Cea mai veche înregistrare audio realizată cu David Bowie, vândută pentru 45.000 de euro

Democracy.md, 14 septembrie 2018 16:20

Licitaţia a avut loc marţi, în nordul Marii Britanii, la casa Omega Auctions.Înregistrarea demo a trupei The Konrads din 1963, care include o partitură vocală susţinută de foarte tânărul David Bowie, cu mult înaintea celebrelor momente Ziggy Stardust, a fost recuperată de unul dintre colegii de formaţie ai regretatului star şi avea un preţ de pornire de 10.000 de lire sterline (11.200 de euro).Cu toate că Bowie era, la 16 ani, saxofonistul grupului, înregistrarea îl surprinde în calitate de solist, interpretând piesa "I Never Dreamed". Înregistrarea nu a avut niciun fel de efect la vremea ei, casa de discuri Decca, pentru care era realizată proba, oferindu-le celor de la The Konrads şansa unei audiţii abia un an mai târziu. Şi atunci numai pentru a-i respinge. De altfel, Bowie a părăsit ceea ce a rămas în istorie ca prima sa trupă la scurt timp după acest eşec, scrie Mediafax.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Democracy.md

Acum 30 minute
09:20
Primarul satului, Grigori Chior, susține că, lucrările au început cu întârziere, deoarece a fost mai greu de găsit antreprenorul care să realizeze acest proiect, relatează gagauzinfo.md.În același timp, potrivit primarului, lucrările urmează să fie finalizate în primăvara anului viitor. În zona alunecărilor terenul va trebui secat, după care râpa va fi astupată, iar în locul ei va fi construită o stradă, cu toate comunicaţiile necesare.De menționat că, în zona de risc se află 6 gospodării din localitate.Pentru lucrări Fondul Ecologic Naţional (FEN) a alocat peste 1,6 milioane de lei.
Acum 12 ore
21:40
”Presa din Platon Trust Media este finanțată din bani murdari, din miliardul furat de Platon, din banii proveniți de spălătoria de bani rusească, ce a fost închisă abia în 2016 de către guvernarea PDM. Motiv în plus pentru Platon Trust Media să atace guvernarea actuală”, este concluzia la care a ajuns Ion Harghel.În continuare, acesta aduce și exemple concrete de duble standarde cu care operează aceste instituții media.”Pe 10 august anul curent, apare o înregistrare audio cu autorul miliardomatului, Veaceslav Platon, făcută înainte de alegerile parlamentare din 2014. Acesta face o declarație foarte dură și periculoasă, că aproape i-a reușit să pună Moldova pe brânci! Platon a recunoscut că el este autorul miliardomatului, fapt confirmat și de investigația realizată de Roman Anin, un jurnalist rus, dar și de investigația realizată de Zeppelin.md.
Acum 24 ore
19:20
În Omsk a fost finalizată ancheta penală pentru trafic de ființe umane care a fost deschisă împotriva unei mamei care și-a vândut copilul nou-născut. Cumpărătoare a devenit, de asemenea, inculpată în acest caz.Potrivit investigației, mama a făcut acest pas, pentru că nu a putut s-o întrețină, și a decis să-și vândă copilul. Potrivit postului de televiziune "78", mama în vârstă de 25 de ani a publicat pe internet un anunț că dorește să „pună viitorul copilului” în mâini mai bune. Ea a fost contactată de o învățătoare din St. Petersburg. Aceasta a transferat mamei biologice trei mii de ruble, după care a mutat copilul la St. Petersburg.Ambele riscă până la 10 ani de închisoare.
18:20
 Cei doi tineri care și-au unit destinele la grădina zoo din Minnesota au rămas cu o amintire specială pentru toată viața. Imaginile surprinse de Chris and Kristy Photography au devenit virale, iar oamenii sunt fascinați de reacția unui urs din Rusia care se uita la cei doi tineri și părea că-i binecuvântează.„Pozele au fost ideea fotografilor. Au spus că au fost foarte norocoși să reușească acest cadru, pentru că de obicei animalele sunt hrănite la ora la care noi am făcut ședința foto înainte de ceremonie. Acest urs grizzly din Rusia a fost singurul suficient de drăguț să ne binecuvânteze”, a povestit mirele.Mireasa a explicat că grădina zoo din Minnesota este deținută de autorități și nu este una privată, care să funcționeze în scopul obținerii profitului, iar animalele sunt bine îngrijite.„Există grădini zoologice mai puțin prietenoase.
