Explozia din sectorul Rîșcani: Pavel Filip a cerut ca într-o săptămână să fie prezentat un plan de acțiuni concrete

UNIMEDIA, 11 octombrie 2018 18:41

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat astăzi tuturor instituțiilor responsabile de lichidarea consecințelor în urma exploziei produse recent în Chișinău să-și consolideze eforturile și să acționeze coordonat pentru identificarea rapidă a soluțiilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 12 ore
21:40
La mijloc de octombrie viile din raionul Căușeni mai sunt doldora de struguri. Deși ar fi trebuit să finiseze demult recoltarea poameni, viticultorii riscă să o lase pe butuc, sau să o arunce la pământ. Problema a apărut la soiul Moldova care a fost afectat de ploile din septembrie, iar din această cauză numeni nu vrea să-i achiziționeze, scrie studio-l.md.
21:00
Îmbrăcați la patru ace, fără haine groase, fără genți, telefoane și alte obiecte în mână și cu discursuri bine pregătite. Sunt „regulile de aur” pe care trebuie să le respecte fiecare participant, care va fi prezent la manifestația PD-ului din această duminică. Mai mult, aceștia ar trebui să demonstreze un sprijin masiv pentru „politica partidului de guvernământ". Cel puțin asta se arată într-un document transmis organizațiilor teritoriale ale Partidului Democrat, publicat de omg.md.
20:20
Se pare că „darul” lui Erdogan încă nu a ajuns în Republica Moldova. Potrivit șefului Serviciului de Presă a MAI, Alina Zbancă, Poliția Națională nu a primit oficial autospecialele pentru combaterea demonstrațiilor în masă.
19:50
Aproximativ 30 de morminte au fost vandalizate într-un cimitir care aparținea unei biserici catolice situată în apropiere de Ierusalim, des vizitată de turiști și pelerini.
19:40
Și-ar fi pus capăt zilelor. Un bătrân în vârstă de 87 de ani, din orașul Orhei, a fost găsit strangulat în subsolul blocului de locuit.
19:30
Zeci de persoane au murit după ce un tren a lovit cu viteză un grup de oameni, vineri, în nordul Indiei, anunţă autorităţile locale, citate de agenţiile Reuters şi Associated Press.
19:00
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a cerut vineri guvernului de la Varşovia să suspende imediat aplicarea prevederilor legii prin care este diminuată vârsta de pensionare a judecătorilor Curţii Supreme poloneze, relatează Agerpres.
18:50
Chiar dacă ședințele consililor locale din localități sunt publice, 85% din populație nu au ținut să participe la ele. Totodată, sondajul arată că persoanele cu vârsta medie demonstrează implicare civică mai înaltă decât cei tineri. Alte date le puteți vedea mai jos.
18:30
Acum două decenii, în Europa au fost introduse standardele moderne pentru crash testele noilor automobile. Anume din octombrie 1998 au devenit obligatorii testele în care maşinile sunt lovite cu 40% din suprafaţa lor frontală într-un obstacol, cu o viteză de 64 de km/h, alături de crash testul lateral.
18:30
Șeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chișinău, Alexei Țurcan, a fost reținut astăzi, 19 octombrie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție într-un dosar de corupție. Acesta este bănuit că, împreună cu alți angajați ai Primăriei, ar fi organizat o schemă infracțională, prin intermediul căreia facilita perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcții din Chișinău, scrie Zdg.md
18:20
Administraţia Trump a decis să-şi scadă nivelul de reprezentare diplomatică pe lângă palestinieni, măsura fiind interpretată de partea vizată ca fiind un act „ideologic“ în favoarea Israelului.
18:20
Alimentația joaca un rol extrem de important în menținerea sănătății întregului organism, însă, aleasă necorespunzător, aceasta poate deveni dăunătoare, fiind cauza principala a apariției mai multor boli precum cancerul. Știi care sunt alimentele care trebuie excluse din regimul tău alimentar?
18:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului atenționează populația despre interzicerea arderii resturilor vegetale. În acest sens, persoanele care nu vor ține cont de aceasta, vor fi sancționate cu o amendă de până la nouă mii de lei.
Acum 24 ore
17:50
Leonardo da Vinci ar fi suferit de strabism, lucru care l-ar fi ajutat să creeze capodoperele sale, conform unui nou studiu, relatează CNN.
