(live/update) Briefing de presă organizat de Partidul Democrat, după ședința Consiliului Politic Național

UNIMEDIA, 14 septembrie 2018 19:00

(update 18:57) Deși în anunțul privind organizarea briefing-ului era specificat ora 18:30, la tribuna PD, până la moment, nu ieșit niciun reprezentat.(18:30) După ședința extraordinară a Consiliului Politic Național, Partidul Democrat susține un briefing de presă.UNIMEDIA transmite live  

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de UNIMEDIA

Acum 12 ore
22:40
Șeful statului, Igor Dodon, susține că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. Anunțul a fost făcut în această seară la postul NTV Moldova. Premierul critică dur declarațiile lui Dodon.
22:20
Lansată pentru a concura celebrul Twitch, serviciul YouTube Gaming consta într-o aplicaţie şi website gândite pentru accesul facil la conţinut video şi live stream-uri pe teme de gaming.
22:20
Președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, James Pettit, înainte de încheierea misiunii sale în Republica Moldova. Într-un comunicat emis presei, PD susține că Pettit a apreciat viziunea pro-Moldova a PDM, considerând-o o „abordare corectă”.
22:20
Situația complicată privind răspândirea pestei porcine africane pe teritoriul Republicii Moldova a fost examinată astăzi în ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, Premierul Pavel Filip s-a arătat îngrijorat de situația periculoasă din țările vecine, România și Ucraina. În România recent pesta a fost confirmată la cea mai mare fermă de porci din țară și a doua ca mărime din UE, fiind sacrificați peste 250 de mii de porci. Totodată, în țara vecină a început deja vânatul mistreților care sunt principala sursă de răspândire a virusului și care ar putea migra și în Republica Moldova.
22:20
Cauza morţii lui Caravaggio, pictorul baroc italian ale cărui pânze realiste şi dramatice au stabilit un nou standard în arta occidentală, a fost dezvăluită la peste patru sute de ani de la deces, potrivit leparisien.fr.
22:20
Incendiu la o secție de de producere a ferestrelor și ușilor din PVC din Chișinău. În această seară, pompierii din cadrul IGSU al MAI au fost solicitați să intervină de urgență la lichidarea unui incendiu izbucnit într-o secție de producere a ferestrelor și ușilor din PVC, de pe strada Uzinelor nr.206.
22:20
Pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S. “RED UNION FENOSA” S.A. anunţă că mâine vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp indicate mai jos:
22:20
„Ridicol” și „nepotrivit” sunt termenii folosiți de președintele Statelor Unite, Donald Trump, pentru a vorbi despre acordul încheiat de Germania cu Rusia privind construirea gazoductului North Stream 2.
22:00
Șeful statului, Igor Dodon, susține că nu va semna decretele de numire a noilor miniștri. Anunțul a fost făcut în această seară la postul NTV Moldova. Premierul critică dur declarațiile lui Dodon. 
19:50
Curtea de Apel Cahul a admis, astăzi, demersul avocaților primarului de Orhei, Ilan Șor, privind efectuarea expertizei financiar-contabile și a programat următoarea ședință pentru 17 decembrie 2018.Experții susțin că astfel de expertize durează de obicei ani întregi, scrie anticorupție.md.
19:50
Guvernul va acoperi integral cheltuielile pentru repatrierea cetățenilor moldoveni, care au suferit în urma accidentelor produse în orașele Kaluga din Federația Rusă și Genova, Italia.
19:30
Curtea de Apel Cahul a admis, astăzi, demersul avocaților primarului de Orhei, Ilan Șor, privind efectuarea expertizei financiar-contabile și a programat următoarea ședință pentru 17 decembrie 2018.Experții susțin că astfel de expertize durează de obicei ani întregi, scrie anticorupție.md.
19:10
În contextul alegerilor parlamentare din februarie 2019, politicienii tot mai mult își afiliază Asociații Obștești sau Fundații de binefacere, care devin un paradis al finanțărilor netransparente pentru proiectele lor politice. Centrul de Politici și Reforme din Moldova a analizat cazul Asociației Obștești „Pentru Orhei”, dar și legislația și instituțiile care ar trebui să reglementeze aceste proceduri, noteză cpr.md.
19:00
În două zile, noile modele iPhone XS şi iPhone XS Max de la Apple vor ajunge în magazinele de specialitate din ţările care fac parte din primul val de lansare, însă deja telefoanele au ajuns în mâinile câtorva utilizatori din presa americană. Astfel, au apărut şi primele teste de performanţă cu noile telefoane, care pun procesorul Apple A12 Bionic în topul mondial de performanţă în majoritatea testelor. Anul trecut, A11 Bionic reuşea de asemenea să depăşească concurenţa de pe Android.
