioadă, o energie fantastică. Credeam că e adrenalina campaniei electorale, dar, urmărind ce au spus cei din binomul Sandu-Năstase, înțeleg că poate e de la metalele astea.
17:00
„Juriştii noştri pregătesc cererea de chemare în judecată”, a declarat Serghei Daradur, reprezentantul companiei Unipay Danişmanlik Yazilim Teknolojileri Ltd, dealerul oficial în Moldova al companiei ISUZU.Reprezentantul companiei spune că în instanţa de judecată, de la Dorin Chirtoacă se va cere despăgubiri materiale egale cu valoarea unui autobuz, care va fi ulterior dăruit Primăriei Chişinău.De menţionat că, deşi autobuzele trebuiau să stea în PMAN, conform autorizaţiei, până după alegeri, azi dimineaţă acestea au fost luate de acolo pentru a fi prezentate în mod oficial. Amintim că Dorin Chirtoacă afirmă că autobuzele nu sunt noi, au fost cumpărate la un preţ dublu şi că au fost înecate la inundaţiile din anii trecuţi din Turcia, scoase din uz din Turcia ca neconforme, şi apoi aduse în R.
16:30
“Peste 2.000 de persoane lucrează ȋntr-o fabrică din Ungheni care produce echipamente pentru industria auto. Investitorii olandezi au venit ȋn Republica Moldova ȋn 2010 și spun că, ȋn tot acest timp, niciodată nu au primit mai multă deschidere și sprijin din partea unei guvernări, cum s-a ȋntâmplat ȋn ultimii ani. Inclusiv datorită reformei fiscale, ei au în plan să se extindă și să construiască o nouă hală. Astfel de mărturii din partea oamenilor de afaceri sunt foarte importante, pentru că ele nu sunt făcute doar aici, ci și ȋn statele din care provin”, a scris Vlad Plahotniuc, într-o postare pe facebook. În opinia lui Plahotniuc, astfel de exemple sunt cel mai bun mod de a ne promova pe plan extern și de a atrage noi investitori.“Companiile nu aleg să meargă ȋntr-o altă țară doar pe baza unor promisiuni frumoase, ei aleg locuri ȋn care au exemple concrete de succes”, a conchis Plahotniuc.
16:10
”Reformele adoptate de guvernul Republicii Moldova sunt forța motorică ce dau un imbold pozitiv businessului moldovenesc. Astfel climatul de business favorabil permite dezvoltarea și obținerea performanțelor de lungă durată”, se arată într-o postare pe pagina oficială a Darwin de pe Facebook.Tot astăzi, și angajaţii magazinului UNIC din Capitală și-au exprimat aprecierea reformelor implementate de guvernarea PDM şi îşi exprimă speranţa că schimbările în bine vor continua şi după alegerile din 24 februarie.“Agenții economici ne mărturisesc că această creștere se datorează și reducerii presiunii asupra lor, dar și reducerii birocrației. Noi ne bucurăm de comercianți mai fericiți, angajați mai mulțumiți și ne dorim să vedem cât mai multe așa schimbări în bine și să vă vedem în număr cât mai mare în Centrul nostru!”, se conţine într-un mesaj al angajaţilor de la UNIC, postat pe Facebook.
16:00
Procesul se desfășoară conform unui grafic prestabilit la toate cele trei tipografii contractate de CEC pentru tipărirea buletinelor de vot.Potrivit CEC, colaboratorii inspectoratelor de poliție teritoriale asigură escorta buletinelor de vot de la tipografie până la sediul consiliilor electorale de circumscripție și paza acestora până în ziua votării.
15:50
Carolin Minciuc scrie că orie producător, precum este și Isuzu are mai multe tipuri de transport. În cazul de față, avem Citibus și CitiPort. Este suficient de a căuta pe google sintagmele  „Citiport+ISUZU+price” și „CitiBus+ISUZU+Price” rezultatul va fi că CitiBus sunt mai ieftine decât CitiPort, precum un Mercedes B-klass e mai ieftn decât un S-klass, precum o Toyota Auris e mai ieftină decât Toyota Camry, precum un VW Polo e mai ieftin decât VW Touareg.Portalul de știri moldstreet.md a publicat astăzi o știre în care scrie că un autobuz de marcă Isuzu în Tajikistan costă 85700 de euro, iar pentru Republica Moldova, un autobuz costă 130 de mii de euro. Totuși, aceștia nu au specificat că de fapt este vorba de două modele diferite de autobuze.
Acum 12 ore
15:20
„A fost o perioadă în care am avut probleme de sănătate, am mers și am făcut teste. Am descoperit că avem un conținut exagerat de metale grele în sânger și acest lucru mi s-a întâmplat și mie, și domnului Năstase.” a spus Maia Sandu.„Unul din acele metale este mercurul. La mercur s-a apelat și împotriva mea și împotriva Maiei Sandu și a domnului Machedon și a unor colegi de-ai noștri”, a spus și Andrei Năstase.
