VIDEO. Investigație Jurnal TV: 430 de mii de euro din miliardul furat ar fi fost cheltuiți de către Ilan Șor. Ce activități luxoase ar fi avut actualul primar de Orhei

Agora.md, 14 octombrie 2018 08:00

Postulde televiziune Jurnal TV a difuzat aseară o investigație care ar dezvălui oparte din misterul dispariției miliardului de euro din cele trei bănci din țaranoastră. Potrivit jurnaliștilor, cu trei luni înainte de lovitura finală înjaful secolului, Ilan Șor ar fi cheltuit 430 de mii de euro pentru închiriereaunei vile pe Coasta de Azur. Actualul primar de Orhei și-ar fi răsfățat acolofamilia și amicii. De asemenea, el ar fi făcut și alte cheltuieli colaterale,de 230 de mii de euro, pentru închiriere de iaht și mașini de lux. 

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Agora.md

Acum 6 ore
23:10
Proiectul intitulat „Dă-i la Vot”, care a pornit cu concerte prin localitățile țării în scopul mobilizării cetățenilor să iasă la vot, dă mâine ultimul concert, la Teatrul Național „Eugene Ionesco” Inițiativa îi aparține lui Pasha Parfeni, iar lui i s-au alăturat deja Mani, Aliona Moon și Zebra Show.
23:00
Bărbatul care i-a donat o parte din ficatul său Sabrinei, beneficiara primului transplant hepatic efectuat unui copil, în Moldova, a primit de la Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) o poliță medicală pe viață.
Acum 8 ore
22:30
Cu o zi înainte de alegerile parlamentare, la postul de televiziune Prime, afiliat liderului PD Vlad Plahotniuc, a apărut un reportaj de aproape 11 minute filmat la casa părintească a candidatului pe circumscripția nr.17, Nisporeni. Plahotniuc și-a arătat mama și surorile sale la televiziunea cu acoperire națională, a mâncat zeamă și plăcinte și a depănat amintiri sub lumina camerelor video și sub blițurile aparatelor foto. Nu este însă primul care-și implică părinții în campania electorală. Ieri a apărut un reportaj cu surorile lui Pavel Filip. Anterior, și Igor Dodon a apărut într-un documentar alături de mama sa, iar în pragul alegerilor prezidențiale din 2016 a apărut și un interviu cu Maia Sandu și mama ei. 
21:00
Dacă până acum asociația Promo-LEX ieșea la fiecare scrutin electoral cu informații publice despre mersul votului, încălcări, tentative de fraudare sau alte abuzuri, pentru alegerile de duminică acest lucru le-a fost interzis de CEC. Se întâmplă în timp ce partidele politice au primit undă verde pentru agitație electorală chiar în ziua votului, fiind anulată ziua tăcerii. 
20:50
Farmacia Familiei vine cu noutăți bune pentru toți cei care țin la ochii și vederea lor. A fost inaugurat noul „Outlet OPTICA”, care cuprinde un sortiment larg de ochelari de branduri de top la nivel internațional. Prețurile sunt mai mult decât atractive.
Acum 12 ore
20:00
O fotografie devenită, în ultimele zile, virală pe internet a servit drept idee de protest pentru moldoveni. Cu o zi înainte de alegeri, pe Facebook a apărut un îndemn pentru oameni să iasă la protest în PMAN cu încălțămintea rudelor sau prietenilor plecați peste hotare. Un eveniment similar s-a întâmplat în 2016 în Skopje, Macedonia.
19:20
Unul dintre avocații lui Veaceslav Platon, Alexandru Bodnariuc, afirmă că a fost anunțat de rudele clientului său că acesta ar fi fost înjunghiat ieri, în penitenciar, scrie Jurnal.md. În același timp, Administrația Națională a Penitenciarelor neagă acest lucru. „Aceste informații sunt eronate, nu au avut loc incidente de natura menționată, condiția fizică a deținutului nu a avut de suferit”. 
18:00
Doi oameni cu legitimații în Parlament vă povestesc săptămânal despre cei care pe 24 februarie vor primi „Bilet în Parlament” - viitorii deputați. Cei care vă „încântă” auzul sunt jurnalista AGORA, Felicia Nedzelschi, alături de jurnalistul #diez și Radio Europa Liberă, Ștefan Grigorița.Nu mai avem niciun fel de zi a tăcerii, iar în cea de a cinea ediție nici noi nu tăcem. Discutăm despre lideri de partide și mize mari până la candidați precum un medic superstar, un candidat care ne promite legalizarea canabisului, și altul care vrea curse avia transatlantice.
