Autoritățile planifică să achiziționeze circa 2300 de camere video pentru alegerile parlamentare

#diez, 15 noiembrie 2018 06:45

Autoritățile planifică să achiziționeze circa 2300 de camere video, care urmează să fie instalate în secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul ședinței de miercuri, 14 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a agreat caracteristicile tehnice pentru sistemul de înregistrare video, transmite IPN. Articolul Autoritățile planifică să achiziționeze circa 2300 de camere video pentru alegerile parlamentare apare prima dată în #diez.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de #diez

Acum 30 minute
13:00
În cadrul ședinței Curții de Conturi a Republicii Moldova a fost examinat raportul financiar al municipiului Chișinău pentru anul 2017. Probele de audit au fost colectate la Primăria municipiului Chișinău și la peste 40 de entități municipale, precum și la Serviciul Fiscal de Stat, Trezoreria de Stat, Agenția Servicii Publice. Articolul Denaturări de 32,5 miliarde lei. Ce nereguli a depistat Curtea de Conturi în raportul financiar al municipiului Chișinău pentru 2017 apare prima dată în #diez.
Acum o oră
12:30
În perioada 22, 23 și 24 decembrie la etajul 3 a CC Atrium se va desfășura un târg de Crăciun cu un program interesant pentru copii și maturi. Peste 100 de meșteri populari și handmade își vor prezenta lucrările, hainele, accesoriile și decorațiile de interior. Articolul Ne pregătim de cel mai vesel și luminos iarmaroc de Crăciun. 3 zile de YardSale „Christmas Star” la CC Atrium apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
12:15
În această noapte pe drumurile naționale s-au efectuat lucrări de patrulare şi combatere a lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate 102 utilaje speciale, 1347.6 tone de material antiderapant și implicați 238 de muncitori rutieri. Articolul 102 utilaje speciale și 238 de muncitori au curățat noaptea trecută drumurile naționale. Cum se circulă la această oră apare prima dată în #diez.
12:15
Manchester United l-a concediat pe antrenorul său, Jose Mourinho. Potrivit unui comunicat al clubului, citat de publicația The Guardian, în locul acestuia va fi pus un antrenor interimar, care va prelua frâiele până când un nou antrenor va fi pus în funcție. Articolul Jose Mourinho a fost dat afară de la Manchester United apare prima dată în #diez.
12:15
Traficul rutier pe străzile municipiului Chișinău se desfăşoară în condiţii normale, iar transportul public circulă conform programului corespunzător unei zile de lucru, la linie fiind emise 307 troleibuze şi 92 autobuze. Articolul Pentru a combate poleiul de pe străzile și trotuarele din oraș au fost folosite 234 tone de nisip și sare apare prima dată în #diez.
12:00
Moldo Crescendo și-a propus să facă o tradiție din Concertul Caritabil ce are loc în preajma sărbătorilor de iarnă. În acest an ei vor cânta chiar de Crăciun, pe 25 Decembrie, de la ora 17:00 la Sala cu Orgă. Articolul Moldo Crescendo organizează un concert de Crăciun. Din banii adunați vor cumpăra instrumente muzicale pentru copiii slab văzători apare prima dată în #diez.
12:00
Este al treilea consecutiv de când Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii (SPPN) organizează clasicul concurs destinat celor care vor să hrănească păsările sălbatice. Concursul are ca idee principală fotografierea păsărilor sălbatice care vin la hrănitorile artificiale instalate pe timpul iernii și postarea acestora pe pagina de Facebook a SPPN. Cei care vor acumula cele mai multe  like-uri, vor intra în posesia următoarelor premii. Articolul (foto) Fotografiază păsări la hrănitoare și câștigă premii. Care sunt condițiile de participare apare prima dată în #diez.
11:45
Până la Crăciun mai este o săptămână, dar noi deja trăim atmosfera de sărbătoare. Brazi electrici, ghirlande inteligente și sonerii pentru colindători – acestea sunt doar câteva exemple de ideo realizate de echipe la Christmas Hackathon: IoT Edition. Articolul (foto) Crăciun cu brazi electrici și ghirlande inteligente. Cine sunt câștigătorii Christmas Hackathon: IoT Edition apare prima dată în #diez.
11:30
Un număr record de aproximativ 2000 de pasionați de vinuri și profesioniști din domeniul vitivinicol au luat partea la cea de-a XV-a ediție a Vernisajul Vinului, tradiționalul eveniment care celebrează Vinul Moldovei. Articolul (foto) Număr record de vizitatori și vinificatori. Cum s-a desfășurat Vernisajului Vinului și cine sunt câștigătorii apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
11:15
A fost prelungit termenul de acordare a ajutorului material unic, în sumă de 100 de lei, către sărbătorile de Crăciun, pentru persoanele defavorizate din oraș și suburbii, până la data de 08.03.2019. Despre aceasta a anunțat Primăria municipiului Chișinău. Articolul A fost prelungit termenul de acordare a ajutorului material unic pentru pensionari și persoanele cu dizabilități apare prima dată în #diez.
