Grupuri criminale, conducătorii cărora desfăşurau activitatea criminală pe teritoriul țărilor Uniunii Europene

Politics, 7 decembrie 2018 09:10

Astfel, în cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că, grupările criminale sunt specializate în comiterea furturilor în proporții deosebit de mari, îndeosebi a surselor bănești, metalelor prețioase, pietrelor prețioase, obiectelor de artă, furturilor din automobile, dar și comiterea atacurilor tâlhărești. Ulterior, o parte din bunuri sunt introduse prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova, unde le realizau prin intermediul persoanelor de încredere.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politics

Acum 12 ore
21:00
 Aproape sigură că acordul va primi un vot negativ din partea deputaţilor, şefa guvernului a luat luni decizia de a amâna sine die votul prevăzut marţi în Camera Comunelor, pentru a avea o nouă rundă de discuţii cu omologii săi europeni.Ea va discuta în cursul dimineţii cu omologul său olandez Mark Rutte la Haga, înainte de a se deplasa la Berlin pentru o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel.Theresa May vrea să discute cu ei despre "preocupările exprimate de parlamentul" britanic, a explicat un purtător de cuvânt al Downing Street.Marja de manevră este strânsă pentru lidera britanică, comentează AFP. Ea este confruntată pe de o parte cu fermitatea liderilor Celor 27, care şi-au repetat refuzul de a redeschide negocierile care s-au încheiat la sfârşitul lui noiembrie după 17 luni de discuţii între Londra şi Bruxelles.
20:00
 În acest context, Ambasada României în Italia a ţinut să le reamintească cetățenilor români că noul cod rutier din Italia le interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența aici de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate. "Având în vedere recentele modificări ale Codului Rutier italian, în ceea ce privește circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate, adoptate de Parlamentul italian prin Legea n. 132 privind convertirea în lege, cu modificări, a Decretului-Lege nr. 113 din 4 octombrie 2018, publicată în Monitorul Oficial din Italia la 3 decembrie 2018, Ambasada României în Italia reamintește cetățenilor români că se interzice persoanelor care și-au stabilit rezidența în Italia de mai mult de 60 de zile să circule cu vehicule înmatriculate în străinătate.
19:00
 PE a dat undă verde aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen încă din iunie 2011 şi şi-a reiterat poziţia în mai multe rânduri, în urma acestei rezoluţii legislative.În prezent, atât România, cât şi Bulgaria aplică în mod parţial acquis-ul Schengen, iar controale sunt efectuate la frontierele ambelor ţări.Hotărârea finală cu privire la aderarea deplină a celor două ţări la spaţiul Schengen este luată prin vot - cu unanimitate - de către miniştrii din cele 28 de state membre, în cadrul Consiliului.
18:50
 ”Dacă „unitatea dreptei” ar fi fost într-adevăr „crucială în acest moment” pentru M. Sandu și tot blocul ei de „rezistență națională”, aceasta ar fi dat dovadă de mai mult discernământ politic pentru a nu alege să facă uz de aceleași metode de „consolidare” politică pe care le-a aplicat până ACUM împotriva opoziției actualul „regim oligarhic”, a postat Ștefan Secăreanu, pe Facebook.Secăreanu critică tactica binomului PAS-PPDA de a atrage unii reprezentanți ai altor formațiuni.
18:40
 Potrivit lui Gandrabur, Beșliu este soțul jurnalistei Oxana Iuteș, iar ultima este angajata organiziției Internews de la Chișinău, instituție care atrage fonduri din SUA și finanțează o parte din presă, inclusiv TV 8.”Potrivit unor informații, Beșliu ar fi venit la TV8 tot de la Internews, iar soția Oxana Iuteș chiar ar face parte din consiliul de administrare al acestui post de televiziune, antrenat plenar în promovarea și executarea planurilor serviciilor rusești pe teritoriul Republicii Moldova”, scrie Corneliu Gandrabur.”Prin urmare, dat fiind faptul ca directorul TV 8 este soțul angajatei Internews, ultima fiind și membru al Consiliului de administrare al TV 8, se atestă un conflict de interese destul de grav și condamnabil din toate punctele de vedere, iar finanțatorii ar trebui să-si revadă deciziile”, conchide Gandrabur.
