Polițistul implicat în dosarul „mitei pentru procurori” a fost condamnat. Ce pedeapsă a primit

Agora.md, 7 decembrie 2018 09:10

Șeful-adjunct al unei direcții din cadrul Inspectoratului Național de Investigații a fost condamnat și recunoscut vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Omul legii va trebui să plătească o amendă  în mărime de 90 000 lei. Procuratura Anticorupție  a transmis în judecată cauza penală în care a fost implicat polițistul, conform materialelor căreia, acesta a pretins mai multe sume de  bani de la un agent economic, firma căruia figura într-un dosar de evaziune fiscală.  

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 8 ore
23:00
Coca-Cola HBC Moldova va prelua distribuția în Republica Moldova a trei branduri din portofoliul producătorului de vin Purcari, respectiv Purcari, Bostavan și Bardar, operațiune care va fi lansată începând cu anul viitor, scrie Profit.ro.
Acum 12 ore
22:10
Alertă de securitate la Strasbourg. Mai multe focuri de armă au fost trase în Piața de Crăciun de la Strasbourg. Cel puțin o persoană a murit și mai multe au fost rănite în urma atacului, scrie Digi24.
21:50
Liderul neformal al PSRM, președintele Igor Dodon, se pare că a început să-și promoveze partidul favorit înainte de campania electorală. În timpul liniei directe, Dodon a început a explica pe ce buletine vor vota cetățenii în alegeri și ajuns să îndemne electoratul să voteze pentru „steaua” din ambele buletine, asta chiar dacă până la campania electorală oficială a rămas mai mult de o lună, iar până atunci agitația este ilegală.
21:00
Șeful statului consideră că edificiul Președinției, renovat din banii turcilor, mai bine se repara de banii „celor care au distrus-o, pe 7 aprilie”. Declarația a fost făcută în cadrul unei linii directe cu cetățenii. 
20:30
Parlamentul European a dat undă verde pentru admitirea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Rezoluția a fost aprobată de marea majoritate a deputaților. 
20:10
Un bărbat a deschis focul marţi în catedrala din Campinas, oraş situat în apropiere de Sao Paulo, în sud-estul Braziliei, omorând cel puţin cinci persoane, după care s-a sinucis, transmite AFP, citat de DC News.
19:00
24 de elevi din țară și-au testat cunoștințele în cadrul unui joc intelectual, organizat la Parlament. AGORA le-a organizat însă propriul test, inspirat din realitățile din Republica Moldova. Vedeți în video de mai jos cum s-au descurcat.
18:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a făcut public un studiu, realizat alături de CBS-AXA, despre satisfacția pacienților moldovei la externarea din spitale. Sondajul arată o cifră foarte înaltă: pacienții au oferit spitalelor o medie de 8,7 din 10 puncte.
18:30
Președinții a 25 de partide politice au mandatele expirate, potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.Totodată, potrivit datelor Agenției Servicii Publice, 46 de partide înregistrate în registrul partidelor politice au dreptul de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie, situație de care CEC a luat act.
18:20
Agenția Servicii Publice (ASP) a dat publicității mai multe denumiri de companii și produse care au primit răspuns negativ din partea instituției. Potrivit ASP, cele mai multe au primit refuz din cauza greșelilor de limbă.„Cele mai frecvente țin de absența cratimei în cuvinte compuse, folosirea cratimei acolo unde nu este cazul, folosirea improprie a unor termeni, a pleonasmelor, scrierea denumirilor oficiale cu minuscule, dar și utilizarea calchierilor din limba rusă. De exemplu: agro-alimentar în loc de agroalimentar, vice-director în loc de vicedirector, soluția cea mai ideală în loc de soluția ideală etc”, se arată în comunicatul instituției.
Acum 24 ore
17:30
Partidele politice vor trebui să raporteze serviciile și acțiunile de voluntariat de care vor beneficia în campaniile electorale. Reglementarea va fi introdusă în Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale. Decizia a fost luată astăzi la ședința Comisiei Electorale Centrale.
17:30
Fostul procuror general, Corneliu Gurin, numit astăzi din partea CSM în funcția de magistrat la Curtea Constituțională, spune că pentru el acest lucru a fost o surpriză. El a spus că a avut puțin timp la dispoziție pentru a analiza propunerea, dar a acceptat pentru că „e o onoare”.
17:30
Președinții a 25 de partide politice au mandatele expirate, potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.Totodată, potrivit datelor Agenției Servicii Publice, 46 de partide înregistrate în registrul partidelor politice au dreptul de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie, situație de care CEC a luat act.
17:10
Femeile vor reprezenta 40% din listele electorale ale Partidului Sociliștilor la alegerile parlamentare. Totodată, nu mai puțin de 1/3 vor fi, în premieră, reprezentanți ai altor etnii, a anunțat liderul neformal al PSRM, Igor Dodon. „Ei trebuie să se regăsească în funcțiile de conducere”, a declarat Dodon cu referire la reprezentanții minorităților naționale.  
17:00
Elevii din Republica Moldova au obținut o medalie de argint și cinci medalii de bronz în cadrul celei de-a 15-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru Juniori, care s-a desfășurat în perioada 2 – 11 decembrie, în orașul Gaborone, Botswana.
16:40