17:30
Alexandru Brînză, candidatul Partidului Liberal în Circumscripția nr. 16 Ungheni s-a restras din cursa electorală, scrie Expresul.
17:10
Peste 9.000 de persoane au semnat o petiţie online prin care cer Statelor Unite să vândă Canadei statul american Montana în schimbul sumei de un trilion de dolari, aceşti bani urmând a fi folosiţi pentru a reduce datoria naţională, scrie Agerpres. 
16:30
Prim-ministrul Pavel Filip a dispus astăzi crearea Celulei pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare din 24 februarie curent. Zece instituții, printre care MAI, PG, SIS-ul, Ministerul Justiției și alte structuri, vor monitoriza mersul alegerilor și „vor elimina eventualele deficiențe”.
16:20
După ce, joi, liderii grupului ACUM, Andrei Năstase și Maia Sandu au declarat că suspectează că ar fi fost otrăviți cu mercur, astăzi în presă au apărut rezultatele analizelor medicale efectuate de către cei doi politicieni. Potrivit  jurnal.md, analizele confirmă că în sângele celor doi a fost depistată o cantitate mărită de mercur. 
16:00
Președinția a anunțat astăzi că unul din autoturismele care asigura protecția în cortegiul prezidențial a fost accidentat ușor în timp ce se afla în misiune. „Din primele indicii rezulta ca accidentul a fost provocat de un șofer care venea pe contrasens”, notează instituția prezidențială. 
Acum 24 ore
15:20
Parchetele și instanțele din România sunt nemulțumite de modificările făcute de guvern, prin Ordonanță de Urgență (OUG) la legile Justiției. Parchetele din țară anunță pe rând că-și suspendă activitatea, iar unii magistrați protestează în stradă, informează Hotnews.
14:40
Misiunea de Observare (MO) Promo-LEX a lansat cel de-al cincilea raport de monitorizare a alegerilor parlamentare din 2019. Ca și în rapoartele precedente, MO a constatat mai multe probleme, printre care utilizarea resurselor administrative, intimidare și prezența discursului instigator la ură și discriminare în mesajele concurenților, oferirea cadourilor cu tentă electorală, dar și amplasarea publicității în locuri neautorizate. De asemenea, în comparație cu perioada precedentă de monitorizare, numărul de activități electorale s-a dublat. La fel, observatorii Promo-LEX au constatat includerea persoanelor decedate și erori de adrese în listele electorale.
14:00
În cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie au fost înscrise paisprezece partide politice, toate cu programe electorale diferite. Revenirea la colhozuri, reintroducerea pedepsei cu moartea, servicii stomatologice gratuite sau amenzi pentru scuipat sunt doar câteva din propunerile partidelor politice. „Făgăduieli” electorale sau utopii? Parcurge quiz-ul de mai jos și determină dacă „promisiunile” prezentate sunt adevărate sau false.
13:50
Legăturile dintre președintele moldovean, Igor Dodon, și cel rus, Vladimir Putin, au o componentă financiară directă. Cel puțin 70.000 de euro au intrat în contul fundației „Din suflet” a Galinei Dodon, soția președintelui Republicii Moldova, dintr-un cont deschis pe numele lui Igor Chaika, fiul procurorului general al Federației Ruse. Informația reiese dintr-un articol publicat de Linx, un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI).Solicitată să comenteze informația, Președinția declară că cei care sponsorizează Fundația nu vor ca numele lor să fie făcute publice.
13:30
Grupul Edenred lanseazăîn Republica Moldova tichetele de masă pe suport electronic. În premieră, liderul mondial în domeniul beneficiilor extra-salariale și al soluțiilor tranzacționale pentru companii, angajați și comercianți, pune la dispoziție și prima soluție deplăți mobile cu tichetele de masă pe piața locală.
13:00
Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Vladimir Plahotniuc este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaționale care se ocupă cu operațiuni valutare ilegale, de mari proporții, relatează agenția rusă Tass.Instituția îl consideră pe liderul Partidului Democrat din Moldova participant la organizarea scoaterii din Federația Rusă, în perioada 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble (echivalentul a circa 500 de milioane de euro).Democrații afirmă că acuzațiile făcute publice azi reprezintă o „intervenție abuzivă a Federației Ruse în alegerile din Republica Moldova”.
