La Ialoveni va fi organizată chestionarea locuitorilor

Provincial, 14 octombrie 2018 08:10

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armași și echipa sa au efectuat în 8 sectoare din Ialoveni o prechestionare a locuitorilor cu scopul de a determina principalele probleme ale orașului conform opiniilor oamenilor, relatează Primăria localității. Potrivit comunicatului, cele mai frecvente probleme menționate au fost: drumurile, transportul public și canalizarea. Astfel, la 30 octombrie, în baza acestor […]

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Provincial

Acum 12 ore
16:10
Ora;ul Bălți a găzduit pentru prima dată o competiție la Karate WKF. Evenimentul a avut loc sub auspiciile Ministerului Culturii, Educației și Cercetării, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Primăriei mun. Bălți, fiind organizat de Federația Națională de Karate-Do din Republica Moldova. La finalul competiției, conform clasamentului pe echipe, cluburile au primit o cupă și o […] Post-ul Bălți a găzduit un turneu de karate apare prima dată în Provincial.
14:30
Curtea de Conturi a examinat în cadrul ședinței publice din 10 decembrie curent, Raportul auditului situațiilor financiare ale Centrului Național Anticorupție (CNA), încheiate la 31 decembrie 2017. Centrul Național Anticorupție este un organ specializat în prevenirea și combaterea corupției, a actelor conexe corupției și a faptelor de comportament corupțional. Cadrul juridic, principiile de activitate, atribuțiile, […] Post-ul Situația financiară a CNA – în atenția Curții de Conturi apare prima dată în Provincial.
14:20
Subofiţerul de investigaţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, Ghenadie Şcarabnuţa, fiind în serviciu a dat dovadă de responsabilitate civică și a intervenit pentru a salva o bătrână. Aceasta comunică Inspectoratul de Poliție Hâncești, informează Provincial. Astfel, la Serviciul de gardă a Inspectoratului de Poliţie Hânceşti, ieri, în jurul orei 18:15 a parvenit un apel de la […] Post-ul Un colaborator al Inspectoratului de Poliţie Hânceşti a salvat viața unei femei apare prima dată în Provincial.
13:30
Ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie au ajuns astăzi la Comrat cu o nouă rundă de lecţii anticorupţie, informează Provincial.  De data aceasta, mai mulţi studenţi de la Universitatea din Comrat, dar şi funcţionari din cadrul administraţiei başcanului UTA Găgăuzia, au participat la instruirile anticorupţie, organizate de CNA în vederea promovării Legii integrităţii. Totodată, agenţii publici din […] Post-ul CNA a „descins” astăzi la Comrat: Studenți și funcționari din cadrul administraţiei başcanului UTA Găgăuzia – în atenție apare prima dată în Provincial.
Acum 24 ore
11:50
Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, însoțit de Alexandra Shema, consilier pe probleme politice, a întreprins, ieri, o vizită oficială în municipiul Bălți, informează Provincial. Potrivit Primăriei localității, oaspeții au avut o întrevedere de lucru cu primarul interimar al municipiului, Ghenadie Șmulschii și Lilia Sava – viceprimarul, […] Post-ul Ambasadorul SUA în Republica Moldova a întreprins o vizită oficială la Bălți apare prima dată în Provincial.
11:40
Inspectorii de patrulare, ieri, pe strada Calea Basarabiei din capitală, au observat un automobil de model „Mazda” care se deplasa haotic. Pentru verificare, inspectorii au stopat automobilul, iar din discuția cu șoferul au simțit un miros puternic de alcool. La solicitarea actelor necesare conducătorul nu le-a putut prezenta deoarece nu avea careva documente asupra sa. […] Post-ul Un bărbat din Ialoveni – la volan în stare de ebrietate apare prima dată în Provincial.
