R.Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri”

Radio Chisinau, 9 noiembrie 2018 18:50

Republica Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri” la 11 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
11:00
Masa de Paști trebuie să fie cumpătată. Pentru a evita supraalimentația în perioada sărbătorilor pascale, ar fi bine ca până la 40% din farfuria cu mâncare să conțină bucate din carne, iar 60% – legume.
Acum 10 minute
10:50
Spania are duminică alegeri legislative anticipate într-o perioadă frământată, în timp ce ţara încă nu şi-a revenit complet după criza economică din 2008 şi se confruntă cu noi probleme sociale şi economice precum natalitatea scăzută sau preţul ridicat al spaţiilor locative, provocări în faţa cărora politicienii nu reuşesc să găsească soluţii, menţionează agenţia EFE într-un comentariu publicat marţi.
Acum 30 minute
10:40
Numărul curselor pe rutele interurbane a fost suplinit în perioada Sărbătorilor Pascale în legătură cu creșterea fluxului de călători. Astfel, astăzi și mâine, din capitală vor porni mai multe microbuze și autobuze spre localitățile din țară, pentru a transporta pasagerii care aleg să petreacă Paștele alături de rude, transmite MOLDPRES.
10:30
De aproape doi ani, profesoara Grace Liu din Saint Louis, SUA, predă limba engleză în Republica Moldova, în mare parte la Comrat unde și locuiește.
10:30
Elevii intră de sâmbătă, 27 aprilie, în vacanța de Paști, care va dura zece zile. Școlarii vor reveni la ore pe 7 mai. Vor învăța și pe 8 mai, după care iar vor sta acasă patru zile, transmite IPN.
Acum o oră
10:10
Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat ieri că îl va primi, în curând, la Casa Albă, pe liderul chinez Xi Jinping, creând premisele pentru un posibil acord pe tema comerţului între cele două cele mai mari puteri economice ale lumii.
Acum 2 ore
10:00
Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a explicat că ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatişin, a fost demis din funcţie după ce diplomatul însuşi a cerut acest lucru, "ținând cont de circumstanțele personale și de vârstă".
09:45
Pentru sezonul estival vor reveni gheretele ambulante în parcurile din municipiul Chișinău. La acestea se vor vinde doar băuturi răcoritoare și înghețată. Declarația a fost făcută de primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.
09:45
Preşedintele Sri Lanka, Maithripala Sirisena spune că un predicator islamist suspectat că ar fi organizat atacurile din duminica Paştelui ar fi murit în atacul cu bombă de la hotelul Shangri-La, în Colombo.
09:45
„Cerșetori fără mască” – Ziarul de Gardă publică o investigație despre persoanele care cerșesc pe străzile Chișinăului, invocând boli grave. Jurnaliștii i-au demascat pe unii dintre ei care se prefac având dizabilități, dar de fapt sunt sănătoși. ”Unii se deplasează greoi, folosesc cârje sau merg cu picioarele strâmbe.
09:40
Ucraina a cerut Consiliului de Securitate al ONU să acţioneze pentru a se opune deciziei preşedintelui Vladimir Putin de a acorda paşapoarte ruseşti locuitorilor din regiunea de est a Ucrainei, controlată de separatiştii pro-ruşi, transmite AFP.
09:25
Curtea Constituțională a decis astăzi că Parlamentul poate modifica sistemul electoral în intervale mai mici decât o legislatură completă.
09:25
Președintele în exercițiu al Ucrainei, Petro Poroșenko, l-a demis joi, 25 aprilie, din funcție pe ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Ivan Gnatișin, informează portalul hromadske.ua.
09:20
Pentru sezonul estival vor reveni gheretele ambulante în parcurile din municipiul Chișinău. La acestea se vor vinde doar băuturi răcoritoare și înghețată. Declarația a fost făcută de primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, în platoul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.
09:15
Tendința de înregistrare a contractelor de locațiune este în creștere în ultimii ani. Astfel, în 2018, suma veniturilor din impozitele achitate în baza contractelor de locațiune a crescut cu 50% față de anul precedent și aceasta constituie 16 milioane de lei încasați. Declarația a fost făcută de Nicoleta Nemerenco, șefa Direcției generală conformare a Serviciului Fiscal de Stat, la emisiunea „Tema zilei” de la postul de televiziune Canal 2. Funcționara spune că doar în primele trei luni ale anului curent au fost înregistrate circa 3400 de contracte de locațiune, transmite IPN.
