Aprobat de Guvern! Salarii mai mari pentru angajații din sectorul bugetar

LiveNews, 8 noiembrie 2018 22:00

Angajații din sectorul bugetar vor avea salarii mai mari, iar sistemul actual de salarizare va fi reformat pentru a asigura o creștere continuă a veniturilor angajaților. Proiectul legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar a fost aprobat astăzi de Executiv. Documentul va contribui la crearea unui sistem salarial transparent, echitabil și atractiv, capabil […] Articolul Aprobat de Guvern! Salarii mai mari pentru angajații din sectorul bugetar a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de LiveNews

Acum 2 ore
13:50
Exponenţii PAS şi PPDA s-au arătat deranjaţi astăzi de faptul că deputaţii PSRM nu doresc să accepte varianta expusă de blocul ACUM privind partajarea funcţiilor în Parlament. Vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, a dat clar de înţeles că liderul formaţiunii îşi doreşte postul de speaker, pentru a avea o trambulină la alegerile locale din acest an, […] Articolul Exponenții ACUM, supărați că socialiștii nu au venit la întâlnire să înceapă împărțirea fotoliilor. Popșoi: Avem nevoie de funcţia de speaker a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 4 ore
12:20
Deputații socialiști au ignorat noua invitație la discuții din partea PAS și PPDA. Deputații Igor Munteanu, Mihai Popșoi, Alexandr Slusari, Chiril Moțpan și Igor Grosu au așteptat în zadar ca cineva din colegii lor din PSRM să vină să discute despre coaliție de guvernare. Invitația a fost făcută pentru ora 11, la Parlament. În declarațiile […] Articolul PAS-DA au așteptat în zadar socialiștii la discuții privind coaliția de guvernare a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
12:00
Patru persoane din Republica Moldova și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane. Recent, cetățeanul României și-a ispășit pedeapsa, fiind condamnat în una din țările Uniunii Europene la 7 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni. Bărbații au fost reținuți […] Articolul Grup infracțional, destructurat: au traficat o tânără de 19 ani din Chișinău // VIDEO a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Acum 24 ore
20:00
Compania Naţională de Asigurări în Medicină a elaborat și publicat un Ghid video de utilizare a glucometrului, testelor, lanţetelor, distribuite gratuit cetățenilor care vor dori să-și verifice cantitatea de zahăr în sânge în condiii casnice. Amintim că, de astăzi, persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit câte un glucometru cu dispozitiv de înţepare, 1200 […] Articolul Ghid video de utilizare a glucometrului, testelor și lanţetelor, distribuite gratuit cetățenilor care vor dori să-și verifice cantitatea de zahăr în sânge a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:50
Astăzi a avut loc întrevederea șefilor Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari și Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu conducerea autorităților teritoriale de frontieră și vamale din România. Întâlnirea s-a desfășurat în punctul de trecere Leușeni, iar subiectul discuțiilor a fost fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor de Paști. Potrivit informațiilor deținute, în perioada sărbătorilor Pascale se […] Articolul Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră sunt gata pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:00
Procuratura anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului protecție internă și anticorupție al MAI, au descins, astăzi, în cadrul S.C. ”Gara de Nord” Chișinău. Perchezițiile efectuate atât în cadrul instituției vizate, cât și la domiciliul și în automobilele unor angajați au avut loc în cadrul unei cauze penale ce vizează fapte de luare de mită, infracțiune […] Articolul Descinderi matinale la Gara de Nord Chișinău: doi șefi de schimb și un controlor de bilete, încătușați a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Ieri
15:30
Oficiul Nord al Procuraturii anticorupție în comun cu colaboratorii Direcției Nord al Centrului Național Anticorupție, au descins astăzi în cadrul Depoului de Locomotive Bălți al ÎS ”Calea Ferată din Moldova” într-o cauză penală pornită pe fapte de delapidarea a averii străine și corupere pasivă, conform art. 191 alin. (2) lit. b), c) și d) și […] Articolul Descinderi la Depoul de Locomotive Bălți: 8 persoane, reținute. Mecanicii furau sistematic motorină, cu acordul șefilor a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:50
