La Moscova s-au desfășurat consultările interministeriale moldo-ruse

Interlic, 8 noiembrie 2018 22:30

La invitația părții ruse, astăzi, la Moscova, au avut loc consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 24 ore
20:20
În şedinţa săptămânală din 13 noiembrie 2018, Partidul Democrat din Moldova a pus în discuţie mai multe subiecte de interes public şi a luat câteva decizii importante atât de ordin social, cât şi de ordin politic.
20:20
Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind aprovizionarea cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost astăzi evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.
20:00
La patru ani distanță de la decizia guvernului de a garanta creditele de urgență acordate de BNM unor bănci insolvabile, o serie de întrebări continuă să planeze asupra fenomenului pe care îl cunoaștem drept „furtul miliardului”. După mai multe investigații cunoaștem că, deși s-a încercat imprimarea ideii unei conjuncturi economice regionale nefavorabile, totuși criza a fost rezultatul unei fraude bancare imense cu sustragerea efectivă a banilor din mai multe bănci.
19:50
Primăria municipiului Chişinău informează că din 19 noiembrie 2018, în capitală se deschide noua rută de troleibuz nr. 34 „str. Ciuflea – satul Truşeni”.
19:50
Primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a convocat astăzi o ședință de lucru cu managerii întreprinderilor municipale, unde au fost prezentate informații privind realizarea Planului de activitate pentru anul 2018.
19:50
Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a avut astăzi, 13 noiembrie a.c., o întrevedere de lucru cu șeful Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, Petro Țighikal. Dezvoltarea cadrului de reglementare și aplicarea în continuare a controlului comun, optimizarea procedurilor de autorizare a traversărilor în punctele de trecere comune au fost subiectele tratate pe agenda vizitei de lucru.
19:40
Întreprinderea de Stat „Administraţia de Stat a Drumurilor”, autoritate aflată în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii, a început pregătirea drumurilor din țară pentru perioada de iarnă 2018-2019. Activităţile de administrare şi întreținere sunt efectuate prin intermediul a 12 întreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor.
19:40
Activitatea fabricilor Fujikura deschise în Republica Moldova, dar și planurile investiționale ale companiei nipone în țara noastră au fost discutate astăzi, la întrevederea premierului Pavel Filip cu președintele companiei Fujikura Automotive Europe, Santiago Rodriguez. Pavel Filip a menționat că prezența unui asemenea investitor important motivează și alte companii să vină în țara noastră.
19:30
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu președintele Confederației Naționale a Patronatului, Leonid Cerescu. Părțile au făcut un schimb de opinii privind măsurile întreprinse până acum de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri: reducerea numărului instituțiilor cu funcții de control, a actelor permisive și eliberarea acestora prin ghișeul unic, aprobarea modificărilor la Codul muncii.
Ieri
21:10
În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, le-a mulțumit tinerilor pentru curajul și intenția de a investi în agricultura din țara noastră, precum și le-a urat mult succes în afaceri.
21:00
Cooperarea în gestionarea proceselor de reglementare a conflictelor secesioniste, precum și alte aspecte legate de securitatea naţională, regională și cea internațională au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu ministrul ucrainean pentru problemele teritoriilor temporar ocupate și persoanelor strămutate intern, Vadim Cernîş.
21:00
Cooperarea moldo-elveţiană în domeniile politic, comercial-economic şi cel al dezvoltării durabile au fost discutate de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Guillaume Scheurer, fiind salutată dinamica ascendentă ale acestora în ultima perioadă de timp.
20:50
La Bruxelles s-a desfășurat cea de-a patra ședință a Sub-Comitetului Republica Moldova – Uniunea Europeană pe sectoarele energetică, transport, mediu, schimbarea climei și protecția civilă (Cluster III). Scopul evenimentului a fost raportarea progreselor obținute de Republica Moldova în implementarea Acordului de Asociere RM-UE, pe dimensiunea mediu și schimbarea climei.
20:40
Trei persoane s-au ales cu amenzi și țigaretele confiscate, după ce au încercat să evite controlul vamal. Produsele din tutun au fost descoperite de vameșii de la Aeroport. În total, au fost reținute 13 000 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al RM.
20:30
În cadrul unei noi ședinței a Clubului de presă al Guvernului, a fost dezbătut subiectul privind reforma salarizării în sectorul bugetar. Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a dezmințit informațiile apărute în presă, potrivit cărora, în urma reformei salarizării unele categorii de bugetari vor avea salarii mai mici decât în prezent.
20:20
Parlamentul găzduiește o expoziție caritabilă dedicată Zilei mondiale a prematurității, pentru a colecta fonduri în vederea susținerii copiilor născuți prematur. 14 imagini emoționante, ce redau poveștile de viață ale copiilor care au învins în lupta lor pentru viață, susținuți de medici și părinți, sunt expuse pe holurile Legislativului. Cel mai mic erou al campaniei este o fetiță, născută la 26 de săptămâni de sarcină, care cântărea 550 de grame la naștere.