17:40
Bloggerul Anatolie Chirilov aduce, însă, câteva exemple de foști miniștri, din fostele Guverne, care chiar nu au nici în clin nici în mânecă cu domeniile pe care le-au gestionat.Unul dintre cele mai controversate exemple ar fi cel al lui Viorel Cibotaru, ex-lider PLDM și ex-ministru al Apărării, în guvernul AIE II. Acesta a studiat jurnalismul la Universitatea de Stat din Moldova și nu are nicio tangență cu domeniul militar.Bloggerul aduce și alte exemple, la fel de concludente. «Maia Sandu – Ministru a Educației, dar  a studiat la Academia de Studii Economice a Moldovei. ”Experta în Economie, care nu vedea spălătoria miliardelor a șefului. Anatol Șalaru – a deținut funcția de Ministru Trasportului și Infrastructurii Drumurilor.  A făcut studiile la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemițanu”. Dorin Recean- Ministru Afacerilor Interne. A făcut Academia de Studii Economice din Moldova.
17:20
Potrivit Democracy, cea de-a IV-a ediție a Reuniunii Teatrelor Naționale se va deschide în data de 19 septembrie cu spectacolul ,,Carnavalul” de Ion Luca Caragiale, în regia lui Alexa Visarion, jucat de actorii Teatrul Național „Mihai Eminescu”, și se va încheia pe 30 septembrie cu același spectacol, doar că în regia lui Silviu Purcărete, rolurile fiind interpretate de actorii Teatrului Național ,,Radu Stanca” din Sibiu. De asemenea, la această ediție vor fi montate spectacolele: ,,Scrisoarea” – Teatrul Național ,,I. L. Caragiale” din București; ,,Gaițele” și ,,Cealaltă țară” – Teatrul Național ,,Marin Sorescu”, Craiova; ,,Steaua fără nume” – Teatrul Național Târgul-Mureș; ,,Tzara arde și Dada se piaptănă” – Teatrul Național Cluj-Napoca; ,,Despărțitorul” – Teatrul Muzical-Dramatic ,,B.P. Hașdeu” din Cahul; ,,O noapte furtunoasă” – Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” din Bălți etc.
17:20
 Potrivit datelor IGSU al MAI, un trecător a observat un câine căzut într-o făntînă de canalizare de pe str. Cetatea Albă, mun. Chișinău, și a apelat numărul unic de urgență 112.Pompierii ajunși la fața locului, au stabilit că câinele se afla la o adâncime de aproximativ 3 metri. În mai puțin de 15 min, salvatorii au reușit sa salveze animalul si să-l scoată la suprafața. Câinele nu a avut de suferit.
17:20
”Știați că 70% din comportamentul uman este dictat de emoții și nu de rațiune? Anume din acest motiv PIB-ul nu spune aproape nimic. Emoțiile contează. Iar aici stăm prost de tot. Nu vorbesc de Moldova, e o situație generală în lume. Statistic vorbind, omenirea are cea mai lungă creștere economică din perioada măsurată, care durează peste 10 ani. Iar conform Gallup 2017 Emotions Report, în prezent oamenii de pe întreg mapamond au cele mai negative sentimente din ultimii 10 ani. Și asta în condițiile creșterii economice înregistrată”, scrie Veaceslav Ioniță.În opinia sa, orice performanță economică este incompletă, dacă nu se schimbă percepția oamenilor. ”Poți face minuni în economie, dar dacă nu ai grijă de percepția cetățenilor nu contează ce ai făcut. Anume acest sentiment de insatisfacție și duce la toate nemulțumirile și revoltele urmărite cam pe oriunde în prezent.
