FOTO/VIDEO | Eveniment inedit: Eugen Doga a cântat pe peronul Gării Feroviare

Radio Chisinau, 14 septembrie 2018 19:00

Un eveniment inedit a avut loc, vineri, 14 septembrie, la Gara Chișinău. Renumitul compozitor Eugen Doga a susținut un excepțional recital de pian chiar pe peronul gării. Maestrul a interpretat câteva dintre cele mai faimoase melodii ale sale, încântând publicul și călătorii. Unii pasageri, care au venit la gară mai devreme pentru îmbarcarea în tren, au rămas minute în șir nemișcați, savurând acordurile instrumentului muzical.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 10 minute
09:30
În Marea Neagră vor avea loc, astăzi, exerciţii militare româno-ucrainene.
Acum 15 minute
09:25
Centrul de Politici și Reforme (CPR) Moldova a depistat mai multe ilegalități la parcul de distracții OrheiLand, care a fost finanțat și inaugurat de primarul de Orhei, Ilan Șor.
Acum 30 minute
09:20
Ministrul britanic pentru Europa și SUA, Alan Duncan, a declarat că Serbia trebuie să treacă la reforma sistemului de justiţie şi să asigure libertatea presei.
Acum o oră
09:05
Data de 20 septembrie marchează împlinirea a 44 de ani de la intrarea în exploatare a Transfăgărăşanului (Drumul Naţional 7C), considerat cea mai spectaculoasă şosea din România şi una dintre cele mai captivante din întreaga lume. Drumul leagă Muntenia de Transilvania, străbătând zone înalte din Munţii Făgăraş (cel mai înalt lanţ muntos din România), oferind călătorilor peisaje absolut magnifice.
09:00
Forţele israeliene au deschis focul în timpul unei demonstraţii din sudul Fâşiei Gaza, miercuri, ucigând un tânăr palestinian, a afirmat Ministerul palestinian de Sănătate, relatează Reuters.
08:50
Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi liderul nord-coreean Kim Jong Un pun punct final, joi, summitului lor de trei zile cu o excursie pe un munte considerat sacru, în timp ce SUA se arată dispuse să repornească discuţiile blocate privind denuclearizarea, transmite dpa.
08:40
Cartea jurnalistului de investigaţii Bob Woodward despre preşedinţia lui Donald Trump, ''Fear: Trump in the White House'', s-a vândut în 1,1 milioane de exemplare, stabilind un record de vânzări în prima săptămână de la lansare pentru editura Simon and Schuster, potrivit reprezentanţilor acesteia, informează AFP.
Acum 2 ore
08:35
Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a invitat mediatori, miniştri ai Afacerilor Externe şi diplomaţi din Consiliul de Securitate la o reuniune la New York săptămâna viitoare pentru a discuta pacea în Orientul Mijlociu, a anunţat miercuri ambasadorul palestinian la ONU, citat de AFP.
08:25
O delegaţie israeliană se va deplasa joi la Moscova pentru a prezenta concluziile anchetei sale după ce un avion al Rusiei a fost doborât accidental de către aliatul său sirian într-un raid israelian, transmite AFP.
08:05
Guvernul Bulgariei, condus de premierul Boiko Borisov, a anunţat că se va opune activării articolului 7 împotriva Ungariei, prin care acesteia îi va fi suspendat dreptul de a vota în cadrul Consiliului European, relatează site-ul publicaţiei Balkan Insight.
07:50
Cetățenii Republicii Moldova pot deține concomitent două pașapoarte valabile, cu condiția că datele personale ale titularului sunt identice. În acest sens, Agenția Servicii Publice amintește că doritorii pot solicita eliberarea unui nou pașaport în timp ce călătoresc în temeiul documentului de călători valabil, obţinut anterior.
Acum 4 ore
07:30
Președintele Igor Dodon a expediat o scrisoare premierului Pavel Filip prin care l-a informat că nu acceptă să numească cei doi candidați la funcțiile de ministru al sănătății, muncii și protecției sociale, precum și al agriculturii și industriei alimentare, propuși de Partidul Democrat, transmite IPN.
07:30
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a afirmat miercuri că a sosit timpul să fie rezolvată problema dificilă a Europei privind migraţia şi să se înceteze folosirea acestei chestiuni în scopuri politice, relatează agenţia DPA.
Acum 12 ore
22:55
Președintele Igor Dodon s-a pronunțat pentru un plan de reglementare a conflictului transnistrean elaborat la Chișinău și Tiraspol, care să fie aprobat prin referendum pe ambele maluri ale Nistrului, iar trupele ruse să rămână în Republica Moldova până la soluționarea definitivă a conflictului. Ideea sa este criticată de experți, care susțin că nu poate fi organizat un referendum în stânga Nistrului, având în vedere realitățile de acolo, inclusiv prezența militară rusă.