20:10
Trenul suburban de pasageri nr. 6826, Ungheni-Chișinău, va circula permanent cu un număr de 6 vagoane, care pot acomoda 568 de persoane pe scaune și încă 300 de persoane în picioare. Cele 2 garnituri a câte 3 vagoane, urmează să fie încălzite pe perioada rece a anului.
20:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la Călărași, unde a avut loc prezentarea unei noi tehnologii de reabilitare a drumurilor. Aceasta se dovedește a fi mult mai eficientă, iar odată cu implementarea, costurile de efectuare a lucrărilor ar putea scădea cu până la 50 la sută. De asemenea, materialele utilizate în reabilitarea și construcția drumurilor vor fi din Republica Moldova, nefiind necesar importul acestora.
19:40
Aspecte privind organizarea săptămânii de afaceri au fost analizate astăzi, în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip. Șeful Executivului a solicitat asigurarea bunei organizări a evenimentului care vine să promoveze imaginea țării pe plan internațional și să deschidă calea pentru noi inițiative. În acest context, premierul a subliniat importanța participării companiilor străine și atragerea celor, care sunt în căutarea oportunităților de extindere în țara noastră.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Pavel Filip a apreciat rezultatele obținute în procesul de reglementare, subliniind importanța aplicării deciziilor protocolare semnate și a menținerii dinamicii pozitive în soluționarea chestiunilor de interes major. „Anul acesta întrevederile la nivel de reprezentanți politici cel puțin s-au triplat, iar la nivelul grupurilor de lucru mai mult decât s-au dublat - asta înseamnă că există activitate. Pe dimensiunea transnistreană noi trebuie să demonstrăm că suntem partea activă și să venim permanent cu inițiative”, a spus premierul.
20:00
Secretarul de stat, Daniela Morari, a participat la deschiderea seminarului internaţional „Programul Erasmus+. Oportunităţi de a dezvolta şi consolida parteneriate internaţionale”, organizat de Oficiul Naţional Erasmus+ în Republica Moldova cu scopul de a informa cadrele didactice cu privire la modalităţile accesării proiectelor Erasmus+.
19:50
Republica Moldova îşi reiterează ferma susţinere a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute internaţional. Republica Moldova se alătură Statelor Unite ale Americii, statelor-membre ale Uniunii Europene, Canadei, dar şi altor state-membre ONU şi condamnă intenţia aşa-ziselor “republici populare Doneţk şi Lugansk”, de a organiza “alegeri” la 11 noiembrie 2018.
19:50
La MAEIE a avut loc o nouă rundă de consultări politice bilaterale moldo-slovace, conduse de secretarul de stat al MAEIE, Tatiana Molcean şi Lukáš Parízek, secretarul de stat al Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia.
19:50
Parlamentul a aprobat, în ședința de ieri, modificări ale legislației în acest sens, în lectură finală. Potrivit proiectului, constatarea amiabilă a accidentului de autovehicul este o procedură simplificată și benevolă de documentare a accidentului, soldat doar cu daune materiale nesemnificative. Aceasta se va efectua prin completarea și semnarea de către conducătorii de autovehicule implicați în accident a formularului „Constatare amiabilă de accident”. Acesta va fi stabilit de Comisia Națională a Pieței Financiare.
19:40
Parlamentul a aprobat, în ședința plenară de ieri, modificări la Legea privind controlul financiar public intern și Legea privind administrația publică locală. Proiectul va crea premise pentru dezvoltarea în continuare a controlului financiar public intern, în conformitate cu angajamentele asumate de Republica Moldova prin Acordul de asociere cu UE.
19:20
Ministrul al Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut o întrevedere cu reprezentații uneia dintre cele mai mari fabrici de mobilă din Europa – „Polipol”. Compania germană își propune să-și extindă afacerea și în Republica Moldova. Reprezentanții companiei s-au arătat interesați, în special, de facilitățile Zonelor Economice Libere (ZEL).
8 noiembrie 2018
22:30
La invitația părții ruse, astăzi, la Moscova, au avut loc consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.
22:30
Antreprenori și reprezentanți ai asociaților de afaceri din Moldova, experți din societatea civilă, reprezentanți ai guvernului și diplomați s-au reunit astăzi la Parcul industrial TRACOM din Chișinău pentru a marca patru ani de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în Republica Moldova. Evenimentul marchează lansarea campaniei naționale de informare privind oportunitățile oferite de DCFTA pentru companiile si produsele moldovenești și schimbările pozitive produse în viața tuturor locuitorilor Republicii Moldova ca urmare a implementării Acordului.
21:40
Documentul presupune asigurarea unui echilibru între stabilitatea finanțelor publice și creșterea economică, în baza priorităților de politici publice ale Guvernului pentru anul viitor.
21:30
Executivul a aprobat astăzi proiectul de modificări la Legea cu privire la patenta de întreprinzător, privind data-limită de desfășurare a activităților de comerț cu amănuntul în baza patentei, care a fost amânată cu 1 an, respectiv, până la 31 decembrie 2019.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.