Andrian Candu in the US: “5 methods” that Russia uses to destabilize the situation in Moldova

Moldova.org, 6 decembrie 2018 13:20

The Russian Federation is systematically involved in the internal affairs of Moldova and Ukraine, and in order to destabilize the situation, it resorts to cyber attacks, as well as providing financial support to our proletarian parties. A statement in this regard was made by Parliament Speaker Andrian Candu on a televised show during his working […] The post Andrian Candu in the US: “5 methods” that Russia uses to destabilize the situation in Moldova appeared first on Moldova.org.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Moldova.org

Acum 8 ore
18:20
Unii dintre candidații PDM care au deținut funcții publice au avut episoade în care au fost implicați în conflicte de interese sau în nedeclararea tuturor averilor. Victor Său și Alexandru Botnari, de exemplu, au făcut afaceri cu firmele familiei folosind banii publici, iar Maria Culeșov și-a angajat rudele la ADR Sud. De asemenea, liderul formațiunii, […] The post Conflictele de interese, proprietățile nedeclarate și chiar o diplomă falsă nu îi împiedică pe unii democrați să pretindă la un mandat de deputat appeared first on Moldova.org.
18:10
Ultimul sondaj din această campanie electorală, realizat de cunoscuta companie de cercetări sociologice IMAS, îl cotează pe președintele Partidului Politic ȘOR, primarul (degrevat) de Orhei, Ilan Șor, drept cel mai popular lider al opoziției din Republica Moldova. De asemenea, Partidul ȘOR se bucură de aprecierea favorabilă a o treime dintre cetățeni, fiind și una din […] The post Ultimul sondaj: Ilan Șor, cel mai popular lider al opoziției din R. Moldova appeared first on Moldova.org.
18:10
Doi copii au murit intoxicați cu fum, după ce un televizor a explodat. Tragedia a avut loc astăzi, în jurul orei 13:10, în localitatea Sănătăuca, din raionul Florești, anunță Deschide.md. Mariana Bețivu, ofițerul de presă al Inspectoratului General al Poliției, a relatat că televizorul era unul de model vechi și. din motive necunoscute, a explodat. […] The post Doi copii din Florești au murit, după ce un televizor a explodat appeared first on Moldova.org.
17:30
Candidatul independent în circumscripția 51, SUA, Canada,Viorel Savva a anunțat că se retrage din cursa electorală. „Decizia mea este irevocabilă”, a spus Savva într-o transmisiune live pe Facebook. El a menționat că lupta sa nu se oprește aici. „Pas cu pas, foarte tactic am să distrug acest sistem putred, infect din Republica Moldova”, a adăugat […] The post Candidatul independent Viorel Savva se retrage din cursa electorală// VIDEO appeared first on Moldova.org.
Acum 12 ore
16:50
Un membru al Parlamentului Sloveniei a recunoscut că a furat un sandviș dintr-un magazin din Ljubljana. Darij Krajcic a declarat presei locale că a fost deranjat de faptul că vânzătorii l-au ignorat și a decis să testeze securitatea supermarketului, plecând fără să plătescă, scrie bbc.com. Parlamentarul a spus că a fost „tratat ca aerul”. Furtul […] The post Un parlamentar sloven a furat un sandviș, iar apoi a revenit pentru a-l plăti. Explicația politicianului appeared first on Moldova.org.
15:50
Lucrările de construcție a conductei Ungheni – Chișinău au demarat astăzi, în prezența premierului Pavel Filip și a vicepremierului român pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall. Gazoductul Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Conducta Iași-Ungheni a fost pusă în funcțiune în anul 2014, iar acum gazoductul urmează a fi extins […] The post Au demarat lucrările de construcție a conductei Ungheni – Chișinău appeared first on Moldova.org.
15:30
În viitorul Parlament au șanse de a accede patru formațiuni politice: Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat, Blocul ACUM și Partidul ȘOR, arată datele unui sondaj realizat de compania IMAS. Potrivit acestuia, PSRM a acumulat un procentaj de 26 la sută, urmat de Partidul Democrat cu 19,4%, blocul ACUM – 16,8% și Partidul ȘOR cu 7,5 la […] The post Sondaj IMAS: Patru formațiuni politice acced în Parlament appeared first on Moldova.org.
14:20
Un tânăr din Chişinău a fost reţinut, astăzi, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Acesta ar fi cerut de la o femeie 1900 de euro ca să o ajute să obţină permisul de conducere, categoria B. Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi primit banii, în cateva tranşe, după ce […] The post Un tânăr din capitală, prins în flagrant de CNA şi procurori. Ar fi cerut 1900 euro pentru un permis de conducere appeared first on Moldova.org.
14:20
15 femei rome din 8 localități din R. Moldova au participat, în premieră, la programul de instruire și capacitare „Femeile rome în politică”. Programul a fost lansat în perioada 16-17 februarie, la inițiativa UN Women Moldova, în parteneriat cu Centrul Național al Romilor. „Femeile rome în politică” urmărește creșterea numărului femeilor de etnie romă în […] The post Femeile rome, inspirate să se implice în politică appeared first on Moldova.org.