De mai bine de 7 ani, Carolina Sclifos a plecat din Republica Moldova pentru studii de calitate în România și Europa, însă nu a uitat de țara de origine și nici de semenii rămași acasă. Din 2016, Carolina deține titlul de Youth European Ambassador, promovând prin acțiunile sale valorile Uniunii Europene și facilitățile pentru tineri pe care Europa le oferă. Am reușit să realizăm un interviu cu moldoveanca noastră chiar de la Forumul Parteneriatului Estic, desfășurat recent la Viena, Austria, scrie Ea.md.
16:10
Preţurile de consum au crescut în Venezuela cu 1,3 milioane la sută în anul care se încheie în noiembrie, a anunţat luni Adunarea Naţională, controlată de opoziţie, în condiţiile în care hiperinflaţia şi recesiunea afectează ţara, informează Mediafax.
15:50
Președinții a 25 de partide politice au mandatele expirate, potrivit președintei Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu.Totodată, potrivit datelor Agenției Servicii Publice, 46 de partide înregistrate în registrul partidelor politice au dreptul de a participa la alegerile parlamentare din 24 februarie, situație de care CEC a luat act.
15:30
Consiliul Superior al Magistraturii l-a ales astăzi în funcția de magistrat al Curții Constituționale pe fostul procuror general, Corneliu Gurin. 
14:50
Parlamentul European a dat undă verde pentru admitirea României și Bulgariei în spațiul Schengen. Rezoluția a fost aprobată de marea majoritate a deputaților. 
14:50
Partidul Socialiștilor nu va participa la referendumul republican consultativ din 24 februarie, din aceeași zi cu alegerile parlamentare. PSRM nu se va înregistra în calitate de candidat electoral la referendum, a anunțat Igor Dodon după ședința Consiliului Republican al formațiunii.„Noi nu vom merge să facem agitație pentru sau contra întrebările puse la referendum”, a afirmat Dodon.
14:30
Potrivit datelor prezentate astăzi de către secretarul de stat al Economiei, Vitalie Tarlev, utilizarea excesivă și non-urgentă a serviciului 112 rămâne a fi o provocare. Rata apelurilor abuzive este de 65%, cele mai multe dintre ele fiind înregistrate între orele 13.00 și 16.00.
14:10
40% din listele electorale ale Partidului Sociliștilor la alegerile parlamentare vor fi femei. Totodată, nu mai puțin de 1/3 vor fi, în premieră, reprezentanți ai altor etnii, a anunțat liderul neformal al PSRM, Igor Dodon. „Ei trebuie să se regăsească în funcțiile de conducere”, a declarat Dodon cu referire la reprezentanții minorităților naționale.  
14:00
Drame, pasiune, întrebări și răspunsuri. Acestea sunt doar câteva dintre elementele care vor fi puse în scenă pe parcursul acestei săptămâni de către actorii de la Teatrul Național Eugene Ionescu. Spectacolele vor încânta publicul spectator nu doar prin umor și momente sensibile ci și prin sensul profund care se ascunde în spatele fiecărei propoziții rostite.
14:00
Partidul Socialiștilor nu va participa la referendumul republican consultativ din 24 februarie, în aceeași zi cu alegerile parlamentare. PSRM nu se va înregistra în calitate de candidat la referendum, a anunțat Igor Dodon după ședința Consiliului Republican al formațiunii.
13:50
Drame, pasiune, întrebări și răspunsuri. Acestea sunt doar câteva dintre elementele care vor fi puse în scenă pe parcursul acestei săptămâni de către actorii de la Teatrul Național Eugene Ionescu. Spectacolele vor încânta publicul spectator nu doar prin umor și momente sensibile ci și prin sensul profund care se ascunde în spatele fiecărei propoziții rostite..
13:00
Curtea de Apel Chișinău a anulat amenda aplicată lui Ilan Șor pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale a candidatului Partidului Șor, Reghina Apostolova, în alegerile locale din Chișinău, și a expediat dosarul la reexaminare. Decizia a fost luată la 28 noiembrie, scrie newsmaker.md. Judecătorii Gheorghe Iovu, Alexandru Gafton și Ghenadie Morozan au decis că, la data săvârșirii ilegalității indicate în hotărârea primei instanțe, campania electorală a candidatului Partidului Șor se încheiase. Drept urmare, Ilan Șor nu poate fi tras la răspundere pentru finanțarea ilegală a campaniei electorale de peste hotare.
12:40
Partidul Liberal nu vrea să comenteze „afirmațiile false și denigratoare”, făcute astăzi de Valeriu Munteanu, care a anunțat că părăsește rândurile Partidului Liberal. „O persoana care recurge repetat și insistent la minciuni, nu merită nicio atenție”, consideră liberalii, care au ținut să-și expună punctul de vedere privind etapa la care se află discuțiile cu PAS, PPDA și PLDM în vederea înaintării candidaților la alegerile parlamentare din februarie.Totul după ce astăzi, Valeriu Munteanu a afirmat că PL nu a respectat data de 10 decembrie pentru a expune poziția clară a formațiunii în negocieri.
12:10
PDM solicită Comisiei Electorale Centrale și Consiliului Coordonator al Audiovizualului să elaboreze un Cod de conduită al partidelor politice, pentru a le reglementa comportamentul din perioada campaniilor electorale. O scrisoare în acest sens a fost expediată către cele două instituții, a anunțat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari.Democrații se arată deranjați că „pentru unele partide campania electorală deja a început”, iar „în ultimul timp asistăm la încălcarea gravă a normelor audiovizuale” de către partidele politice. Referindu-se la încălcări, Gamurari a menționat PSRM, PAS și PPDA, formațiuni pe care democrații le-au acuzat anterior de încălcarea conduitei electorale.
11:40
Doi arbori fotovoltaici vor fi instalaţi pe strada Pietonală Eugen Doga şi pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală. Locațiile au fost propuse și validate de chişinăuieni, fiind ulterior aprobate de Primăria Chişinău, anunță autoritățile municipale.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.