Trump ar putea anunţa încă de luni impunerea de taxe vamale suplimentare Chinei

Deschide.md, 16 septembrie 2018 19:30

Preşedintele SUA, Donald Trump, ar putea anunţa încă de luni impunerea de taxe vamale la importurile din China în valoare de încă 200 de miliarde de dolari, potrivit unui oficial de rang înalt de la Washington, în pofida planului negocierilor cu Beijingul pentru depăşirea conflictului comercial,

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Deschide.md

Acum 8 ore
22:40
Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip. Premierul s-a arătat îngrijorat de situația periculoasă din țările vecine, România și Ucraina. În România, recent, pesta a fost confirmată la cea mai mare fermă de porci din țară și a doua ca mărime din UE, fiind sacrificați peste 250 de mii de porci.
22:20
Premierul Pavel Filip va cere suspendarea președintelui Igor Dodon. Asta după ce Dodon a refuzat candidaturile de miniștri propuse de PDM.
Acum 12 ore
21:20
O însoțitoare de zbor a companiei China Eastern Airlines a ajuns în presa internațională, în luna mai, după ce iubitul ei a cerut-o în căsătorie chiar la bordul avionului. Însă propunerea s-a întors acum împotriva ei. Femeia a fost concediată din cauza gestului romantic al logodnicului său, scrie Mirror.
21:00
Autoritățile separatiste de la Tiraspol îi răspund președintelui Igor Dodon că nu sunt de acord cu un referendum în care să fie decisă soarta regiunii transnistrene.
20:30
Ataşaţii apărării, acreditaţi în Republica Moldova, au efectuat astăzi o vizită de documentare în Brigada de infanterie motorizată „Dacia”, dislocată în municipiul Cahul.
20:10
Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că este de părere că fostul director al echipei sale de campanie electorală, Paul Manafort, care a acceptat să coopereze cu procurorii în investigaţia privind ingerinţele ruse în scrutinul din 2016, va spune adevărul, relatează agenţia Reuters.
19:50
Guvernul va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni, care au suferit în urma accidentelor produse în orașele Kaluga din Federația Rusă și Genova, Italia.
19:00
Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari a primit în vizită de lucru pe șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pihor.
18:40
Handbalista Irina Pop, nascuta la Cluj, dar care joaca pentru Republica Dominicana, este protagonista unei fotografii care face inconjurul internetului.
18:10
Forțele militare aero-cosmice ale Rusiei au pierdut un avion de vânătoare MIG 31 într-o pădure din regiunea Nijegorod.
18:00
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a avut astăzi un șir de întrevederi cu membri ai Cabinetului de Miniștri din România, printre care ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Petru Bogdan Cojocaru, ministrul Turismului Bogdan Gheorghe Trif, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ștefan-Radu Oprea și ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă. În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat aspecte ale relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și România în domeniile economie și comerț, turism, telecomunicații şi tehnologii informaționale. Întâlnirile au avut loc în contextul vizitei delegației Republicii Moldova în România.
17:40
Un mercenar rus din Donbas a murit după ce s-a rănit în timpul testării vestei antiglonț de producție rusească.
17:30
Construcția și activitatea OrheiLand-ului lui Shor sunt pline de ilegalități. Acest lucru reiese dintr-o analiză a Centrului de Politici și Reforme, potrivit căreia lipsesc aparatele de casă și sunt angajați minori iar costurile de construcție a parcului nu ar fi reale.
17:30
Guvernul Bulgariei, condus de premierul Boiko Borisov, a anunţat că se va opune activării articolului 7 împotriva Ungariei, prin care acesteia îi va fi suspendat dreptul de a vota în cadrul Consiliului European, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.
16:50
Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Pavel Filip. Premierul s-a arătat îngrijorat de situația periculoasă din țările vecine, România și Ucraina. În România, recent, pesta a fost confirmată la cea mai mare fermă de porci din țară și a doua ca mărime din UE, fiind sacrificați peste 250 de mii de porci.
16:50
O jurnalistă a fost victima unui atac brutal, în timp ce transmitea live din mijlocul unui protest din Ucraina.
Acum 24 ore
16:00
Autoritățile Republicii Moldova au interzis accesul pe teritoriul țării a unui jurnalist macedonean și a unui activist al partidului lui Rogozin. Cei doi se îndreptau spre Transnistria unde urmau să aibă întâlniri cu reprezentanții regimului separatist.
15:50
15:40
Procuratura Anticorupție anunță despre finalizarea urmăririi penale și transmiterea spre examinare în judecată a unei cauze penale pornită de către ofițerii CNA, conform elementelor infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. (1) din Codul penal, pe faptul abuzului în serviciu, comis de către factorii de decizie ce administrează o companie.
15:40
Poligonul de gunoi din Bilicenii-Noi, unde sunt depozitate deșeurile menajere din municipiul Bălți, este, de patru zile, în flăcări. Fumul dens care se lasă peste traseul din apropiere împiedică circulația rutieră. Potrivit șefului Întreprinderii Municipale Direcția Reparații și Construcții Drumuri, Iurii Hmarnîi, cauza izbucnirii focului este lipsa tehnicii necesare, care ar permite compactarea eficentă a deșeurilor.
15:00
Pe fondul „acţiunilor de provocare“ ale Rusiei în Marea Neagră, prin manevrele militare desfăşurate, vine şi replica Armatei Române, care desfăşoară trageri de luptă şi exerciţii în zona litoralului.
14:40
Pentagonul a publicat prima strategie în materie de securitate cibernetică din mandatul administrației Trump. Documentul califică Rusia și China drept principalele pericole în materie de securitate cibernetică.
14:30
Mi-e atât de silă când scriu acest text, că îmi vine să fac din titlu o propoziție și cu asta să termin: ne batem joc de români în Anul Centenar.
14:30
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a obligat Federația Rusă să plătească 53 de mii de euro mamei lui Alexandru Stomatii, un tânăr care a fost încorporat forțat, iar apoi omorât într-o unitate militară din regiunea transnistreană. Într-o hotărâre emisă marți, 18 septembrie, CEDO a constatat că Rusia a încălcat prevederile Convenției Europene pentru Drepturile Omului privind dreptul la viață. În același document, CEDO a hotărât că Republica Moldova nu a încălcat aceleași prevederi ale Convenției, transmite IPN.
14:20
Cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză s-a încheiat cu succes. Runda a treia de negocieri s-a desfășurat în perioada 17-19 septembrie, la Chișinău, iar echipa de negociatori ai Republicii Moldova a fost condusă de Secretarul de Stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale, Iuliana Drăgălin.
14:10
Următoarea ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei Ilan Shor va avea loc pe 17 decembrie. Decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Cahul după ce au acceptat cererea avocaților de a efectua o expertiză financiar-contabilă.
13:50
În satul Cazaclia, raionul Ceadâr-Lunga, au demarat lucrările de lichidare a alunecărilor de teren. Pentru acestea Fondul Ecologic Naţional (FEN) a alocat peste 1,6 milioane de lei, transmite MOLDPRES.
13:50
13:10
13:00
Actualul deputat Elena Bodnarenco face un apel pe Facebook pentru a putea găsi documentele fostului deputat PCRM Constantin Starâș, care le-ar fi pierdut ieri în centrul Capitalei.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.