13:30
La 15 februarie, în cadrul unei gale, care a avut loc în incinta Teatrului Național „Mihai Eminescu”, 21 de tineri și tinere din țară s-au învrednicit de titlul de Super Erou al Moldovei, oferit pentru merite deosebite în domeniile în care activează. Moldova.org a discutat cu acești supereroi și am aflat care este rolul tânărului […] The post Supereroii de astăzi vorbesc despre realitățile din Moldova appeared first on Moldova.org.
13:30
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova. Potrivit unui comunicat al instituției, în informaţia prezentată se face referinţă la tergiversările autorităţilor ruse de a oferi accesul delegaţiei Republicii […] The post R.Moldova a sesizat organizaţiile internaţionale privind acţiunile Rusiei în cazul piloţilor moldoveni appeared first on Moldova.org.
12:50
Vineri, 15 februarie, în cadrul unei gale fastuoase, care a avut loc în incinta teatrului național „Mihai Eminescu”, 21 de tineri și tinere din țară s-au învrednicit de titlul de Super Erou al Moldovei, oferit pentru merite deosebite în domeniile în care activează. Invitați ai evenimentului au fost peste 400 de tineri remarcabili din țară, […] The post Cine sunt tinerii „Super Eroi” din Moldova appeared first on Moldova.org.
12:20
Patru bărbați au fost reținuți în flagrant de polițiști și procurori în timp ce vindeau droguri de tip PVP în orașul Anenii Noi. Ulterior, cei patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Poliția Națională a percizat că PVP este un drog sintetic care are un preț mai accesibil față de aceeași heroina, însă […] The post Patru persoane, arestate. Comercializau droguri de tip PVP în Anenii Noi// VIDEO appeared first on Moldova.org.
12:00
Kim Sin-yeol este singura locuitoare de pe insula Dokdo, o insulă îndelung disputată de Japonia și Coreea de Sud. Femeia s-a mutat pe insulă în 1991, alături de soțul ei. Ani de zile, cei doi au fost singurii rezidenți permanenți ai insulei, unde mai ajungeau periodic turiști, operatori ai farului sau polițiști. De când soțul […] The post Insula pe care locuiește o singură femeie. De ce autoritățile nu vor ca alte persoane să se mai mute aici appeared first on Moldova.org.
Acum 24 ore
11:50
Comisia Electorală Centrală a dat startul tipăririi buletinelor de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie în circumscripțiile uninominale. Tipărirea celor peste 3,4 milioane de buletine de vot se va realiza la 3 tipografii contractate de CEC: Î.S. „Combinatul POLIGRAFIC”, Î.S. F.E.-P. „Tipografia Centrală” și Editura “Universul” Î.S. Astăzi, la Editura “Universul” Î.S. a început […] The post A început tipărirea buletinelor de vot pentru circumscripțiile uninominale. Ce dimensiuni vor avea acestea appeared first on Moldova.org.
11:00
În viitorul Parlament au șanse de a accede trei formațiuni politice – Partidul Socialiștilor, Partidul Democrat și Blocul electoral ACUM. Cel puțin aceasta arată un sondaj prezentat astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor. Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, pentru ce partid ați vota? ”, respondenții au răspuns în felul […] The post Sondaj: În Parlament acced PSRM, PDM și blocul ACUM appeared first on Moldova.org.
Ieri
18:20
Oamenii de știință bat alarma la nivel global, companiile industriale cresc nivelul de poluare. Pe de altă parte, sateliții NASA au descoperit că India și China, două dintre cele mai populate țări, au devenit mai scăldate de vegetație decât 20 ani în urmă, grație în mare parte agriculturii și programelor de plantare a arborilor. Jurnalul […] The post Pământul, mai verde decât 20 ani în urmă appeared first on Moldova.org.
17:30
Ciocolata este una dintre cele mai controversate plăceri de pe Pământ. Puțini sunt cei care nu o iubesc. Unii oameni de știință afirmă că este periculoasă, alții susțin că e un element care acționează benefic asupra activității cognitive. Bineînțeles, sunt milioane de oameni care suferă din cauza dependenței pentru ciocolată și dulciuri și nici nu […] The post Cât de mult le place moldovenilor ciocolata appeared first on Moldova.org.
17:20
Timpul frumos și soarele cald au scos afară locuitorii capitalei. Mulți au decis să facă o plimbare prin parcurile din Chișinău. Un loc atractiv în această duminică a devenit și parcul Dendrariu. Zeci de oameni, părinți și copii, stau în rând ca să-și cumpere bilete, pentru a intra în parcul din inima capitalei. Astăzi, 17 […] The post Fotografia săptămânii: Rânduri lungi la Dendrariu appeared first on Moldova.org.