11:00
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a semnat la Doha, cu Ministrul Educației și Învățământului Superior al Statului Qatar Memorandumul de înţelegere privind cooperarea în domeniul educaţiei, învățământului superior şi cercetării ştiinţifice între ambele state. Articolul Studenții moldoveni vor putea studia în Qatar. Diplomele și certificatele lor vor fi recunoscute de statul arab apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
09:00
Chiar dacă avem grijă de telefonul nostru, accidentele se pot întâmpla oricând. Smartphone-ul poate să cadă în apă și tu poți înrăutăți situația dacă nu știi exact cum să acționezi. Articolul Ți-ai scăpat telefonul în apă? Urmează 10 pași simpli pentru a-l salva apare prima dată în #diez.
08:45
Weekendul a fost bogat în evenimente de ordin muzical. Dacă vineri a avut loc finala „Vocii României”, duminică s-a desfășurat semifinala „X Factor România”. Atenția publicului și aplauze furtunoase a primit Bella Santiago, o tânără filipineză care a interpretat „Hora din Moldova”. Articolul (video) „Momentul de aur” a serii de la X Factor România. O filipineză a interpretat piesa „Hora din Moldova” apare prima dată în #diez.
08:30
Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie informează că din data de 17.12.2018 au început lucrări de modernizare a iluminatului public din bd. Mircea cel Bătrîn. Articolul (foto) Modernizarea iluminatului public la Chișinău. 130 de corpuri de iluminat de tip LED vor fi montate pe bd. Mircea cel Bătrîn apare prima dată în #diez.
08:30
În 2018, iubitorii de cer înstelat vor avea ocazia să urmărească fenomene astronomice deosebite. Aceste evenimente sunt grupate în 3 categorii: fenomene astronomice vizibile pe glob, fenomene astronomice vizibile din ţara noastră şi a treia categorie se referă la acele fenomene astronomice cu un impact mai mare în rândul celor pasionaţi de astronomie. Articolul Curente de meteori, eclipse de lună și de soare. Care sunt cele mai importante fenomene astronomice în anul 2019 apare prima dată în #diez.
08:15
O companie de biotehnologie din China oferă servicii de clonare a animalelor de companie, pentru sume care pornesc de la 55.000 de dolari, potrivit Reuters. Articolul O companie din China oferă servicii de clonare a animalelor de companie. Cât costă procedura apare prima dată în #diez.
07:45
Iarna e anotimpul magiei, iar din moment ce aceasta a împânzit străzile orașelor, a ajuns și pe rețelele de socializare. Mai mulți internauți s-au lăudat cu brăduții frumoși pe care i-au împodobit, dar și stilurile diferite de decor. Toate de-o potrivă sunt frumoase, dacă nu ne credeți, vă propunem să urmăriți fotografiile de mai jos. Articolul (foto) Feeria sărbătorilor de iarnă a ajuns și pe rețelele de socializare. Cum arată brazii internauților din Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
07:15
Președintele țării, Igor Dodon, alături de Prima Doamnă sunt într-o vizită oficială în Israel. Pe pagina de Facebook a președintelui putem urmări activitățile pe care le face atâta timp cât e în vizită. Pe 17 decembrie, Igor Dodon a făcut o vizită la Complexul Memorial „Yad Vashem”, construit în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dar și la Biserica Sfântului Mormânt. Articolul (foto) Președintele Igor Dodon a fost decorat cu „Ordinul Cavalerilor Sfântului Mormânt” apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
20:30
Vivien Szaniszlo este o artistă din Ungaria. Tânăra a realizat o serie de picturi, în care a reprezentat semnele zodiacale în ipostaza unor vrăjitoare malefice cu pisicile lor.  Articolul (foto) Desprinse din poveștile horror cu vrăjitori și pisici. Cum arată semnele zodiacale în viziunea unei artiste din Ungaria apare prima dată în #diez.
18:45
Cum îți poți colora o zi ploioasă? Corect, să pleci la evenimentele sugerate de echipa #diez. Mergi cu cineva, contribuie la ce va frumos, iar aceasta se va perpetua într-o veselie care îți va încălzi sufletul în această perioadă rece și posomorâtă. Articolul Evenimente caritabile și intelectuale ale zilei de marți, 18 decembrie. Fii prima/primul care va fi acolo apare prima dată în #diez.
