NASA va avea un reprezentant în comisia pentru cercetarea lansării eşuate a navetei "Soiuz"

Radio Chisinau, 11 octombrie 2018 18:40

Autoritatea Națională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) din SUA va avea un reprezentant în comisia pentru cercetarea cauzelor lansării eşuate de joi a navetei "Soiuz MC-10", a anunţat o sursă din cadrul NASA.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
16:00
Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat, duminică, la vârsta de doar 62 de ani, a anunţat clubul Universitatea Craiova pe pagina sa de Facebook.
Acum o oră
15:35
Întreprinderea mixtă moldo-rusă Moldovagaz finalizează lucrările la noul sediu oficial de pe strada Puşkin 64 din municipiul Chişinău. 
15:20
Uniunea Europeană (UE) nu va accepta măsuri temporare pentru soluţionarea problemei frontierei irlandeze în cadrul negocierilor aspra Brexit-ului, a declarat duminică Ministrul delegat pentru Afaceri Europene al Franţei, Nathalie Loiseau, informează Reuters.
Acum 2 ore
14:50
Duminică, 21 octombrie, se împlinesc 185 de ani de la naşterea lui Alfred Nobel, chimist, inventator și om de afaceri suedez. Printre altele, el a inventat dinamita, cauciucul sintetic, pielea artificială și mătasea sintetică, și a întemeiat fundația ce oferă anual faimoasele Premii Nobel.
14:35
Două sute de cazuri de febră hemoragică Ebola au fost confirmate în estul Republicii Democrate Congo începând din luna august, conform unui bilanţ anunţat de Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat duminică de Xinhua.
14:25
Mai mulţi lideri naționali și reprezentanți locali ai Platformei Demnitate şi Adevăr şi ai Partidului Acţiune şi Solidaritate, alături de reprezentanţi ai societăţii civile, au desfășurat duminică, 21 octombrie, un pichet la sediul Judecătoriei Ungheni.
Acum 4 ore
14:05
Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale de la Chișinău, Silvia Radu, s-a întâlnit astăzi la București cu secretarul de stat în Ministerul român al Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
13:50
Producătorul de automobile electrice Tesla a lansat, pe site-ul companiei, o nouă versiune a Model 3, cu un termen de livrare între şase şi zece săptămâni, potrivit agenţiei de presă Reuters.
13:30
Unsprezece civili, inclusiv o femeie şi şase copii, au fost ucişi într-un atac cu bombă pe un drum din provincia Nangarhar din estul Afganistanului, a anunţat duminică un oficial local, în a doua zi a alegerilor parlamentare care au loc în această ţară, informează dpa.
13:00
O contra manifestație, de protest față de actuala guvernare, s-a desfășurat astăzi în paralel cu „Adunarea pentru Moldova” organizată de Partidul Democrat în Piața Marii Adunări Naționale.
12:45
Un manual video-digital la limba și literatura română, pentru clasele a X-a, XI-a, și a XII-a, elaborat de către Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, este promovat în rândul profesorilor şi a elevilor.
12:40
O manifestație de amploare organizată de Partidul Democrat, aflat la guvernare, numită ”Adunarea pentru Moldova” se defășoară la Chișinpu. În Piața Marii Adunări Naționale din centrul Capitalei s-au adunat câteva zeci de mii de oameni, iar evenimentul este marcat de mult fast, fiind acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” și artiștii de la Brio Sonores.
12:25
Retragerea Satatelor Unite din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF) ar fi motivată de „visul” americanilor de a domina singuri lumea, potrivit unui oficial din Ministerul Externe de la Moscova, care, la rândul său, acuză Washingtonul că a subminat „deliberat” acest acord de-a lungul anilor.
12:15
O manifestație de amploare organizată de Partidul Democrat, aflat la guvernare, numită ”Adunarea pentru Moldova” se defășoară la Chișinpu. În Piața Marii Adunări Naționale din centrul Capitalei s-au adunat câteva zeci de mii de oameni, iar evenimentul este marcat de mult fast, fiind acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” și artiștii de la Brio Sonores.
Acum 6 ore
12:05
Polonezii îşi aleg duminică primarii şi consiliile regionale, într-un climat de tensiune între conservatorii aflaţi la putere, care vor să-şi consolideze poziţiile pe plan local, şi opoziţia centristă, pe marginea unor reforme judiciare controversate ce îngrijorează Europa, notează AFP.