17:30
Un avion care a decolat de la Miami, SUA, și avea detinația Buenos Aires, Argentina, a trecut prin turbulențe foarte puternice. 15 pasageri au fost răniți.
17:20
Serviciul Info Trafic al INP informează că, la această oră, în Chișinău este înregistrat un flux majorat de transport. Astfel, se circulă cu dificultate.
17:20
Două persoane au fost ucise, iar doi poliţişti au fost răniţi grav într-un schimb de focuri, în sud-vestul Germaniei, au anunţat vineri autorităţile, relatează The Associated Press.
17:20
200.000 de porci au fost eutanasiați în China, după descoperirea mai multor focare de pestă porcină africană, a declarat un oficial din conducerea Autorității Sanitar-Veterinare.
17:10
După ce a prezentat noua sa generație de vehicule plug-in hybrid, ca parte a strategiei sale de electrificare, la Salonul Auto de la Paris, Peugeot anunță dezvoltarea unei game noi de vehicule sport electrificate, începând cu anul 2020.Peugeot își va concentra resursele pe dezvoltarea acestor vehicule noi şi prin urmare, a decis să se retragă din campionatul FIA WRC deja la sfârșitul sezonului actual, a cărui evoluție spre electrificare este incertă.
17:10
Planșeul dintre etajele 13 și 14 ale blocului de locuinţe din sectorul Rîșcani al capitalei, unde a avut loc explozia, a fost demolat. În acest sens, se execută lucrări de pregătire pentru reconstruirea acestuia, se arată într-un comunicat de presă.
16:40
Președintele României Klaus Iohannis i-a cerut public demisia ministrului de Justiție, Tudorel Toader, după raportul critic al Comisiei de la Veneția, acuzând „comportamentul iresponsabil” al acestuia. Șeful statului român susține că avizul Comisiei de la Veneția confirmă problemele semnalate în ultimul an în privința modificărilor legislației penale și reprezintă un semnal fără echivoc care ar trebui luat în considerare de actuala putere pentru a nu împinge România pe o direcție incompatibilă cu valorile Uniunii Europene.
16:20
Jurnalista Nata Albot se bucură din nou de venirea pe lume a celui mai nou membru al familiei. Pe 11 octombrie 2018 Nata Albot și Andrei Bolocan au devenit părinții unui băiețel perfect sănătos. Noah, așa îl cheamă pe micuț, deja face cunoștință și se adaptează condițiilor de zi cu zi.
16:20
Bugetarii vor ieși mâine la muncă. În această sâmbătă bugetarii vor recupra ultima zi din minivacanța de la sfârșitul lunii august.
16:10
Un vehicul a fost la un pas de a se tampona cu o mașină a poliției care avea girofarul aprins și care venea pe contrasens. Momentul a fost filmat cu camera de bord a vehiculului.
16:10
Privelişte unică surprinsă de un conducător auto din capitală. Trei SUV Mercedes-Benz G-Class de ultimă generaţie, a căror producţie a început la mijlocul lunii mai în Germania, au fost aduse la Chişinău pe un camion cu platforme.Toate maşinile sunt vopsite într-o culoare neagră, dar au jante diferite.
15:40
Alina Zotea a devenit mămică! Până în ultimile zile de sarcină deputata a muncit în Parlamentul Republicii Moldova.Cu un mesaj de felicitare a venit Legislativul. „Alina Zotea a devenit mămică. Să fiți sănătoși și fericiți! Felicitări!”.
15:40
25 de persoane, printre care 3 angajaţi ai Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Chişinău şi 22 de intermediari şi beneficiari ai serviciilor funcţionarilor, au fost escortate pentru audieri la CNA, după ce domiciliile şi birourile de serviciu ale acestora au fost supuse percheziţiilor. Din numărul total de bănuiţi, şase au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi au fost plasaţi în izolatoarele CNA şi ale Poliţiei. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari.
15:10
Un miting organizat de Partidul Democrat din Moldova ar urma să aibă loc dumincă, 21 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale. Motivul sau tematica mitingului nu se cunoaște deocamdată, întrucât PD nu a făcut vreun anunț, iar reprezentanți ai partidului au spus că nu cunosc detalii.
15:00
În unele zone din Canada a fost semnalată lipsa canabisului în magazine, la două zile după ce a fost legalizat consumul, dar și posesia, scrie BBC.
14:40
Ion Stefăniță, directorul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova, a venit cu detalii despre construția subterană depistatărecent în sectorul Centru.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.