Peste 30 de kilometri de drumuri, reparate în raionul Rezina

TRM, 6 decembrie 2018 18:20

S-au bucurat de suportul din partea statului, dar au contribuit şi personal pentru că mai multe drumuri din satul lor să fie reparate. Vorbim despre locuitorii satul Echimăuţi, raionul Rezina, care acum, la sfârşit de an, sunt fericiţi că nu mai trebuie să meargă prin gropi şi noroi. În cadrul proiectului guvernamental „Drumuri bune pentru Moldova”, satele raionului Rezina au beneficiat de un suport de 65 de milioane de lei, din care au fost reparate zeci de tronsoane de drum, pe o distanţă totală de 32 de km, relatează Mesager.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de TRM

Acum 4 ore
06:20
Consolidarea relaţiilor de cooperare în domeniul turismului dintre Moldova şi Belarus aduce primele rezultate. La invitaţia Agenţiei de Investiţii, la Chişinău a sosit o delegaţie oficială de la Minsk, care se va afla în ţară trei zile, pe parcursul cărora va descoperi oferta turistică a Moldovei şi va stabili contacte noi cu actorii din industria turismului. Vizita face parte din setul de acţiuni, pe care le prevede Protocolul privind colaborarea în domeniul turismului semnat acum o lună între cele două ţări, relatează Mesager.
06:20
Fostul Procuror General, Corneliu Gurin, a fost numit în funcţia de judecător la Curtea Constituţională din partea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată în şedinţa de astăzi a CSM. Asta după ce judecătorul Igor Dolea a demisionat din proprie iniţiativă. Mandatul lui Igor Dolea ar fi trebuit să expire în februarie 2019, relatează Radio Moldova Actualităţi.
06:20
Şapte din 10 moldoveni consideră că drepturile omului se încalcă sistematic în ţara noastră. Datele se conţin în studiul „Percepţia asupra drepturilor omului în Republica Moldova”, făcut public de Ziua Internaţională a Drepturilor Omului. Cercetarea iniţiată de Oficiul Avocatului Poporului a fost efectuată pentru a observa dinamica percepţiei privind respectarea drepturilor omului, comparativ cu anul 2016, relatează Mesager.
Acum 12 ore
20:20
Patru buletine vor fi propuse cetăţenilor în cabinele de vot la scrutinul din 24 februarie 2019. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, în cadrul unui interviu acordat agenţiei Moldpres. Preşedintele CEC a specificat că, în cadrul scrutinului parlamentar, se va vota în baza a două buletine.
20:20
Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat luni seară o serie de măsuri care vizează relansarea puterii de cumpărare, încercând să calmeze „vestele galbene” şi recunoscând că nu a reuşit să înţeleagă criza imediat, relatează AFP, potrivit Agerpres.ro
20:20
Pe perioada sărbătorilor de iarnă, între 10 decembrie 2018 şi 7 ianuarie 2019, Primăria Chişinău va autoriza comerţul brazilor în capitală. O dispoziţie în acest sens, a fost emisă de către primarul general interimar, Ruslan Codreanu.
Acum 24 ore
19:20
Parlamentul European a aprobat marţi o rezoluţie prin care se cere admiterea fără întârziere a României şi Bulgariei în zona Schengen, raportul fiind aprobat cu o largă majoritate de către europarlamentari, potrivit Mediafax.ro
19:20
Mai multă libertate, dar şi mai multe riscuri. Comerţul electronic ia amploare în Republica Moldova, dar creşte proporţional şi numărul plângerilor privind calitatea produselor livrate. Agenţia pentru Protecţia Consumatorului a lansat o campanie de informare. Elevii Liceului Constantin Stere din Soroca sunt printre primii care au învăţat cum să prevină riscurile, relatează Mesager.
19:20
Cozi la oficiile poştale din capitală. Pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei au început să primească ajutorul unic de 600 de lei. Prima tranşă de bani a fost transferată, ieri, beneficiarilor de carduri bancare. În total, peste 550 de mii de vârstnici vor primi alocaţii de sărbători, relatează Mesager.
19:20
Partidul Socialiştilor nu va participa la referendumul din 24 februarie. Anunţul a fost făcut de către Preşedintele ţării, Igor Dodon, după şedinţa Consiliului Republican al formaţiunii. Şeful statului a declarat că deocamdată nu a decis dacă va candida împreună cu PSRM la electorale, relatează Mesager.
19:20
Au aflat mai mult despre activitatea, istoricul şi funcţiile Parlamentului prin intermediul unui joc. Peste 20 de elevi din Ungheni, Criuleni, Hânceşti şi Chişinău au participat în premieră la un joc intelectual pentru tineri „Cunoaşte-ţi Parlamentul”. Cei mai buni au fost premiaţi de către preşedintele parlamentului, Adrian Candu, relatează Mesager.
18:20
Partidul Democrat propune Comisiei Electorale Centrale şi Consiliului Coordonator al Audiovizualului să elaboreze un Cod de conduită pentru perioada electorală, transmite IPN.
18:20
Starea Podului din Budeşti din municipiului Chişinău va fi verificată de urgenţă. Ministrul Economiei, Chiril Gaburici, s-a autosesizat după ce pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu construcţia deteriorată, relatează Mesager.
17:20
