La 15 octombrie expiră ultimul termen de plată a impozitului pe bunurile imobiliare

Radio Chisinau, 11 octombrie 2018 15:15

Persoanele care încă nu au achitat impozitul pentru bunurile imobiliare pentru anul curent, o mai pot face până la data de 15 octombrie curent, atunci când va expira ultimul termen anunțat în acest sens, informează MOLDPRES.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 8 ore
19:50
Uzina de ciment din Râbniţa şi-a reluat activitatea, întreruptă anul trecut, din motive tehnice, transmite MOLDPRES cu referire la presa din stânga Nistrului.
19:35
Alianţa Nord-Atlantică a respins ca 'inacceptabile' ameninţările preşedintelui rus Vladimir Putin, care a spus că ia în calcul desfăşurarea de rachete capabile să lovească 'teritoriile unde se află centrele de decizie' ale NATO, relatează DPA, potrivit Agerpres.
19:20
Președinția reacționează la acuzațiile că președintele Igor Dodon ar fi prezentat la conferința de securitate de la München un plan de federalizare a Republicii Moldova. Într-un comentariu pentru radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a spus că aceste declarații nu sunt veridice și sunt făcute în context electoral.
19:05
Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO) va monitoriza alegerile parlamentare din 24 februarie pentru a vedea dacă anomaliile de vot înregistrate la alegerile parlamentare din 2014 și cele prezidențiale din 2016 se vor regăsi și de data aceasta. Directorul CReDO, Sergiu Ostaf, a spus, la o conferință de presă la IPN, că din cele peste 2000 de secții de votare deschise la alegerile anterioare, aproape în 40 de secții de votare, din zece raioane, au fost identificate devieri de comportament în desfășurarea alegerilor.
18:50
Autorităţile din nordul Pakistanului au avertizat că un gheţar himalayan înaintează cu viteză şi pune în pericol localităţile de la poalele muntelui. Mişcarea rapidă a gheţarului este provocată, după estimările oficialilor pakistanezi, de practica locală de a arde lemne pentru a încălzi locuinţele, precum şi de încălzirea globală, notează Rador.
18:35
Fanii care vor dori să asiste la Concursul Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Tel Aviv, trebuie să plătească între 121 şi 487 de euro pentru un loc la marea finală, informează miercuri Corporaţia publică de radiodifuziune israeliană Kan, citată de EFE și Agerpres.
Acum 12 ore
18:20
Liderul Coreii de Nord, Kim Jong-un, analizează posibilitatea efecturării unei călătorii cu trenul până în Vietnam, unde săptămâna viitoare va avea o întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, notează Rador.
18:05
Ministrul apărării rus Serghei Şoigu a declarat miercuri că noile arme ruseşti sunt superioare celor americane şi sunt construite la un cost mult mai mic, informează agenţia de presă oficială TASS şi canalul de televiziune al armatei ruse Zvezda, preluate de Agerpres.
17:50
Premierul britanic Theresa May a insistat miercuri că va încerca în continuare să renegocieze cu Uniunea Europeană clauza de salvgardare (''backstop'') privind frontiera nord-irlandeză, principalul obstacol în calea aprobării de către parlamentul de la Londra a acordului privind Brexitul, dar a refuzat în acelaşi timp să excludă o ieşire a Regatului Unit din UE pe 29 martie fără un acord, relatează agenţiile EFE şi AFP, citate de Agerpres.
17:40
Cea mai mare bancă elveţiană, UBS, a fost condamnată miercuri la plata unei amenzi de 3,7 miliarde euro, de către un tribunal corecţional din Paris, pentru activităţi bancare ilegale şi fraudă fiscală, informează AFP, potrivit Agerpres.
17:30
Deputatul din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP) în Parlamentul României, Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a prezentat astăzi, 20 februarie, în Camera Deputaților, într-o declarație politică, un scenariu ce poate deveni realitate odată cu alegerile parlamentare ce vor avea loc în Republica Moldova pe data de 24 februarie 2019.
16:50
Reprezentanții blocului ACUM „Platfoma Da și PAS”  și candidatul lor la alegerile parlamentare susțin că președintele Igor Dodon a prezentat la conferința de securitate de la München un plan de federalizare a Republicii Moldova.
16:45
Fostul deputat liberal, Boris Vieru, s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani. Anunțul a fost postat pe pagina de Facebook a Partidului Liberal.
16:40
Federaţia Franceză de Scrimă a recunoscut oficial duelul cu săbii laser drept un nou sport competitiv, relatează The Guardian, potrivit Mediafax.
