Programul manifestărilor de Hramul orașului Chişinău

Radio Chisinau, 14 octombrie 2018 08:10

Hramul orașului Chișinău va fi sărbătorit de locuitorii Capitalei duminică, 14 octombrie. Sărbătoarea ca începe cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, la ora 08.30.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
20:15
Emiratele Arabe Unite (EAU) au avertizat vineri împotriva oricărei tentative de 'destabilizare' a Arabiei Saudite pe fondul criticilor din ce în ce mai puternice faţă de Riad, la peste două săptămâni de la dispariţia încă neelucidată a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează AFP.
19:55
Municipalitatea din Paris a lansat vineri un proiect care vizează cultivarea hameiului pe faţadele şi zidurile oraşului, recolta urmând să fie folosită de producătorii locali de bere, potrivit dpa.
19:55
Angajaţi ai Consulatului saudit din Istanbul au fost convocaţi vineri la parchetul turc pentru audieri în calitate de martori în cadrul anchetei declanşate de autorităţile turce privind dispariţia jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, informează Reuters şi AFP, citând media locale.
19:35
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei a decis prelungirea pentru o perioadă de șase luni, începând cu 20 octombrie, a mandatelor administratorilor temporari ai băncii comerciale Moldindconbank, transmite IPN.
19:15
Legea, care a intrat în vigoare în aprilie, prevede ca judecătorii să se pensioneze la împlinirea vârstei de 65 de ani.
18:45
Un bărbat pus sub acuzare pentru violarea şi asasinarea prezentatoarei bulgare de televiziune Viktoria Marinova a compărut în instanţă, în oraşul Ruse, din nordul Bulgariei.
18:25
Peste 70 de vârstnici și persoane cu deficiențe locomotorii au primit scaune cu rotile și alte accesorii de sprijin. Donația vine din partea Ambasadei Cehiei în Republica Moldova, prin Programul de Cooperare pentru Dezvoltare Cehă, care are o valoare de peste 380 de mii de euro. Ceremonia de donare a avut loc vineri, 19 octombrie, transmite IPN.
18:20
Peste 40 de polițiști ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au pornit într-un marș de forță pe distanța de 15 kilometri, pe parcursul căruia au avut de depășit un șir obstacole în apă, la sol, dar și la înălțime, pentru testarea rezistenței și abilităților profesionale. Tinerii au eliberat o trecere peste pod, au nimicit punctul de comandă al inamicului, au reținut infractori înarmați și au luptat corp la corp. Cei mai rezistenți, care au ajuns la final cu brio, au obținut „Bereta Neagră”.
18:05
Simona Halep, liderul mondial la tenis feminin, a fost aleasă jucătoarea anului 2018, a anunţat, vineri, WTA.
Acum 24 ore
17:55
Ungaria ar putea să devină prima ţară din lume fără fumători, potrivit iniţiativei lansate de un oficial guvernamental de la Budapesta.
17:40
Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă, prevăzută pentru anul viitor, va fi păstrată la nivelul ultimilor ani şi va constitui 4.056 lei.
17:30
Unioniștii vor porni duminică, 21 octombrie, într-un marș automobilistic prin Chișinău. Punctul de pornire va fi Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, cum s-a spus anterior. Schimbarea locului a fost decisă pentru a nu se suprapune cu manifestația anunțată de Partidul Democrat.
17:05
Italia intenţionează să interzică utilizarea paharelor, tacâmurilor, farfuriilor şi altor obiecte de unică folosinţă din plastic începând cu ianuarie 2020, a anunţat ministrul Mediului, Sergio Costa, într-un interviu publicat vineri în cotidianul italian La Republica, potrivit dpa.
16:55
Guvernul Ungariei va creşte la aproape trei miliarde de forinţi (9,3 milioane de euro) suma ajutoarelor sociale pe care Budapesta le va acorda regiunii Transcarpatia din vestul Ucrainei anul viitor, a anunţat vineri secretarul de stat pentru comunităţile ungare de peste hotare, relatează agenţia MTI, potrivit Agerpres.