15:20
Nici fratele său, Sergiu Groza, nu este mai breaz. Acesta a încercat, în cadrul unor dezbateri electorale, să justifice faptul că șase deputați PSRM dețin cetățenia română, deși aduc la orice pas acuzații României. Iritat de întrebare, Groza a făcut aluzie la o înjurătură rusească„Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă transform în gonduras. Trebuie să țineți cont că, având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza, citat de Ziarul Naţional.De asemenea, candidatul socialiștilor a declarat pe ton arogant că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism.„Cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din R. Moldova pentru a avea posibilitatea să slujească peste hotare”, a spus acesta.
15:20
Nici fratele său, Sergiu Groza, nu este mai breaz. Acesta a încercat, în cadrul unor dezbateri electorale, să justifice faptul că șase deputați PSRM dețin cetățenia română, deși aduc la orice pas acuzații României. Iritat de întrebare, Groza a făcut aluzie la o înjurătură rusească„Având cetățenia Gondurasului, eu nu mă transform în gonduras. Trebuie să țineți cont că, având cetățenie românească, eu nu mă transform în român”, a spus Groza, citat de Ziarul Naţional.De asemenea, candidatul socialiștilor a declarat pe ton arogant că deputații socialiști au obținut cetățenia înainte să ajungă în Parlament, ceea ce, în opinia lui, nu este oportunism.„Cetățenia românească a fost primită de un șir de persoane din R. Moldova pentru a avea posibilitatea să slujească peste hotare”, a spus acesta.
15:20
"Oameni buni, prea mulți avem în Parlament, care nu fac nimic. Mulți deputați, care promit foarte multe, dar cum ajung la putere, uită de promisiunile lor. Avem o șansă unică să scăpăm de ei, dar pe cei pe care-i numim, să le cerem socoteală. Dacă nu se isprăvesc, retragem mandatul. Eu votez pentru Referendum, eu votez pentru Moldova", a declarat Moscovici, într-o intervenţie live pe FacebookAmintim că cel mai recent sondaj "Vox Populi", realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor, arată că 72 la sută dintre moldoveni pledează pentru reducerea numărului de parlamentari.
15:00
“Problema nu este doar că acest teren este unul public, dar nefuncținal. Acest teren prezintă şi un pericol, nu este iluminat, sunt câini vagabonzi. Este primejdios şi pentru adulți, şi pentru mamele cu copii, şi pentru alergători. Ideea cu care a venit asociaţia Run Moldova este ca la nivel de angajament, statul să-ş asume revizuirea strategiei de susţinere a sportului de amatori”, a declarat sportivul Iulian Bercu, într-o intervenţie live împreună cu Andrian Candu.La rândul său, președintele Parlamentului a salutat inițierea discuțiilor referitor la proiect și a insistat ca spațiul public să fie folosit exclusiv pentru beneficiul oamenilor.“Construirea unui bloc rezidenţial în Valdea Morilor nu trebuie admisă, deoarece ar strica frumuseţea acestui loc. De aceea este cazul să acţionăm”, a declarat Andrian Candu.
15:00
„Vă rog, în spiritul echilibrului jurnalistic, să mediatizați și cazul meu. Eu tot am găsit metale grele în mine, de toate felurile și am simțit o forță neobișnuită în ultima perioadă, o energie fantastică. Credeam că e adrenalina campaniei electorale, dar, urmărind ce au spus cei din binomul Sandu-Năstase, înțeleg că poate e de la metalele astea. Am fost otrăviiiit!!!”, a scris Sergiu Sîrbu, într-o postar epe Facebook.Sîrbu mai spune că cei doi fruntaşi PAS-PPDA sunt penibili şi intoxică populaţia cu minciuni. “Ceea ce fac Maia Sandu și Andrei Năstase se numește otrăvirea în masă a populației cu minciuni și false falsificări. Dacă nu au cu ce să se prezinte în fața oamenilor, dacă nu au realizat nimic pentru ei, au ales să facă circ, insultând inteligența populației”, mai scrie Sergiu Sîrbu.Declaraţia penibilă a liderilor PAS şi PPDA i-a pus pe jar pe internauţi şi jurnalişti.
15:00
În deschiderea reuniunii vor adresa mesaje Președintele Consiliului Național (Parlamentului) al Austriei, Wolfgang Sobotka, Președintele AP OSCE, George Tsereteli, Secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, precum și Președintele în exercițiu al OSCE și ministrul Afacerilor Externe al Sloveniei, Miroslav Lajčák.Astăzi, în prima zi a reuniunii, vor avea loc ședințele celor trei comitete generale ale AP OSCE – Comitetul general pentru afaceri politice și securitate, Comitetul general pentru democrație, drepturile omului și chestiuni umanitare, Comitetul general pentru afaceri economice, știință, tehnologie și mediu ambiant. Vor fi discutate o serie de subiecte legate de afacerile politice și de securitate, economie și mediu, precum și drepturile omului și aspecte umanitare.