Pentru o conlucrare mai eficientă, Ministerul Economiei și Infrastructurii solicită Autorităților Publice Locale (APL) de nivelul II transmiterea informației privind utilizarea mijloacelor fondului rutier pentru 2018, precum și planurile de reabilitare a infrastructurii pentru anul curent. „Este foarte important să fie o colaborare și sinergie între Autoritățile Publice Locale și cele centrale. Trebuie să dăm […] Articolul MEI își intensifică comunicarea cu APL pentru o planificare la nivel național a întreținerii și reparației rețelei de drumuri a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
11:30
O nouă operaţiune realizată de către procurorii și ofițerii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale în comun cu ofiţerii Serviciului de Informații și Securitate în continuarea investigațiilor pe cazul celor 4 grupări criminale, reţinute la finele săptămânii trecute. Astfel, la 19 aprilie curent a mai fost efectuată o etapă a operațiunii […] Articolul PCCOCS și SIS a anihilat filiera infracţională, specializată în organizarea migrației ilegale şi trecerea ilegală a frontierei de stat către UE a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Preşedintele Igor Dodon susţine că nu este un show-men ca să meargă la dezbateri cu Andrei Năstase, dar nici nu vede rostul unor asemenea confruntări publice. Şeful statului a făcut această declaraţie după ce ieri, într-o postare pe Facebook, liderul PPDA l-a invitat la o dezbatere publică. „Vrea show, să-și caute show-men, președintele nu e […] Articolul Dodon nu vede rostul unor dezbateri publice cu Năstase: Dacă tare le vrea, ar trebui mai întâi să o întrebe pe Maia Sandu dacă îi dă voie a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19 aprilie 2019
21:00
Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Congresului SUA, aflată în vizită în țara noastră. Premierul a menționat că Republica Moldova acordă o atenție deosebită relațiilor bilaterale cu SUA și a apreciat buna colaborare dintre țări. Șeful Executivului a evidențiat în mod deosebit sprijinul SUA în reglementarea conflictului transnistrean. Totodată, Pavel Filip […] Articolul Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi cu o delegație a Congresului SUA a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
20:20
Deputatul socialist Grigore Novac ironizează pe seama relațiilor dintre liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase. În opinia sa, Năstase s-ar afla sub fusta Maiei Sandu, deoarece, dincolo de disensiunile periodice, lidera PAS își impune întotdeauna punctul de vedere. “Blocul ACUM ne amintește de o familie, în care bărbatul se află sub papucul […] Articolul Un deputat socialist ironizează pe seama relațiilor PAS și PPDA: Năstase – sub papucul Maiei Sandu a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:10
Alegerile anticipate nu pot fi organizate după un sistem electoral nou. Fostul judecător al Curții Constituționale Nicolae Osmochescu susține că doar alegerile ordinare următoare pot fi organizate în baza unui sistem electoral modificat de Parlament. „Alegerile ordinare următoare pot fi organizate în baza unui sistem electoral modificat, dar alegerile anticipate nu pot fi făcute în […] Articolul Osmochescu: Doar alegerile ordinare următoare pot fi organizate în baza unui sistem electoral modificat de Parlament a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
14:00
Deputații independenți Ion Groza, Alexandr Oleinic și Viorel Melnic cer Curții Constituționale să se expună dacă Parlamentul este în drept să modifice sistemul electoral la intervale de timp mai mici decât un mandat deplin al Legislativului și dacă pot fi organizate alegeri parlamentare anticipate în baza unui alt sistem electoral decât cel folosit la alegerile […] Articolul Trei deputați cer un răspuns de la Curtea Constituțională privind organizarea alegerilor anticipate în baza unui alt sistem electoral, cum vor Sandu și Năstase a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:50
Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale. Măsurile, propuse de Vama moldovenească, sunt incluse într-un Plan comun de acțiuni semnat, astăzi,  de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, Vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală […] Articolul Vămile din Moldova și România au agreat un șir de măsuri pentru fluidizarea traficului în perioada sărbătorilor pascale a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:30
“Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar. Poate prim-ministru, dacă se înțeleg acolo cu Maia Sandu, în cazul în care fac coaliție cu socialiștii. Dacă nu, atunci vom merge la alegeri parlamentare anticipate”, a spus Dodon în cadrul emisiunii “Moldova în direct”. Totodată, Dodon a fost întrebat despre coaliţia […] Articolul Igor Dodon: Andrei Năstase nu va fi speaker al Parlamentului și să nu viseze în zadar a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
O rază de bucurie în familia Rusu, din satul Selemet, raionul Cimișlia. Surorile Andreea, Ionela și Lenuța se vor bucura de o bibliotecă generoasă din partea Fundației Edelweiss. Anunțul a fost făcut de fondatorul organizației de caritate, Vlad Plahotniuc. ”La Gala Edelweiss din decembrie i-am promis Ionelei Rusu o bibliotecă generoasă, cu multe cărți, care […] Articolul Cadouri şi surprize pentru familia Rusu din satul Selemet, din partea Fundației Edelweiss (FOTO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18 aprilie 2019
18:40
Pe parcursul acestui an, în satul Zubrești vor fi realizate mai multe proiecte susținute de Guvern, care să contribuie la creșterea bunăstării populației. Anunțul a fost făcut de premierul Pavel Filip, deputat ales pe circumscripția Strășeni, care a efectuat o vizită de lucru în localitate. Cei mai mulți bani vor fi acordați pentru reparația drumurilor […] Articolul În acest an, în satul Zubrești vor demara mai multe proiecte susținute de Guvern a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16:10
Autorităţile din Londra au deconectat reţeaua Wi-Fi în metroul din oraş, din cauza acţiunilor de protest desfăşurate de organizaţia Extiction Rebellion, faţă de gestionarea schimbărilor climatice. Amintim că aproximativ 300 de persoane au fost arestate în capitala Marii Britanii, după ce au încercat să blocheze mai multe artere principale, inclusiv pentru mijloacele de transport în […] Articolul Reţeaua Wi-Fi în metroul din Londra, deconectată din cauza unor acţiuni de protest a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17 aprilie 2019
18:50
Tinerii sportivi, care aduc faimă țării, vor fi sprijiniți și în continuare, pentru a face performanță. Liderul PDM, Vlad Plahotniuc a făcut acest anunț, după ce campionul european de lupte Victor Ciobanu, cât și antrenorului său, Mihai Cucu, au fost premiați de fundația Edelweiss. „Colegii de la Edelweiss le-au oferit premii, atât campionului Victor Ciobanu, […] Articolul Tinerii sportivi, care aduc faimă țării, vor fi sprijiniți și în continuare. Plahotniuc: Munca lor merită să fie răsplătită a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:20
Internauții tratează ironic declarațiile lui Andrei Năstase, în care s-a plâns în studioul Nataliei Morari că salariul de deputat este unul prea mic și nici nu-i va permite să-și acopere cheltuielile personale, asta deși nu a explicat cum s-a descurtat în toți acești ani în care declara că este oficial șomer. „Orgoliosul, prostul satului, îngâmfatul […] Articolul Năstase ironizat: Lăsați Notre-Dame și donați câte un leu pentru Andrei. Omul are nevoie de bani a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15:00
Din practica internațională analizată la APP, s-a constatat că saltul mare în dezvoltarea întreprinderilor s-a realizat pe platforma parteneriatului public-privat. Această declarație a fost făcută de Vladimir Baldovici, director general al Agenției Proprietății Publice (APP) și președintele Consiliului Național pentru parteneriatul public-privat (CNPPP) în cadrul ședinței de astăzi unde s-au discutat mai multe propuneri privind […] Articolul Saltul de dezvoltare a întreprinderilor se va realiza pe platforma parteneriatului public-privat a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
13:20
Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, susține că a primit primul salariu de la Parlament și crede că acesta ar fi insuficient pentru a-i acoperi cheltuielile pe care le are. „Apropo, astăzi (ieri n.r.) am luat și eu salariu, într-un final. Chiar nu știu care e mărimea lui. Am luat 3 000 […] Articolul Lui Năstase nu-i ajunge salariul de deputat (VIDEO) a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
16 aprilie 2019
21:50
Procurorii au cerut astăzi prelungirea mandatului de arestare cu 30 de zile în privinţa recidivistului Pavel Grigorciuc, individul care l-a agresat fizic pe deputatul democrat Sergiu Sîrbu. Grigorciuc este cercetat penal pentru huliganism, iar dacă va fi găsit vinovat ar putea să petreacă următorii aproape cinci ani după gratii. Profilul extremistului de la ANTIFA este […] Articolul Mandatul de arestare pe numele recidivistului Grigorciuc, care l-a lovit pe democratul Sergiu Sârbu, prelungit a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
21:20
Maia Sandu a confirmat şi astăzi încălcarea angajamentului semnat, înaintea alegerilor din 24 februarie, de candidații blocului electoral ACUM de a nu colabora în niciun fel cu socialiștii. Liderii binomului PAS-PPDA au declarat astăzi că nu acceptă condiţiile PSRM privind formarea unei majorităţi Parlamentare, dar ar fi gata să voteze împreună anumite proiecte, care vor […] Articolul Înainte de alegeri au jurat că nu vor colabora cu socialiștii, dar ACUM sunt gata să voteze anumite proiecte a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
19:00
Casa Naţională de Asigurări Sociale vine cu precizări referitor la categoriile de beneficiari care pot ridica suportul unic de 600 lei înainte de sărbătorile de Paşti. Astfel, suportul unic de 600 lei îl pot ridica cei care primesc alocaţii sociale de stat: persoanele cu dizabilităţi, inclusiv persoanele cu dizabilităţi din copilărie; persoanele cu vârstă de […] Articolul Cine beneficiază de suportul unic de 600 lei de Paște. CNAS face precizări a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:10
Partidul Socialiştilor nu va renunţa la condiţiile impuse blocului politic ACUM, privind formarea unei coaliţii majoritare în Parlament. Deputatul socialist Vlad Bătrâncea susţine, într-o postare pe Facebook, că PAS şi PPDA dau dovadă de egoism politic. “Decizia Consiliului Republican al PSRM din 12 aprilie 2019 specifică clar condițiile în baza cărora noi, socialiștii, sîntem gata […] Articolul Bătrâncea: Regretăm că reprezentanții partidelor din Blocul ACUM continuă să dea dovadă de egoism politic a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
15 aprilie 2019
19:20
Republica Moldova își consumă neabătut drama faliilor introduse în societate, după ce ani buni a marșat pe două narațiuni alternative: una relativă la relația Est-Vest marcată de existența în prim plan a Președintelui Igor Dodon, ostentativ pro-rus și care a bătut avioanele la Moscova de 3 ori după alegeri pentru indicații, uneori alături de președinta […] Articolul Chifu: ACUM a căzut în capcana noii narațiuni pentru alegerile anticipate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
18:10
Liderul PAS, Maia Sandu afirmă că nu vede ce ar mai putea discuta cu socialiștii și nu va mai invita PSRM la dialog. Mai mult, ea insistă ca Zinaida Greceanii să susțină necondiționat agenda blocului ACUM. Declarațiile au fost făcute, săptămâna trecută, la PRO TV. „Pe noi ne interesează strict subiecte de deoligarhizare. La fel, […] Articolul Maia Sandu: Dacă nu se acceptă un Guvern minoritar, total asumat de PAS, atunci se va ajunge la anticipate a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
17:40
16 tineri şi tinere din diferite localităţi ale Moldovei, voluntari ai Centrului Naţional Anticorupţie, şi-au propus să contribuie la prevenirea corupţiei și promovarea integrității prin metode inovative. Susţinuţi de CNA şi PNUD, ei vor elabora propriile platforme şi idei de comunicare prin care să combată taxele neformale, favoritismul, copiatul – practici care generează corupţia în învăţământ. […] Articolul Mai mulți tineri din țară vor promova mesaje anticorupţie în instituţiile de învăţământ a apărut mai întâi pe LiveNews.MD.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.