11:30
Dorești să-ți demonstrezi abilitățile practice și ingeniozitatea? Nu rata şansa de a participa la expoziţia Gala pomilor de Crăciun, Ediția a III-a, un concurs organizat de Primăria municipiului Ungheni, informează Provincial. Confecţionează un brad de Crăciun din orice material şi înscrie-te la concurs până la data de 19 decembrie 2018. Potrivit ungheni.md, bradul tău va ajunge la […] Post-ul Primăria municipiului Ungheni organizează un concurs de ingeniozitate apare prima dată în Provincial.
11:20
Contabilii primăriilor și instituțiilor publice din raionul Ștefan Vodă s-au întrunit, ieri, într-o ședință de lucru organizată de către direcția finanțe a Consiliului raional, informează Provincial. Potrivit consiliului raional, pe ordinea de zi a ședinței au fost puse chestiuni precum: închiderea anului bugetar 2018; transferurile din bugetul de stat către bugetele locale; rapoartele financiare pentru […] Post-ul Contabilii din raionul Ștefan Vodă s-au întrunit într-o ședință apare prima dată în Provincial.
11:00
Grupul operativ antibraconaj, format din inspectorii de mediu ai aparatului central al Inspectoratului pentru Protecția Mediului, a efectuat un raid de contracarare a braconajului şi tăierilor ilicite în raioanele de sud, informează Provincial. În cadrul acțiunii, au fost întocmite 6 procese-verbale și aplicate amenzi contravenţionale în suma de 8 600 lei cu ridicarea a două […] Post-ul Controale inopinate în fondurile de vânătoare, în mai multe localități din țară apare prima dată în Provincial.
10:30
Patru inspectori ai secţiei Poliţie criminală din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Căuşeni au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare, cu executare, şi obliţaţi să-i achite părţii vătămate un prejudiciu total de 60 de mii de lei. Pedeapsa a fost aplicată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, care au admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei primei […] Post-ul Polițiști din Căușeni – condamnați la 5 ani de închisoare apare prima dată în Provincial.
07:40
Două oficii poștale au fost inaugurate ieri în satele Bozieni și Cioara, raionul Hâncești. Acestea au fost reabilitate și modernizate de către Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”. La eveniment au participat directorul general al ÎS „Poşta Moldovei” Serghei Nastas și reprezentanți ai autorităților publice locale, relatează moldpres.md. În noile oficii poștale au fost efectuate lucrări […] Post-ul Două oficii poștale au fost deschise în raionul Hâncești apare prima dată în Provincial.
Ieri
17:00
Ministerul Economiei și Infrastructurii s-a autosesizat cu privire la starea podului din apropierea comunei Budești. Astfel, la moment a fost restricționat accesul pietonilor pe trotuarul ce prezintă degradări, iar în perioada imediat următoare se vor efectua lucrări de readucere la poziția de proiect a blocurilor de trotuare, în vederea asigurării circulației pietonilor în condiții de […] Post-ul Starea podului din apropierea comunei Budești – în atenția Ministerului Economiei și Infrastrcturii apare prima dată în Provincial.
14:20
Reprezentanții Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței (APCSP) s-au întrunit în cadrul unor ateliere de lucru împreună cu reprezentanții mediului de afaceri, tineri liceeni, precum și reprezentanții Consiliului Raional Florești și Soroca pentru a discuta aspecte importante ce țin de protecția drepturilor consumatorilor, organizarea și desfășurarea activității de întreprinzător, precum și comerțul electronic sigur […] Post-ul Reprezentanții consiliului raional Florești și Soroca – la un atelier de lucru apare prima dată în Provincial.
12:10
În primul rând trebuie să fie un bun gospodar, să aibă cunoștințe în diverse domenii, dar și capacități de management, astfel încât să poată conduce un colectiv, dar și un sat întreg. Aceasta a comunicat primarul de Ecaterinovca din raionul Cimișlia, Emil Strogoteanu, informează Provincial. Totodată, Strogoteanu a comunicat despre situația localităților din Republica Moldova […] Post-ul Ce calități trebuie să aibă un primar? „În primul rând trebuie să fie …” apare prima dată în Provincial.