17:00
Într-o conferință de presă la IPN, președintele AO Pro Ortodoxia, preotul Ghenadie Valuța, susține că non-familiștii nu au dreptul moral să judece pro-familiștii. Acesta spune că, pentru a fi un bun exemplu, Maia Sandu ar trebui să-și întemeieze propria familie.Potrivit lui Ghenadie Valuța, Congresul Familiei, desfășurat sub patronajul șefului statului, a fost un miracol. Un eveniment de asemenea amploare, organizat într-o țară atît de mică precum e Moldova, este posibil doar cu ajutorul lui Dumnezeu. Congresul a avut drept scop abordarea problemelor cu care se confruntă familia, dar discutarea riscurilor propagandei netradiționalistului, la nivel local și internațional, și identificarea de soluții.Mihai Balica, activist, consideră că Maia Sandu nu are dreptul moral să-i critice pe cei care tind să trăiască așa cum au trăit strămoșii.
16:20
Potrivit Democracy, țara noastră va deţine mandatul de membru al Comitetului Permanent BRE OMS pe un termen de trei ani, începând cu data alegerii, se precizează într-un comunicat al Ministerului Sănătății. Numirea Republicii Moldova la acest post este o recunoaștere a progreselor realizate de țara noastră în implementarea politicilor de sănătate recomandate de OMS, în scopul accesului universal la servicii de sănătate a populației. Comitetul Permanent al BRE OMS este constituit din 12 reprezentanţi ai celor 53 de țări membre ai Biroului European al OMS, care aprobă programele și politicile la nivel regional, ce urmează să fie implementate de statele membre. Menționăm că Republica Moldova a devenit membru al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în anul 1992, cooperarea în cadrul OMS fiind realizată în baza Acordurilor Bienale de cooperare.
16:20
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Raluca Brezeanu, accidentul s-a produs pe drumul naţional 1B, care face legătura între Ploieşti şi Buzău, în localitatea Loloiasca, scrie news.ro.Primele cercetări de la locul accidentului arată că un TIR care se deplasa către Buzău nu a oprit la trecerea pentru pietoni şi a lovit o fetiţă în vârstă de 11 ani, care traversa strada regulamentar. În urma impactului, fetiţa a murit pe loc, iar medicii de la Serviciul de Ambulanţă Prahova ajunşi acolo nu au mai putut decât să constate decesul.
15:20
 1.      Chişinău, sectorul Botanica, or.Sîngera:str.A.Donici, A.Mateevici, Ştefan cel Mare, Chişinăului, Dealul Leului, M.Eminecsu, Munceşti, Păcii - parţial în intervalul de timp între 09:15 - 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie a liniei electrice aerienestr.Ştefan cel Mare, C.Negruzzi, Horelor, Liviu Damian, M.Costin, Orheiului, P.Zadnipru, Doinelor - parţial în intervalul de timp între 09:30 - 19:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 2.      Chişinău, sectorul Buiucani:str.Ioana Radu 29, V.Lupu 42/2, 42/5, 42A-Z, 42, 46/4, 85 - în intervalul de timp între 09:00 - 17:00, pentru lucrări de reconstrucţie LEA 3.      Chişinău, sectorul Buiucani, or.Vatra:str.Feroviarilor, Fîntîniţei, Grădinilor, Tinereţii - parţial în intervalul de timp între 09:00 - 17:00, pentru admiterea persoanelor terțe în instalațiile electricestr.Luceafărul, Ştefan Vodă, M.
14:40
Potrivit Democracy, în curând, merele noastre vor fi exportate și în Israel. Primul lot - probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie curent prunele proaspete din Republica Moldova vor fi exportate în Canada.  Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări - spre exemplu strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele - în 16 state. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din Germania, Italia, Portugalia, țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina și România.    Pentru accederea produselor moldovenești și pe piețele din alte regiuni ale lumii, continuă dialogul cu mai multe state cu potențial pentru producătorii din țara noastră.
