La Ialoveni va fi organizată chestionarea locuitorilor

Provincial, 14 octombrie 2018 08:10

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armași și echipa sa au efectuat în 8 sectoare din Ialoveni o prechestionare a locuitorilor cu scopul de a determina principalele probleme ale orașului conform opiniilor oamenilor, relatează Primăria localității. Potrivit comunicatului, cele mai frecvente probleme menționate au fost: drumurile, transportul public și canalizarea. Astfel, la 30 octombrie, în baza acestor […]

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
15:40
Anul curent, Centrul de instruire în finanțe din cadrul Instituției publice „Centrul de tehnologii informaționale în finanțe” (CTIF) va demara, în premieră, un ciclu de instruiri în domeniul finanțelor publice pentru specialiștii din cadrul autorităților și instituțiilor bugetare din țară. Instruirile vor fi ghidate de formatori ai Centrului de instruire al CTIF și din cadrul […] Post-ul În 2018, CTIF va lansa o serie de instruiri în domeniul finanțelor publice apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
14:10
Conform Ordinului „Cu privire la indentificarea cantităților de semințe depozitate și controlului calității semințelor, a materialului de îmulțire și săditor de culturi agricole și horticole”, inspectorii Direcției Teritoriale pentru Siguranța Alimentelor (DTSA) Florești au efectuat un control inopinat la o firmă care calibrează, tratează cu preparate de uz fitosanitar, ambalează, etichetează, exportă – hibrizi semințe […] Post-ul Control inopinat la o companie de prelucrare a semințelor de porumb din Florești apare prima dată în Provincial.
13:40
În perioada 2016-2018, Liceul teoretic „Ștefan cel Mare” din satul Molovata, raionul Dubăsari, a fost supus mai multor lucrări de reparaţie: a acoperişurilor pe blocul de studii, al sălii sportive şi cea de festivități. La moment, consiliul raional Dubăsari anunță despre construcția finalizată a acoperișului. Pentru realizarea proiectului au fost alocate surse financiare în sumă […] Post-ul Lucrările de reparație a acoperișului liceului din Molovata – finalizate apare prima dată în Provincial.
13:20
În satul Colonița din municipiul Chișinău au fost reparate 3 stații de autobuz, „care anterior au fost distruse de locuitorii satului”. Aceasta se menționează într-un comunicat de presă al localității.  Dina Roșca Post-ul 3 stații de autobuz din Colonița – reparate (FOTO) apare prima dată în Provincial.
13:10
Liderul Partidului Politic ȘOR, Ilan Șor și formațiunea sa sunt gata să preia responsabilitatea guvernării Republicii Moldova pentru a transforma și moderniza țara. Ilan Șor, care s-a arătat convins de victoria formațiunii sale la scrutinul parlamentar de duminică, a declarat la o conferință de presă pe ultima sută de metri a campaniei electorale, că așa […] Post-ul Ilan Șor: Sunt gata să devin primarul întregii țări apare prima dată în Provincial.
12:10
Locuitorii raioanelor Edineț, Orhei și Cahul vor beneficia de servicii medicale calitative și modernizate, datorită suportului financiar oferit de Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, prin modernizarea spitalelor, în cadrul proiectului „Calitatea și Eficiența Serviciilor de Sănătate”, implementat de Agenția germană pentru cooperare internațională (GIZ). Cele trei spitale raionale au fost dotate […] Post-ul Trei spitale raionale au beneficiat de echipamente și servicii medicale modernizate apare prima dată în Provincial.
11:00
În urma demersului parvenit la Direcția teritorială pentru siguranța alimentelor Călărași de la Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din satul Bravicea, în care se conținea solicitarea de informare a cadrelor didactice și a elevilor despre pericolul Pestei Porcine Africane, un grup de specialiști ai Direcției s-au deplasat la această instituție de învățământ. La întrevederea cu profesorii […] Post-ul Elevii din satul Bravicea au fost informați despre pericolul Pestei Porcine Africane apare prima dată în Provincial.
