Explozia din sectorul Rîșcani: Pavel Filip a cerut ca într-o săptămână să fie prezentat un plan de acțiuni concrete

UNIMEDIA, 11 octombrie 2018 18:41

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi tuturor instituțiilor responsabile de lichidarea consecințelor în urma exploziei produse recent în Chișinău să-și consolideze eforturile și să acționeze coordonat pentru identificarea rapidă a soluțiilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 2 ore
23:20
Antrenorul emerit de lupte libere din Republica Moldova, Nicolae Oriol, este căutat cu disperare de familie. La data de 12.12.2018, în jurul orelor 16:00, a părăsit domiciliul și până la moment, locul aflării nu se cunoaște.
Acum 4 ore
22:20
Deși mai multe voci susțineau că Valeriu Munteanu va prelua șefia PL-ului, la data de 1 decembrie, în cadrul Congresului V, Dorin Chitoacă a fost numit noul președinte al Partidului Liberal. În aces sens, fostul vicepreședinte al PL a ținut să menționeze în cadrul unei emisiuni faptul pentru care nu și-a dorit să dețină această funcție.
21:30
Parlamentul European a adoptat, miercuri, bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019, punând astfel punct unor negocieri crâncene. Mai mult decât atât, după un blocaj între eurodeputați și statele membre, Comisia Europeană a fost nevoită să facă o nouă propunere, relatează AFP.
21:20
„Vedem că în ajun de Anul Nou, se împart cadouri celor mai cuminți și ascultători slujitori la curtea dictatorului”, reflectă reacția liderului PAS, Maia Sandu, la numirea democraților în funcțiile-cheie ale instituțiilor de stat din ultima perioadă.
Acum 6 ore
20:50
O poveste teribilă a zguduit mass-media din Rusia. Pe Internet a fost găsit un site prin care sunt vânduți copii, printre care și din Republica Moldova.
20:20
James Quincey, consilierul delegat şi viitorul preşedinte al Coca Cola, a respins marţi posibilitatea de a intra în afacerea cu canabis sau de a adăuga produselor sale canabidiol (CBD, un derivat al canabisului), până când această substanţă nu va fi „legală” şi „sigură”, relatează EFE.
20:10
Bărbații reacționează mai rău la boală decât femeile. În timp ce sexul feminin continuă să ducă o viață activă, bărbații pot fi blocați la pat din cauza unei simple răceli.
20:00
Michael Cohen, fostul avocat al preşedintelui SUA Donald Trump, a fost condamnat miercuri după-amiază la trei ani de închisoare, informează CNN.
19:50
„Aceast lucru confirmă o dată în plus frăția mafiotă Plahotniuc-Dodon și cartelul penal PD-PSRM”, reflectă reacția liderului Platformei DA, Andrei Năstase, la decizia Judecătoriei Chișinău prin care dânsul urmează să-i achite un prejudiciu de un leu lui Ion Ceban.
19:30
Acordul dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană pe tema Brexit nu va fi renegociat, a anunţat miercuri Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, citat de site-ul cotidianului Le Figaro.
19:20
Decretul de promulgare a legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil, semnat de preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a fost publicat în Monitorul Oficial. Documentul face parte din cele cinci semnate de speaker după ce şeful statului Igor Dodon a refuzat repetat să le promulge, scrie moldpres.md
19:10
Parlamentul ungar a aprobat miercuri, într-o atmosferă foarte tensionată, o lege controversată care flexibilizează timpul de lucru suplimentar şi pe care sindicatele şi opoziţia parlamentară o numesc a „dreptului la sclavie”, transmite AFP.
