Creat în Moldova, apreciat în lume - Campanie de informare despre 4 ani de DCFTA, lansată la Chișinău

Interlic, 8 noiembrie 2018 22:30

Antreprenori și reprezentanți ai asociaților de afaceri din Moldova, experți din societatea civilă, reprezentanți ai guvernului și diplomați s-au reunit astăzi la Parcul industrial TRACOM din Chișinău pentru a marca patru ani de implementare a Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în Republica Moldova. Evenimentul marchează lansarea campaniei naționale de informare privind oportunitățile oferite de DCFTA pentru companiile si produsele moldovenești și schimbările pozitive produse în viața tuturor locuitorilor Republicii Moldova ca urmare a implementării Acordului.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Interlic

Ieri
22:50
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) a decis astăzi, 18 ianuarie 2019, prelungirea cu trei luni a termenului de vânzare a acțiunilor nou-emise de către BC „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic în mărime de 63.89 la sută din capitalul social al băncii.
22:40
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, proiectul hotărârii privind graficul controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale pentru anul 2019. În cadrul ședinței, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat: „Proiectul prevede că în vederea optimizării controalelor de stat asupra activității rezidenților parcurilor industriale, anual, la solicitarea instituțiilor de control, se fie aprobat prin hotărâre de Guvern graficul controalelor de stat planificate”.
22:40
Guvernul a aprobat, în cadrul ședinței de azi, proiectul hotărârii de Guvern cu privire la modificarea Listei agenților economici cu drept de prelungire a termenului de plată a TVA şi a taxei vamale. Aceasta funcționează pentru perioada ciclului de producere, dar nu mai mult de 180 de zile, la materia primă, materialele, accesoriile, ambalajul primar şi articolele de completare importate pentru fabricarea în exclusivitate a mărfurilor destinate exportului, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.359/2014, care prevede completarea Listei respective cu doi agenți economici.
22:30
Situaţiile excepţionale vor putea fi gestionate mai eficient, iar timpul de intervenție a salvatorilor în situații de risc va fi redus. În acest scop, 5 autospeciale de intervenție pentru stingerea incendiilor vor fi repartizate în 5 raioane ale țării: Edineț, Fălești, Călărași, Strășeni și Telenești. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o hotărâre în acest sens.
22:30
Cabinetul de miniștri a decis, în cadrul ședinței de astăzi, alocarea mijloacelor financiare necesare pentru achitarea compensațiilor victimelor represiunilor politice. În total, peste 387 mii de lei vor fi repartizați pentru 4 beneficiari.
22:30
Acesta reprezintă un indicator tehnic care se ia în calcul la stabilirea indemnizațiilor de asigurări sociale, a contribuțiilor asigurărilor sociale de stat obligatorii pentru asigurarea socială a angajaților, precum și a asigurărilor sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor și patronatelor.
22:30
Avem nevoie de o reglementare bazată pe suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, în limitele granițelor recunoscute internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană. Declarația a fost făcută astăzi la Chișinău de președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák, după întrevederea sa cu Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi.
22:20
Referitor la informațiile eronate apărute în unele surse mass-media, Guvernul vine cu următoarele precizări:
22:20
Pentru a evita epuizarea numărului de buletine de vot, pentru fiecare secție din străinătate vor fi distribuite 5000 de buletine, și nu 3000 cum a fost până în prezent. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Executiv, în scopul creării condițiilor necesare pentru exercitarea dreptului la vot de către cetățenii din diasporă.
22:20
În prezent, de acest suport deja beneficiază aproximativ 200 de mii de familii. Pentru a majora numărul de beneficiari, Executivul a aprobat astăzi modificări la Regulamentului privind modul de stabilire şi plată a ajutorului social.
22:10
Premierul a spus că acestuia îi revine o misiune dificilă în 2019, dat fiind mediul de securitate instabil. Pavel Filip și-a exprimat încrederea că prin eforturi comune va fi dezvoltată o colaborare eficientă pentru dinamizarea dialogului în cadrul negocierilor politice și avansării în procesul de reglementare transnistreană.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Premierul Viorica Dăncilă a reiterat, joi, că România sprijină parcursul european al Republicii Moldova şi că unul dintre obiectivele de investiţii prioritare rămâne cel al construcţiei conductei de transport de gaze Ungheni-Chişinău.
21:30
Activitatea Serviciului Fiscal de Stat pentru aducerea în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice din sfera imobiliară a fost una de succes pentru perioada anului 2018. Timp de un an, SFS a înregistrat 10 562 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. În domeniul menționat autoritatea fiscală națională a realizat un complex de acțiuni de specialitate pentru a asigura un nivel înalt de conformare al cetățenilor care oferă în chirie bunuri imobile.
21:30
Statele Unite îndeamnă autoritățile din Moldova să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura un proces electoral liber și corect și un rezultat transparent, care să respecte voința alegătorilor din Moldova. Încurajăm guvernul să pună în aplicare recomandările prealabile pentru Moldova ale Oficiului pentru instituțiile democratice și drepturile omului (ODIHR) al OSCE, care rămân încă neimplementate.
