China lansează mâine o misiune istorică spre fața nevăzută a Lunii

UNIMEDIA, 6 decembrie 2018 18:20

Agenţia spaţială chineză a intrat pe ultima sută de metri înainte de lansarea, prevăzută vineri, 7 decembrie, a misiunii robotice Chang'e 4 de aselenizare pe faţa nevăzută a Lunii, prima misiune de aselenizare în emisfera selenară pe care nu o putem vedea niciodată de pe Pământ.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 30 minute
16:30
În contextul Zilei Armatei Sovietice, unioniștii de la „UNIREA-ODIP”, împreună cu Partidul Liberal, au organizat astăzi un flashmob în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău și au scandat „Jos propaganda”, „Jos ocupația”, „Sus Unirea”.
Acum o oră
16:20
Felicia Ursan, o tânără de 17, a câștigat ieri titlul Miss Continental Moldova 2019. Câștigătoarea va reprezenta Republica Moldova în marea finală din Londra, în luna iunie a anului curent.
16:00
Procuratura Generală s-a autosesizat şi a purces la investigarea circumstanţelor pe marginea dezvăluirilor colegului de celulă al condamnatului Veaceslav Platon care ar fi scris o scrisoare Procurorului General, în care a declarat că i sa propus să-l omoare pe Platon în schimbul libertății sale.
Acum 2 ore
15:20
Din cauza vremii instabile și a depunerii zăpezii pe carosabil, Inspectoratul Național de Patrulare informează că și-au suspendat mersul două camioane pe șoseaua Balcani direcția Leușeni și două autocare, care se deplasau de la mănăstirea Hâncu spre Chișinău, acestea transportau în jur de 100 pasageri.
15:10
Străzile Ciuflea și Viaduct, sectorul Centru al capitalei au fost dotate cu 154 corpuri de iluminat pe bază de LED.
Acum 4 ore
14:50
Încă 64 de familii din Orhei au primit indemnizații pentru nașterea copiilor, în cadrul programului „Capitalul matern”. Astfel, de la lansarea acestuia în 2015 și până în prezent, în total, peste 2 mii de familii au beneficiat de acest program, lansat în premieră în Republica Moldova.
14:30
Pe ultima sută de metri, unii politicieni au decis să dea dovadă de ingeniozitate, pentru a atrage atenția alegătorilor. Astăzi, pe străzile din Costești au defilat tractoare albastre cu fotografia lui Ion Sula, candidat PDM.
14:00
Membrii comunității OccupyGuguță au ajuns la Nisporeni, pentru o acțiune de protest. Protestatarii merg prin oraș însoțiți de sunet de tobe, cu pancarte pe care scrie „Ne-ați adus la sapă de lemn. #NuPlaha”.
13:50
Formaţia duo S!sters va reprezenta Germania la ediţia din an a Eurovision Song Contest, după ce a câştigat cele mai multe voturi în selecţia naţională 'Unser Lied für Israel'.
13:40
Candidatul independent pe circumscripția nr.51 SUA, Canada, Petru Neaga se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului ACUM din aceeași circumscripție, Dumitru Alaiba.
13:20
În campania electorală, portalul altfel.md a realizat o emisiune cu cei mai tineri candidați electorali, în care le-a adresat întrebări politice, dar și de cultură generală.
13:10
Noul Renault Kadjar facelift a ajuns şi pe mâinile noastre. Am prins o zi bună şi l-am scos la plimbare în afara Chişinăului, la scurt timp după ce a venit oficial în ţara noastră. După câteva ore ne-a creat mai multe impresii pozitive decât negative şi iată câteva motive pentru care s-a întâmplat acest lucru.
Acum 6 ore
12:50
În ultima săptămână de campanie electorală este distribuit un pliant al Partidului Democrat din Moldova (PDM), în care sunt prezentate realizări ale partidului, dar în același timp se fac unele afirmații despre concurenții electoral, blocul ACUM și Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM). Portalul Stopfals.md scrie că aceste informații nu sunt adevărate.
12:30
Caravana PDM a ajuns „la ultima stație”, a spus Andrian Candu într-un live pe Facebook. PDM împarte astăzi prin Chișinău trandafiri roșii și pliante, în ajunul alegerilor parlamentare de mâine.
12:10
Zebra Show au lansat un cântec electora. Formația „A-Politic” au enumerat în piesă toți concurenții electorali și au îndemnat „să votăm din ce avem”.
