R.Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri”

Radio Chisinau, 9 noiembrie 2018 18:50

Republica Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri” la 11 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
20:30
Academia Română îşi reafirmă poziţia că limba vorbită de români – dincolo de numele lor regionale de moldoveni, transilvăneni, bănăţeni, olteni, munteni – este limba română.
20:10
Potrivit datelor Serviciului Fiscal al ţării vecine, volumul de energie electrică exportat în Moldova a fost de 42,16 mililioane de dolari.
19:55
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că este gata să se întâlnească cu omologul său american, Donald Trump, la summit-ul G20, care va avea loc la Buenos-Aires, în Argentina, în perioada 30 noiembrie-1 decembrie, transmite agenția Ria Novosti citată de Rador.
19:40
În Republica Moldova va fi permisă publicitatea doar la medicamentele care sunt eliberate fără prescripţie medicală, potrivit Regulamentului cu privire la promovarea etică a medicamentelor, care va fi publicat vineri, 16 noiembrie, în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.
19:25
Preşedinția austriacă a Consiliului Uniunii Europene a convocat pentru luni, 19 noiembrie, o reuniune ministerială la Bruxelles pentru a pregăti summit-ul extraordinar din 25 noiembrie al liderilor UE referitor la acordul preliminar cu privire la Brexit, informează EFE.
19:20
El i-a vorbit diplomatului american despre persecuțiile la adresa opoziției, societății civile active, a instituțiilor media independente, despre arestările pe criterii politice ale unor lideri locali și activiști ai partidelor de opoziție, potențiali candidați în alegeri, potrivit unui mesaj postat pe Facebook de Andrei Năstase.
19:05
Centrul de Informații Universitare dă startul programului Burse de Merit 2018 – pentru cei mai buni studenți ai țării, ediții a XXIII-a. Programul oferă în bază de concurs 50 de burse a câte 12 mii de lei, transmite IPN.
18:50
Deputații urmează să discute vineri, 16 noiembrie, proiectul unui nou Regulament al Parlamentului, care conține un șir de modificări față de actualul, inclusiv ținând cont de specificul viitorului legislativ care va fi compus din deputați aleși pe liste de partid și în circumscripții.
18:35
Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale” și Teatrul din Sibiu vor prezenta la Chișinău, pe 25 noiembrie, premiera spectacolului „O sută de minute de libertate”, în regia lui Bogdan Sărătean (România), informează MOLDPRES.
18:15
Patruzeci de persoane, majoritatea copii, au fost rănite joi în coliziunea frontală dintre două autobuze şcolare în landul Bavaria, sud-estul Germaniei, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.
18:00
O instanţă administrativă din Germania a dispus interdicţii de circulaţie pentru maşini cu motoare diesel în zona oraşului Essen, inclusiv pe un segment de autostradă, informează site-ul T-online.de, citat de tvrmoldova.md.
17:50
Curcanii mai mici încep să se regăsească din ce în ce mai frecvent în meniul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei (Thanksgiving Day), graţie preferinţei generaţiei ''millennials'' pentru păsările mai mici crescute în regim bio, a familiilor mai mici şi a creşterii gradului de conştientizare cu privire la risipa alimentară, informează Bloomberg.
17:30
Japonia este una dintre cele mai tehnologizate ţări din lume, aşa că ne-am fi aşteptat ca cei de la conducerea ţării, responsabili pentru diferite politici să cunoască bine domeniile pe care le influenţează, transmite Go4it, potrivit Mediafax.
17:20
Sistemele de climatizare din clădiri vor fi supuse inspectării periodice, în scopul determinării și sporirii performanței energice a acestora. Regulamentul privind efectuarea inspecției a fost aprobat de către Guvern, transmite IPN.
17:15
Statutul mai multor mii de ciprioţi care trăiesc în zonele de suveranitate ale bazei britanice din insula Cipru va rămâne neschimbat după retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană, potrivit proiectului de acord privind Brexit-ul, relatează joi agenţia Xinhua.
17:00
Regretata cântăreață de muzică ușoară Doina Aldea-Teodorovici a fost comemorată joi, 15 noiembrie, la Chișinău la 60 de ani de la naștere.