07:10
Directorul general adjunct al Agenției pentru Siguranța Alimentelor, Ela Malai, a participat la Adunarea Generală a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova – Fruct”. Participanții organizației nonguvernamentale din domeniul agricol au făcut totalurile activității Asociației în anul 2018, au examinat perspectivele de dezvoltare a ramurii în anul curent, abordând pe parcurs cele mai stringente […] Post-ul Adunarea Generală a Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe apare prima dată în Provincial.
Ieri
16:40
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis astăzi 150 de computere noi pentru 20 de instituții de învățământ general din raioanele Călărași, Căușeni, Edineț, Fălești, Florești, Hîncești, Ialoveni,  Soroca, Strășeni, Ștefan Vodă, Taraclia și Telenești.   Computerele au fost donate în anul 2018 Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de către Republica Coreea, în urma semnării Memorandumului […] Post-ul 20 de instituții de învățământ din țară vor primi computere. Iată în ce localități vor ajunge acestea! apare prima dată în Provincial.
16:00
Un serviciu de intervenție timpurie a fost inaugurat în cadrul Centrului de Plasament Temporar și Reabilitare din mun. Bălți. Este primul serviciu socio-medical de acest fel din mun. Bălți, care va oferi servicii atât copiilor din oraș, cât și celor din cele 11 raioane din nordul țării. Serviciul este destinat copiilor cu vârsta până la […] Post-ul La Bălți a fost deschis un centru destinat copiilor cu vârsta de până la 3 ani apare prima dată în Provincial.
14:40
În cadrul Programului Comunitatea Mea în parteneriat cu Institutul de Dezvoltare Urbană, timp de două zile, la Primăria orașului Ialoveni s-a desfășurat un atelier de lucru privind actualizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a comunității, la care au fost invitați agenții economici, reprezentanții ONG-uri, instituțiilor și organizațiilor din teritoriu, cetățeni. „Actualizarea strategiei locale este un pas […] Post-ul Actualizarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a comunității, discutată la Ialoveni apare prima dată în Provincial.
13:40
În incinta Centrului de Informare și Educație Ecologică al Rezervației Naturale „Prutul de Jos” din s.Slobozia Mare, r-nul Cahul, colaboratorii secției știință, împreună cu elevii clasei a III-a al Liceului Teoretic „M. Eminescu” din localitate, au petrecut o oră de educație ecoforestieră cu tema: Speciile rare de floră și faună din cadrul Rezervației Naturale „Prutul de […] Post-ul Speciile rare de floră și faună – analizate la Slobozia Mare apare prima dată în Provincial.
12:50
În Sala de Ședințe a Consiliului Raional Ungheni, ieri, a avut loc Adunarea Generală de dare de seamă şi alegeri a Asociației de Fotbal din Ungheni. La eveniment au participat delegaţi din partea membrilor afiliaţi ai ARF Ungheni, conducerea şi și administrația Asociației. În urma dezbaterilor şi propunerilor, delegaţii Adunării Generale l-au reales în funcţia […] Post-ul Asociația de Fotbal din Ungheni și-a ales structura de conducere apare prima dată în Provincial.
12:30
364 de elevi din or. Costești, r-nul Râșcani, precum și din satele din vecinătate, vor beneficia de condiții moderne de studii. Astfel, a avut loc inaugurarea Liceului Teoretic „Silvian Lucaci” din localitate, după ce instituția a fost reabilitată în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Pentru renovarea Liceului Teoretic „Silvian […] Post-ul Liceul din Costești, raionul Râșcani – reabilitat, în cadrul unui proiect (FOTO) apare prima dată în Provincial.
11:10
Interviu cu Mihai Godea, liderul Partidului „Acţiunea Democratică” T: Dle Godea, aţi putea să ne oferiţi mai multe detalii decât cele apărute în presă, de ce, totuşi, PAD a decis să nu participe la alegerile parlamentare din data de 24 februarie 2019? M.G.: Noi credem că un partid în Republica Moldova trebuie să urmărească în […] Post-ul (INTERVIU) Mihai Godea: După 24 februarie va urma contestarea masivă a acestor alegeri, indiferent de cine va accede în Parlament și cu ce scor apare prima dată în Provincial.