14:20
 Toată procesiunea a fost transmisă pe pagina de facebook a comunității satului, iar din poze, se vede că a fost un demers nu chiar simplu. Ori cocostârcul are câțiva metri înălțime, iar pentru a-l vopsi a fost nevoie de mai schele.  Toată operațiunea a fost realizată de niște tineri originari din Rădoaia, dar care la moment muncesc în Germani și Franța. Schelele au fost donate pe o zi de un agent economic din localitate, iar de ospățul muncitorilor s-a ocupat „mămuca Ileana cu mămăliga și Lilia cu plăcintele”, după cum scriu tinerii rădoieni.  Efortul de o zi al tinerilor a fost apreciat de mai mulți săteni, iar acum, unul din simbolurile satului arată cu mult mai bine. Următoarea etapă, va fi curățirea și reamenajarea fântânei propriu-zise, mai spun tinerii.
14:10
În textul documentului se reafirmă susţinerea SUA faţă de suveranitatea, independenţa şi integritatea Moldovei. Proiectul de rezoluţie înaintat de senatorul Cristopher Coons susţine Dialogul Strategic SUA-Moldova ca un mijloc de întărire a relaţiilor bilaterale şi de îmbunătăţire a reformelor democratice, economice şi de securitate aplicate deja în Moldova. În acelaşi timp, se mai arată în document, Statele Unite susţin eforturile de combatere a companiilor de dezinformare desfăşurate în Europa de est.Secretarul de Stat american şi organizaţia USAID sunt încurajate să ofere asistenţă pe reformele din domeniul justiţiei şi cele privind siguranţa energetică.Zilele acestea, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, se află în vizită în Statele Unite unde are o serie de întâlniri cu oameni politici americani şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.
13:20
 Din cauza unui sofer, care si-a parcat masina neregulamentar, troleibuzul plin cu pasageri nu putea sa treaca.
12:20
Tragedia a avut loc în noaptea de 30 spre 31 mai curent. Cazul însă a ieşit la iveală peste câteva zile, atunci când oamenii legii au fost alertaţi de o femeie care anunţa despre dispariţia prietenei sale.În cadrul investigaţiilor demarate pe faptul dispariţiei femeii, adjunctul procurorului-şef al raionului Criuleni, împreună cu grupa operativă, s-au deplasat la domiciliul fostului concubin al femeii. În timp ce bărbatul se ascundea în casă, iar poliţia îl căuta, procurorul a observat în grădina acestuia o porţiune de pământ proaspăt săpat. Cu o ustensilă a săpat mai adânc, descoperind corpul neînsufleţit al femeii dispărute, făptaşul fiind încătuşat pe loc. Potrivit probatoriului, victima, în vârstă de 38 de ani, aflându-se la domiciliul fostului concubin, s-a certat cu acesta. În urma conflictului, inculpatul a lovit-o crunt în regiunea capului, femeia decedând pe loc.
11:20
Flux majorat de transport la această oră, se stabilește:Sectorul BUIUCANI: str.Vasile Lupu, direcția str.E.Coca – C.Stere;intersecția cu sens giratoriu: str.C.Ieșilor - I.Creangă – bd.Ștefan cel Mare.Sectorul CENTRU: str.Miorița direcția str.Grenoble;bd.Ștefan cel Mare, de la str.M.Bănulescu Bodoni direcția str.Ismail;bd.Iu.Gagarin direcția sens giratoriu: Albișoara - D.Cantemir.Sectorul BOTANICA: bd.Dacia (Viaduct), în direcția intersecției străzilor:Ciuflea – București.Sectorul CIOCANA: str. Vadul lui Vodă direcția sens giratoriu TUTUN-CTC;str.A.Russo direcția str.N.Dimo.Sectorul RÎȘCANI: la fel se circulă: str.C.Orheiului – Studenților, direcția intrarea în capitală;intersecția cu sens giratoriu străzilor:Calea Orheiului – Renașterii Naționale;intersecția cu sens giratoriu: bd.Moscova – str.A.Russo – Kiev.
10:10
Centrul va fi amenajat pe teritoriul necropolei municipale și va oferi servicii de sterilizare a maidanezilor și îngrijire postoperatorie (3-7 zile). Animalele vor fi prinse din stradă, sterilizate, ținute pe perioada postoperatorie și apoi vor fi eliberate.Potrivit edilului-șef al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul noii structuri a fost angajat deja un veterinar, iar centrul medical este dotat cu consumabile în proporție de 80%. De asemenea, a fost efectuată licitația pentru construirea volierelor pentru animale. Acum autoritățile publice locale așteaptă autorizarea de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, pentru începerea activității Centrului.