18:10
Discutând despre priorităţile de cooperare dintre Republica Moldova şi Japonia, interlocutorii au evocat relaţiile bilaterale excelente, în acest sens Tatiana Molcean şi-a exprimat convingerea că dinamica pozitivă a relaţiilor dintre cele două ţări şi potenţialul acestora pe diferite dimensiuni constituie o bază solidă pentru diversificarea lor în continuare.Oficialul moldovean a adus mulţumiri interlocutorului pentru contribuţia valoroasă a Japoniei în dezvoltarea diverselor sectoare ale Republicii Moldova, prin realizarea proiectelor de asistenţă tehnică, vizite şi schimb de experienţă în numeroase domenii, finanțate de JICA.  La rândul său,Yoko Takebayashi a menționat buna implementare în Republica Moldova a mai multor proiecte de asistență finanțate de JICA, în special în domenii precum agricultura și sănătatea.În perspectivă JICA planifică inițierea unor proiecte noi destinate instituțiilor din Republica Moldova.
18:00
 ''Cifra morţilor în Mediterana este inacceptabilă'', afirmă eurodeputatul spaniol, care consideră că votul dat de Parlamentul European ''este un semnal politic foarte important adresat Comisiei Europene'' şi contribuie la ''oferirea unui răspuns mai uman'' în criza provocată de valul de refugiaţi.''Circa 90% dintre persoanele care obţin protecţie internaţională intră în Europa ilegal. Începând din anul 2000 peste 30.000 de persoane au murit în timp ce încercau să ajungă pe coastele noastre (europene). Trebuie să stabilim căi legale şi sigure de acces în UE'', mai susţine iniţiatorul rezoluţiei, care prima dată a fost respinsă de Parlamentul European, în luna noiembrie.Invocând ''erori tehnice'', liderii grupurilor politice au decis repetarea votului, astfel că acum rezoluţia fost adoptată cu 429 de voturi pentru, 194 contra şi 41 de abţineri.
Acum 24 ore
17:20
”Pensionarii au început deja să primească ajutorul de Crăciun pe care l-am promis. Cei 600 de lei vor ajunge, ȋn următoarea perioadă, la aproximativ 550.000 de persoane. E pentru prima dată când o guvernare vine cu o asemenea inițiativă și ne dorim să facem asta an de an, de acum încolo. Demonstrăm, din nou, că bunăstarea oamenilor e o prioritate pentru #PDM și Guvernul țării”, a scrie Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.Amintim că Ministerul Finanțelor a alocat deja către CNAS banii necesari pentru distribuirea alocației de sărbători pentru vârstnicii cu venituri mici. Unii dintre ei au intrat deja în posesia alocației, transferată pe card. În următoarele zile, vor primi banii și ceilalți beneficiari.
17:10
În cadrul discuţiilor, interlocutorii au efectuat un schimb de opinii cu privire la stadiul actual şi perspectivele cooperării bilaterale în domeniul politico-diplomatic, consolidării colaborării economice, a schimburilor culturale, cât şi a diversificării cooperării în multiple paliere de interes reciproc. În context, a fost evidenţiat potenţialul existent în domeniul economic pentru creşterea schimburilor comerciale şi interesul pentru consolidarea cadrului juridic bilateral.Abordând subiecte de actualitate regională şi internaţională, părțile au evidenţiat interes pentru continuarea unei bune cooperări în cadrul organizaţiilor internaţionale.Secretarul de stat a asigurat ambasadorii agreaţi de întreg sprijinul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, urându-le succes în îndeplinirea mandatului lor în Republica Moldova.