Republica Moldova este o destinaţie atractivă pentru afaceri IT, iar pe viitor autorităţile îşi propun construirea în parteneriat public-privat a unui proiect de infrastructură fizică pentru un Parc IT pe o suprafaţă de 50 de mii de metri pătraţi. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Forumul „Discover Moldova’s IT opportunities” desfăşurat, la Bucureşti, România, relatează Radio Moldova Actualităţi.
17:20
În fiecare localitate din cele 40 din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia a fost reconstruit cel puţin un obiect de infrastructură socială. Au fost lansate sau dezvoltate 63 de întreprinderi mici şi mijlocii, creându-se peste 180 de locuri de muncă. Totodată, în regiune au fost create 7 servicii intercomunitare de gestionare a deşeurilor şi au fost realizate 105 proiecte de dezvoltare rurală, prin intermediul iniţiativei europene LEADER. Sunt doar câteva dintre rezultatele obţinute de programul „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia” (SARD), finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de PNUD. Rezultatele au fost prezentate astăzi la Comrat, în cadrul evenimentului de încheiere a activităţii de trei ani a programului SARD.
17:20
Republica Moldova a urcat cinci poziţii în clasamentul libertăţii umane, plasându-se pe locul 75 printre 162 de ţări ale lumii. Ucraina se plasează pe locul 118 iar Rusia pe locul 120.
17:20
O nouă funcţie importantă pentru Veaceslav Manolachi. Rectorul Universităţii de Stat de Educaţie Fizică şi Sport a fost ales vicepreşedinte al Tribunalului de Arbitraj Instituţionalizat Sportiv din România, relatează Mesager.
16:20
Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertraţi să intervină la lichidarea unui incendiu la mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului”, satul Japca, raionul Floreşti, potrivit unui comunicat al DSE.
16:20
Peste 11.000 de locuri de muncă sunt vacante pe piaţa din Moldova. Potrivit Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, peste 4000 de oameni îşi pot găsi un loc de muncă în Chişinău, relatează Moldova 1.
16:20
Peste 500 de persoane singuratice în etate şi bolnavi incurabili au beneficiat pe parcursul a trei ani de asistenţă medicală şi socială la domiciliu şi de produse alimentare si igienice. Acţiunile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului „Ajutor persoanelor singuratice în etate”, iniţiat de Caritas Moldova, relatează Radio Moldova Actualităţi.
16:20
În etapa a 19-a a Ligii I la fotbal din România, Universitatea Craiova a învins pe FC Voluntari cu scorul de 3-1 (2-1).
15:20
O femeie a născut într-o ambulanţă în timp ce aceasta era transportată la Centrul Perinatal al Spitalului Raional Orhei, relatează Radio Moldova Actualităţi.
15:20
Marţi, 11 decembrie, la sediul UEFA de la Nyon, Elveţia, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor preliminare a Campionatului European de fotbal pentru tineret din 2021.
13:20
Republica Moldova este o destinaţie atractivă pentru afaceri IT, iar pe viitor autorităţile îşi propun construirea în parteneriat public-privat peste 50.000 m2 – un proiect de infrastructură fizică pentru un Parc IT. Declaraţia a fost făcută de ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici, la Forumul „Discover Moldova’s IT opportunities” desfăşurat, la Bucureşti, România, relatează Radio Moldova Actualităţi.
13:20
În seara zilei de ieri, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au fost alertraţi să intervină la lichidarea unui incendiu produs la mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului”, satul Japca, a raionului Floreşti, potrivit unui comunicat al DSE.
12:20
Pe străzile capitalei vor circula 10 troleibuze noi, care sunt asamblate în prezent de către angajaţii întreprinderii municipale „Regia Transport Electric Chişinău” (RTEC). Mijloacele de transport au fost aduse la Chişinău acum o săptămână, relatează Radio Moldova Actualităţi.
12:20
Un cutremur cu magnitudinea 7,1 pe scara Richter a lovit luni sudul Oceanului Atlantic, aproape de Insulele Sandwich de Sud, situate la nord de Antarctica, a anunţat Institutul Geologic American, relatează Reuters citat de mediafax.ro.
12:20
600 de biblioteci publice ţară vor reprezenta o platformă neutră de educaţie şi informare electorală pentru cetăţenii cu drept de vot din Republica Moldova. Pe parcursul perioadei electorale, bibliotecile vor oferi spaţiu pentru discuţii şi instruire, acces liber şi gratuit la surse şi platforme de informare online, precum şi consultanţă specializată în domeniu, transmite IPN.
11:20
Doi arbori fotovoltaici vor fi instalaţi pe strada Pietonală Eugen Doga şi pe bulevardul Mircea cel Bătrân din capitală. Locaţiile au fost propuse şi validate de chişinăuieni, fiind ulterior aprobate de Primăria municipiului Chişinău.
11:20
Fostul vicepreşedinte a Partidului Liberal, Valeriu Munteanu a părăsit formaţiunea politică. Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul unui briefing de presă unde, Munteanu şi-a motivat decizia prin faptul că PL ar fi refuzat să participe alături de blocul „ACUM” în cadrul viitoarelor alegeri Parlamentare.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.