12:50
Potrivit Ministerului de Interne al Rusiei, Vladimir Plahotniuc este unul dintre organizatorii unei structuri criminale internaționale care se ocupă cu operațiuni valutare ilegale, de mari proporții, relatează agenția rusă Tass.Instituția îl consideră pe liderul Partidului Democrat din Moldova participant la organizarea scoaterii din Federația Rusă, în perioada 2013-2014, a cel puțin 37 de miliarde de ruble (echivalentul a circa 500 de milioane de euro).Democrații afirmă că acuzațiile făcute publice azi reprezintă o „intervenție abuzivă a Federației Ruse în alegerile din Republica Moldova”.
12:10
Agitația electorală, dar și oferirea pliantelor și materialelor informative cu tentă electorală în ziua alegerilor vor putea fi făcute doar până la intrarea în secțiile de votare. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, în cadrul unei conferințe de presă. Maxian a precizat că agitația electorală făcută pe scările instituțiilor în care sunt amplasate secțiile de votare, sau pe holurile acestora va fi pedepsite conform legii. 
12:00
Procuratura Anticorupție (PA) va examina implicarea Fundației de binefacere „Din Suflet” în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Potrivit unui comunicat al Poliției, materialele privind implicarea Fundației au fost expediate deja Procuraturii spre examinare.Se întâmplă după ce Partidul Șor a sesizat Comisia Electorală Centrală (CEC) referitor la mai multe cazuri de implicare a președintelui Dodon în campania electorală în favoarea Partidului Socialiștilor. Formațiunea a menționat că nu doar șeful statului se asociază cu PSRM, dar și PSRM se asociază cu Fundația de Binefacere „Din Suflet”, condusă de soția lui Igor Dodon.
11:50
Laboratorul medical Alfa Diagnostica a implementat cu succes cel mai performant test alergologic
11:40
Secretarul de Stat Mike Pompeo a avertizat joi că Statele Unite nu vor putea colabora şi nici nu vor face schimb de informaţii cu ţările care vor adopta sistemele companiei Huawei Technologies Co Ltd, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.
11:40
Agitația electorală, dar și oferirea pliantelor și materialelor informative cu tentă electorală în ziua alegerilor, va putea fi făcută doar până la intrarea în secțiile de votare. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului Național de Patrulare, Marin Maxian, în cadrul unei conferințe de presă. Maxian a precizat că agitația electorală făcută pe scările instituțiilor în care sunt amplasate secțiile de votare, sau pe holurile acestora vor fi pedepsite prin lege. 
11:20
Spune că, deși este pus de gurile rele ba în buzunarul lui Mihai Ghimpu, ba în cel al lui Vlad Plahotniuc și chiar în buzunarul lui Klaus Iohannis, participă în cursa electorală pe cont propriu. Candidatul electoral pentru circumscripția nr. 33, Călin Vieru, și-a descris oponenții în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, șeful statului, Igor Dodon, ar face acrobații, candidatul democrat Constantin Țuțu ar fi un titan al cugetării, iar Andrei Năstase ar fi îngâmfat și certăreț. 
11:20
E greu să decizi agenda culturală pentru weekend, dar e și plăcut când alegerea e mare. Teatrul Național „Eugene Ionesco” îți oferă satisfacția de a decide ce senzații vrei să trăiești la acest final de săptămână: iubire, compasiune sau amuzament?!
11:10
Ilan Șor este figura centrală a  unui articol dedicat de Agenția Bloomberg situației din Republica Moldova, în contextul alegerilor parlamentare din 24 februarie. Autorul amintește că Ilan Șor a fost condamnat anul trecut la șapte ani și șase luni de închisoare, în primă instanță, pentru că ar fi participat la furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc, echivalentul a 12% din economia națională. Totodată, articolul face referire la sondajele realizate în ultima perioadă, care arată că partidul condus de Șor ar accede la limită în Parlamentul de la Chișinău.
10:30
Spune că deși este pus de gurile rele ba în buzunarul lui Mihai Ghimpu, ba în cel al lui Vlad Plahotniuc și chiar în buzunarul lui Klaus Iohannis, participă în cursa electorală pe cont propriu. Candidatul electoral de pe circumscripția nr.33, Călin Vieru, și-a descris oponenții în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, șeful statului Igor Dodon ar face acrobații, candidatul democrat Constantin Țuțu ar fi un titan al cugetării, iar Andre Năstase ar fi îngâmfat și certăreț. 
10:10
În premieră pentru R. Moldova, chirurgii IMPS Institutului de Medicină Urgentă au reconstruit cu titan fața unui bărbat în vârstă de 28 de ani. 
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.