16:45
Cel mai mare producător de instrumente muzicale de lemn din Europa, SC HORA SA Reghin, fabrică o ediţie limitată de naiuri, care poartă autograful maestrului Gheorghe Zamfir, ca un omagiu adus carierei artistului în Anul Centenarului Marii Unirii.
16:30
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) din România a emis, joi, o atenţionare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori şi intensificări ale vântului. Informarea este valabilă până duminică, la ora 12.00, scrie Mediafax.
Acum 24 ore
16:20
Joi, 15 noiembrie, se împlinesc 150 de ani de la naşterea lui Emil Racoviţă, savant, explorator, speolog, biolog şi academician, considerat fondatorul biospeologiei. Emil Racoviţă a fost primul român care a păşit în Antarctica, în cadrul unei expediţii internaţionale în urma căreia savantul român a realizat un studiu aprofundat asupra vieţii balenelor şi a pinguinilor. Pentru meritele sale profesionale excepţionale a fost ales membru al Academiei Române şi a fost, timp de patru ani, preşedinte al acestui înalt for ştiinţific.
16:10
De marți până vineri, 20-23 noiembrie, în intervalul orelor 09.00 și 17.00, va fi sistată alimentarea cu apă a rețelelor din localitățile Tohatin și Cheltuitor, consumatorii fiind îndemnați să-și facă din timp rezerve de apă, transmite IPN.
16:05
Sextil Puşcariu, 04.I.1877 – 05.V.1948, profesor universitar, primul rector român al Universităţii din Cluj-Napoca, redactor la Glasul Bucovinei.
16:05
Rusia a anunţat că doreşte să revină la turismul spaţial în 2019 sau 2020, la zece ani după ce omul de afaceri canadian Guy LaLiberté a vizitat Staţia Spaţială Internaţională (ISS), relatează EFE.
15:55
Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat joi 'foarte mulţumită' că s-a putut ajunge la un proiect de acord între guvernul condus de Theresa May şi Uniunea Europeană privind Brexitul, avertizând însă în legătură cu riscurile ca acest lucru să nu conducă la niciun rezultat, transmite AFP, potrivit Agerpres.
15:20
Procurorul general al Arabiei Saudite a anunţat că va cere pedeapsa cu moartea, pentru cinci suspecţi, acuzaţi de asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi.
15:20
Serviciul Fiscal de Stat a elaborat un set de recomandări pentru contribuabilii care sunt supuși verificărilor de către un inspector fiscal, informează MOLDPRES.
15:10
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România şi Republica Moldova, informează Primăria Sectorului 6, București, prin intermediul unui comunicat, citat de Agerpres.
15:05
Consiliul pentru Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Rada Supremă a Ucrainei, Guvernul ucrainean şi Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) pregătesc un nou pachet de sancțiuni legate de agresiunea rusă, în special împotriva celor implicați în organizarea și desfășurarea aşa-numitelor "alegeri" în zonele ocupate din Donbas - a declarat, joi, secretarul Consiliului Național de Securitate şi Apărare de la Kiev, Oleksandr Turcinov.
14:55
Companiile din domeniul IT susțin că se confruntă cu o lipsă a specialiștilor calificați în domeniu, chiar dacă oferă salarii mari și condiții avantajoase de muncă. Companiile de pe piața locală sunt în continuu proces de recrutare, iar angajatorii sunt pregătiți să înroleze cel puțin 1000 de specialiști în fiecare an, cerere acoperită de piața forței de muncă doar pe jumătate, transmite MOLDPRES.
14:45
"Fraţii Karamazov", de Fiodor M. Dostoievski, se numără printre cele aproape o mie de opere literare care au fost interzise la Festivalul Internaţional de Literatură din Kuwait, organizat în perioada 14 - 24 noiembrie, scriitorul rus alăturându-se astfel lui Victor Hugo şi Gabriel Garcia Marquez, scrie Mediafax
14:35
Pe 13 noiembrie 2018, Curtea Districtuală Columbia din SUA a decis în favoarea lui Anatol Stati şi părțile în litigiul contra Kazahstanului, respingând din nou încercările Kazahstanului de a refuza să-și onoreze obligațiile care îi revin în temeiul Tratatului privind Carta Energiei de a plăti despăgubiri de 525 de milioane de dolari.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.