16:10
Proba scrisă se va desfășura în data de 14 decembrie 2018, începând cu ora 9:00, în incinta Aparatului Central al Serviciului Vamal, mun. Chișinău, str. Starostenco 30. Candidații admiși se vor prezenta la proba scrisă a concursului având asupra lor actul de identitate valabil.
15:50
Gămjurari a precizat că semnarea acestui document este determinată de derapajele extrem de grave și încălcările legislației electorale de către PSRM, PAS și PPDA. „În ultimul timp am sesizat multiple încălcări din partea unor partide politice. Noi am adus si exemple concrete: PAS, PPDA și socialiștii au început campania electorală, deși startul acesteia încă nu a fost dat. S-au anunțat blocuri electorale, deși ele încă nu au fost înregistrate. Unele partide folosesc bani din străinatate. Anumiţi actori politici, ratingul cărora scade, ajung să folosească metode care depăşesc cadrul normativ, pentru a aminiti despre persoanele lor. Dorim ca această campanie să se ghideze de nişte reguli foarte clare, pentru ca ulterior să nu fie motive de a declara campania din februarie 2019 incorectă”, a spus purtătorul de cuvânt al PDM.
15:30
Lucrările Comisiei moldo-tadjice au fost axate pe examinarea aspectelor ce vizează colaborarea comercial-economică pe diverse domenii, în special agroindustrial, al sănătății, transportului, construcțiilor, turism, precum și investițional, extinderii colaborării bilaterale a mediului de afaceri și creșterii schimburilor comerciale.La finalul ședinței, părțile au semnat Protocolul celei de-a III-a Reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-tadjice și obiectivele de colaborare economică ulterioară și au stabilit că următoarea reuniune va avea loc la Dușanbe.În cadrul platformei Comisiei Interguvernamentale, membrii delegației tadjice vor efectua la data de 11 decembrie, vizite de lucru la Parcul Industrial „TRACOM” și la Zona Antreprenoriatului Liber „Expo-Business-Chişinău”, în cadrul cărora vor fi examinate subiecte ce țin de relațiile bilaterale investiționale.
15:10
„Parteneriatul cu sindicatele MAI este unul de durată, fiind conturat printr-un dialog constructiv și mai multe beneficii pentru angajații MAI. Trăim o perioadă în care lipsa forţei calificate de muncă se face simţită în anumite domenii de activitate. În acest sens, trebuie să avem o politică clară, orientată spre menţinerea și valorificarea angajaţilor în sistem. În mare parte plecarea angajaților este din cauza managementului defectuos, conflictelor interpersonale, stilului autoritar, condițiilor de muncă și desigur salariului, toate aceste probleme sunt luate în calcul de MAI și cu mari încercări de a le rezolva”, a precizat domnul Alexandru Jizdan.La rândul său, domnul Fredolin Lecari a evocat importanța resurselor umane, în care trebuie de investit prin atitudine și bună guvernare.
14:10
În acest sens, ieri, 10 decembrie curent, au fost semnate contractele de grant pentru implementarea proiectelor de securitate umană KUSANONE, astfel pentru procurarea echipamentelor Spitalul Raional Fălești, a primit asistență în sumă 83.279 de dolari, iar Centrul Prenatal al IMSP Spitalul Raional Edineț în valoare de 60.504 de dolari.Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a menționat că Guvernul Japoniei a evaluat proiectele înaintate spre finațare, în cadrul Programului de granturi pentru proiectele securității umanitare „KUSANONE” pentru anul 2018, iar instituțiile selectate au argumentat necesitatea dezvoltării infrastructurii instituțiilor medicale, care ar contribui la fortificarea capacităţilor acestora.
13:10
Comisia Electorală Centrală va aduce la cunoștința publicului aceste date, plasîndu-le pe pagina oficială a instituției www.cec.md, la rubrica „Alegeri parlamentare 2019”.Informația privind condițiile de programare a timpilor de antenă contra plată, prețul/minut al acestora, dar și alte servicii conexe urmează a fi prezentată pînă la 15 decembrie 2018, la adresa str. V. Alecsandri, 119 sau la adresa electronică info@cec.md, ori la nr. de fax: 022 234047.
