Cabinetul din umbră, 8 Noiembrie

Jurnal TV, 8 noiembrie 2018 22:30

Promisiuniabsurde,corupereaelectoratului

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Jurnal TV

Acum o oră
12:20
Masă vegetală, marijuana și hașiș au depistat de polițiștii de frontieră.
Acum 2 ore
11:30
Încă cinci judecători au părăsit sistemul. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererile de demisie ale acestora, la numai o săptămână după ce a acceptat plecarea altor șapte judecători.
Acum 4 ore
10:40
Primăria municipiului Chişinău informează că din 19 noiembrie 2018, în capitală se deschide noua rută de troleibuz nr. 34 „str. Ciuflea – satul Truşeni”.
09:50
Peste o tonă de carne de porc, fără acte, a fost reținută, în noaptea de 13 noiembrie, de către echipele mobile ale Serviciului Vamal, în apropiere de orașul Căușeni. Carnea a fost depistată în microbuzul unui locuitor al raionului Ștefan Vodă.
Acum 12 ore
01:40
prezentată de Traian și Daniela
00:30
Rezoluție critică la adresa guvernărei
Acum 24 ore
23:40
Încă cinci judecători au părăsit sistemul. Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat cererile de demisie ale acestora, la numai o săptămână după ce a acceptat plecarea altor șapte judecători.
23:40
Vizita președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, în Republica Moldova ne costă peste 202 mii de lei, iar cea a liderului Tatarstanului - alte aproximativ 111 mii de lei. Potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, banii ar urma să fie alocați din fondul de rezervă al Executivului. Subiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Cabinetului de Miniștri.
23:30
Doliu în lumea comicsurilor. Creatorul benzelor desenate Marvel, Stan Lee, a murit la vârsta de 95 de ani. Acesta s-a stins din viață într-un spital din Los Angeles.
23:30
Șoferii nu vor mai putea să-și parcheze mașinile pe trotuarele de pe bulevardele Ștefan cel Mare și Constantin Negruzzi, precum și pe cele de pe strada Vasile Alecsandri din Chișinău. Pentru a pune capăt staționării automobilelor, autoritățile locale au hotărât să monteze piloni, iar lucrările au și început. Dacă pietonii salută inițiativa, atunci șoferii se declară nemulțumiți și spun că, înainte de asta, Primăria capitalei trebuia să amenajeze locuri de parcare.
23:30
O asistentă medicală de la Institutul de Medicină Urgentă a fost surprinsă în timp ce ar bea alcool la muncă. Din clipul video, transmis la Jurnal TV de către un telespectator, se vede că femeia
23:30
Liderii opoziției pro-europene au lansat campania națională „ACUM Vin acasă!”. În următoarele trei săptămâni, membrii viitorului bloc vor merge prin sute de localități, pentru a le transmite oamenilor că împreună pot învinge și schimba lucrurile spre bine. Maia Sandu și Andrei Năstase au un mesaj și pentru cei plecați la muncă peste hotare.
23:01
Pentru prima dată, numele lui Vladimir Plahotniuc a apărut într-un proiect de rezoluție a Parlamentului European. Documentul se referă la punerea în aplicare a Acordului de Asociere, iar Republica Moldova a primit mai multe recomandări, printre care publicarea raportului Kroll 2, dar și încetarea intimidărilor persoanelor care critică guvernarea și pe șeful PD.
22:50
Și-au propus să afle care este situația oamenilor născuți în lunca Prutului și le-a reușit. Este vorba despre un grup de cercetători de la Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași, care a lansat la Chişinău lucrarea „Memorie, identitate și comunitate”. Oamenii de știință au vorbit cu localnicii de pe ambele maluri ale Prutului.
22:40
Momente de groază într-un parc de distracții din capitala Indoneziei, Jakarta. Trei cabine ale unui carusel, pline cu oameni, s-au inversat chiar în timp ce acesta se rotea.
22:40
Guvernarea încearcă pe toate căile să compromită opoziția, înainte de alegeri, și evită să discute deschis despre problemele de interes național. Astfel au comentat Andrei Năstase și Maia Sandu situația la zi, în contextul unei anchete inițiată de o comisie specială a Parlamentului. ”Nu vom renunța. Mergem până la capăt”, au afirmat cei doi în cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV.
22:40
Un băiat de opt ani se află în stare critică la spital, cu traumatism cranio-cerebral, după ce a fost lovit de o mașină. Accidentul a avut loc aseară pe strada Vasile Lupu din Chișinău. Detalii - în cele ce urmează.
22:30
Parlamentul European a votat astăzi rezoluţia privind statul de drept din România. Deputații s-au declarat profund preocupați de revizuirea legislaţiei și au condamnat ”intervenţia violentă şi disproporţionată” a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti, din august curent.
22:30
Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României (RoAid) și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație vor cumpăra echipament medical performant pentru prevenirea cancerului de col uterin în Republica Moldova. Acesta urmează să fie livrat la începutul anului viitor.
22:30
Mai mulţi oameni din satul Bulboaca se arată nemulţumiţi de calitatea reparaţiei a două drumuri din sat, în cadrul programului "Drumuri bune pentru Moldova". Aceştia semnalează probleme mai ales pe strada Mileşti, unde stratul de asfalt nu a ajuns până la bordură. Potrivit lor, carosabilul nu va rezista prea mult după ploi, ninsori şi îngheţuri.
22:10
Regele rock-and-rollului, Elvis Presley, va fi recompensat post-mortem cu „Medalia prezidenţială a libertăţii”, a anunţat Casa Albă. Distincţia va fi oferită urmaşilor acestuia de către Donald Trump pentru faptul că „a definit cultura americană pentru miliarde de fani din întreaga lume, rămânând un simbol la patru decenii după moartea sa”.
22:00
Un autoturism a luat foc la amiază pe strada Miorița din Chișinău. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, dar mașina a ars în întregime. Și circulația rutieră a fost blocată pe banda pe care se afla automobilul afectat.
22:00
Republica Moldova a mai pierdut un proces la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. De această dată, pentru „neclaritatea” unor prevederi legale. Astfel, statul va trebui să-i plătească 10.000 de euro unui cetăţean austriac domiciliat în Chișinău.
22:00
Iar distracția locuitorilor orașului Orhei de hramul localității, serbat pe 8 noiembrie, de Sfântul Dumitru pe stil vechi, a costat peste 530 de mii de lei. Potrivit Ziarului de Gardă, care face trimitere la o dispoziție semnată de autoritățile locale, doar pentru focurile de artificii s-au plătit aproape 96 de mii de lei. Suma nu a inclus însă și remunerarea cântăreților care au urcat pe scenă în acea zi.
22:00
Linia 145 de microbuz este într-atât de solicitată, încât oamenii sunt gata să meargă unul peste altul. Asta desprindem din imaginile postate pe facebook de către un internaut. Administratorul liniei respective spune că una dintre probleme constă în tariful mic, de doar 3 lei.
22:00
Holdingul "Trans Oil", controlat de către un cetățean din anturajul președintelui PD, Vladimir Plahotniuc, a acaparat exportul maritim de cereale din Republica Moldova. Este folosită pe deplin infrastructura portului Giurgiulești, tronsonul de cale ferată, care au fost construite din bani publici. Despre acest lucru a scris un portal de știri din România, care a făcut o sinteză a articolelor publicate de „Jurnal de Chișinău” și „Evenimentul zilei - Moldova”.
21:50
Сei strâmbi îi judecă pe cei drepți
21:00
prezentată de Maria Marian
21:00
prezentat de Vasile Luchianu
18:50
prezentată de Gabi și Beton
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.