La Moscova s-au desfășurat consultările interministeriale moldo-ruse

Interlic, 8 noiembrie 2018 22:30

La invitația părții ruse, astăzi, la Moscova, au avut loc consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 12 ore
23:50
Volodymyr Tulin, Reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internaţional (FMI) în Moldova, a difuzat astăzi la Chişinău următoarea declaraţie:
23:20
Conform Raportului statistic privind evoluția pieței de servicii poștale în anul 2018, publicat astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) pe pagina www.anrceti.md, veniturile realizate din vânzarea serviciilor poștale au crescut, comparativ cu anul 2017, cu 13,4% și au însumat 362,9 mil. lei, în timp ce traficul poștal a înregistrat o scădere de 5,5% și a alcătuit peste 57,9 mil. de trimiteri.
23:20
Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, întreprinde o vizită de lucru în regiunea Asiei de Sud-Est. Scopul vizitei fiind promovarea imaginii și oportunităților investiționale ale Republicii Moldova.
23:10
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, s-a întâlnit astăzi cu conducerea companiei Euro-Asian Construction Corporation EVRASCON JSC din Azerbaijan, care este responsabilă de reparația a 80 de km din drumurile naționale – R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni și R33: Chișinău-Lăpușna, finanțate cu circa 56 de milioane de euro din surse externe prin Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Părțile au discutat stadiul lucrărilor executate, precum și situația contractelor la zi.
23:00
Stadiul actual al cooperării Republica Moldova-UE, importanța aprofundării Parteneriatului Strategic cu țara vecină dar și sprijinul României acordat autorităților Republicii Moldova în continuarea procesului de reformă în spirit european a fost discutat de secretarii de stat ai MAEIE, Tatiana Molcean și Daniela Morari în cadrul întrevederilor cu secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al României, Dan Neculăescu.
23:00
La începutul lunii mai a anului curent se finalizează prima etapă a licitației pentru reabilitarea tronsonului de cale ferată – Bender-Basarabeasca-Etulia-Giurgiulești – pe o distanță de aproximativ 233 de km. Acest subiect, dar și altele privind dezvoltarea infrastructurii feroviare și de atragere a investițiilor, au fost discutate în cadrul ședinței ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, cu administrația Întreprinderii de Stat Calea Ferată din Moldova (CFM).
Ieri
20:30
Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale și a minivacanțelor de 1 și 9 mai. Totodată, acestea își vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcție de numărul de tranzacții. Este indicația lansată de Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie în adresa tuturor birourilor vamale, în cadrul unei ședințe cu șefii acestora.
20:30
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi conducerii Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră să ia toate măsurile pentru a asigura fluidizarea traficului la frontiera de stat.
20:00
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a întreprins o vizită de lucru la șantierul de construcție a Complexului „Chişinău Arena”, pentru a verifica cum decurg lucrările și pentru a se asigura că muncitorii vor finaliza proiectul până în luna octombrie a anului curent.
20:00
Compania poloneză OCMER, care de 25 de ani este specializată în proiectarea și construcția spațiilor industriale, este interesată să colaborare și cu Zonele Economice Libere (ZEL) din Republica Moldova. Declarația fost făcută de reprezentanții companiei poloneze în cadrul ședinței cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.
19:50
Marja maximă pe care creditorii o pot aplica pe parcursul anului 2019 pentru creditele garantate de stat în cadrul Programului guvernamental „Prima Casă” va fi redusă de la 3% la 2%. Prin această măsură statul scade povara asupra beneficiarilor Programului. Astfel, creditul Prima Casă devine mai atractiv, iar băncile comerciale participante în Program sunt limitate în posibilitatea de a majora procentul pentru creditul acordat. Aceasta și alte modificări la Regulamentul de implementare a Programului „Prima Casă” au fost aprobate astăzi de către Executiv.
19:50
Hotărârea a fost aprobată astăzi de Guvern. Angajatorii de la întreprinderi, organizații și alte instituții din sectorul real al economiei nu vor putea oferi muncitorilor o remunerare mai mică de 16,42 lei pe oră sau 2775 de lei pe lună. Salariul este calculat pentru un program complet de lucru în medie de 169 de ore pe lună.
19:40
Producătorii agricoli vor primi subvenții mai mari din partea statului. Sprijinul financiar acordat unui agricultor a fost majorat de la 3 milioane până la 5 milioane de lei pe an, iar pentru grupurile de producători - până la 7,5 milioane de lei. Noile prevederi referitoare la modul de repartizare a mijloacelor Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural au fost aprobate astăzi de Guvern.
16:10
În cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, a fost aprobat proiectul Hotărârii Guvernului privind modificarea listelor drumurilor publice naționale şi locale din Republica Moldova. Propunerile de modificare a listelor drumurilor locale au venit, în mare parte, de la Autoritățile Publice Locale de nivelul II.