17:00
Suntem ceea ce mâncăm. În varianta contemporană această expresie ar suna: suntem ceea ce cumpărăm și consumăm. Noi cumpărăm des, aproape zilnic. În acest sens, Magenta Consulting a realizat o cercetare în rândul locuitorilor din Chișinău, ca să vadă unde, cel mai des, ei cumpără produse alimentare, scrie consulting.md. Rezultatele studiului arată că printre chișinăuienii […] The post De unde cumpără locuitorii capitalei appeared first on Moldova.org.
15:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează că luni, 18 februariet, este ultima zi când pot fi făcute publice rezultatele sondajelor de opinie cu tematică electorală. Potrivit art.70 alin.(10) din Codul electoral, rezultatele acestor sondaje pot fi date publicității cel târziu cu 5 zile înainte de ziua alegerilor. În perioada electorală, orice sondaje de opinie privind preferinţele politice […] The post CEC anunță cât timp mai pot fi prezentate sondajele de opinie cu tematică electorală appeared first on Moldova.org.
14:50
Au mai rămas doar șapte zile până la alegerile parlamentare și de aceea, partidele politice se grăbesc să viziteze tot mai multe localități din țară, să discute cu cât mai mulți alegători și să facă promisiuni. În acest sens, Moldova.org a decis să enumere câteva dintre promisiunile pe care le fac unele partide de pe […] The post Ce ne promit partidele în această campanie electorală appeared first on Moldova.org.
12:40
Cancerul este maladia care nu ocolește nici pe cei mici. În anul 2018, 81 de copii au fost diagnosticați cu cancer, iar în total la evidență cu această maladie se află 391 copii, conform Cancer Registru. În acest sens, în fiecare an, pe data de 15 februarie este marcată Ziua Internațională a luptei împotriva cancerului la […] The post Cancerul nu ocolești nici pe cei mici appeared first on Moldova.org.
11:40
În fiecare weekend, echipa Moldova.org recomandă spre lectură articole publicate de instituții de jurnaliști pe care le urmărim și a căror muncă este un exemplu bun pentru noi. Recorder: Copiii sunt bine (Video) Jurnaliștii de la Recorder au discutat cu elevii care se opun elementelor corupte din sistemul de educație. Sunt cinci elevi din liceu […] The post Moldova.org recomandă: DOR, Recorder și Newsmaker appeared first on Moldova.org.
10:20
În ultima perioadă, a crescut nivelul morbidităţii populaţiei mun. Chişinău prin boli diareice acute. Doar în anul trecut, s-au înregistrat 835 de cazuri la 100.000 de locuitori. De aceea, specialiștii în sănătate ne recomandă să fim atenți la calitatea produselor pe care le consumăm. „Conform datelor investigaţiilor de laborator, efectuate de către laboratorul Centrului de […] The post Specialiștii în sănătate ne recomandă să fim atenți la calitatea produselor alimentare appeared first on Moldova.org.
09:40
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că până la 23 februarie curent, inclusiv, pot fi depuse cereri privind votarea la locul aflării. Potrivit legislaţiei electorale, alegătorul care, din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu poate veni în localul secţiei de votare, poate solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă. Cererile se […] The post CEC anunță până pe ce dată pot fi depuse cererile pentru chemarea urnei de vot mobile appeared first on Moldova.org.
08:50
Părinții și bunicii ne spuneau mereu când eram mici și bolnavi sau răniți să dormim, pentru că somnul are rolul de a ne ajuta să ne „reparăm”. Cu toate astea, studiile recente arată că, atunci când vine vorba de vindecarea rănilor, corpurile noastre se vindecă mult mai rapid dacă acestea apar în timpul zilei decât în […] The post De ce rănile se vindecă mai repede ziua decât noaptea appeared first on Moldova.org.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
O clădire a Universităţii din oraşul rus St. Petersburg s-a prăbuşit parţial în această seară, 16 februarie. Autoritățile susțin că nicio persoană nu a murit. Totodată, potrivit lor, 81 de persoane au fost evacuate după ce trei etaje ale clădirii s-au prăbușit. Aceștia sunt studenți din anul I și II, care se aflau la etajul […] The post O clădire a Universității din St. Petersburg s-a prăbușit appeared first on Moldova.org.
17:30
Angajații Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare (SMURD) în comun cu neonatologii AVIASAN au efectuat transportarea la Chișinău  a doi copii în vârstă de trei luni, născuți prematur la Kiev. Bebelușii au preluați din spitalul ucrainean după ce starea de sănătate s-a ameliorat, iar medicii din țara vecină au fost de acord cu externarea acestora. […] The post SMURD: Doi copii, născuți prematur la Kiev, au fost transportați la Chișinău appeared first on Moldova.org.
16:40
Pentru mulți copii și adolescenți, trezitul dimineața devreme este un adevărat calvar, care îi face pe aceștia să urască pe deplin școala și liceul. În statul Seattle din Statele Unite ale Americii, lucrurile stau altfel. Statul a început să implementeze un orar diferit pentru copii, aceștia pot să meargă mai târziu la școală. Astfel, lecțiile nu […] The post Programul matinal al școlilor distruge educația elevilor appeared first on Moldova.org.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.