21:20
Sunt convins că în relațiile moldo-elvețiene există un potenţial nevalorificat de dezvoltare a colaborării bilaterale și Republica Moldova poate miza, în acest sens, pe expertiza şi susţinerea elveţiană. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele Confederaţiei Elveţiene, Ueli Maurer, în cadrul ceremoniei de prezentare a scrisorile de acreditare, care a avut loc la Palatul Federal din Geneva.
21:00
Președintele în exercițiu al OSCE, Ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei Miroslav Lajčák va vizita Republica Moldova în perioada 17-19 ianuarie pentru discuții cu înalți oficiali din Republica Moldova. De asemenea, în decursul aceleiaşi zile, oficialul slovac va vizita regiunea transnistreană.
20:50
Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi instituțiilor abilitate din domeniul sănătății să examineze și să identifice mecanisme de reducere a adaosului comercial aplicat la medicamentele comercializate în rețeaua farmaceutică. Prin această inițiativă se urmărește sporirea protecției financiare și sociale a populației, precum și a accesului pacienților la tratament și servicii medicale de calitate.
20:50
Ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu, coordonatoarea rezident a ONU, reprezentantul rezident PNUD Moldova, Dafina Gerceva și tenismanul Radu Albot sunt printre primele persoane decorate cu medalia Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene ”Meritul Diplomatic”.
20:50
Perspectivele aprofundării Parteneriatului Strategic bilateral, inclusiv în contextul priorităţilor preşedinţiei în exerciţiu al României la Consiliul Uniunii Europene, oportunităţile de consolidare a cooperării sectoriale, în special în ceea ce priveşte proiectele strategice în domeniul infrastructurii energetice şi de transport, colaborarea în organizațiile internaționale și alte chestiuni de interes reciproc, au fost discutate astăzi la Chișinău, de miniștrii afacerilor externe al Republicii Moldova și României, Tudor Ulianovschi și Teodor Meleșcanu.
20:40
În câteva zile se vor împlini 3 ani de zile de când ne-am asumat responsabilitatea de a conduce acest Guvern în Republica Moldova și cred că este corect să venim cu un raport în fața cetățenilor, în primul rând.
20:40
Prim-ministrul Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al României, Teodor Meleșcanu. Premierul a felicitat România cu ocazia preluării Președinției la Consiliul Uniunii Europene, menționând că Republica Moldova mizează în continuare pe sprijinul României în implementarea reformelor interne şi în consolidarea sprijinului UE pentru realizarea agendei sale europene.
16 ianuarie 2019
20:40
Serviciul Vamal continuă procesul de modernizare a infrastructurii posturilor vamale și în anul 2019, după ce, anul trecut a inițiat mai multe proiecte în acest sens. Procedurile care urmează a fi parcurse și costurile aferente respectivelor lucrări au fost discutate în cadrul unei ședințe convocate de către Directorul Vămii, Vitalie Vrabie.
20:30
Președinta Comisiei Electorale, Alina Russu, au avut astăzi, 16 ianuarie, o întrevedere cu delegația Misiunii de observare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019 a OSCE/BIDDO. La întrevedere a fost prezent șeful misiunii, Matyas Eorsi, precum și alți experți care fac parte din echipa de bază a Misiunii.
20:20
Secretarul general de stat, Iulia Costin, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în țara noastră, Sándor Szabó. Oficialii au analizat reformele realizate cu succes de Guvernul Republicii Moldova pentru dezvoltarea mediului de afaceri, precum și evoluția relațiilor comerciale bilaterale.
20:20
Astăzi, 16 ianuarie 2019, Partidul politic Partidul Nostru a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) documentele în vederea înregistrării în calitate de concurent electoral în circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Întrucît pe parcursul zilei de astăzi nu au fost înregistrate alte cereri similare, s-a stabilit că acestui partid politic să-i fie atribuit numărul de ordine următor în buletinul de vot, astfel fiind înscris prealabil la poziţia a 7-a.
20:20
În cadrul ședinței de ieri, 15 ianuarie 2019, Comisia Electorală Centrală a stabilit particularitățile de votare ale unor categorii de alegători la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.
20:10
Ministrul Finanţelor, Ion Chicu a avut o întrevedere cu Daniel Ioniţă, Ambasador al României în Republica Moldova. În cadrul discuţiei, interlocutorii au făcut un schimb de opinii privind etapa actuală de dezvoltare a relaţiilor bilaterale şi au manifestat reciproc interesul de aprofundare a dialogului în contextul președinției României la Consiliul Uniunii Europene.
20:10
Țara noastră a participat la evenimentul promoțional de țară “Republica Moldova-Oportunități Investiționale”, care a avut loc în orașul Taicang, Republica Populară Chineză.
20:10
Chiril Gaburici a discutat cu conducerea și angajații despre rezultatele înregistrate privind sistemului de distribuție a agentului termic pe orizontală și Punct Termic Individual (PTI) pentru fiecare bloc, precum și despre dificultățile cu care se confruntă și posibilitatea îmbunătățirii calității serviciilor de termoficare.
20:00
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a transferat miercuri, 16 ianuarie, alte plăţi în avans în volum de circa 90 de milioane de lei pentru luna curentă către 33 de prestatori de servicii medicale.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.