Gofman confirmă: În spatele dosarului Magnitski și al furtului din băncile din Moldova stă Platon

Today.md, 8 noiembrie 2018 22:00

Dosarul Magnitski, de investigare a spălării a sute de milioane de dolari din bugetul de stat al Rusiei are o legătură directă cu furtul din sistemul bancar al Moldovei. În spatele ambelor scheme criminale stă Veaceslav Platon. Acest lucru a fost confirmat de către fostul șef-adjunct al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din cadrul Centrului Național Anticorupție, Mihai Gofman, într-un interviu pentru portalul zeppelin.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 12 ore
19:40
PDM este printre cele mai importante formațiuni politice care îi fac pe oameni să se simtă mândri că sunt moldoveni. Datele ultimului sondaj realizat de IMAS arată că Partidul Democrat este al doilea în listă, după PSRM.
18:30
Proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost votat astăzi de Parlament, în prima lectură. Noua lege reglementează structura sistemului de salarizare, drepturile salariale și modalitatea de stabilire a salariului, iar angajații vor fi remunerați în baza sistemului constituit din grade și trepte de salarizare.
16:10
Doi bărbați și-au pierdut viața în incendii, produse în ultimele 24 de ore, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Acum 24 ore
15:00
Cel puţin 17 persoane au fost rănite după ce un metrou aglomerat a frânat brusc joi dimineaţa, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de cotidianul La Repubblica.
13:40
Guvernul condus de Pavel Filip s-a deplasat astăzi la Drochia, acolo unde se desfăşoară o şedinţă comună cu autorităţile locale. Descinderea în nordul ţării face parte din strategia de comunicare a Executivului cu exponenţii administraţiilor publice, dar şi cu oamenii simpli.
13:00
Editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, spune că nu e mirat de preferințele alegătorilor, reliefate în sondajul prezentat ieri de Compania IMAS. Mai mult, analistul susține că ar fi explicabil de ce crește în preferințe Partidul Democrat (PD) și descresc Partidul Acțiune și Solidaritate, precum și Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr”.
11:50
Rămăşiţele a mai mult de opt victime au fost găsite miercuri în oraşul Paradise din nordul Californiei şi împrejurimi, mistuit de flăcări săptămâna trecută, ridicând numărul de morţi la 56 în urma incendiului de vegetaţie considerat cel mai letal şi distructiv în istoria statului, relatează Reuters.
10:30
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 15 noiembrie 2018
10:20
Patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, au fost reținuți în cadrul cauzei penale privind circulația ilegală de droguri. Învinuiții făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în distribuirea pe teritoriul raionului Orhei a psihotropelor de tip „Subutex”, în proporţii deosebit de mari.
09:50
Activitatea pe care a desfășurat-o Partidul Democrat prin decidenții din Guvern și Parlament, nu putea să nu aducă rezultate. PDM a înregistrat o creștere în sondaje pentru că în ultimul an s-a axat pe acțiuni, iar răspunsurile celor care au participat la sondaj au venit în baza unor lucruri pe care le-au văzut la modul concret. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Ieri
21:40
Președintele Comisiei parlamentare de anchetă, care investighează prezumata imixtiune a Fundației Open Dialog în politica moldovenească, Igor Vremea, a făcut astăzi publice întrebările la care urmau să răspundă lidera PAS, Maia Sandu, dar și liderul PPDA, Andrei Năstase, care, însă, au refuzat să se prezinte la audieri.
20:10
Cetățenii Republicii Moldova domiciliați în afara țării vor putea să-și primească pensia pentru limita de vârstă. Executivul a avizat pozitiv inițiativa legislativă care are drept scop reducerea inechităților și continuarea procesului de reformare a sistemului de pensii.
19:30
Proiectele sociale de anvergură, derulate de Guvernul Filip sunt apreciate de cetățeni. Cel puțin așa arată datele ultimului sondaj de opinie, realizat de IMAS și prezentat astăzi.
19:30
Europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele grupului de prietenie parlamentară UE-RM, susține că votul de astăzi al Parlamentului European, care vizează Republica Moldova, este un document politizat, care nu-şi are locul în context electoral. Amintim că Parlamentul European a votat un raport privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova, în urma dezbaterilor ce au avut loc în ultimele luni în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe.
19:10
Condițiile de trai în căminele studențești vor fi mai bune. Cabinetul de miniştri a aprobat modificări în regulamentul privind funcționarea căminelor din subordinea instituțiilor de învățământ de stat.
18:50
Din 1 ianuarie 2019, pensionarii cu pensii mai mici de 1589 de lei vor primi pensii majorate cu 10%. Proiectul de lege privind susținerea financiară suplimentară a unor beneficiari de pensii a fost aprobat astăzi de Executiv.
