Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este ilegală

Sputnik, 11 octombrie 2018 18:50

Curtea Constituțională a decis: Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este neconstituțională.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
22:00
Angajații Inspectoratului Național de Patrulare au urmărit un șofer care conducea haotic pe străzile din Capitală.
Acum 30 minute
21:40
De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, care este marcată pe 10 decembrie, a fost lansat studiul „Percepții asupra drepturilor omului în Republica Moldova”.
Acum 2 ore
20:30
Șeful misiunii diplomatice ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, i-a urat AIP „Rossia segodnia” mulți ani și noi culmi, menționând totodată rolul agenției Sputnik Moldova.
20:20
În urma modificării prevederilor legii contravenționale, în vigoare din data de 9 decembrie 2018, agenții constatatori vor avea de consemnat în procesele-verbale mai puține date și, prin urmare, contravenienții vor avea mai puține temeiuri de a solicita declararea nulității acestora de către instanță.
Acum 4 ore
20:00
Lucrările de grafică și pictură a 46 de copii care frecventează centrele comunitare specializate din municipiul Chișinău au fost prezentate în cadrul unei expoziții cu genericul: "Feeria iernii în culorile spectrului cromatic", vernisată în holul Primăriei.
20:00
Foarte curând va începe vacanța de iarnă a elevilor; mare bucurie pentru ei, dar și griji în plus pentru părinți.
19:30
Marți, 11 decembrie, ora 13.30, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Caravana de Crăciun 2018”.
19:10
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, Moscova nu are nicio implicare în protestele din Franța.
18:40
În Chișinău putem găsi pantofi, centuri, genți sau portmonee din piele de pește, în locul tradiționalei piele de vițel. Producătorul Andrei Lungu, un fost polițist, spune că acest tip de piele este mult mai durabil și rezistent în comparație cu materia clasică.
18:10
Gripa poate să treacă mai repede dacă vei urma un curs de lecuire bazat pe medicamentele clasice, dar totodată vei folosi și remediile pe bază de plante. De această părere este redactorul-șef al revistei "Tainele Sănătății", Vlad Sainciuc, care a venit cu mai multe recomandări în studioul Radio Sputnik Moldova.
Acum 6 ore
17:40
În data de 11 decembrie, moneda unică europeană se apreciază cu șase bani în raport cu moneda națională.
17:00
Compania Angry Business a lansat un concurs de idei de afaceri pentru tinerii antreprenori care doresc să inițieze o activitate antreprenorială și au o idee de afacere.
16:40
Președintele țării, Igor Dodon, a susținut candidatura lui Ion Chicu la funcția de ministru al Finanțelor.
16:10
Uneori îți vine greu să crezi că aceste cazuri îngrozitoare au loc în Chișinău: Oamenii legii au venit cu detalii în cazul îngrozitor, relatat sâmbătă de Poliția Capitalei, în care un grup criminal identifica tinere sărace, unele minore, le sechestra, droga și le obliga să se prostitueze.
Acum 8 ore
15:40
Potrivit unor informații de ultimă oră, premierul britanic Theresa May a amânat votul parlamentar cu privire la Acordul pentru Brexit, cu o zi înainte de a avea loc. Premierul urmează să se adreseze parlamentului în această după-amiază.
15:00
Comisia Electorală Centrală își ajustează cadrul normativ și începe informarea cetățenilor referitor la scrutinul din 24 februarie 2019 și vor fi instruiți funcționarii electorali.
14:40
Președintele țării, Igor Dodon, rămâne pe poziții: nu voi promulga legile antipopulare votate de majoritatea parlamentară.
14:20
Au fost publicate imaginile care surprind momentul în care automobilul intră în plină viteză într-un stâlp, la intersecția străzilor Ciuflea și Bucureşti.
Acum 12 ore
13:50
Moldova va avea din nou un președinte temporar
13:30
Ministrul Agriculturii și Mediului a explicat cum sunt stabilite prețurile la pâine, a făcut o analiză comparativă cu cele din alte țări și și o prognoză pentru anul 2019: se vor scumpi sau nu.
13:00
Un post vamal de la frontiera moldo-ucraineană este închis, iar prin altul sunt impuse anumite restricții de circulație.
12:40
Pactul Global al ONU privind Migrația a fost aprobat oficial la Marrakech, în ciuda retragerii mai multor țări implicate.
12:00
Pe parcursul săptămânii trecute au fost înregistrate 146 de încălcări ale legislației vamale. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine.
11:30
Brexitul poate fi oprit. Marea Britanie are libertatea de a revoca unilateral notificarea de a părăsi UE, a decis luni Curtea Europeană de Justiție. Organul judiciar a spus că acest lucru ar putea fi făcut fără a schimba condițiile de membru a Londrei la blocul comunitar.
11:10
Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile a fost anulată cursa din Istanbul, iar cea spre Minsk are întârziere.
11:00
Un pas către realizarea unui deziderat pe care atât românii cât și bulgarii îl așteaptă de mai mulți ani ar putea fi făcut în scurt timp.
10:20
Meteorologii din Moldova au emis pentru luni, 10 decembrie, cod galben de ceață densă, izolat în unele regiuni vizibilitatea va fi redusă.
10:00
Bărbatul care și-a ucis cu cruzime vecina va primi o pedeapsă mai aspră, la insistența procurorilor
09:20
Potrivit CEC, în Parlamentul țării au acces Blocul Paşinian și încă alte două formațiuni politice.
Acum 24 ore
09:00
În Italia, Codul rutier a fost modificat, iar măsura îi poate afecta pe mulţi moldoveni din Italia, care ar putea rămâne fără maşini. Ministerul Afacerilor Externe intervine în sprijinul românilor, inclusiv a moldovenilor care deţin cetăţenie română.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.