Cercetat penal! A încercat să fure un telefon dintr-o Dacia Logan

Today.md, 11 octombrie 2018 15:20

Un bărbat în vârstă de 35 ani, domiciliat în Capitală, anterior judecat pentru jafuri stradale, furturi și circulația ilegală a drogurilor, a fost încătuşat de către poliţiştii sectorului Botanica ai Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, după ce proprietarul automobilului ,,Dacia Logan” a solicitat ajutorul polițiștilor.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Today.md

Acum 24 ore
17:30
ONG-ul Amnesty International Moldova a organizat pe data de 18 octombrie curent o conferință de presă în care a cerut de la autoritățile Republicii Moldova să ceară de la președinția Turciei ca să întoarcă cetățenii turci ce au fost declarați indezirabili și îndepărtați de pe teritoriul Republicii Moldova.
17:20
25 de persoane, printre care 3 angajaţi ai Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei mun. Chişinău şi 22 de intermediari şi beneficiari ai serviciilor funcţionarilor, au fost escortate pentru audieri la CNA, după ce domiciliile şi birourile de serviciu ale acestora au fost supuse percheziţiilor.
17:00
Aproximativ 315 milioane de lei au fost acordate agricultorilor din țară sub formă de subvenții până la 18 octombrie curent pentru un număr de 2300 de dosare, transmite Moldpres.
13:20
Ziua de joi i-a împăcat într-un fel pe Igor Dodon și Mihai Ghimpu. Liderul PL i-a făcut pe placul președintelui socialist, refuzând să voteze introducerea în Constituție a clauzei privind integrarea europeană, iar acesta s-a arătat mulțumit, jubilând că nici parlamentarii pro-occidentali nu mai susțin cauza UE.
13:10
Ziua de joi i-a împăcat într-un fel pe Igor Dodon și Mihai Ghimpu. Liderul PL i-a făcut pe placul președintelui socialist, refuzând să voteze introducerea în Constituție a clauzei privind integrarea europeană, iar acesta s-a arătat mulțumit, jubilând că nici parlamentarii pro-occidentali nu mai susțin cauza UE.
11:50
Liberalii și liberal-democrații au refuzat să susțină introducerea sintagmei ”integrare europeană” în Constituție după ce au consultat liderii PAS și PPDA, Maia Sandu și Andrei Năstase. Președintele liberalilor, Mihai Ghimpu, afirmă că PAS și PPDA susțin poziția celor 13 deputați liberali și liberal-democrați.
11:40
Votul PL și PLDM împotriva includerii vectorului european în Constituție nu este o opțiune politică sinceră, ci rodul unor resentimente ale acestor formațiuni față de Partidul Democrat și liderul acestuia, Vlad Plahotniuc. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat astăzi în Ziarul Național.
10:50
Zonele Economice Libere au înregistrat o creștere semnificativă în perioada ianuarie – septembrie 2018, potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.
10:20
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, nu dă doi bani pe filtrul de integritate, idee vehiculată intens de lidera PAS, Maia Sandu. În cadrul unei emisiuni la postul de televiziune N4, Ghimpu a mai spus că Maia Sandu are suficiente pete negre în biografie, ca să treacă un test de integritate în fața fruntașului liberal.
10:00
În aceste momente au loc percheziții în incinta Primăriei Chișinău, mai exact la Direcţia generală Arhitectură şi Urbanism.
09:30
Arestul preventiv nu va putea fi aplicat dacă vor fi îndeplinite cumulativ unele condiții. Parlamentul a votat, în ședința de astăzi, un proiect de modificare a Codului de procedură penală, în prima lectură.
Ieri
21:30
Gradul de implementare a Ghișeului unic de raportare electronică, problemele întâmpinate de agenții economici și soluțiile de depășire a acestora au fost examinate astăzi în cadrul unei ședințe, prezidată de premierul Pavel Filip.
21:10
Deşi nu mai lucrează la Banca Mondială de şase ani, Maia Sandu susţine în continuare că trăieşte din banii pe care i-a pus deoparte din salariul ridicat în calitate de consilier al directorului executiv al instituţiei cu sediul la Washington. Liderul PAS recunoaşte că acum nu are un post de muncă şi nici nu achită impozite la stat.
20:50
Partidele politice din Moldova care se declară proeuropene, dar s-au opus introducerii vectorului european în Constituţie, se descalifică atât în faţa propriului electorat, cât şi în faţa Bruxellesului.
20:20
Deputaţii PL şi PLDM și-au bătut ultimul cui în sicriul politic al propriilor partide, după refuzul de vota pentru includerea vectorului European în Constituţie. De această părere este politologul Alexandru Solcan, decanul facultății Ştiinte Politice a Universităţii de Stat din Moldova.