15:10
Partidul Acțiune și Solidaritate și PPDA pierd încrederea electoratului, iar intențiile de vot pentru aceste două formațiuni sunt în scădere continuă din cauza demagogiei liderilor săi. De această părere este bloggerul Corneliu Gandrabur, care face trimitere la ultimul sondaj de opinie, publicat de IMAS.
15:10
Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a păstrat astăzi, 14 noiembrie, verdictul Curții de Apel în dosarul lui Veaceslav Platon. Magistrații CSJ au declarat drept neîntemeiat recursul depus de avocații acestuia împotriva deciziei CA. Prin urmare, a fost menținută condamnarea la 18 ani de închisoare a lui Veaceslav Platon, notează Deschide.md.
15:00
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 14 noiembrie 2018
13:10
O petiţie însoţită de peste 100 de mii de semnături a fost depusă, astăzi, de către secretarul general-adjunct al PDM, deputatul Eugen Nichiforciuc, la sediul Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Prin acestă petiție se solicită sprijinul instituţiilor europene în verificarea eventualelor legături ale fostei guvernări PLDM, dar şi ale politicienilor Maia Sandu şi Andrei Năstase cu frauda bancară din anii 2013-2014.
13:10
Partidul Mişcarea Liberală, formaţiune politică din care face parte Austrevicius, l-a nominalizat drept candidat la alegerile prezidenţiale care vor avea lor în anul viitor în Lituania. Şansele acestuia sunt însă reduse, potrivit presei de la Vilnius, având în vedere că gruparea politică e afectată de un răsunător scandal de corupţie, informează Timpul.md.
12:50
La solicitarea autorităților publice locale, în acest an, vor fi efectuate lucrări suplimentare de reparație a drumurilor în cadrul programului „Drumuri bune pentru Moldova”, în valoare de 350 milioane de lei. Banii vor fi alocați din bugetul de stat pentru anul curent. Decizia a fost aprobată astăzi la ședința Consiliului fondului rutier, prezidată de prim-ministrul Pavel Filip.
12:00
Guvernul populist italian se pregăteşte de escaladarea disputei cu Comisia Europeană, fiind de aşteptat să refuze modificarea proiectului său de buget pentru anul 2019, care încalcă regulile fiscale europene, transmite dpa.
11:50
Inspectorii de patrulare au surprins, astăzi, cu RADAR-ul, doi șoferi care conduceau cu viteză excesivă. Cazurile au avut loc pe traseele Chișinău-Ungheni și Chișinău-Strășeni.
10:20
Mai multe instituții media din Moldova au promovat un fals despre introducerea vizelor, fapt care a obligat reprezentanții Parlamentului European să reacționeze și să dezmintă acest fals, notează Timpul.md.
10:00
Serviciul de Informaţii şi Securitate de comun cu Procuratura mun. Chişinău, Oficiul Principal au realizat o operaţiune complexă în cadrul căreia a fost destructurată activitatea unei formaţiuni paramilitare ilegale, care acţiona sub paravanul aşa-numitor jocuri de tip militar-tactic. Descinderile au avut loc concomitent în 13 locaţii din raza municipiului Chişinău.
09:50
Doi bărbați au fost conduși la Inspectoratul de Poliție a sectorului Buiucani pentru comportament neadecvat. Incidentul a avut loc într-un local de agrement, după ce aceștia au consumat băuturi alcoolice, iar apoi au intrat în conflict cu administrația localului.
09:30
Reducerea numărului de deputați în Parlament va conduce la un randament mai mare a legislativului, spune deputatul democrat Eugen Nichiforciuc. Potrivit lui, propunerea organizării unui referendum pentru reducerea numărului de parlamentari face parte dintr-un amplu proces de reformare a guvernării în ansamblu, prima etapă fiind reforma Guvernului. Declarația a fost făcută la emisiunea „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:30
Moldova așteaptă de la Uniunea Europeană un raport instituțional echilibrat, obiectiv, care să analizeze implementarea Acordului de Asociere, nu un document politizat, care face jocul electoral al opoziției de la Chișinău. Declarația a fost făcută de către președintele delegației Parlamentului European pentru Moldova, Andi Cristea, în timpul dezbaterilor pe marginea proiectului de rezoluție despre țara noastră.
21:30
Democrații au anunțat astăzi ca în ziua alegerilor parlamentare ar putea avea loc și un referendum. Alegătorii vor fi întrebați dacă vor ca în Legislativ să fie 61 de deputați, în loc de 101 cum sunt în prezent. Vlad Plahotniuc a mai anunțat că cetățenii vor fi întrebați și dacă doresc să retragă mandatul unui anumit deputat, în cazul în care nu le va plăcea activitatea acestuia. În replică, unii deputați au criticat inițiativă, calificând-o drept o acțiune de PR politic.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.