22:10
Radio România Chișinău a lansat miercuri, 19 septembrie, caravana “1918- când toți românii au zis DA”- proiect cultural ce presupune organizarea unor întâlniri și mese rotunde dedicate Centenarului Marii Uniri în 10 orașe din R. Moldova.
21:55
După alegerile parlamentare va fi clar tabloul Republicii Moldova: resetarea relaţiilor cu Uniunea Europeană sau izolarea vectorială, consideră expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul, Ion Tăbârţă.
21:30
Victimele violenței în familie, majoritatea femei și copii, sunt singure în fața agresorilor familiali. Aceștia pot rămâne nepedepsiți dacă plângerile femeilor sunt examinate superficial de către poliție, iar angajații poliției documentează insuficient cazurile, întocmind, uneori, cu erori procesele verbale cu privire la contravenții. De această părere este Lilia Potîng, juristă în cadrul Asociației Promo-LEX, citată de IPN.
20:50
Republica Moldova a fost aleasă să facă parte din Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru o perioadă de trei ani, transmite IPN.
Acum 24 ore
20:25
Furtuna Ali, care a lovit miercuri Irlanda, a provocat moartea a două persoane, un turist elveţian a cărui rulotă a fost luată de vânt şi un tânăr strivit de căderea unui copac, relatează AFP.
20:00
Echipa de fotbal Fortuna Dusseldorf a fost amendată cu suma de 20.000 euro din cauza fanilor săi care au folosit obiecte pirotehnice în primul tur al Cupei Germaniei, contra celor de la Koblenz.
19:40
Un avion de luptă MiG-31, model despre care armata rusă a anunţat că va fi echipat cu rachete hipersonice de tip Kinjal - menţionate printre cele mai moderne arme ruse de către preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre Starea Naţiunii la 1 martie - s-a prăbuşit miercuri în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Nijni Novgorod (vest), informează Interfax şi newsru.com.
19:20
Evenimentul „4x fun” de la Samsung părea să fie destul de misterios, însă deja există zvonuri despre produsele pe care compania le va prezenta luna viitoare. Se pare că este vorba totuşi despre smartphone-uri mid-range, ale căror capabilităţi foto vor fi peste cele ale modelelor care intră în concurenţă directă. Informaţiile disponibile în acest moment vorbesc despre modelele Galaxy A9 Star Pro şi Galaxy A7 2018, ambele echipate cu multe camere pe partea din spate.
18:55
Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un plan în materie de politică externă pentru îmbunătăţirea infrastructurii energetice, digitale şi de transporturi în relaţia cu Asia, dar Bruxellesul neagă ideea că ar vrea să contracareze ambiţiile Chinei.
18:40
Directorul general al celei mai mari bănci din Danemarca, Danske Bank, a demisionat, pe fondul unui scandal privind spălarea de bani, transmite BBC.
18:25
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat miercuri, 19 septembrie, la București cu Ministrul Economiei din România, Dănuț Andrușcă, despre proiectele comune de infrastructură, inclusiv Transgaz, inițiativele de afaceri şi investițiile în regiune.
18:05
"Drumul Serbiei spre Uniunea Europeană trece și pe la Zagreb și trebuie rezolvate problemele care nu s-au rezolvat ani la rând" – a transmis în Parlamentul Croației premierul croat, Andrej Plenkovic, răspunzând la interpelările deputaților.
17:50
Guvernul Republicii Moldova a încălcat în mod abuziv şi intenţionat legislaţia naţională şi convenţiile internaţionale când a expulzat cei şapte cetăţeni ai Turciei, profesori la liceul "Orizont", se arată într-o declaraţie a asociaţiei de apărare a drepturilor omului Promo-LEX, citată de Infotag.
17:40
Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit să coopereze în vederea depunerii unei candidaturi comune la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2032, au anunţat cele două ţări într-un comunicat publicităţii miercuri, după întâlnirea dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, informează agenţiile Yonhap şi Reuters.
17:25
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni cu omologul său american, Donald Trump, pe 24 septembrie şi cu cel iranian, Hassan Rohani, pe 25 septembrie la New York, în marja celei de-a 73-a Adunări Generală a ONU, a anunţat miercuri Palatul Elysée, citat de AFP.
17:10
Republica Moldova a fost aleasă să facă parte din Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru o perioadă de trei ani, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.