R.Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri”

Radio Chisinau, 9 noiembrie 2018 18:50

Republica Moldova condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri” la 11 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 5 minute
15:50
Roskomnadzor, Agenţia Federală pentru Supravegherea Comunicaţiilor din Rusia, a anunţat luni că va deschide proceduri administrative împotriva companiilor Facebook şi Twitter, deoarece nu au explicat cum se vor conforma legislaţiei naţionale, relatează agenţia Interfax, potrivit Mediafax.
Acum 10 minute
15:45
Patru deputați ai coaliției majoritare din actualul Legislativ și-au depus actele pentru a candida la concursul pentru ocuparea celor cinci funcții de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, în total fiind 18 candidați.
Acum 30 minute
15:30
Premierul britanic, Theresa May, va susţine astăzi un discurs în Parlamentul de la Londra în care va prezenta strategia prin care speră să rezolve problema Brexitului.
Acum o oră
15:20
Autoritățile capitalei vor procura 32 de autobuze noi. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.
15:10
Teatrul Excelsior din Bucureşti a primit certificatul din partea Guinness World Records pentru cea mai mare gradenă rotativă din lume, construită special pentru spectacolul "Vlaicu Vodă", într-un eveniment organizat luni, care a inclus şi prezentarea de imagini "making of", potrivit Mediafax.
15:05
La Forumul Economic Mondial de la Davos, care îşi va desfăşura lucrările în perioada 22-25 ianuarie curent, Republica Moldova va fi reprezentată de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europe, Tudor Ulianovschi.
14:55
Statele Unite au cerut luni Rusiei să distrugă un nou sistem de rachete de croazieră care reprezintă o "încălcare directă" a Tratatului privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), acuzând Moscova că destabilizează securitatea mondială, relatează Reuters.
Acum 2 ore
14:45
Ministerul de Externe al Rusiei anunță că va ianugura mâine deschiderea Fundației pentru dezvoltarea relațiilor sociale și culturale „Transnistria”.
14:15
Uniunea Europeană a ameninţat guvernul din Nicaragua că ''va folosi toate instrumentele'' pentru a sancţiona reprimarea manifestaţiilor societăţii civile şi deteriorarea statului de drept în această ţară, informează AFP.
14:15
Președintele Igor Dodon nu va participa în campania electorală pentru alegerile parlamentare dar va susține moral și politic Partidul Socialiștilor, a anunțat cu puțin în urmă șeful statului.
14:10
Cetățenii vor avea posibilitatea să cunoască mai bine candidații la alegerile parlamentare din februarie. Jurnaliști și membri ai societății civile au lansat Inițiativa civică pentru un Parlament curat 2019, unde prezintă profilurile candidaților din partidele care sunt cotate în sondaje cu cele mai multe șanse de acces în viitorul Legislativ.
Acum 4 ore
13:45
Un atac cu o maşină capcană asupra unei baze militare din sudul Afganistanului a ucis cel puţin 12 membri ai forţelor de securitate şi a rănit cel puțin 28 de militari.
13:40
Concentrarea averilor s-a accentuat anul trecut, când 26 de miliardari au ajuns să deţină împreună mai multă avere decât jumătate din populaţia săracă a lumii, a anunţat, în această dimineaţă, organizaţia internaţională Oxfam, citată de France Presse.
13:30
Zece soldaţi ONU din Ciad au fost ucişi, iar alţi 25 au fost răniţi în urma unui atac armat comis duminică în apropierea unei localităţi din nordul statului Mali, a informat misiunea ONU din regiune (MINUSMA), relatează site-ul agenţiei Reuters.
13:20
China a confirmat naşterea primilor copii modificaţi genetic, spunând că oamenii de ştiinţă implicaţi au acţionat pe cont propriu şi au încălcat regulile care interziceau procedura.
13:05
Autoritățile capitalei vor procura 32 de autobuze noi. Anunțul a fost făcut astăzi, 21 ianuarie, de către șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău, transmite MOLDPRES.
12:50
Berlinul a retras dreptul de a opera în Germania unei companii aeriene iraniene, suspectată că ar fi folosită în scopuri militare
12:35
Un subiect foarte controversat și plăcut publicului, care se arată a fi foarte interesat de “mărețele” acțiuni ale acestora. Deși nu fac nimic bun, util pentru societate și nu oferă un exemplu pozitiv nimănui, oamenii sunt curioși de infracțiunile acestora.
12:30
Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.
12:25
Itinerarul rutei de troleibuz nr. 35, care va face conexiunea între orașul Durlești și centrul capitalei, a fost modificat. Anunțul a fost făcut astăzi, 21 ianuarie, de șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Butucel, în ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău, transmite MOLDPRES.
12:05
Președintele PL, Dorin Chirtoacă, va depune listele de subscripție la Consiliul electoral al circumscripției electorale nr.32, pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de deputat.
Acum 6 ore
11:50
Patru deputați ai coaliției majoritare din actualul Legislativ candidează la cele cinci funcții de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
11:35
Comisia Electorală Centrală a decis constituirea a 2143 de secții de votare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie.
11:20
Partidul Democrația Acasă va depune astăzi, 21 ianuarie, la Comisia Electorală Centrală actele în vederea înregistrării formațiunii în calitate de concurent electoral în circumscripția națională pentru alegerile din 24 februarie.
10:55
O nouă ședință de judecată în cauza penală ce îl vizează pe primarul de Orhei, Ilan Șor, urma să aibă loc astăzi la Curtea de Apel Cahul.
10:30
„Cum și de ce își bate joc guvernarea de diaspora”, își intitulează editorialul pentru Cotidianul Alexandru Cozer. Autorul amintește că deși cetățenii moldoveni ce muncesc peste hotare trimit anual acasă sume impunătoare de bani, numai în 2017 – 1,6 miliarde de dolari, adică 20 la sută din PIB, autoritățile de la Chișinău îi numesc ”iresponsabili”. El amintește în acest sens declarația președintelui Parlamentului, Andrian Candu, la un post de televiziune unde a spus despre cetățenii moldoveni care au pașapoartele expirate că ar fi ”iresponsabili”.
10:25
Comisia economie, buget și finanțe va examina dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
10:00
Majoritatea traseelor naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii.
09:55
În viitor, cafeaua ar putea deveni o băutură extrem de rară. Schimbările climatice, bolile şi defrişările au dus la colapsul unei industrii de miliarde de dolari.
Acum 8 ore
09:50
Luni, 21 ianuarie, Radio România Constanța, parte componentă a Societății Române de Radiodifuziune, împlineşte 29 de ani de existenţă. Misiunea sa este de stimulare a spiritului civic, de participare la viața publică, de educare și formare a publicului. Radio Constanța – „Radioul de la țărm de mare” – este o voce credibilă, distinctă și echidistantă în peisajul presei auduiovizuale regionale și naționale, un actor important pe scena economică, socială, culturală și educațională, un punct de reper al informației obiective și imparțiale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.