Patrimoniului cultural european prezentat într-o expoziție la Biblioteca Națională

Radio Chisinau, 11 octombrie 2018 19:00

O expoziție cu genericul ”Patrimoniul cultural european” a fost inaugurată astăzi la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 12 ore
19:50
Opoziția de la Chișinău, societatea civilă și experții reclamă modul în care s-a desfășurat campania electorală pentru alegerile parlamentare care vor avea loc duminică în Republica Moldova. Pe ultima sută de metri spiritele s-au încins, fiind înregistrate mai multe declarații și acuzații dure la adresa concurenților electorali, iar unele partide nu exclud organizarea unor proteste masive în următoarele zile.
19:35
Doi membri ai unei comunităţi indigene din Venezuela au fost împuşcaţi mortal de personal militar, în timpul unei dispute legate de ajutoarele umanitare. Alţi peste 20 de oameni au fost răniţi.
19:20
Membri democraţi ai Camerei Reprezentanţilor au depus, vineri, un proiect de lege care vizează blocarea deciziei preşedintelui Donald Trump de a decreta starea de urgenţă pentru a putea aloca fonduri destinate construirii zidului la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, scrie Mediafax.
19:05
Agenția Servicii Publice a reamintit cetățenilor R. Moldova cu drept de vot că duminică, 24 februarie 2019, în ziua alegerilor parlamentare va activa conform unui program special de muncă.
18:50
Declaraţiile periodice ale reprezentanţilor moldoveni cu privire la dorinţa de a deschide "al treilea coş" la negocieri (privind reglementarea politică) nu sunt o noutate, însă impedimentele obiective nu sunt încă înlăturate, susţine ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, Serghei Gubarev.
18:40
Acțiuni în memoria politicianului din opoziție Boris Nemțov se vor desfășura duminică, 24 februarie, în câteva orașe din Districtul Federal de pe Volga, notează Rador.
18:20
Observatorul rus Aleksandr Kobrinski la alegerile parlamentare din Republica Moldova a fost suspendat din activitatea în cadrul comisiei Biroului pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului al OSCE (ODIHR), a arătat, pentru RIA-Novosti, secretarul de presă al ODIHR al OSCE, Thomas Rymer, notează Rador.
18:05
În spațiul public lipsește o metodologie, dar și criterii care ar permite evaluarea clară a utilizării justificate sau nejustificate a resurselor administrative și dacă un bun public este folosit pentru a crea un avantaj concurențial. În lipsa unei metodologii profesioniste, este complicat să faci concluzii educate și de expertiză. De această părere este directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf.
17:50
Camioanele Caterpillar Inc., copiatoarele Xerox Corp. şi valizele Samsonite se numără printre produsele americane care ar putea fi vizate de măsuri retaliatorii impuse de Uniunea Europeană, în situaţia în care preşedintele SUA va decide să impună tarife vamale suplimentare împotriva automobilelor importate din blocul comunitar, a declarat vineri pentru Bloomberg un înalt oficial UE, informează Agerpres.
17:35
Viitorul rezervelor de hrană este într-un ''grav pericol'', din cauza numărului de specii de animale şi plante care dispar cu repeziciune, se arată vineri într-un raport al Naţiunilor Unite, în contextul în care omenirea se confruntă cu nesiguranţa alimentară pe fundalul creşterii numărului de locuitori, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.
17:10
Companiile aeriene Ryanair şi Wizz Air au fost amendate cu 3 milioane, respectiv un milion de euro în Italia, pentru că au crescut în mod lipsit de transparenţă preţurile biletelor, scrie Digu24.ro.
17:05
Candidatul Partidului Liberal în Circumscripția nr. 16 Ungheni, Alexandru Brînză, s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare. Anunțul a fost făcut astăzi.
16:50
Unul din autoturismele care face parte din coloana prezidențială a lui igor Dodon a fost accidentat ușor astăzi, în timpul ce se afla în misiune.
16:50
Guvernul de la Dublin a făcut public vineri, cu 35 de zile înaintea datei oficiale a Brexit-ului, un pachet legislativ care pregăteşte Irlanda pentru efectele unei potenţiale retrageri a Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord, transmite dpa, potrivit Agerpres.