Acum 8 ore
18:40
Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru, a câștigat concursul pentru funcția vacantă de membru al Curții de Conturi al Republicii Moldova (CCRM), scrie tribuna.md
18:40
Teroristul care a ucis 2 oameni şi a rănit alţi 13, marți seară, în Strasbourg este de negăsit. El este căutat şi acum de sute de poliţişti, după ce le-a scăpat de două ori printre degete. Este rănit, iar ultima oară a fost văzut, imediat după atac, în sudul oraşului. Patru dintre cunoscuţii săi au fost reţinuţi de poliţie şi sunt anchetaţi. Martori ai atacului spun că l-au auzit pe tânăr strigând "Allah este mare!", înainte de a-şi executa victimele. Între timp apar imagini noi filmate aseară în timpul atacului - surprind schimbul de focuri şi momentele de panică de după, scrie digi24.ro
18:30
„După faimoasa Declarație a Guvernului PDM/PPEM-ist din 6 puncte privind sistarea asistenței financiare și raporturile viitoare cu UE, ar fi cazul să stăruim și noi, la fel, asupra a 6 puncte, doar că momentul de referință va fi cea de-a cincea roată a „Căii a Patra”, reflectă mesajul ex-ambasadorul RM în România, Iurie Reniță, care a ținut să facă o analiză a așa-zisului nou drum al Partidului Democrat.
17:10
Astăzi, 12 decembrie, are loc o nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol. Fostul angajat al Poliției de Frontieră, în momentul când a fost adus în această seară în fața judecătorului, a reușit să declare că este torturat și supus foamei.
Acum 12 ore
17:00
Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna a desemnat miercuri, 12 decembrie, prin tragere la sorți, cei 500 de moldoveni care vor avea posibilitatea să călătorească gratuit în Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a-și revedea familiile și pe cei dragi.
17:00
Spania, a patra economie a zonei euro, va majora cu 22% salariul minim lunar, la 900 de euro, a anunţat miercuri premierul Pedro Sanchez, transmite Reuters.
16:40
Cel mai „accesibil” electromobil, marca Tesla, va ajunge peste câteva zile la primii proprietari din Europa. Până atunci, compania americană promovează pe cât de mult posibil această maşină pentru a atrage potenţiali clienţi şi iată o primă reclamă realizată în acest sens.
16:20
După ce în Parlament a făcut trimitere către un articol neconstituțional, încă din anul 2016, președintele legislativului, Andrian Candu, de această dată a explicat exact cum poate să îl demită pe președintele țării Igor Dodon.
16:20
Noul ministru al Finanțelor face declarații de presă, după ședința Guvernului.
16:10
Actualul deputat PDM, Artur Reşetnicov, a fost numit de către Guvern, judecător la Curtea Constituțională. Fostul director SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate) şi mâna dreaptă a ex-preşedintelui comunist Vladimir Voronin are un CV politic mai interesant.
16:10
Germania va susţine prelungirea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat miercuri, 12 decembrie, cancelarul german Angela Merkel.
15:40
Guvernul mai alocă alte trei milioane de lei la bugetul prevăzut pentru Târgul de Crăciun. Până acum era anunțată suma de opt milioane de lei pentru organizarea târgului care se va desfășura în perioada 15 decembrie 2018 - 15 ianuarie 2019.
15:40
Pomeni electorale de la PDM pentru locuitorii sectorului Botanica. Într-o postare făcută de PDM Botanica se vede că democrații au împărțit crupe și ulei.
15:40
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, cataloghează ca fiind „cinică” propunerea lui Igor Dodon privind migrația deputaților dintr-un partid în altul.
15:30
Artur Reșetnicov a fost numite judecător la Curtea Constituțională, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.
15:30
93 de oi au fost furate de pe câmp unei familii din raionul Hîncești. Cazul a fost înregistrat de oamenii legii la data de 3 decembrie, însă aproape după două săptămâni de căutări, poliția nu a dat nici de urma făptașilor, nici a ovinelor.
15:20
O lună şi două zile! Atât a mai rămas până la momentul în care noua generaţie Toyota va fi dezvăluită după câţiva ani de aşteptări. Se va întâmpla acest lucru la NAIAS 2019, cunoscut ca Salonul Auto Internaţional de la Detroit.Până atunci, iată că avem ocazia să vedem, deja acum, designul exterior final al modelului de serie. Un exemplar pre-serie a fost fotografiat rapid într-un camion care îl transporta.
15:10
Miniștrii se întâlnesc într-o nouă ședință de Guvern. Pe agendă cu 13 subiecte.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.