18:00
Timp de aproape două luni de când a fost lansat oficial Programul de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, au fost depuse două dosare, care sunt examinate în prezent de către un departament dedicat al Agenției de Servicii Publice. Totodată, a fost acreditat 1 agent - Henley & Partners SRL, 1 agent potențial este în procesul final de due diligence (Republica Moldova), 2 agenți potențiali în procesul de depunere a dosarului (Emiratele Arabe Unite, Malta), 5 agenți potențiali în faza primară de verificare (Emiratele Arabe Unite, Bulgaria, Republica Moldova).Totodată, altecinci companii sunt în procesul de examinare detaliată a mecanismului de acreditare a agenților (Grecia, China, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite). Articolul Au fost depuse două cereri de obținere a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție apare prima dată în #diez.
17:30
Necesitatea de spațiu locativ dictează noi soluții pe piața imobiliară. Deseori însă companiile de construcție a imobilelor nu-și onorează obligațiile atât din motive de gestionare defectuoasă a bugetelor acumulate de la simplii investitori cât și cu intenție prin metode semilegale deposedând Societatea de Răspundere Limitată de mijloace bănești și intrând intenționat în procedura de insolvabilitate. Articolul Vrei să investești în construcția unui imobil? Vezi la ce riscuri te supui și cum poți să le eviți apare prima dată în #diez.
17:15
Moldovan National Youth Orchestra a adus un adevărat rollercoaster muzical la Pop Simfonic 5! Cei peste 200 de muzicieni au creat un adevărat show plin de sinceritate, pasiune și emoții intense, duminică 16 decembrie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Articolul (galerie foto) Show plin de sinceritate, pasiune și emoții intense. Cum s-a desfășurat „Pop Simfonic”, ediția a 50-a apare prima dată în #diez.
17:00
Fanii Black Mirror așteaptă cu nerăbdare să afle când va apărea noul sezon al serialului de la Charlie Brooker, pe Netflix. Se pare că nu mai este mult de așteptat. Cel puțin, asta susține un utilizator Twitter, care ar fi prins un post dintr-un cont oficial de Netflix, care, însă, a fost șters imediat. Articolul (foto) Scurgere de informație de la Netflix? Pe ce dată ar putea apărea noul sezon Black Mirror apare prima dată în #diez.
16:45
Game of Thrones este un serial în stil medieval, realizat de HBO și care în scurt timp a devenit unul dintre cele mai populare produse TV din secolul XXI. Fanii acestui film, actualmente, sunt în așteptarea celui de-al optulea sezon, care este preconizat să fie și ultimul. Între timp, admiratorii se pot bucura și împărtăși impresii despre serial, în localurile care au fost deschise special pentru fanii fideli. Articolul (foto, video) Mănânci și trăiești ca eroii serialului. Cum arată localurile în stil Game of Thrones din întreaga lume apare prima dată în #diez.
16:30
Pe 25 decembrie, în Moldova, este sărbătorit Crăciunul pe stil nou. Deși, mulți aleg să petreacă această zi acasă, unii caută evenimente și locații speciale unde ar putea evada. Echipa #diez a selectat cele mai frumoase locații și evenimente unde puteți sărbători Crăciunul într-o atmosferă plăcută alături de cei dragi. Articolul (foto) De Crăciun alege cele mai frumoase evenimente și locații. Unde poți petrecea seara de 25 decembrie apare prima dată în #diez.
16:15
În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a declarat că taxele de înscriere în școli și grădinițe, fie ele și benevole și sub paravanul asociațiilor de părinți, vor fi interzise începând cu anul 2019. Decizia a fost luată în urma unei totalizări a plângerilor din 2018 recepționate de la părinți.  Articolul (video) „Este o hoție pe drumul mare”. Taxele de înscriere în școli și grădinițe vor fi interzise apare prima dată în #diez.
16:15
Magia de iarnă se asociază cu miros de mandarine și brad proaspăt adus din pădure. Dar dacă nu vrei să dăunezi naturii și să tai un brad, iar alternativa artificială nu te aranjează, echipa #diez îți sugerează o serie de brazi, alternative celor naturali, care îți vor aduce magia de sărbători mai aproape.  Articolul (foto) Iubești natura și nu vrei să tai un copac pentru sărbători? Vezi o listă de idei alternative brazilor apare prima dată în #diez.
16:00
PLR nu va participa la Alegerile Parlamentare din 24 februarie 2019 și va susține blocul ACUM. Declarația a fost anunțată prin intermediul unui comunicat de presă. Potrivit acestora, este necesară o coalizare a forțelor declarate anti-oligarhice. Articolul Adunare pe Dreapta! Un nou partid declarat unionist susține blocul ACUM și declară că nu va participa la alegeri apare prima dată în #diez.
15:00
Catriona Gray, reprezentanta statului Filipine, a fost numită Miss Universe la cea de-a 67-a ediţie a concursului de frumuseţe, care a avut loc în Bangkok, Thailanda, potrivit site-ului Associated Press. Articolul (video) Catriona Gray din Filipine a câștigat concursul Miss Universe 2018. Cum s-a prezentat tânăra apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.