La Moscova s-au desfășurat consultările interministeriale moldo-ruse

Interlic, 8 noiembrie 2018 22:30

La invitația părții ruse, astăzi, la Moscova, au avut loc consultările politice interministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Acum 5 minute
15:30
La Forumul Economic Mondial de la Davos, care îşi va desfăşura lucrările în perioada 22-25 ianuarie 2019, Republica Moldova va fi reprezentată de către Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europe, Tudor Ulianovschi. Tematica reuniunii din acest an va fi „Globalizarea 4.0: modelarea arhitecturii globale în era celei de-a patra revoluții industriale”.
Acum 15 minute
15:20
Primăria municipiului Chişinău informează ca la începutul luni februarie a.c. va fi lansată o nouă rută de troleibuz spre orașul Durlești, pentru a rezolva problema asigurării cu transport a călătorilor din localitatea suburbană.
Acum 30 minute
15:10
Parlamentul, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează pe 29 ianuarie curent o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului.
Acum 4 ore
12:50
Simplificarea și automatizarea procedurilor, fluidizarea traficului sau extinderea controlului comun continuă să reprezinte unele dintre cele mai importante domenii de interes ale Departamentului venituri și control vamal al Aparatului Central al Serviciului Vamal. Realizările subdiviziunilor acestuia, dar și obiectivele pentru acest an, au fost prezentate în cadrul unei ședinței de bilanț, prezidate de către Directorul instituției, Vitalie Vrabie.
12:40
Serviciul Fiscal de Stat continuă să promoveze spiritul de conformare a contribuabililor la prevederile legislației fiscale, utilizînd în acest scop o gamă largă de instrumente orientate spre o deservire și tratare corectă a contribuabililor.
12:30
Comisia Electorală Centrală informează că, pentru alegerile Parlamentului Republicii Moldova și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, au fost constituite, în total, 2143 de secții de votare.
12:20
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stînga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.
12:10
Comisia economie, buget și finanțe a examinat dosarele depuse pentru concursul public de selectare a candidaților la trei funcții de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.
12:00
Odată cu intrarea în vigoare a Legii bugetului de stat pentru 2019, AIPA a reluat procesul de autorizare a cererilor de solicitare a sprijinului financiar din anul 2018, rămase fără acoperire financiară, din cauza epuizării mijloacelor Fondului național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural pentru anul 2018.
12:00
În perioada 22 – 25 ianuarie 2019, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) va demara Campania de informare privind acordarea subvențiilor pentru anul 2019.
11:50
Evoluțiile din Republica Moldova în perioada preelectorală au fost discutate în cadrul întrevederii delegației Parlamentului la Adunarea Parlamentară OSCE cu Președintele Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE), George Tsereteli.
11:50
Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Unele trasee sunt înzăpezite, printre care - Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni și Bălţi-Sărăteni.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi, 18 ianuarie 2019, prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.
22:40
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, proiectul hotărârii privind graficul controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2019. În cadrul ședinței, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat: „Proiectul prevede că în vederea optimizării controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale, anual, la solicitarea instituțiilor de control, se fie aprobat prin hotărâre de Guvern graficul controalelor de stat planificate”.
22:40
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de azi, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la modificarea Listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale. Aceasta funcționează pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.359/2014, care prevede completarea Listei respective cu doi agenți economici.
22:30
Situaţiile excepţionale vor putea fi gestionate mai eficient, iar timpul de intervenție a salvatorilor în situații de risc va fi redus. În acest scop, 5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.
22:30
Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, peste 387 mii de lei vor fi repartizați pentru 4 beneficiari.
22:30
Acesta reprezintă un indicator tehnic care se ia în calcul la stabilirea indemnizațiilor de asigurări sociale, a contribuțiilor asigurărilor sociale de stat obligatorii pentru asigurarea socială a angajaților, precum și a asigurărilor sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor și patronatelor.
22:30
Avem nevoie de o reglementare bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în limitele granițelor recunoscute internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, după întrevederea sa cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.
22:20
Referitor la informațiile eronate apărute în unele surse mass-media, Guvernul vine cu următoarele precizări:
22:20
Pentru a evita epuizarea numărului de buletine de vot, pentru fiecare secție din străinătate vor fi distribuite 5000 de buletine, și nu 3000 cum a fost până în prezent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, în scopul creării condițiilor necesare pentru exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporă.
22:20
În prezent, de acest suport deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii. Pentru a majora numărul de beneficiari, Executivul a aprobat astăzi modificări la Regulamentului privind modul de stabilire şi plată a ajutorului social.
22:10
Premierul a spus că acestuia îi revine o misiune dificilă în 2019, dat fiind mediul de securitate instabil. Pavel Filip și-a exprimat încrederea că prin eforturi comune va fi dezvoltată o colaborare eficientă pentru dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice și avansării în procesul de reglementare transnistreană.
17 ianuarie 2019
23:30
Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, că România sprijină parcursul european al Republicii Moldova şi că unul dintre obiectivele de investiţii prioritare rămâne cel al construcţiei conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău.
21:30
Activitatea Serviciului Fiscal de Stat pentru aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară a fost una de succes pentru perioada anului 2018. Timp de un an, SFS a înregistrat 10 562 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În domeniul menționat autoritatea fiscală națională a realizat un complex de acțiuni de specialitate pentru a asigura un nivel înalt de conformare al cetățenilor care oferă în chirie bunuri imobile.
21:30
Statele Unite îndeamnă autoritățile din Moldova să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent, care să respecte voința alegătorilor din Moldova. Încurajăm guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile pentru Moldova ale Oficiului pentru instituțiile democratice și drepturile omului (ODIHR) al OSCE, care rămân încă neimplementate.
21:20
Sunt convins că în relațiile moldo-elvețiene există un potenţial nevalorificat de dezvoltare a colaborării bilaterale și Republica Moldova poate miza, în acest sens, pe expertiza şi susţinerea elveţiană. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ueli Maurer, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorile de acreditare, care a avut loc la Palatul Federal din Geneva.
21:00
Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei Miroslav Lajčák va vizita Republica Moldova în perioada 17-19 ianuarie pentru discuții cu înalți oficiali din Republica Moldova. De asemenea, în decursul aceleiaşi zile, oficialul slovac va vizita regiunea transnistreană.
20:50
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi instituțiilor abilitate din domeniul sănătății să examineze și să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la medicamentele comercializate în rețeaua farmaceutică. Prin această inițiativă se urmărește sporirea protecției financiare și sociale a populației, precum și a accesului pacienților la tratament și servicii medicale de calitate.
20:50
Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, coordonatoarea rezident a ONU, reprezentantul rezident PNUD Moldova, Dafina Gerceva și tenismanul Radu Albot sunt printre primele persoane decorate cu medalia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ”Meritul Diplomatic”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.