Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este ilegală

Sputnik, 11 octombrie 2018 18:50

Curtea Constituțională a decis: Interdicția impusă persoanelor cu dizabilități mintale de a vota în alegeri este neconstituțională.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Sputnik

Acum 5 minute
15:40
Pe 17 octombrie, Vladislav Roslyakov, în vârstă de 18 ani, a efectuat un atac armat şi cu bombă la Colegiul Politehnic din Kerci, unde era student în anul patru.
Acum o oră
15:00
Toți posesorii de arme sunt obligați să se prezinte la Poliție pentru verificări: autoritățile au anunțat data limită și ce riscă dacă nu vor respecta acest lucru.
Acum 2 ore
13:50
Donald Trump șochează din nou opinia publică și amenință că Statele Unite se vor retrage din Tratatul SUA-Rusia privind eliminarea rachetelor cu rază scurtă și medie de acţiune (INF).
Acum 4 ore
12:50
În cadrul emisiunii Spuntik Matinal, medicul proctolog cu 31 de ani de experiență, Elvira Androni a declarat că cea mai majoră problemă a populației din Moldova în vederea tratării unei boli este adresarea tardivă la medic.
11:50
Relațiile dintre Moldova și Turcia au atins un nou nivel strategic. Pentru a afla cum este privită în Turcia dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre, editorialistul Sputnik Moldova a discutat cu politologul turc Mehmet Perincek, doctor în științe istorice, profesor la Universitatea din Istanbul.
Acum 6 ore
11:40
Cum va circula astăzi transportul public în Capitală: Poliția a anunțat străzile pe care ar trebui să le eviți.
10:40
Meteorologii moldoveni prognozează o răcire bruscă a vremii - iată cum va fi vremea în următoarele zile.
10:10
Săptămâna trecută, Budapesta a retras acreditarea și finanțarea a două instituții, inclusiv una înființată de George Soros, care oferă studenților studii științifice sociale despre genul uman (studii gender).
Acum 8 ore
09:40
Pictorița și jurnalista Gutiera Prodan a explicat, în cadrul emisiunii ”Sputnik matinal”, deosebirile dintre Moscova și capitalele marilor orașe europene
08:40
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, și șeful Pentagonului, James Mattis, s-au întâlnit pentru prima dată în marja reuniunii ministeriale a ASEAN din Singapore.
Acum 12 ore
07:40
O cruce memorială situată pe insula grecească Lesbos a fost reabilitată după ce în urmă cu aproximativ două săptămâni a fost vandalizată.
06:30
Economistul venezuelean Raul Penaloza explică pentru Sputnik de ce țara sa a renunţat la utilizarea dolarului și vorbeşte despre avantajele acestei măsuri pentru economia națională.
Acum 24 ore
23:50
Parlamentul macedonean a adoptat amendamentele constituționale pentru a schimba numele țării pentru a facilita aderarea la NATO și la UE.
23:00
Mai mult de jumătate dintre cetățenii germani au declarat că și-ar dori să-și părăsească țara pentru o perioadă îndelungată sau pentru totdeauna.
21:50
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a adoptat o rezoluție prin care cere Guvernelor statelor membre să legalizeze căsătoriile între persoanele de același sex și să ofere dreptul homosexualilor să adopte copii.
20:50
Opinie: Calitatea vieții femeilor din zonele rurale s-a îmbunătățit în ultimii ani datorită politicilor de susținere implementate de Guvern.
19:40
Expertul economic Roman Chircă a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre importanța relațiilor economice dintre Moldova și Turcia.
18:40
Vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic a vorbit în studioul radio Sputnik Moldova despre nivelul de implementare de către Moldova a unei rezoluții a ONU privind implicarea femeilor în sectorul de securitate şi apărare.
17:30
Un funcționar va fi judecat pentru abuz în serviciu după ce ar fi ”ajutat” peste 300 de oameni să obțină ilegal permis de conducere.
16:20
Republica Moldova rămâne fără forța activă de muncă, marea majoritate pleacă peste hotare. Declarația a fost făcută de către demograful Valeriu Sainsus, în cadrul emisiunii „Kilometrul 0", de la Sputnik Moldova.
Ieri
15:20
Politologul Ghevorg Mirzaian, consideră că liderului Turciei, Recep Tayyp Erdogan, a sosit în țară cu interes și recunoștință.
14:20
Tragedie în Ucraina: Autobusul în care se aflau mai mulți actori ai unui show umoristic s-a ciocnit cu un camion. O vedetă și-a pierdut viața.
13:50
După Brexit, accesul Regatului Unit la 1,7 trilioane de dolari pentru proiecte publice va depinde de voinţa vecinilor săi europeni, printre care şi de Republica Moldova.
12:50
Atât chișinăuienii, cât și ministrul Agriculturii, au rămas plăcut surprinși de ceea ce au văzut pe o stradă din Capitală, în dimineața zilei de sâmbătă.
11:40
Un moldovean care își ținea calea spre Italia a încercat să-i ducă de nas pe vameșii de la Giurgiulești - însă iată ce a urmat.
10:40
Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, vine în Republica Moldova. Mitropolia Moldovei oferă mai multe detalii despre programul vizitei sale în țara noastră.
09:40
Șeful Guvernului a vorbit fără ocolișuri despre pensiile moldovenilor, dar și despre plecările masive din țară.
08:40
Președintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că în cazul unui atac nuclear, rușii “vor ajunge în rai ca niște mucenici” în timp ce agresorii, pur și simplu, “vor pieri pentru că nu vor reuși să se pocăiască”.
07:40
Avantaj: fiind la guvernare, Salvini a putut să își pună în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea imigrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.
19 octombrie 2018
23:30
Partidul președintelui francez, Emmanuel Macron, propune interzicerea ridiculizării persoanelor care vorbesc cu accent.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.