Programul manifestărilor de Hramul orașului Chişinău

Radio Chisinau, 14 octombrie 2018 08:10

Hramul orașului Chișinău va fi sărbătorit de locuitorii Capitalei duminică, 14 octombrie. Sărbătoarea ca începe cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 6 ore
20:45
Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui SUA Donald Trump, a fost condamnat miercuri după-amiază la trei ani de închisoare, informează CNN, potrivit Mediafax.
20:35
Partidul Democrat (PDM) examinează posibilitatea creării unei coaliţii după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 doar cu deputaţii blocului electoral ACUM, din care fac parte Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.
20:10
Cancelarul austriac Sebastian Kurz a cerut miercuri eliberarea jurnalistului austriac Max Zirngast, apropiat de extrema stângă, arestat în septembrie în Turcia după ce a semnat articole considerate ostile preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.
19:50
Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a anunţat că salariul minim va fi mărit cu 22% în 2019, cea mai mare creştere din ultimii 42 de ani.
19:35
Parlamentul European a adoptat miercuri bugetul pe 2019 al Uniunii Europene, punctul final al unor negocieri de sfârşit de an dificile şi care au necesitat o nouă propunere a Comisiei Europene după un blocaj între eurodeputaţi şi statele membre, transmite AFP, citată de AGERPRES.
19:20
Laurens van den Acker, șeful de design de la Renault, a anunţat că modelele Dacia nu vor mai fi vândute cu emblema Renault, în afara Europei şi în Rusia. Pe unele piețe, Duster, Sandero și Logan, împreună cu variantele Stepway ale celor două din urmă, sunt vândute ca aparținând mărcii Renault. Iar acest lucru va înceta în curând, scrie site-ul autocar.co.uk, potrivit Digi24.ro.
19:10
Virgin Galactic ar putea efectua un nou zbor de probă al vehiculului său spaţial care intenţionează să transporte în viitor turişti la frontiera cu spaţiul, compania americană deţinută de Richard Branson sperând să fie prima care va comercializa călătorii spaţiale, potrivit AFP.
Acum 8 ore
18:55
Distribuţiile filmelor "A Star Is Born", "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody" şi "Crazy Rich Asians" au fost nominalizate, miercuri, la premiile decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), potrivit Variety, scrie Mediafax.
18:40
MAI anunţă că în R. Moldova au devenit tot mai dese infracţiunile prin utilizarea metodei de fraudă de inginerie socială şi furt de identitate.
18:30
Peste 150 mii de oameni din autonomia găgăuză și raionul Taraclia beneficiază de condiții de viață mai bune, în urma implementării programului „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia” (SARD), finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.
18:15
Planurile Uniunii Europene şi ale Japoniei de a alcătui cea mai extinsă zonă de comerţ liber din lume au trecut de ultimul obstacol, miercuri, după ce parlamentarii europeni şi-au exprimat sprijinul pentru parteneriatul ce urmează să intre în vigoare în 2019.
18:05
Angajatorii vor stabili și vor plăti indemnizațiile adresate familiilor cu copii  pentru angajații a căror calitate se încadrează în condițiile Legii cu privire la secretul de stat. Modificări în acest sens Guvernul a aprobat în mai multe regulamente în vigoare, transmite IPN.
17:55
Lideri ai Uniunii Europene vor remite o declaraţie formală pe tema Brexitului joi seară, 13 decembrie, după ce vor fi informaţi de premierul Theresa May în legătură cu stadiul pregătirilor pentru retragerea Marii Britanii din blocul comunitar, a anunţat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.
17:45
Test reuşit de Armata Americană. O rachetă cu rază intermediară de acţiune a fost distrusă în spaţiu de un alt proiectil lansat de pe un sistem amplasat în Hawaii.
17:35
Modul de calculare și raportare a salariului angajaților din sectorul bugetar, potrivit noului sistem unitar de salarizare, a fost aprobat astăzi, 12 decembrie, de către executiv, transmite IPN.
17:25
Ce legătură există între atacul armat comis marţi seara în Franţa, la Strasbourg, şi graniţa dintre Mexic şi Statele Unite? Pentru Donald Trump, este evident: trebuie închise frontierele, relatează AFP, potrivit Agerpres.
17:15
Cercetători de la Biblioteca Județeană ”Gheorghe Asachi” din Iași au lansat astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova trei volume care marchează Centenarul Unirii, relatează MOLDPRES.
Acum 12 ore
17:05
Germania va susţine prelungirea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat miercuri cancelarul german Angela Merkel, relatează site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.
16:55
Frig în timpul nopţii, temperaturi pozitive ziua, cer variabil şi ninsori slabe în toată ţara – acestea sunt prognozele meteorologilor pentru următoarele zile, transmite MOLDPRES.
16:35
Un subofiţer SPP a fost găsit împuşcat, azi-dimineaţă, în camera sa din incinta bazei ONU din Libia, precizează un comunicat al Serviciului de Protecţie şi Pază al României.
16:20
Compozitorul Eugen Doga a fost premiat în cadrul Galei Euro CentenArt - eveniment cultural organizat zilele trecute la Muzeul Național al Literaturii Române din București, alături de alte 10 personalități ale culturii și artei din diaspora română din Europa.
16:05
Procurorul francez anti-terorism Rémy Heitz a declarat că autorul atacului armat de la Strasbourg a strigat "Allahu Akbar" după ce a deschis focul asupra oamenilor care vizitau un târg de Crăciun.
15:55
Sistemul educațional din Republica Moldova are nevoie de o transformare, astfel încât să răspundă provocărilor viitorului. Curriculumul școlar implementat acum șapte ani nu își demonstrează eficiența, în timp ce tehnologiile și inovațiile au avansat foarte mult. Opiniile au fost exprimate de către participanții la Forumul educațional „Viziunea mea pentru școala noastră”, transmite IPN.
15:50
Tamara Andrușca a fost numit director general al Companiei Naționale pentru Asigurări în Medicină, după ce fostul director Dimitrie Parfentiev și-a dat demisia.
15:45
Producţia industrială a României a crescut în primele zece luni ale anului în curs cu 4% faţă de perioada similară din 2017, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.
15:20
Deputatul PD, Artur Reșetnicov, a fost propus, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, pentru funcția de judecător al Curții Constituționale.
15:10
Cea de-a VII-a sesiune a Comisiei interguvernamentale mixte româno-ucrainene privind protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale rămâne deschisă, după ce ieri negocierile nu au putut duce la finalizarea şi semnarea textului Protocolului sesiunii.
15:05
Președintele Republicii Moldova nu poate fi demis, cel puțin până la alegerile parlamentare, a declarat astăzi șeful Legislativului, Andrian Candu, după ce la ultima ședință a Parlamentului, sugera că acest lucru ar putea să se întâmple încă până la sfârșitul anului.
14:55
Institutul Național Democratic (NDI) vine în R. Moldova pentru a desfășura o misiune pre-electorală de evaluare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.
14:50
Premierul Pavel Filip și membrii Guvernului se vor prezenta vineri în Parlament pentru a prezenta raportul de activitate, a anunțat astăzi, președintele Legislativului, Andrian Candu.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.