Decanul Facultății de Drept de la USM va sta 30 de zile în izolator

Deschide.md, 11 octombrie 2018 15:20

Decanul Facultății de Drept de la Universitatea de Stat, Sergiu Brânză, va sta 30 de zile în arest. Decizia a fost luată acum câteva minute în urma de magistrați.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 30 minute
15:50
Premieră în medicina din Moldova. Pacienții care suferă un accident vascular cerebral vor putea fi supuși unor intervenții minim invazive pentru extragerea trombelor din vasele cerebrale. O primă intervenție de acest fel a fost efectuată în data de 29 septembrie, iar pacienta, o femeie de 63 de ani, este în proces de recuperare, transmite IPN.
Acum 2 ore
15:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a propus desfășurarea unui sobor al Ortodoxiei la Chișinău.
15:00
De ziua orașului Chișinău, care nu coincide cu prima atestare istorică (17 iulie 1436), mitropolitul Vladimir n-a fost acasă. Ziua orașului este pusă întâmplător, de fostul primar Serafim Urecheanu.
15:00
Fostul premier și ex-lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, nu a renunțat la ideea de a face dezvăluirile care „vor arunca în aer clasa politică” din R. Moldova, așa cum a promis acum trei ani de la tribuna Parlamentului, atunci când a fost arestat. În cei trei ani de detenție, acesta a așezat pe hârtie toate gândurile sale și urmează să le facă publice.
15:00
Simona Halep a decis azi să se retragă din turneul de la Moscova. Anunțul a apărut în urmă cu câteva minute în presa din Rusia și a fost confirmat ulterior pe site-ul oficial al turneului. Sportiva noastră va fi înlocuită pe tabloul principal de grecoaica Valentini Grammatikopoulou (170 WTA).
15:00
Partidul Democrat din Moldova s-a întrunit astăzi în cadrul şedinţei săptămânale, pe agenda căreia au fost incluse subiecte legate de problemele curente ale cetăţenilor şi programul politic pentru perioada care urmează.În special, s-a făcut o evaluare a vizitelor pe care reprezentanţii partidului le efectuează în teritoriu pentru discuţii cu oamenii, să colecteze problemele pe care aceştia le sesizează şi să prezinte soluţii pentru acestea. • Aşa cum s-a decis la ultimul Consiliu Politic Naţiona...
14:40
Partidul Socialiștilor pregătește pentru data de 18 noiembrie o acțiune de protest de amploarea la Chișinău, la care așteaptă participarea a zeci de mii de cetățeni. Protestul este anunțat împotriva celor nouă ani de guvernare. În cardul manifestației va fi prezentat programul politic al partidului și acțiunile care vor fi întreprinse până pe 24 februarie, când vor avea loc alegerile parlamentare.  Ion Ceban, secretar pentru ideologie al PSRM, într-o conferință de presă a comunicat că formațiune...
14:10
Uniunea Europeană va continua să lucreze pentru rezultate concrete împreună cu cele șase țări, membre ale Parteneriatului Estic, din care face parte și Republica Moldova, în special în domeniul reformei judiciare și asigurării unui mediu favorabil pentru societatea civilă și mass-media independentă. Declarația a fost făcută de comisarul european pentru politică europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de externe, la Luxembourg. • „Tr...
Acum 4 ore
14:00
În perioada 17 - 18 octombrie, pe anumite străzi ale Capitalei va fi suspendat traficul rutier în legătură cu vizita preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Decizia a fost luată la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.
14:00
Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, și-ar fi trimis la Chișinău o mașină blidată. Automobilul ar fi fost transportat cu ajutor unui avion militar turcesc. Potrivit „Runway 08", aeronava ar fi aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău în prima parte a zilei. Autoritățile nu au confirmat însă informația. Potrivit sursei, mașina ar fi fost transportată cu un Airbus A400. ...
13:40
Ambasada SUA din Australia a fost nevoită să se scuze după ce a trimis un e-mail oficial care conţinea o invitaţie la o petrecere în pijamale, însoţită de imaginea unei pisici îmbrăcate într-o ţinută Cookie Monster, ţinând între labe o farfurie cu biscuiţi, potrivit BBC.
13:40
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 17 – 18 octombrie a.c., va fi temporar suspendat traficul rutier pe anumite străzi ale capitalei, în legătură cu vizita oficială în Republica Moldova a preşedintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan. Decizia de a limita temporar accesul publicului în anumite locuri publice din municipiul Chişinău a fost luată la solicitarea Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat.
13:20
Matteo Patrone a fost numit director executiv al BERD, Europa de Est și Caucaz. Cu sediul la Kiev, va fi responsabil pentru operațiunile și angajamentele băncii în Ucraina, Belarus, Moldova, Armenia, Azerbaidjan și Georgia.  Potrivit unui comunicat al instituției, investițiile combinate ale BERD în cele șase țări se ridică la aproape 24 de miliarde de euro în toate sectoarele economiilor lor până în prezent. Patrone va prelua poziția lui Francis Malige, primul director general al centrului BERD...