16:45
Istoria galei Oscar, a cărei a 91-a ediţie va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre din Los Angeles, este caracterizată de multe detalii notabile şi insolite, informează Mediafax.
Acum 24 ore
16:40
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel vor avea o întâlnire oficială în data de 27 februarie, în cadrul căreia vor discuta despre Brexit, relaţiile cu Statele Unite şi parteneriatul pentru apărare dintre Franţa şi Germania, relatează Euronews, potrivit Agerpres.
16:30
Reprezentanţi ai structurilor medicale din cadrul Forţelor Armate ale SUA se află, în perioada 20-22 februarie curent, în Republica Moldova, precizează Ministerul Apărării.
16:30
Prim-ministrul Pavel Filip a dispus astăzi crearea Celulei pentru asigurarea bunei desfășurări a alegerilor parlamentare din 24 februarie curent.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat 4188 de observatori naționali și internaționali care vor monitoriza alegerile parlamentare și referendumul consultativ de duminică, 24 februarie.
16:05
Cinci deputați din Parlamentul European vor monitoriza alegerile parlamentare din 24 februarie din Republica Moldova, în cadrul Misiunii Internaționale de Observare a Alegerilor OSCE/ODIHR.
15:45
Bărbatul care a donat o parte din ficatul său unei fetițe de nouă ani, beneficiară a primului transplant hepatic efectuat unui copil în R. Moldova, a devenit posesor al certificatului de asigurat pe viață.
15:30
Unul din autoturismele care face parte din coloana prezidențială a lui igor Dodon a fost accidentat ușor astăzi, în timpul ce se afla în misiune.
15:20
Turcia a dispus arestarea a 295 de membri ai Armatei, suspectaţi ă ar avea legături cu clericul musulman exilat în Statele Unite, Fetullah Gülen.
15:05
Comisia Europeană a adoptat vineri norme revizuite privind ajutoarele de stat în sectorul agricol (aşa-numitele ajutoare de minimis), majorând cuantumul maxim pe care autorităţile naţionale îl pot utiliza pentru a-i sprijini pe fermieri fără a fi necesară aprobarea prealabilă a Comisiei. Această decizie va permite ţărilor UE să majoreze sprijinul acordat fermierilor fără a denatura piaţa, reducând totodată sarcina administrativă care revine autorităţilor naţionale, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, relatează Agerpres.
15:00
Comisia Electorală Centrală a atenționat astăzi Partidul Democrația Acasă, Partidul Verde Ecologist și Partidul Voința Poporului să prezinte la timp rapoartele financiare privind veniturile și cheltuielile de campanie.
14:45
Serviciul de Securitate din Ucraina (SBU) a acuzat Rusia că a încercat să influenţeze procesul electoral din Ucraina, prin crearea unor structuri ilegale care să asigure victoria unui candidat, relatează Euronews, preluat de Mediafax.
14:40
Rata anuală a inflaţiei a scăzut în ianuarie la 1,4% în zona euro şi la 1,5% în Uniunea Europeană, de la 1,5% şi, respectiv, 1,6% luna precedentă, iar România, Letonia, Estonia şi Ungaria au înregistrat cele mai ridicate rate ale inflaţiei din UE, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), notează Agerpres.
14:30
În Republica Moldova, unele partide politice au utilizat în scopuri electorale resursele administrative în ultimele două săptămâni ale campaniei pentru alegerile parlamentare de duminică. Potrivit unui raport al asociației Promo-LEX, care monitorizează procesul electoral, concurenții electorali nu au declarat cheltuieli și au fost atestate cazuri de violență fizică.
14:30
Mediul online este în topul canalelor de comunicare utilizate de concurenții electorali în campania pentru alegerile din 24 februarie, iar autoritățile ar trebui să acorde o mai mare atenție acestui mod de comunicare, așa cum se întâmplă în cazul radiodifuzorilor și presei scrise.
14:20
Uniunea Europeană nu are nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la un acord pentru Brexit cu Regatul Unit, ci de hotărâre, a declarat astăzi negociatorul european Michel Barnier postului francez de radio Europe 1, preluat de AFP și Agerpres.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.