11:50
Alexandru Machedon a scris că el și familia sa au fost supuși unui atac de otrăvire cu mercur. „Confirm că eu, copiii, soția și tatăl soției am fost supuși unui atac bine organizat: am fost otrăviți cu un mix de metale toxice, inclusiv mercurul”, a scris Machedon.
11:30
Astăzi în Piața Marii Adunări Naționale are loc o acțiune de protest neobișnuită. Oamenii vin cu perechile de încălțaminte ale rudelor plecate peste hotare. Evenimentul începe la ora 11:00.
11:20
Blocul ACUM DA PAS, cu participarea Maiei Sandu, Andrei Năstase, Oazu Nantoi, Igor Munteanu, Octavian Țîcu, Valeriu Munteanu, Sergiu Litvinenco, Alexandru Slusari, Igor Grosu, Inga Grigoriu, au îndemnat oamenii să iasă la vot, în ajunul alegerilor parlamentare.
11:10
Preşedintele american, Donald Trump, a numit-o pe diplomata Kelly Knight Craft în postul de ambasadoare a Statelor Unite la ONU pentru a o înlocui pe Nikki Haley, după anunţul neaşteptat al retragerii fostei purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat Heather Nauert.
Acum 8 ore
10:20
Președintel Partidului Liberal Democrat a venit cu un mesaj în ajunul alegerilor parlamentare de mâine, 24 februarie. Deliu îndeamnă oamenii să iasă masiv la vot și scrie că blocul ACUM „este unica opoziție reală”.
10:10
Mai mulți membri ai comunității OccupyGuguță spun că sunt „reținuți nemotivat”, iar poliția le cere acte de proveniență a tobelor deținute de aceștia.
09:50
Vlad Plahotniuc apare într-un reportaj Prime TV, în care a mers la casa părintească din Grozeşti, unde-l aşteaptau mama şi cele trei surori ale sale.
09:30
Avocații lui Veaceslav Platon spun că nu cred în Administrația Națională a Penitenciarelor care a dezmințit faptul că Platon ar fi fost înjunghiat. Avocații au spus că se vor prezenta astăzi la Penitenciarul nr.13 și nu vor pleca până nu se vor convinge că Platon „este viu și nu i-au fost cauzate leziuni corporale”.
09:20
SA ,,Moldovagaz” informează toți consumatorii casnici, persoane fizice, despre faptul că în februarie 2019 va fi modificată modalitatea de facturare a gazelor furnizate în luna ianuarie 2019.
09:10
Meteorologii anunță pentru astăzi ninsoare slabă pe întreg teritoriul republicii. Temperaturile vor ajunge la -9 grade Celsius pe timp de noapte, în regiunile de nord.
Acum 24 ore
22:00
Andra a lansat un nou un videoclip la piesa „Supereroi”. Textul melodiei a fost scrisăde basarabeanca Irina Rimes, care, de altfel, i-a fost și colegă Andrei în poziția de antrenor la emisiunea „Vocea României, iar videoclipul a fost regizat de Roman Burlaca.
20:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat astăzi ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019. În acest fel, scrutinele de duminică vor fi monitorizate de 3412 observatori naţionali din partea a 20 de organizaţii, dintre care 170 vor monitoriza desfăşurarea procesului electoral în secţiile de votare constituite în afara ţării.
20:10
Agenția Servicii Publice reamintește cetățenilor Republicii Moldova cu drept de vot că duminică, 24 februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare va activa conform unui program special de muncă. Prin urmare, vor fi deschise toate subdiviziunile responsabile de eliberarea actelor de identitate, inclusiv în cadrul centrelor multifuncționale. În intervalul orar 7.00 – 21.00, angajații ASP vor elibera buletine de identitate provizorii și vor asigura înmânarea actelor de identitate necesare pentru participarea la scrutinul electoral.
19:40
Andra a lansat un nou un videoclip la piesa „Supereroi”. Textul melodiei a fost scrisăde basarabeanca Irina Rimes, care, de altfel, i-a fost și colegă Andrei în poziția de antrenor la emisiunea „Vocea României, iar videoclipul a fost regizat de Roman Burlaca.
19:10
După ce rudele lui Veaceslav Platon au fost informate că afaceristul ar fi fost înjunghiat noaptea trecută în celulă, Penitenciarul nr. 13 din Chişinău vine cu o reacție în acest sens și susține că aceste informații sunt eronate, iar starea de sănătate a acestuia este favorabilă.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.