16:10
Decizia a fost aprobată astăzi de Cabinetul de miniștri. Banii au fost distribuiți autorităților publice locale pentru reparația Casei de Cultură și a grădiniței din satul Cotiujeni, Briceni, reparația gimnaziului din satul Mândrești, Telenești și reparația unei case de locuit din satul Chiștelnița, Telenești.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Blocul Politic ACUM reiterează angajamentele sale ferme de a elibera instituțiile statului din captivitate, de a combate corupția, de a stopa persecuțiile politice și de a proteja drepturile și libertățile cetățenilor. În același timp, Blocul ACUM pledează pentru evitarea alegerilor anticipate, opțiune preferată de către Partidul Democrat. Alegerile anticipate, în condițiile statului capturat, nu vor schimba datele actualei configurații politice, ci vor conduce la irosirea în continuare a banilor publici de către regimul oligarhic pentru a-și menține scorul electoral.
19:20
Perfecționarea cadrului normativ în domeniul naval, prioritățile și planul de activitate al Agenției Navale din Republica Moldova, au fost unele din subiectele discutate de Secretarul de Stat pe domeniul transporturilor, Serghei Bucataru, în cadrul unei ședințe cu conducerea Agenției.
19:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a somat Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) să verse în bugetul de stat suma de 76 mii de lei. Decizia vine în contextul în care, în anul 2016, această formațiune politică a încălcat prevederile legislației la subiectul finanțării campaniei electorale.
19:10
Pe 23 aprilie 2019 a avut loc lansarea proiectului regional EU4Climate în Moldova. Inițiativa va sprijini șase țări din cadrul Parteneriatului Estic în eforturile de atenuare și adaptare la schimbările climatice și dezvoltarea acestora spre o economie cu emisii reduse și rezilientă la schimbările climatice, în conformitate cu Acordul de la Paris. Proiectul EU4Climate este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
19:00
O nouă operaţiune realizată de către procurorii și ofițerii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate în continuarea investigațiilor pe cazul celor 4 grupări criminale, reţinute la finele săptămânii trecute.
19:00
Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au descins astăzi în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova” într-o cauză penală pornită pe fapte de delapidarea a averii străine și corupere pasivă, conform art. 191 alin. (2) lit. b), c) și d) și art. 324 alin. (1) din Codul Penal.
19:00
Pentru o conlucrare mai eficientă, Ministerul Economiei și Infrastructurii solicită Autorităților Publice Locale (APL) de nivelul II transmiterea informației privind utilizarea mijloacelor fondului rutier pentru 2018, precum și planurile de reabilitare a infrastructurii pentru anul curent.
19:00
„Sectorul IT este unul strategic pentru țara noastră, iar industria IT din Republica Moldova este foarte competitivă și generează o valoare adăugată mare. În 2018 piața serviciilor IT a ajuns la 154,4 milioane de dolari și urmează o creștere estimată de 262,26 milioane USD până în 2024”. Declarația a fost făcută de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la evenimentul de prezentare a studiului „Jucătorii IT din Republica Moldova - pregătiți pentru prezența la nivel mondial”, care reflectă o analiză a industriei și pieței IT din Moldova.
18:50
Un bărbat din raionul Străşeni a fost condamnat la detenţie pe viaţă, fiind recunoscut culpabil de viol şi acţiuni violente cu caracter sexual, comise în privinţa fiicei sale minore.
22 aprilie 2019
23:20
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 24-27 aprilie, în capitală va fi organizat tradiționalul Iarmaroc de Paști. În acest an, târgul de profil va fi amenajat în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului", pe aleea de vizavi de CC „Sun City", intrare din str. A. Pușkin.
23:20
Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale a fost prezentat Raportul de activitate al Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău" (RTEC) pentru anul 2018. Activitatea de bază a întreprinderii este transportul de pasageri. Zilnic la linie sunt emise 314 troleibuze. În perioada 2018-2019 au fost deschise rute noi, asigurând transportarea pasagerilor spre localitățile: Stăuceni, Sângera, Trușeni, Durlești, Ialoveni și Bubuieci.
23:10
Începând cu 1 mai 2019, decontarea valorilor mobiliare corporative ale societăților pe acțiuni va fi efectuată de către Depozitarul central unic (DCU). Între timp, până la această dată, societăţile de registru sunt obligate să transmită DCU registrele deţinătorilor de valori mobiliare ale băncilor şi societăţilor de asigurare.
23:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat Graficul de lucru al instituțiilor medicale, în zilele sărbătorilor Sfintelor Paști, 28,29,30 aprilie și de 01,05,06,09, 10 mai 2019.
23:00
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a aprobat modificări la Instrucțiunea cu privire la prezentarea de către bănci a rapoartelor COREP în scopuri de supraveghere și la Regulamentul cu privire la poziția valutară deschisă.
22:40
După 4 ani de cădere continue volumul de credite acordat economiei de către sectorul Bancar și nebancar în 2018 a înregistrat o creștere de 4,4 miliarde lei, recuperând practic întreaga cădere. Și acest lucru se datorează exclusiv persoanelor fizice, care au devenit salvatorii sectorului financiar al Republicii Moldova.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.