Ieri
09:20
 Soția individului a chemat poliția. Oamenii legii au încercat să discute cu bărbatul și să-l convingă să lase membrii familiei să intre în casă, dar fără succes.Ulterior, la fața locului a intervenit grupul operativă din cadrul Inspectoratului de Poliție Ciocana care a intrat cu forța în apartament, dar și o autospecială a pompierilor.Bărbatul a fost dus la Inspectoratul de Poliție Ciocana, iar ulterior la Spitalul de Psihiatrie, unde a fost internat.Incidentul s-a produs pe strada Ginta Latină din Capitală.
18 septembrie 2018
19:20
Zborurile din Chișinău către Timișoara vor avea loc de trei ori pe săptămână: miercuri, vineri și duminică. Prețul unui bilet dus-întors începe de la 100 de euro, cu toate taxele incluse la achiziționarea de pe site-ul operatorului. „În prețul de 100 de euro aveți inclus serviciu, bagaj de cală de 20 kg, serviciu inflight și bineînțeles bagajul de mână. Mizăm pe Timișoara ca o destinație nouă de la Chișinău pentru că e un oraș încărcat de istorie, e o destinație foarte bună de city break-uri. Și Chișinău e o destinație de interes pentru mulți timișoreni”, a declarat consilierul directorului general Tarom, Cristian Blană.Unii călători spun că această cursă este binevenită.„Cred că este o idee bună. Nu am zburat până acum, dar dacă voi avea nevoie, o voi face cu această curs㔄E foarte pozitiv. Va fi comod spre toată lumea. Am zburat spre București, dar nu la Timișoara.
18:20
Solicitată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Briceni, Dina Fomin, a declarat că poliția a fost alertată la miezul nopții de către  un bărbat care trecea prin zonă și a observat bebelușul.Oamenii legii au identificat-o, la scurt timp, pe mama copilului, care s-a dovedit a fi o tânără de 17 ani, originară din raionul Edineț. Fiind adiată, tânăra a declarant oamenilor legii că a lăsat temporar copilul în grija unor cunoscuți și nu știa despre faptul că micuța a fost lăsată fără supraveghere.Asistenta medicală în secția Pediatrie a spitalului raional Briceni, unde a fost internată copila, Eleonora Țurcan, a declarat pentru IPN că micuța se simte bine. La spital a fost adusă și mama, care se află împreună cu copilul.Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru lăsare în primejdie.
17:20
Potrivit Doxologia, vor conferenția nouă mari istorici și oameni de cultură din Europa și Statele Unite ale Americii, dar și Acad. Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, specialiști în istoria României, istoria Balcanilor, istoria Imperiului Habsburgic, Primul Război Mondial și constituirea statelor națiune la începutul secolului al XX-lea în sud-estul și centrul Europei.Reliefând importanța și semnificația acestei manifestări științifice, Acad. Victor Voicu, vicepreședinte al Academiei Române, apreciază că „Marea Unire și Întregirea României în anul astral al istoriei noastre – 1918 – nu a fost un capriciu al istoriei, al unor întâmplări conjuncturale ori un dar al marilor puteri, ci consecința firească și inevitabilă a luptei seculare a românilor pentru unitate națională”.Conferința este organizată de Academia Română în programul „Centenar”.
17:00
Nu este clar deocamdată care este motivul demisie sale. Contactat telefonic, Ruslan nu a răspuns.Ruslan Munteanu a fost numit în funcția de director-adjunct al Serviciului de Informații si Securitate în 2015 de către președintele Nicolae Timofti, la propunerea directorului SIS de atunci.