11:50
O manifestație de amploare organizată de Partidul Democrat, aflat la guvernare, numită ”Adunarea pentru Moldova” se defășoară la Chișinpu. În Piața Marii Adunări Naționale din centrul Capitalei s-au adunat câteva zeci de mii de oameni, iar evenimentul este marcat de mult fast, fiind acompaniat de Orchestra Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici” și artiștii de la Brio Sonores.
11:35
Toate persoanele fizice şi juridice care deţin arme sunt obligate să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul, până la 25 octombrie 2018 inclusiv, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare.
11:20
În momentul trecerii Pământului prin coada cometei Halley, meteorii pătrund în atmosfera planetei cu 66,16192 km/s, iar fenomenul este unul spectaculos. Orionidele au loc în fiecare an în aceeaşi perioadă, punctul maxim fiind atins în noaptea de 21 spre 22 octombrie, însă pot fi observate cu câteva zile înainte şi după apogeu.
11:00
Ministrul israelian al apărării, Avigdor Lieberman, a ordonat duminică redeschiderea punctelor de acces din Fâşia Gaza pentru persoane şi mărfuri, la patru zile după ce acestea au fost închise ca răspuns la un tir de rachetă palestinian, informează duminică AFP.
10:45
O clădire din spatele Catedralei Mitropolitane din centrul Chișinăului a fost cuprinsă de flăcări, în seara de 20 octombrie, cauza fiind un scurtcircuit la un transformator electric, potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).
10:20
Statele Unite se vor retrage unilateral din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF), a anunţat sâmbătă preşedintele american Donald Trump, citat de DPA.
Acum 8 ore
10:05
Traficul va fi suspendat, duminică, 21 octombrie, pe mai multe străzi, în contextul mai multor evenimente desfășurate în Capitală. Astfel, transportul public va fi redirecționat de pe bd. Ștefan cel Mare pe str. București. Temporar, va fi sistată circulația transportului public pe str. Bănulescu-Bodoni și Pușkin, transmite IPN.
Acum 24 ore
18:25
Un marș automobilistic dedicat Unirii va fi organizat duminică, 21 octombrie, la Chișinău. Punctul de pornire va fi Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, și nu Piața Marii Adunări Naționale, așa cum se anunțase anterior. Schimbarea locului a fost decisă pentru a nu se suprapune cu manifestația anunțată de Partidul Democrat, au anunțat organizatorii.
18:00
Mii de emigranţi din Honduras au dat năvală la graniţa dintre Guatemala şi Mexic. Ei au încercat să forţeze frontiera, la care au fost instalate garduri de sârmă, dar poliţia şi armata le-au blocat drumul cu vehicule blindate.
17:40
Marea Britanie a anunţat, sâmbătă, că analizează „următorii paşi”, după ce Arabia Saudită a recunoscut, pentru prima dată, că jurnalistul Jamal Khashoggi a fost ucis în consulatul saudit din Turcia.
17:25
Partidul Democrat din Moldova, care organizează duminică, 21 octombrie, un eveniment politic în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, și-ar fi instruit strict participanții la miting în legătură cu vestimentația, comportamentul și răspunsurile ce urmează să le ofere presei, în cazul în care sunt intervievați.
17:05
Începând de mâine, duminică 21 octombrie, temperaturile vor scădea ușor, până la 17-19 grade Celsius ziua și până la 5-7 grade Celsius noaptea.
16:45
Ministrul român al Apărării, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, referindu-se la avionul rusesc interceptat, joi, în apropierea spaţiului aerian românesc, că nu este cazul de îngrijorare, precizând, însă, că astfel de evenimente nu sunt izolate şi testează viteza de reacţie Forţelor NATO. 
16:20
Fotograful olandez Marsel van Oosten a fost desemnat câştigător al prestigiosului Wildlife Photographer of the Year pentru portretul său intitulat "The Golden Couple" (cuplul de aur), care a surprins două primate aurii cu nas cârn în habitatul lor, potrivit CNN.
Ieri
16:00
Președintele Igor Dodon va efectua o vizită în Turcia pe 29 octombrie, când este sărbătorită Ziua Națională a acestei țări. Totodată, pe 31 octombrie, șeful statului va merge într-o vizită oficială în Federația Rusă, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.