11:00
În perioada 13-15 februarie 2019, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin MCC, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de conformare prin instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în piețele autorizate din mun. Chișinău. Astfel, în perioada mențioană au fost instituite posturi fiscale la 6 piețe autorizate, pe […] Post-ul Comercianții de flori – monitorizați de Fisc. Ce rezultate au fost obținute apare prima dată în Provincial.
10:50
Revista Monitorul fiscal FISC.md a publicat, săptămâna curentă, un articol semnat de două persoane cu funcții de răspundere din cadrul Instituției publice „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (CTIF), care aduc mai multe argumente ce demonstrează că CTIF, abilitată cu funcția de acordare a suportului instituțional în domeniul contabilității în sectorul bugetar, este cea mai […] Post-ul Servicii contabile de calitate oferite de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe apare prima dată în Provincial.
10:00
În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cahul au fost depistați, în timp ce pescuiau ilegal în apele de frontieră, doi bărbați, cetățeni ai Republicii Moldova și României. Aceștia au reușit să prindă circa 80 kg de pește de diferite specii, fiind aduse prejudicii de peste 40 mii lei. Cazul a fost consemnat […] Post-ul Un bărbat din raionul Cahul – reținut pentru pescuit ilegal apare prima dată în Provincial.
09:20
Şeful întreprinderii de stat „Servicii Pază”, filiala Cahul, a fost reţinut de ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Bărbatul este suspectat că ar fi primit 700 de euro de la un cetăţean pentru a-l ajuta să obţină permis de conducere. Potrivit denunțătorului, bănuitul i-ar fi dat asigurări […] Post-ul Şeful întreprinderii de stat „Servicii Pază” Cahul – reţinut apare prima dată în Provincial.
07:10
Primăria Chișinău informează că de astăzi se prelungește itinerarul rutei municipale de microbuz nr. 103, până în localitatea Dumbrava din componența comunei Trușeni. Măsura este luată pentru a satisface necesitățile de asigurare cu transport public a populației din zonă. Astfel, ruta municipală de microbuz nr. 103 se extinde și va activa după cum urmează: – […] Post-ul Noutate bună pentru locuitorii satului Dumbrava. O rută de microbuz se extinde! apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:50
Candidatul la alegerile parlamentare din 24 februarie, Chiril Gaburici a vizitat Societatea pe Acţiuni „NUFĂRUL”, unde a purtat o discuție productivă cu angajații și conducerea întreprinderii, despre activitatea și problemele pe care aceștia le întâmpină în procesul de muncă. „Guvernarea a creat oportunități și facilități pentru antreprenori, precum și a simplificat procedurile de inițiere și […] Post-ul Candidatul Gaburici: Îmi doresc o Moldovă prosperă, cu o stabilitate politică şi socială apare prima dată în Provincial.
16:20
Toți pensionarii din Republica Moldova vor primi medicamente gratuite după venirea la guvernare a Partidului Politic ȘOR, a promis liderul acestuia, Ilan Șor. El a prezentat prioritățile programului formațiunii sale destinat pensionarilor, care mai prevede majorarea de câteva ori a pensiei minime și reducerea cu 30% a mărfurilor și serviciilor destinate persoanelor de vârsta a […] Post-ul Dacă ajunge în Parlament, Ilan Șor promite că toate medicamentele pentru pensionari vor fi gratuite apare prima dată în Provincial.
16:00
Un eveniment de redeschidere a unui oficiu poștal a avut loc, astăzi, în satul Talmaza din raionul Ștefan-Vodă. „Vechiul oficiu poștal, MD-4238, era într-o încăpere oferită în chirie de un magazin din sat și nu era nci măcar încălzită”, se menționează într-un comunicat de presă. La eveniment au fost prezenți șeful Direcției Logistică, Veaceslav Dragot, […] Post-ul Oficiul poștal din Talmaza – redeschis (FOTO) apare prima dată în Provincial.