16:40
 “Aсeste remanieri se fac paşnic şi liniştit, nu aşa cum se făcea în trecut. Asta atestă faptul că, în sfârşit, după atâţia ani, este o schimbare civilizată. S-au remaniat două ministere importante”, a declarat Alexandru Cuzneţov, pentru Publika TV. “Este o mişcare care va da rezultate acum şi în viitor. Sunt activităţi profunde, de lungă durată, care atestă intenţii serioase în aceste două ministere”, a mai spus analistul.Amintim că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat astăzi, după ședința săptămânală a formaţiunii, că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va fi condus de către Nicolae Ciubuc, în prezent director al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), iar la șefia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale va veni fostul primar interimar al Capitalei Silvia Radu.
16:30
Potrivit Democracy, mai multe recomandări referitor  la însămânțarea de toamnă a terenurilor agricole găsiți în atașamentul de mai jos.
16:20
SA „Apă-Canal Chișinău” îndeamnă consumatorii vizați să-și asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei, transmite IPN.Între orele 09.00 și 15.00, furnizorul de apă planifică lucrări de spălare a turnurilor și rețelelor de alimentare cu apă din satul Ghidighici. Ca urmare, furnizarea apei potabile va fi întreruptă pe străzile Ponoarelor, Câmpiei și Bucov.Totodată, în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către compania „Gas Natural Fenosa”, este posibilă deconectarea energiei electrice, proces care va conduce la sistarea alimentării cu apă pe străzile Fântâniței și Tineretului din orașul Vatra. Sistările sunt planificate între orele 09.00 și 17.00.După finalizarea lucrărilor, livrarea serviciilor de alimentare cu apă va fi reluată la parametrii planificați.
16:00
“Admir oamenii care, prin talentul și munca lor, fac Republica Moldova cunoscută și apreciată în afara granițelor. Marea noastră soprană Valentina Naforniță este una dintre acele persoane cu har, care ne fac să fim mândri de fiecare dată când urcă pe orice scenă a lumii”, a scris Vlad Plahotniuc, într-o postare pe Facebook.“Dar cel mai mult ne bucurăm când vine și cântă aici, acasă. Asta s-a întâmplat și aseară, în încheierea Festivalului Internațional “Maria Bieșu”. Am felicitat-o și i-am mulțumit pentru acest spectacol și pentru că este un extraordinar ambasador al țării noastre. Fundația Edelweiss, pe care o patronez, va continua să susțină evenimentele culturale iubite de moldoveni”, a mai scris Plahotniuc.
15:10
Potrivit unor martori, cetățeanul a înjurat angajații consiliului aflați în ograda instituției după care a vandalizat bariera. Acesta s-ar afla în stare de ebrietate. Imediat a fost solicitat intervenția poliției. Ajunși la fața locului, angajații IP Cahul au documentat cazul. Locul public și mai ales bunul public trebuie respectat de către toți cetățeni. Dumnealui venind la consiliu a deteriorat bariera de la intrare, care era instalată pentru a nu permite la toate mașinile să intre în ograda instituției. Când s-au adresat la el angajații pazei – i-a numit vulgar, i-a insultat și chiar i-a amenințat. După asta a plecat. Ne-am adresat către politie. La momentul de față poliția investighează cazului, inclusiv și stabilirea și repararea prejudiciului cauzat” ne-a declarat Ion Groza, Președintele raionului Cahul, solicitat telefonic.
13:50
Potrivit Democracy, Procuratura municipiului Chișinău anunță că  a finalizat urmărirea penală şi a deferit justiţiei dosarul de învinuire a acesteia. Procesul penal a fost pornit în baza plângerii depuse de o locuitoare a capitalei care reclama acţiunile ilicite ale învinuitei şi a fiicei acesteia. Potrivit probatoriului acumulat, în intervalul anilor 2014-2017, învinuita, împreună cu fiica sa, şi-au promovat prin Internet capacităţile extrasensoriale, susţinând că au puteri miraculoase de vindecare sau că pot să-i ajute pe oameni să-şi găsească fericirea. Persoanele interesate erau invitate la domiciliul învinuitelor, unde prin înşelăciune, erau determinate să achite câte 100 de lei pentru o „primă şedinţă de vindecare”. Ulterior, prin metode psihologice specifice de manipulare acestea dobândeau bunurile victimei pe care, în caz de refuz, o amenințau cu decesul copiilor sau alte consecințe grave pentru familia acesteia.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.