13:00
„Maia Sandu/Andrei Năstase nu acceptă participarea Partidului Liberal Democrat din Moldova în acest bloc pentru că această formațiune politică este asociată cu dispariția miliardului din băncile moldovene”, notează Victor Nichituș.Autorul sesizează și faptul că principala preocupare a actualilor lideri ai PLDM a fost, în ultima perioadă, găsirea unor modalități pentru eliberarea din pușcărie a lui Vlad Filat.„Politicienii moldoveni sunt conștienți că furtul miliardului nu este doar o problemă financiară, ci și una politică. Voi aminti că, după arestarea lui Vlad Filat, președintele fondator al acestei formațiuni, conducerea PLDM a torpilat formarea unei majorități parlamentare fiind interesată de găsirea unor modalități pentru eliberarea acestuia”, scrie jurnalistul. Rolul fostului premier Filat, încarcerat pentru corupție, în furtul miliardului a fost unul bine conturat, notează Nichituș.
12:10
În seara zilei de ieri, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un tânăr moldovean de 25 de ani, pasager al unui microbuz de rută R. Moldova – Germania. Conform analizei de risc persoana a fost supusă unui control adițional, fiindu-i solicitat să prezinte pe lângă pașaport și alte documente pe care le deține pentru confirmarea identității sale. În acest sens, tânărul a ezitat să prezinte toate documentele, însă după verificarea minuțioasă a portmoneului, polițiștii de frontieră au depistat printre cărțile de vizită și un buletin, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele persoanei aflate la controlul de frontieră.Ca urmare a depozițiilor sale s-a aflat că acum două săptămâni a apelat la ajutorul unui conațional pentru perfectarea documentului. Contra sumei de 200 de euro, străinul i-ar fi întocmit cartea de identitate românească în doar trei zile, iar ulterior urma să fie folosită la locul de muncă în Germania.
11:10
„Este un profesionist, a crescut şi a avansat în acest domeniu, de aceea am toată încrederea că lucrurile vor merge tot atît de bine pe dimensiunea finanţelor. Îi urez succes şi cred că echipa care o să vă asiste este una puternică” a declarat Şeful Executivului.„Vreau să-i mulţumesc domnului Prim-ministru, Pavel Filip, pentru încrederea acordată înaintându-mi candidatura pentru această funcţie extrem de responsabilă şi de onoare pentru mine. Sunt deplin conştient de ce provocări îmi stau în cale. Vom depune toate eforturile ca să asigurăm stabilitatea macro-bugetară, astfel încît să asigurăm implementarea tuturor proiectelor, inclusiv celor sociale, exact aşa, cum au fost gîndite, promovate şi pînă la urmă aprobate de conducerea ţării” a menţionat Ion Chicu.
10:10
„Datorită măsurilor întreprinse de Guvern, după ritmul de creștere, industria IT a depășit toate celelalte sectoare economice. Doar în ultimii 3 ani, cifra de afaceri în domeniul IT a crescut de la 110 mln de euro până la 200 mln de euro, iar exportul IT la rândul său a crescut de la 59 mln de dolari până la 99 mln de dolari”, a precizat Chiril Gaburici.În discursul său, ministrul Chiril Gaburici a menționat despre succesul primului parc IT, care în cele 11 luni de activitate, „Moldova IT Park” a depășit cifra de 300 de rezidenți, înregistrând o cerere continuă și interes sporit nu doar pe plan național, dar și din partea investitorilor străini, fiecare a treia companie rezidentă este cu capital străin, iar fiecare a patra este o companie nou creată în acest an.
09:20
Sărbătorile de iarnă la Orhei se simt ca în Monaco Bunuri de circa 100.000 lei, reținute de echipele mobile ale vămii „Război”, pentru cucerirea pieței insulinei: Un monopolist pune bețe în roatele achiziției unui preparat mai ieftin...