19:30
Partidele politice din Moldova care se declară proeuropene, dar s-au opus introducerii vectorului european în Constituţie, se descalifică atât în faţa propriului electorat, cât şi în faţa Bruxellesului. De această părere este eurodeputatul Norica Nicolai, care a menţionat că politicienii de la Chişinău puteau astăzi să arate şi să garanteze UE că vor într-adevăr ca ţara noastră să urmeze parcursul european.
18:50
În Parlament au rămas doar PDM și PPE, partide care susțin integrarea europeană. PL și PLDM s-au luat de mână cu comuniștii și au fugit din sală înainte de votul pentru integrare europeană.
18:40
O fraudă fiscală gigantică la nivel european, cea mai mare de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters, a fost obţinută printr-o schemă de evaziune fiscală în 11 ţări. La mijloc sunt 55 de miliarde de euro, anunță agențiile internaționale de presă. Cele mai afectate sunt Germania şi Franţa. În paralel cu ancheta oficială a autorităților, schema a fost investigată de jurnaliști de la 19 publicaţii.
18:00
Liderul PAS, Maia Sandu, este recunoscută pentru manipulările pe care le aruncă, periodic, pe piaţa mediatică din Republica Moldova. Bloggeriţa Daniela Croitman a alcătuit un TOP 10 al minciunilor gogonate, spuse Maia Sandu.
16:20
Premierul Pavel Filip și președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, au semnate, miercuri, 5 tratate bilaterale.
15:00
Liderii PL şi PLDM au întors spatele integrării europene și au oferit posibilitate PSRM să poată schimba mai ușor vectorul de dezvoltare al Moldovei, după alegerile parlamentare din februarie 2019. De această părere este jurnalistul roman Victor Nichituş, într-un articol publicat pe platforma Vox Publika.
14:00
Voturile celor 13 deputați liberali și liberali-democrați care au părăsit sala de ședințe erau absolut necesare pentru consfințirea în Constituție a vectorului european al țării. Acest lucru l-a reiterat într-o postare pe Facebook președintele Parlamentului, Andrian Candu. Acesta constată, cu regret, că s-a ratat, astfel, o lansă reală pentru Moldova.
13:40
Circa 127,8 milioane lei au fost acumulate la buget din impozitul pe bunurile imobiliare care a fost achitat de către 425,6 mii persoane fizice. Suma calculată spre achitare pentru anul 2018 constituie 142,2 mln lei, iar reieșind din suma înregistrată la ultima zi de achitare - 15 octombrie, au fost încasate 89,87%.
13:10
Ambasadorul Republicii Moldova în SUA, Cristina Balan, a avut o întrevedere cu senatorul Roy Blunt, membru al Partidului Republican din partea statului Missouri, și unul dintre cei mai importanți membri în Comitetul pentru Informații și Servicii de Inteligență, și în Comitetul Alocări Bugetare al Senatului SUA.
12:20
Cei 13 deputați liberali și liberal-democrați au părăsit sala de ședințe și au refuzat, astfel, să susțină introducerea vectorului european în Constituție. În favoarea proiectului au votat doar 54 de deputați din fracțiunile PDM și PPEM.
11:50
Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru rezultate concrete cu cele şase ţări membre ale Parteneriatului Estic, printre care şi Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare şi al asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă şi mass-media independentă, a anunţat marţi comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri în vederea extinderii, Johannes Hahn. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei reuniuni a miniştrilor de externe din UE desfăşurate la Luxemburg.
11:40
Ziraat Bankası A.Ş și Halk Bankası A.Ş, băncile aflate în proprietatea Republicii Turcia, ar putea să-și deschidă sucursale la Chișinău, conform unei declarații făcute de către președintele turc, Recep Tayyip Erdogan.
11:30
Deputații Partidului Liberal și Partidului Liberal Democrat din Moldova au refuzat să susțină introducerea sintagmei ”integrare europeană” în Constituție și au părăsit sala de ședințe.
10:50
Partidul Democrat din Moldova ia în calcul organizarea unui referendum național privind includerea vectorului integrării europene în Constituție, dacă proiectul nu va fi susținut astăzi la ședința Parlamentului de către deputații din PL și PLDM. Anunțul a fost făcut de către șeful Legislativului, Andrian Candu, înainte de ședință.
10:10
Urmăriți LIVE ședința Parlamentului din 18 octombrie.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.