Acum 4 ore
09:00
Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, îndeamnă toate partidele politice să susțină candidatura sa, dacă o va înainta, pentru următoarele alegeri locale. Totodată, Ruslan Codreanu spune că nu a luat o decizie referitor la participarea în următorul scrutin pentru fotoliul de primar. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.
08:55
Este o zi de doliu pentru întreaga creştinătate, pentru că în această zi a fost răstignit pe Cruce şi a murit Iisus Hristos. În biserici se ţin slujbe speciale, dar nu se oficiază Sfânta Liturghie.
08:50
Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, susține că Uniunea Europeană nu va discuta cu Republica Moldova despre reluarea asistenței macrofinanciare până se va crea o majoritate parlamentară și un Guvern care își va anunța programul de guvernare. De asemenea, nimeni nu va discuta cu Moldova până se vor face anumiți pași pentru a demonstra seriozitate în transpunerea în viață a priorităților care vor fi fixate în acest program de dezvoltare. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.
08:40
Mii de persoane au protestat ieri în capitala Sudanului, pentru încheierea activităţii Consiliului Militar şi instaurarea unei guvernări civile, după demiterea preşedintelui Omar al-Bashir, relatează BBC.
08:30
La 8 decembrie 2016, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat o rezoluţie prin care 26 aprilie a fost desemnată ca Ziua internaţională de reamintire a dezastrului de la Cernobîl (fosta URSS, în prezent pe teritoriul Ucrainei), potrivit un.org.
Acum 24 ore
20:00
Zilele bancnotei de 500 de euro se apropie de final, vineri Germania şi Austria devenind ultimele ţări din zona euro care nu mai emit aceste bancnote cu cea mai ridicată valoare, de teamă că acestea ar putea fi folosite de evazionişti, criminali şi chiar terorişti, transmite DPA.
19:45
Cercetătorii chinezi au dezvăluit mecanismul prin care stresul cronic favorizează cancerul de sân, noile informaţii putând contribui la dezvoltarea în viitor a unor metode utile în tratamentul oncologic, relatează miercuri Xinhua.
19:25
Lanţul McDonald's va lansa la sfârşitul lunii aprilie un burger "Big Vegan" în restaurantele sale din Germania, a confirmat joi compania, relatează agenția dpa, scrie Agerpres.
19:05
O propunere de lege prin care se interzice vânzarea de bere rece în Ciudad de Mexico, Mexic, într-un efort de a limita consumul de alcool în locuri publice şi în rândul minorilor, a stârnit indignarea locuitorilor, potrivit The Guardian.
19:00
Compania aeriană low cost Norwegian a anunţat că reţinerea la sol a flotei sale de avioane Boeing 737 MAX ar putea-o împiedica să revină pe profit anul acesta, scrie BBC, citat de rador.
18:55
Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării din Sri Lanka a demisionat joi în urma atacurilor jihadiste comise duminică şi care s-au soldat cu 359 de morţi, a anunţat o sursă ministerială, relatează AFP.
18:50
Autoritățile anunță un nou termen pentru finalizarea lucrărilor de reparație a 80 de kilometri din drumurile naționale Chișinău-Ungheni-Sculeni și Chișinău-Lăpușna, care trebuiau să fie date în exploatare în 2016. Noul termen a fost anunțat în cadrul unei întrevederi a ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, cu reprezentanţii companiei care execută reparațiile, transmite IPN.
18:35
Responsabilul cu rangul cel mai înalt din Ministerul Apărării din Sri Lanka a demisionat joi în urma atacurilor jihadiste comise duminică şi care s-au soldat cu 359 de morţi, a anunţat o sursă ministerială, relatează AFP.
18:30
Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internaţional (FMI) în R.Moldova, Volodymyr Tulin, le recomandă autorităților de la Chișinău să evite orice inițiative care ar duce la degradarea mecanismelor existente, ce asigură funcționalitatea Băncii Naționale, dar şi a stabilităţii preţurilor. Într-o declarație oficială, citată de mold-street.com, reprezentantul FMI și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu ”inițiativa PSRM, de anulare a Legii care pune pe umerii cetățenilor țării responsabilitatea pentru recuperarea miliardului furat".
18:20
Două dintre principalele instituţii financiare din Germania au întrerupt negocierile privind o eventuală fuziune, afirmând că acordul ar fi fost mult prea riscant.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.