12:00
Acum câteva zile, ofițerul de sector al Sectororului de poliție nr.1 din orașul Taraclia, Cebanov Ivan, a primit un apel de la o un bărbat, care a spus că o femeie amenință că se aruncă într-un bazin acvatic pentru a-şi pune capăt zilelor. Deși se afla în concediu de odihnă, polițistul în mai puțin de […] Post-ul Un polițist din Taraclia – exemplu pentru comunitate apare prima dată în Provincial.
11:30
Un bărbat din raionul Hânceşti a fost condamnat la 20 de ani de detenţie pentru viol şi acţiuni violente cu caracter sexual, săvârşite asupra fiicei sale minore. Potrivit probelor prezentate de procurori, totul s-a întâmplat în toamna anului 2015, când bărbatul, în repetate rânduri şi-a abuzat sexual fiica, în vârstă de 13 ani. De fiecare […] Post-ul 20 de ani de închisoare pentru un bărbat din Hâncești apare prima dată în Provincial.
10:30
În seara zilei de ieri, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs la mănăstirea „Adormirii Maicii Domnului”, satul Japca, a raionului Florești. Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 17:45. La fața locului au fost îndreptate trei autospeciale de intervenție. Ajunși salvatorii au […] Post-ul Incendiu la mănăstirea din satul Japca. 3 autospeciale au intervenit apare prima dată în Provincial.
07:10
Două instituții de învățământ general din Republica Moldova vor beneficia de granturi din partea Guvernului Japoniei, prin intermediul Programului pentru Securitatea Umană „Kusanone”. Asistența nerambursabilă va fi acordată Gimnaziului din satul Pelinia, r. Drochia și Gimnaziului din satul Domulgeni, r. Florești. Astfel, Gimnaziul din satul Pelinia, r. Drochia va beneficia de un grant în valoare de 75 […] Post-ul Instituții de învățământ din Drochia și Florești – beneficiare de asistență din partea Japoniei apare prima dată în Provincial.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Consiliul de Miniștri al Bulgariei a adoptat decizia de a aloca 140 000 euro Direcției raionale Educație, tineret și sport Taraclia, în scopul procurării utilajului IT și computerizării școlilor din raion. „Noi credem în forța proiectelor concrete, realizate în beneficiul educației moderne a tinerei generații din Moldova”, se comunică într-un comunicat al Ambasadei Republicii Moldova […] Post-ul Raionul Taraclia a beneficiat de 140 000 euro. Cine a oferit banii și unde vor fi investiți apare prima dată în Provincial.
15:10
Declarația recentă a primarului de Orhei Ilan Șor că le va crea condiții de viață orheienilor ca în Monaco, a fost luată de unii la mișto. Însă, după ce a reparat străzile și a asigurat iluminatul stradal, Ilan Șor a demonstrat că se pricepe și la organizarea sărbătorilor. Iar modul în care a fost amenajat […] Post-ul Primăria Orhei: „Orașul, amenajat pentru sărbătorile de iarnă ca Monaco” apare prima dată în Provincial.
14:20
În premieră, Parlamentul va organiza jocul intelectual pentru tineri „Cunoaște-ți Parlamentul”, informează Provincial. 24 de elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău vor răspunde la o serie de întrebări despre istoricul și activitatea Legislativului. „Cele 4 echipe vor parcurge individual un traseu stabilit de organizatori, format din muzeul Parlamentului, bibliotecă, sala pentru conferințe de […] Post-ul Elevi erudiți din Ungheni, Criuleni, Hâncești și Chișinău vor răspunde la o serie de întrebări despre Legislativul RM apare prima dată în Provincial.
14:00
O platformă care își propune mediatizarea on-line a activității administrației publice locale a fost lansată, zilele trecute, la Chișinău, informează Provincial. www.alocapitala.md este platforma informațională la lansarea căreia a participat primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, conducători de direcțiilor generale, managerii întreprinderilor municipale, pretorii de sector, consilieri municipali, dar și reprezentanți ai sectorului asociativ și […] Post-ul O platformă ce va reflecta „viața” capitalei – lansată apare prima dată în Provincial.