Ieri
21:00
 Comisia Libertăţilor Civile (LIBE) a reiterat în 5 noiembrie recomandarea adresată miniştrilor statelor membre Uniunii Europene (UE) de a aproba rapid aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, ca membre cu drepturi depline.O abordare în două etape – suspendarea controalelor la frontierele interne maritime şi aeriene, urmată de eliminarea controalelor la frontierele interne terestre – implică un anumit număr de riscuri şi ar putea să aibă un efect negativ asupra viitorului extinderii spaţiului Schengen, subliniau membrii Comisiei.Astfel, eurodeputaţii cereau ca decizia să fie luată sub forma unui „act juridic unic”.Ei îi îndemnau, de asemenea, pe miniştrii UE să ia o decize cu privire la aderarea Croaţiei la spaţiul Schengen, imediat ce această ţară va îndeplini criteriile de aderare.
20:00
 Celelalte legi respinse de președinte prevăd instituirea Zilei Europei pe 9 mai, reformarea Departamentului trupelor de carabinieri și alocarea unui teren pe locul fostului Stadion Republican pentru construcția unui nou sediu al ambasadei Statelor Unite.Printre cei care au sesizat instanța se numără și spicherul Andrian Candu, care va putea semna legile în locul șefului statului.Avizul Curții Constituționale este definitiv, nu poate fi supus nici unei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării şi se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
19:00
 „Imagini din satelit de pe Google Earth, realizate în luna noiembrie, arată prezenţa a sute de tancuri de luptă ruseşti la noua bază militară de la periferia oraşului Kamensk-Şahtinski”, menţionează agenţia de presă citată, cu referire la publicaţia internet Defence Blog.La această mare bază militară, situată la numai 18 km de graniţa ucraineană în dreptul regiunii Donbas, se află sute de tancuri T-64 şi T-62M, mii de camioane militare, sisteme de artilerie şi alte echipamente militare.Anterior, şeful Statului Major al forţelor ucrainene, generalul Viktor Mujenko, declarase într-un interviu acordat Reuters că, din august, armata rusă şi-a consolidat în mod semnificativ forţele la frontiera cu Ucraina, ceea ce reprezintă o ameninţare militară fără precedent de la anexarea peninsulei Crimeea în 2014.
18:00
 Potrivit rezultatelor de la aproximativ 88% din circumscripţiile electorale şi anunţate luni de Comisia Electorală Centrală, coaliţia condusă de Partidul Contractul Civil, al premierului Pashinyan, a câştigat 70,49% din voturi, cu mult înaintea partidului Armenia Prosperă, care s-a clasat pe al doilea loc, cu 8,37% din voturi.Nikol Pashinyan (43 de ani), fost jurnalist, a ajuns la putere în mai, după ce a condus timp de mai multe luni manifestaţii masive împotriva guvernului din acea vreme, ce conducea ţara de peste zece ani.
17:00
„Povestea cu un nou partid pe scena politică, cu oameni integri și incoruptibili, este un fake. De facto, PAS continuă ceea ce a făcut PLDM când era la guvernare, iar Maia Sandu continuă politica începută de Vlad Filat. Doar că într-o altă formă, exact așa cum TV7 a devenit TV8…  Și ne-ar părea bine să fie vorba despre scopuri nobile, despre integrare europeană, despre chestii din astea frumoase, dar realitatea tristă ne arată că în spatele acestor discursuri politice se află interese meschine”, consider autorul citat.La fel de multe păcate are şi cealaltă parte a binomului, PPDA, condus de Andrei Năstase. „Iar cât privește cealată parte a binmului, Platforma DA, să nu ziceți că acest partid chiar este condus de Andrei Năstase, și că în spatele lor nu stă nașul său, Victor Țopa.