16:45
Banca Mondială propune introducerea unui sistem de taxare progresivă a veniturilor, ca reacţie la provocările aduse în economie şi societate de dezvoltarea noilor tehnologii.
16:40
După aceasta, vor fi reconstruite și celelalte două planșee dărâmate de explozie. Direcția generală locativ-comunală și amenajare a fost desemnată să efectueze lucrările.
16:25
China doreşte să lanseze în spaţiu, până în 2020, o 'Lună artificială' care să reflecte lumina solară spre Pământ în timpul nopţii, în scopul realizării unei economii a consumului de energie electrică pentru iluminatul stradal şi al locuinţelor din oraşul Chengdu (sud-vest), conform AFP.
16:25
La Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă” a avut loc astăzi festivitatea de decernare a Diplomelor de Onoare IBBY (Consiliul Internaţional al Cărţii pentru Copii şi Tineret) laureaților anului 2018 – scriitorilor Vasile Romanciuc, Nicolae Rusu și pictoriței Violeta Zabulica-Diordiev, informează MOLDPRES.
16:10
Partidul Democrat din Moldova organizează duminică un eveniment politic la care vor participa membri şi simpatizanţi ai partidului din toată ţara, anunță formațiunea într-un comunicat.
16:05
O nouă staţiune de iarnă va fi deschisă în judeţul Vâlcea, prin inaugurarea, în noiembrie, a uneia din cele şase pârtii de schi care se construiesc la Vârful lui Roman, transmite AGERPRES.
16:00
Grădinița din comuna Cruzești, municipiul Chișinău, renovată din banii oferiți de România, a fost inaugurată astăzi. Pentru reparația grădiniței, Guvernul de la București a contribuit cu 1,5 milioane de lei.
16:00
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, şi-a scurtat agenda vizitei în Moldova. Potrivit agenţiei INFOTAG, vizita programată pentru săptămâna viitoare a fost redusă de la patru la două zile.
15:35
Aproximativ 315 milioane de lei au fost acordate agricultorilor din țară sub formă de subvenții până la 18 octombrie curent pentru un număr de 2300 de dosare, transmite MOLDPRES.
15:20
Noul premier al Quebecului, Francois Legault, a promis joi că executivul său, a cărui componenţă a dezvăluit-o, va interzice "portul de însemne religioase pentru angajaţii statului în poziţii cu autoritate", informează vineri AFP.
15:20
Șase persoane au fost reținute în urma pechezițiilor la Primăria Chișinău, iar zeci de persoane, escortate pentru audieri la Centrului Național Anticorupție.
15:05
Alegerile programate pentru duminică în provincia din sudul Afganistanului, Kandahar, au fost amânate pentru o săptămână, în urma asasinării şefului poliţiei locale, generalul Abdul Raziq, a anunțat un purtător de cuvânt al preşedintelui afgan, transmite BBC.
14:55
Turcia a dezminţit astăzi că i-ar fi furnizat Washingtonului 'vreo înregistrare audio' care ar elucida soarta jurnalistului saudit, care ar fi fost asasinat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează AFP şi Reuters.
14:55
Preşedintele rus Vladimir Putin a dat vina pe globalizare pentru atacul armat care a avut loc miercuri la Colegiul Politehnic din Crimeea, spunând că astfel de incidente au început în Statele Unite şi s-au răspândit în întreaga lume prin intermediul comunităţilor din mediul online, relatează Reuters, potrivit Mediafax.
14:35
Activele oficiale de rezervă au atins un nou maxim istoric, 3 miliarde 39 milioane de dolari SUA, potrivit datelor făcute publice astăzi de Banca Națională a Moldovei (BNM), informează MOLDPRES.
14:10
Soţia fostului şef al Interpol Meng Hongwei, care a fost iniţial dat dispărut acum trei săptămâni, a spus că nu este sigură că soţul ei este în viaţă, după ce a fost reţinut de autorităţile chineze, relatează dpa.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.