14:30
Pentru cei care nu cunosc ce este o substanță non-radioactivă, trebuie să cunoașteți că din cele mai vechi timpuri oamenii se însărcinau cu mercur. Din analizele de laborator, se pare că Andrei Năstase a mai fost însărcinat cu această substanță magică începând cu anul 2015, adăugând constant în kilograme. Surprinzător, dar spre deosebire de Năstase, Maia Sandu a pierdut din kilograme, ajungând la 47.Cea mai evidentă simptomă a însărcinării cu mercur este nivelul scăzut al funcțiilor cognitive al liderilor ACUM. La Maia Sandu această simptomă s-a evidențiat în perioada când dânsa a ocupat funcția de Ministru al Educației.Însărcinarea cu mercur este un proces de lungă durată și caracteristic în special femeilor. Iar faptul că și Năstase a rămas acum însărcinat demonstrează regula generală precum că orice regulă generală are cel puțin trei abateri.
14:00
Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi dat asigurări că ar avea influență asupra membrilor Comisiei de examinare a Agenției Servici Publice şi că îi poate determina să-l favorizeze la susţinerea probelor teoretice şi practice.Pe circumstanţele denunţate, CNA a pornit o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar bărbatul a fost prins în flagrant chiar în biroul său de seviciu în timp ce primea 450 euro. În urma  percheziţiilor efectuate la biroul suspectului a fost găsită şi suma de bani transmisă anterior.Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare.
13:10
Într-un comunicat de presă, poliţia îndeamnă concurenții electorali, precum și susținătorilor acestora, să manifeste un comportament responsabil în cadrul întrunilor electorale, să se abțină de la provocări.„Avem sesizări privind diverse încălcări practic de la fiecare partid, am aplicat sancțiuni reprezentanților direcți sau indirecți de la aproape toate partidele care desfășoară activități electorale. Dar au fost și multe sesizari sau prezentări în mass media privind presupuse cazuri de încălcări care s-au dovedit false”, se conţine în comunicatul IGP.De asemenea, Poliţia cere să fie informată din timp în privința evenimentelor electorale publice, pentru evitarea incidentelor. „În acest sens, la nivel national, Politia a luat încă de zilele trecute decizia de a spori efectivele de polițiști care asigură bună desfășurare a evenimentelor electorale publice”, se mai spune în comunicatul IGP.
13:00
„Ȋntre 2016 și 2018, raionul a beneficiat de fonduri importante de la Guvern, au fost reparați 150 km de drumuri și s-au făcut numeroase investiții ȋn infrastructura medicală, cea din ȋnvățământ și cultură. Bugetarii cu care ne-am văzut azi ne-au spus și ei că salariile sunt mai mari și condițiile de lucru mai bune. Am susținut mereu că sistemul public din Moldova trebuie să devină unul profesionist, eficient și modern, pentru a putea oferi servicii de calitate cetățenilor. După acești ani de guvernare PDM, vedem că suntem mai aproape de ceea ce ne-am propus”, a scris politicianul pe Facebook.Vlad Plahotniuc a precizat că Ungheni este un loc drag pentru el, pentru că tatăl său se trage de aici, din satul Costuleni.
13:00
Chiar dacă legea garantează drepturi egale pentru fiecare cetăţean de a candida la parlamentare, romii se cred discriminaţi, motiv pentru care atât pe listele naţionale, cât şi în circumscripţii candidează doar trei bărbaţi de etnie romă. La parlamentarele din 2010 în competiţia electorală s-a înscris şi "Mişcarea social-politică a romilor", partid care nu a acumulat, însă, decât 0,5 la sută din totalul voturilor. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în ţara noastră locuiesc peste nouă mii de romi.
12:10
Christopher Paul Hasson, de 49 de ani, este un adept al neonazismului şi susţinător al supremaţiei rasei albe. Ofiţerul a fost arestat şi este acum anchetat de procurori. La domiciliul său, oamenii legii au găsit 15 arme, peste o mie de gloanţe şi mai multe tipuri de droguri.În perioada 1988 - 1993 Hasson a fost puşcaş marin, iar din 2016 s-a angajat la Paza de Coastă. Printre potenţialele sale ţinte se numărau judecătorii Curţii Supreme, preşedintele Congresului, Nancy Pelosi, precum şi vedete de televiziune. Procurorii au dovezi informatice potrivit cărora suspectul a căutat pe internet şi a citit ”manifestul Breivik”, documentul scris de asasinul norvegian care a omorât 77 de oameni în 2011.
11:30
„Sunt convins că nu vor fi înregistrate derapaje semnificative pentru că am văzut interesul autorităților și al tuturor observatorilor în legătură cu derularea unui proces care să respecte pe deplin standardele democratice. Cred că în Republica Moldova toți au înțeles necesitatea organizării unui proces electoral liber și corect”, a afirmat Ioniță.Totodată, diplomatul a specificat că în țara noastră se fac simțite anumite influențe geopolitice. „Nu cred că în momentul de față Republica Moldova se bucură de luxul unor evaluări lipsite de influențe geopolitice. În continuare în Republica Moldova există o situație nerezolvată, mă refer la conflictul transnistrean. Există trupe străine. Sunt raportate aproape zilnic aspecte care țin de propagandă, atacuri cibernetice, fabrici de știri false.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.