15:10
Militarii Brigăzii „Dacia” au sărbătorit, astăzi, 27 de ani de la formarea unităţii, în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Cahul, în prezenţa corpului de comandă al Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, administraţiei publice locale, veteranilor, elevilor şi întregului efectiv militar şi civil al brigăzii. Cu această ocazie, ministrul Apărării Eugen Sturza a înmânat unui grup de militari şi civili diplome şi distincţii ale Armatei Naţionale pentru performanţă în activitate şi a apreciat prestaţia […] Post-ul Infanteriştii militari din Cahul au marcat Ziua Unităţii apare prima dată în Provincial.
14:10
La Criuleni, la inițiativa Institutului Oncologic în colaborare cu Consiliul raional, a fost desfășurată o masă rotundă unde s-a discutat despre cancer ca maladie și măsurile de luptă împotriva acestei boli. Potrivit consiliului raional Criuleni, la masa rotundă au fost prezenți medici și asistenți medicali din toate localitățile raionului. „Prin astfel de activități se urmărește […] Post-ul Medicii și asistenții medicali din raionul Criuleni – la o discuție apare prima dată în Provincial.
13:10
Circa 60 de apicultori din raionul Ungheni s-au întrunit la un seminar apicol, care a avut loc în sala de şedinţe a Consiliului raional. În conformitate cu agenda seminarului, invititaţii din cadrul serviciilor DTSA, AIPA, Direcţiei generale de administrare fiscală Centru, au înştiinţat apicultorii despre aspectele juridice în aplicarea legii apiculturii şi gestionarea stupinei, oportunităţile […] Post-ul Circa 60 de apicultori din raionul Ungheni – instruiți de specialiști apare prima dată în Provincial.
11:50
Asociația moldo-ucraineană pentru dezvoltarea turismului rural a prezentat la Soroca, varianta finală a hărții traseelor turistice, dar și metodele de promovare a acestuia. În cadrul întâlnirii s-a discutat și despre conferința de încheiere a proiectului și rezultatele atinse de cei care urmează să-și înființeze o afacere în domeniul turismului rural. „Având la dispoziţie (din materialele […] Post-ul Provocările turismului rural discutate la Soroca apare prima dată în Provincial.
11:40
În dimineața zilei de luni, la Biserica Sf. Cuv. Parascheva din s. Olănești raionul Ștefan Vodă s-a desfășurat seminarul: Rolul și importanța Postului Mare și a Tainei Mărturisirii în lucrarea de mântuire a creștinului ortodox. Organizat de preotul Constantin Portărescu, protopopul circumscripției, seminarul a reunit preoții din întregul raion, pentru a pune în discuție subiectul. La […] Post-ul Preoții din raionul Ștefan Vodă – la un seminar privind importanța Postului Mare apare prima dată în Provincial.
11:30
În dimineața zilei de luni, la Biserica Sf. Cuv. Parascheva din s. Olănești raionul Ștefan Vodă s-a desfășurat seminarul: Rolul și importanța Postului Mare și a Tainei Mărturisirii în lucrarea de mântuire a creștinului ortodox. Organizat de preotul Constantin Portărescu, protopopul circumscripției, seminarul a reunit preoții din întregul raion, pentru a pune în discuție subiectul. La […] Post-ul Preoții din raionul Ștefan Vodă – la un seminar cu privire la importanța Postului Mare apare prima dată în Provincial.
10:50
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI continuă Campania Națională „O casă protejată – o viață salvată”. În ultima perioadă pompierii au reușit să instaleze detectoare de fum pentru 56 de oameni din grupul de risc. Angajații IGSU au montat instalații de detectare a fumului toxic pentru familii din localitatea Chetroșică-Nouă a raionului Edineț, […] Post-ul Pompierii continuă Campania „O casă protejată” prin localități apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.