12:00
Primul grup de 47 de apicultori din Republica Moldova a trecut cu succes perioada de conversie de la producerea mierii convenționale la producerea mierii ecologice. Începând cu anul 2019, apicultorii planifică să producă miere ecologică certificată conform cerințelor Uniunii Europene, care poate fi exportată la un preț mai avantajos. Cu suportul Proiectului USAID Agricultura Performantă […] Post-ul Premieră pentru apicultorii din R. Moldova! Vor produce miere ecologică certificată apare prima dată în Provincial.
11:00
Specialiștii Secției management proiecte din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Sud au întreprins, recent, o vizită de lucru la Cantemir, pentru a monitoriza mersul lucrărilor în cadrul proiectului investițional de reabilitare termică a clădirii Spitalului raional Cantemir, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională.  Astfel, lucrările de construcție a rețelei de distribuire a apei […] Post-ul Pacienții Spitalului raional Cantemir au parte de căldură și apă caldă în regim non-stop apare prima dată în Provincial.
10:50
Pentru prima dată, femeile din UTA Găgăuzia, care suferă de violenţă în familie, vor putea beneficia de sprijin la un centru de asistență care va fi deschis pentru ele în această regiune. Pentru completarea bugetului necesar reconstrucţiei clădirii şi dotarea instituţiei, Executivul din UTA Găgăuzia şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare au lansat o campanie […] Post-ul Un centru de asistență pentru femeile care suferă de violență în familie va fi deschis în UTA Găgăuzia apare prima dată în Provincial.
10:30
Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond a cauzei penale de învinuire a ex-directorului filialei Dondușeni a unei bănci comerciale, pentru încălcarea regulilor de creditare, abuz de serviciu și însușirea mijloacelor bănești în proporții deosebit de mari în procesul de creditare a mai multor persoane […] Post-ul Ex-directorul filialei unei bănci comerciale din Dondușeni – deferit justiției apare prima dată în Provincial.
10:30
După revenirea sa acasă, businessmanul și filantropul Andrei Negruța a decis să-și aducă contribuția la schimbarea spre bine a situației din țară. Pentru a-și atinge scopul el a inițiat asociația obștească „Cetățeanul – temelia statului” (CETESTA) și a lansat proiectul social „PROtecție și PROsperitate” care la moment este implementat în sectorul Botanica al capitalei. Declarații […] Post-ul „PROtecție și PROsperitate” va forța funcționarii să lucreze: Se va desemna un candidat în sectorul Botanica! apare prima dată în Provincial.
10:30
Reprezentanții Cancelariei de Stat au organizat, la Sângerei, o masă rotundă cu genericul „Combaterea violenței împotriva copiilor în Republica Moldova”. Cei prezenți au purtat discuții privind identificarea și asistența copiilor victime a tuturor formelor de violență. De asemenea, un accent aparte a fost pus pe necesitatea încurajării cetățenilor de a informa organele abilitate despre cazurile […] Post-ul Fenomenul violenței împotriva copilului, discutat la Sângerei apare prima dată în Provincial.
10:20
Două decenii după gratii pentru inculpatul, care în vara acestui an, şi-a ucis vecina la Mereni, raionul Anenii Noi. Pedeapsa a fost dictată de Curtea de Apel Chişinău, care a admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la doar 15 ani închisoare pentru acţiuni violente cu caracter sexual şi omorul […] Post-ul Două decenii după gratii pentru un bărbat din Anenii Noi apare prima dată în Provincial.
07:10
Grupul de lucru regional sectorial (GLRS) care a participat la elaborarea Programului regional sectorial (PRS) în domeniul sporirii atractivității turistice în Regiunea de Dezvoltare Nord (RDN), din care fac parte autorități publice locale și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, s-a întrunit în cadrul unei ședințe pentru a lua act de progresul înregistrat în implementarea Programului regional […] Post-ul Dezvoltarea turismului în nordul Moldovei – subiectul unei întruniri apare prima dată în Provincial.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.