13:00
Compania Google a anunţat că se retrage de la o conferinţă privind investiţiile, ce se va desfăşura în Arabia Saudită, după ce mai multe companii au luat această decizie pe fondul dispariţiei jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenţiei Reuters.
12:20
Oficiosul Russia Today nu va mai emite în marile orașe din SUA, potrivit unui anunţ publicat recent pe site-ul postului de televiziune.
12:20
Briefingul PD care trebuia să aibă loc la ora 11:30 a fost anulat din motive necunoscute. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către purtătorul de cuvânt al formațiunii, Vitalie Gămurari.
Acum 6 ore
11:50
Marea Britanie și UE se îndreaptă spre un Brexit fără un acord prealabil, cel mai rău rezultat posibil al negocierilor purtate între cele două părți.
11:40
Tentativa de modificare a Constituției pentru includerea în Preambul a sintagmei „integrare europeană”, deocamdată, este evenimentul politic major al acestei sesiuni parlamentare. Când spun acest lucru, am în vedere că o eventuală modificare a Constituției prin includerea în Preambul a „orientării spre spațiul valoric democratic european” ar fi un pas important spre consolidarea identității noastre constituționale europene. Din păcate, proiectul nu a fost adoptat, dar, din fericire, nici nu a fo...
11:30
Recent ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, sectorul Râșcani au reținut un minor de 17 ani, locuitor a or. Cricova, fiind suspectat de comiterea unui jaf. Polițiștii au fost alertați de victimă la data de 09 octombrie, comunicând că la intrarea în Oficiul Poștal din or. Cricova, în mod deschis a fost deposedată de geanta în care se aflau bani, carduri bancare și actele personale.
11:10
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), au respins sesizările procurorului general privind inițierea urmăririi penale pe numele a doi judecători.
11:10
de închisoare. Atît au cerut procurorii pentru individul care l-a împuşcat mortal pe fiul analistului politic, Anatol Ţăranu. Învinuitul urmează să-şi afle sentinţa peste două zile. El şi-a recunoscut integral vina. Crima a avut loc acum câteva luni în apartamentul ucigaşului din Chişinău. Potrivit poliţiei, învinuitul a efectuat trei împuşcături în direcţia vecinului său dintr-o armă pe care o deţinea legal. Asta după ce cei doi au consumat alcool, iar apoi s-au luat la ceartă. La sosirea forţe...
10:40
Biserica Ortodoxă Rusă anunță că toți creștinii care vor merge să se închine în Bisericile Patriarhiei de la Constantinopol vor fi pedepsiți.
10:30
Maxim Lebedinschi, Consilierul în domeniul juridic şi relaţiilor instituţionale, reprezentant al Preşedintelui Republicii Moldova în relaţiile cu Parlamentul şi Guvernul, va înregistra, la Curtea Constituțională, sesizarea împotriva legii care permite comercializarea petrolului în stațiile PECO din zonele Duty Free.
10:10
Miercuri, 17 octombrie 2018, ora 15:00, va avea loc lansarea cărții „Cruciada Diviziei de Cremene. Cu tricolorul în Caucaz: viaţa şi memoriile generalului Ioan Dumitrache, Cavaler al „Crucii de Fier”, de Florian Bichir, la Cercul Militar Naţional din București, Galeria Artelor.
Acum 8 ore
09:40
Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deși sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România și în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcționării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic și nu am candidat niciodată în alegeri.
09:30
Consumatorii de pe mai multe străzi din capitală vor rămâne miercuri, 17 octombrie, fără apă la robinet. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, sistările au loc în legătură cu branșarea unui apeduct nou construit, transmite IPN.
09:00
Cofondatorul Microsoft Paul Allen a decedat luni la vârsta de 65 de ani, au anunţat reprezentanţii companiei de investiţii Vulcan pe care acesta o deţínea, transmite CNN.
08:50
Naționala de fotbal a R Moldova a încheiat aseară la egalitate, scor 0-0, partida disputată în deplasare cu Belarus.
08:50
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, susține că nu vede nicio prolemă în faptul ca PDM să se așeze la masa de negocieri după alegerile parlamentare cu orice partid care va câștiga votul cetățenilor. Potrivit lui, cert este că PDM va face parte din următoarea majoritate parlamentară. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Adevărul live”, transmite IPN.
08:40
Internauții continuă să publice imagini cu drumuri reparate necalitativ. De această dată este vorba despre o bucată de șosea din satul Pîrjota, raionul Rîșcani. Între timp, Ministerul economiei a expediat presei un comunicat de presă în care anunță că Chiril Gaburici a solicitat reprezentanților Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) să fie făcută de urgență expertiza tehnică a drumului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.