17:00
Pe acest fapt a fost iniţiată o cauză penală în baza art.165 alin.(2) lit.b), d) Cod Penal.Potrivit materialeleor urmăririi penale, gruparea criminală, formată din persoane de gen masculin şi feminin, recrutau victime din familii social vulnerabile şi din zonele rurale, pe care, prin diferite metode, le constrângeau să presteze servicii sexuale, contra cost.În acest scop, suspecţii, închiriau apartamente în raza mun.Chişinău şi puneau la dispoziţia victimelor telefoane mobile, pentru a putea fi contactate de clienţi, iar în cazul în care apărea necesitatea de a se deplasa pe adresa indicată de client, suspecţii le conduceau cu maşinile lor. Anunţurile vizând prestarea serviciilor sexuale erau postate pe anumite site-uri de către suspecţi şi banii clienţilor la fel erau colectaţi de către aceştia.
16:00
Interlocutorii au abordat mai multe subiecte de pe agenda relaţiilor moldo-tadjice, cum ar fi dezvoltarea dialogului politic, aprofundarea cooperării în domeniul comercial-economic, consolidarea cadrului juridic bilateral, precum şi colaborarea ambelor state în cadrul organizaţiilor internaţionale. De asemenea, părţile au subliniat necesitatea imprimării unei dinamici pozitive cooperării reciproc avantajoase în domeniile de interes comun.În context, Tatiana Molcean și-a exprimat încrederea că desfăşurarea celei de-a 3-a şedinţe a Comisiei interguvernamentale moldo-tadjice de cooperare comercial-economică va pune bazele intensificării schimburilor economice bilaterale, dar şi stabilirea a noi parteneriate reciproc avantajoase între agenţii economici din cele două ţări.
15:10
Bradul de Crăciun, cel mai înalt din Republica Moldova, a ajuns încă anul trecut în topul celor mai frumoși brazi de Crăciun din întreaga lume. Portalul fotografic din Ucraina LB.ua a publicat o selecție de pomi de Crăciun din lume care împodobesc principalele piețe și străzi ale orașelor. Astfel, bradul din Orhei a concurat alături de marele orașe ale lumii precum Kiev, Londra, Berlin, Budapesta, Roma, Atena, Hong Kong, Paris.Iar în acest an spiritul sărbătorilor este simțit și mai intens la Orhei. Pomul de Crăciun, inaugurat zilele trecute, a fost decorat cu jucării, ghirlande și instalații noi, create special pentru Orhei.Tot în centrul Orheiului, a fost inaugurat și un orășel de poveste cu eroi și personaje îndrăgite de copii, zone foto, figurine, dar și alte decorațiuni pe tematica sărbătorilor de iarnă.Orășelul de poveste din preajma bradului a fost împodobit cu zeci de kilometri instalații luminoase și mii de becuri multicolore.
15:00
„Un scandal legat de achiziția insulinei a izbucnit recent, fiind amplificat de unele instituții de presă. Esența acestuia se rezumă la faptul că pe piața locală este oferit acum un preparat nou, mai ieftin decât cele propuse până acum – insulină biosimilară. Oferta a deranjat o importantă companie care până acum a controlat, practic, piața de insulină din Republica Moldova și care acum este pe punctul să piardă monopolul și veniturile fabuloase. Iată de ce firma și oamenii care trag sforile în ea au pus toate tunurile disponibile – unii medici și jurnaliști nu tocmai onești ca să discrediteze noul preparat”.Sursa citată mai spune că până acum, insulina era livrată în Moldova prin intermediul companiei DitaEstFarm SRL, o mare firmă de distribuție de medicamente, care deține și rețeaua Farmacia Familiei.
15:00
Reținerea a avut loc în apropiere de localitatea Gradiște din raionul Cimișlia, după ce echipele mobile au oprit pentru verificări autoturismul despre care dețineau informații că ar fi implicat în trafic ilicit de mărfuri.Potrivit primelor evaluări, valoarea loturilor se cifrează la aproximativ 100.000 lei.Cercetările continuă în vederea stabilirii provenienței bunurilor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare. Cazul urmează a fi examinat și prin prisma stabilirii unor eventuale încălcări ale drepturilor de proprietate intelectuală.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.