Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este ilegală

Sputnik, 11 octombrie 2018 18:50

Curtea Constituțională a decis: Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este neconstituțională.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 2 ore
00:30
Înregistrarea video teribilă arată momentul în care două avioane din echipa aerobatică Surya Kiran a forțelor aeriene din India s-au ciocnit în aer, precum și momente de după accidentul în care a murit un pilot.
20 februarie 2019
23:50
NASA a confirmat că un asteroid de dimensiunile unui zgârie-nori se îndreaptă cu viteză ameţitoare spre Pământ, cu 60.000 mile/h.
Acum 4 ore
23:10
Un individ este căutat de Poliție după ce a furat un portmoneu dintr-o gheretă.
22:30
Un bărbat este căutat peste tot de polițiști după ce și-a făcut de cap în centrul Capitalei. Oamenii legii solicită ajutorul cetățenilor pentru a-l găsi pe bărbatul care apare în imaginile video publicate de oamenii legii.
22:00
Ministerul rus al Apărării: Sistemele de arme cu laser Peresvet au fost desfășurate în locurile de dislocare permanentă, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei.
22:00
Cetățeanul cu drept de vot care, din motive de sănătate, nu se poate deplasa până la secția de votare în ziua alegerilor, are dreptul să solicite urna de vot mobilă.
Acum 6 ore
21:30
Eliberarea piloţilor moldoveni a fost o misiune eminamente umanitară, a subliniat într-un comentariu oferit în exclusivitate pentru Sputnik Igor Ceaika, cel care a ajutat la operaţiunea de salvare a cetăţenilor moldoveni.
21:00
Deși au un program de studii încărcat, studenții Universității de Medicină își găsesc mereu timp pentru realizarea unor acțiuni informative. Aceștia organizează diverse activități de promovare a sănătății sau de atenționare asupra unor probleme care există în acest domeniu.
20:30
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", renumitul actor moldovean de teatru și film Igor Chistol a dezvăluit detalii din culisele primului serial detectiv moldovenesc din întreaga cinematografie a țării - "Anchetatorul Gorceakova".
20:10
La câteva zile de la deschiderea Centrului de zi pentru copiii străzii din Chișinău, câțiva copii deja i-au pășit pragul.
20:00
Super Luna este un moment în care Luna se apropie de Pământ la o distanță mai mică de 362 mii de kilometri, iar diferența dintre perigeu și Luna plină nu depășește trei zile. Urmăriți imagini cu acest fenomen unic al Naturii.
Acum 8 ore
19:40
În ultimul timp frumoasa moldoveancă Cristina Ich a fost tot mai des întrebată dacă a apelat la bisturiu pentru că arată demențial la cei 31 de ani. Ea jură că nu are operații estetice.
19:30
În ultimul timp frumoasa moldoveancă Cristina Ich a fost tot mai des întrebată dacă a apelat la bisturiu pentru că arată demențial la cei 31 de ani. Ea jură că nu are operații estetice.
19:00
Important! Motivul pentru care copiii din familii înstărite aleg să locuiească în stradă.
18:30
Partidul Fidesz condus de prim-ministrul ungar Viktor Orbán ar trebui să părăsească Partidul Popular European de centru-dreapta, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
18:00
Pe 20 februarie, în lume este marcată Ziua Mondială a Echității Sociale. Cum percep moldovenii echitatea socială și cât de apreciate pe scară largă sunt drepturile sociale în lume? Subiectul a fost abordat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de către președintele Centrului Educativ Cultural Social Economic și Francofon, Luc Francois.
Acum 12 ore
17:30
Comentatorul politic Sputnik a încercat se lămurească în ce mod o frumoasa istorie a eliberării piloților moldoveni, luați ostateci de talibani în Afganistan, a putut să se transforme într-un scandal exagerat.
16:50
Mai mulți indivizi au fost reținuți de Poliție. Aceștia sunt bănuiți de comiterea unor atacuri tâlhărești în Capitală.
16:20
O tânără din Capitală amenință că se aruncă în gol de la etajul nouă al unui bloc de locuințe din Capitală.
16:00
În cel mult o săptămână, cele 31 de autobuze noi vor putea fi văzute pe străzile Capitalei.
15:50
Sputnik Moldova a realizat un reportaj foto în care au fost surprinse momente din timpul procesului de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile parlamentare care vor avea loc pe 24 februarie.
15:30
Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, sateliții SUA le ”țin isonul” în ceea ce privește chestiunea ieșirii Americii din Tratatul INF.
15:00
Patru companii și-au prezentat scrisorile de intenție de participare la procesul de furnizare a energiei electrice consumatorilor din Moldova.
14:40
Vladimir Putin consideră că cea mai importantă problemă a Rusiei este cea demografică și anunță un nou Program național de susținere a instituției familiei.
14:20
Președintele venezuelean Nicolas Maduro a pus, în repetate rânduri, pe seama SUA criza politică din țară, care a izbucnit după ce liderul opoziției, Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar.
13:40
Fostul ministru al apărării, generalul Victor Gaiciuc, a comentat situația cu privire la eliberarea piloților moldoveni din prizonieratul afgan.
12:50
Un grup infracțional racolau fete din Moldova pentru a se prostitua în Italia.
12:50
Pavel Stratan revine în forță cu o nouă melodie, aceasta ar putea deveni un nou hit. În mod special, cumetrii se vor regăsi în versurile piesei.
Acum 24 ore
12:20
Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis un mesaj Adunării Federale a Federației Ruse.
12:00
Președintele Moldovei, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul american în țara noastră, Dereck J. Hogan. Iată ce a vrut să afle diplomatul de la șeful statului.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.