18:50
Preşedintele american Donald Trump va vizita astăzi statul Carolina de Nord, afectat de inundaţii majore în urma uraganului Florence, soldat cu cel puţin 32 de morţi în trei state americane, relatează Reuters.
18:30
Un model din Rusia spune că a fost ţinta unei alte doze de otravă şi acuză că Vladimir Putin vrea ca ea să moară, informează The Sun.
18:20
Purtarea unei discuţii în spaniolă şi schimbarea limbii în germană este un proces ce necesită un efort cognitiv.Conform creier, în momentul în care facem tranziţia de la o limbă la alta. „Schimbarea de la o limbă la alta în cadrul unei discuţii este o abilitate remarcabilă”, afirmă autorul studiului  Esti Blanco-Elorrieta, din cadrul Universităţii New York. limbajul semnelor la cel vorbit par să utilizeze aceleaşi procese cognitive. Studiile anterioare au arătat că în proces este implicat cortexul cingulat anterior şi cortexurile prefrontale. Cortexul cingulat anterior ne permite să fim atenţi, iar În timpul acestei tranziţii neuronale, creierul trebuie să lucreze mai mult pentru a face schimbul de la o limbă la alta. Pentru a observa ce se întâmplă când o persoană vorbeşte în două limbi în acelaşi timp, specialiştii au apelat la persoanele ce puteau vorbi atât prin limbajul semnelor, cât şi prin cel verbal, concomitent. 
18:00
Acum 24 ore
17:50
Justiţia franceză a confirmat miercuri în apel condamnarea celor doi şefi ai revistei Closer la o amendă maximă de 45.000 de euro fiecare pentru publicarea, în 2012, a unor fotografii în care Kate Middleton a fost surprinsă cu sânii goi.
17:40
Nissan a prezentat un observator spațial mobil – vehiculul conceptual Nissan Navara Dark Sky. Dezvoltat în Regatul Unit, în colaborare cu Agenția Spațială Europeană, acest laborator mobil este cel mai inteligent pick-up al Nissan.Premiera publică a maşinii a avut loc la Salonul Auto de Vehicule Comerciale de la Hanovra, Germania.
17:30
Primăria municipiului Chișinău anunţă despre demararea lucrărilor de amenajare a primului teren de sport multifuncţional, în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă. Este vorba de un terenul sportiv din str. Miron Costin, 10. 
17:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că la moment în capitală sunt înregistrate 2 accidente rutiere:- str.Miorița 9/2, cu implicarea a 4 automobile;- intersecția străzilor:Gh.Asachi – Grenoble.
16:50
Agenția Servicii Publice reamintește că cetățenii Republicii Moldova pot deține concomitent două pașapoarte valabile cu condiția ca datele personale ale titularului să fie identice.
16:50
Compania Ferrari a prezentat acum câteva ore în Maranello, Italia, în cadrul evenimentului numit Capital Markets Day, planul său de acţiuni şi dezvoltare pentru următorii patru ani. Acesta a fost prezentat de noul şef al mărcii Louis Camilleri, care l-a înlocuit pe Philip Morris, cel care a deţinut interimatul după decesul lui Sergio Marchionne.
16:40
Consorțiul internațional de investitori (BERD, Invalda INVL, Horizon Capital) care vor să cumpere 41,09% din acțiunile noi emise de Moldova-Agroindbank (MAIB) prin intermediul vehicului de investiții Heim Partners Limited din Marea Britanie, ar putea obține și drepturile de vot asupa unei cote de 7,28%, relatează mold-street.com.
16:30
Avia Invest a reprezentat cu mandrie Aeroportul Internaţional Chişinău şi Republica Moldova la cel mai important eveniment din domeniul aviaţiei mondiale.
16:20
Reconstrucţia Muzeului Naţional al Braziliei devastat de un incendiu ar putea dura zece ani, estimează UNESCO.
15:50
Ambasadorul agreat al Republicii Portugheze în țara noastră, cu sediul la Bucureşti, Fernando Manuel De Jesus Teles Fazendeiro, a prezentat copiile scrisorilor de acreditare secretarului de stat pentru afaceri bilaterale şi multilaterale al MAEIE, Tatiana Molcean.
15:50
Dr Nedret Emiroglu, director al Departamentului de urgențe în domeniul sănătății și bolilor transmisibile al Biroului Regional pentru Europa al OMS, a declarat că „există riscul ca regiunea Europeană să nu elimine rujeola și rubeola pînă în anul 2020 și riscă să nu atingă obiectivele de acoperire a imunizării".
15:40
Potrivit mai multor surse, ziua de naștere a regretatului maestru Vladimir Curbet, este 19 septembrie, deși data oficializată în documente mereu e acea de 5 decembrie. Această informație s-a confirmat și de către înregistrarea de naștere a maestrului la Biserica din Susleni, unde e scris că dumnealui e născut de "Ciuda lui Arhangel", așa i se zice în popor, sărbătorii religioase din această dată. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.