16:15
Negociatorii Uniunii Europene au convenit miercuri asupra unor noi reguli privind procesarea vizelor în baza cărora ţările care refuză să primească înapoi migranţi care trăiesc ilegal în UE pot întâmpina dificultăţi când cetăţenii lor aplică pentru vize, transmite dpa, potrivit Agerpres.
16:15
Organizaţii şi instituţii din Europa, inclusiv din România, au fost vizate de atacuri cibernetice ruse, în perspectiva scrutinului europarlamentar, anunţă compania americană Microsoft, dar Moscova a negat orice implicare în aceste acţiuni informatice, informează Mediafax.
16:05
Pe 27 februarie, la Iaşi va avea loc primul forum al tinerilor antreprenori din R. Moldova şi România.
16:00
Serviciul de radioterapie din cadrul Institutului Oncologic a fost modernizat cu un tomograf computerizat performant care va contribui la tratamentul pacienților cu cancer. Cu ajutorul aparatului pot fi obținute imagini detaliate anatomice care sunt utilizate pentru delimitarea volumului tumoral și a organelor interne care se includ în zona de risc pentru iradiere.
15:55
Şedinţa de judecată în cel de-al doilea dosar penal împotriva fostului premier al R. Moldova, Vlad Filat, programată pentru miercuri, a fost amânată la solicitarea avocatului Victor Munteanu.
15:40
Cele mai ciudate 12 detalii despre premiile Oscar din 2019 includ faptul că una dintre protagonistele listei de nominalizaţi concurează cu idolii care i-au inspirat numele de scenă şi cel că un actor şi personajul său au aceeaşi zi de naştere, dar opţiunile lor politice sunt opuse, arată BBC, potrivit Mediafax.
15:20
Comisia Europeană (CE) a prezentat miercuri modul în care îşi va adapta metoda de calcul a sancţiunilor financiare pe care le propune Curţii de Justiţie a UE (CJUE) în cadrul procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, informează Agerpres.
15:05
Ședința de judecată în dosarul ce-l vizează pe Ilan Șor a fost amânată. Decizia a fost luată de către magistrații Curții de Apel Cahul.
15:00
Regatul Unit are termen până la mijlocul lunii martie să adopte acordul privind Brexit-ul încheiat cu Uniunea Europeană, au afirmat surse diplomatice din cadrul blocului comunitar, care au adăugat că, în caz contrar, ar fi prea târziu pentru ca liderii din celelalte state membre ale UE să-l aprobe înaintea retragerii propriu-zise din UE a britanicilor, programată la 29 martie, relatează miercuri Reuters, potrivit Agerpres.
14:55
Rusia va riposta oricărei desfăşurări de rachete nucleare americane cu rază „intermediară” de acţiune în Europa şi va ţinti atât ţările în care aceste rachete vor fi desfăşurate, cât şi Statele Unite, a ameninţat miercuri, în discursul său anual în faţa deputaţilor şi sentorilor, preşedintele rus Vladimir Putin, relatează News.ro, potrivit Digi24.ro.
14:45
Primăria municipiului Chişinău anunță că miercuri, 20 februarie, a fost semnat contractul de achiziționare a 31 de autobuze marca Isuzu Citiport de la o firmă offshore, ca urmare a desemnării câștigătorului la concursul desfășurat pe 8 februarie. Asta chiar dacă compania BMC Truck & Bus, care a fost descalificată din licitația pentru autobuze a contestat rezultatele acestuia la Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, scrie Mold-street.com.
14:40
Militarii Brigăzii „Dacia” au sărbătorit astăzi 27 de ani de la formarea unităţii, în cadrul unei ceremonii, desfăşurate la Cahul, în prezenţa corpului de comandă al Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale.
14:15
Trei parlamentari britanici şi-au anunţat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de prim-ministrul britanic Theresa May, aceştia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist, conform BBC.
14:10
Patru angajaţi de la căile ferate din Repubica Moldova au fost prinşi, în această dimineaţă, de poliţiştii din Ilfov, cu peste 5.000 de pachete de ţigări de contrabandă.
14:10
Cea mai mare bancă din Danemarca - Danske Bank A/S - a anunţat că se va retrage din statele baltice şi din Rusia, după ce Estonia a ordonat închiderea sucursalei sale aflată în centrul scandalului de spălare de bani, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
13:55
Biblioteca Națională a instruit, timp de un an și jumătate, 17 angajați care, la rândul lor, vor contribui la formarea și dezvoltarea competențelor profesionale ale angajaților din cadrul bibliotecilor școlare, sătești, orășenești, raioanele și municipale. În cadrul Galei formatorilor Bibliotecii Naționale, ediția I, aceștia au primit certificatele de atestare, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.