O nouă premieră în Arabia Saudită | O companie aeriană angajează femei copilot din regat

Radio Chisinau, 14 septembrie 2018 16:15

Compania aeriană saudită Flynas a lansat o campanie de recrutare de femei saudite pentru posturi de copilot şi însoţitoare de zbor, o premieră în regatul ultraconservator, informează AFP, citat de Agerpres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Radio Chisinau

Acum 30 minute
22:55
Președintele Igor Dodon s-a pronunțat pentru un plan de reglementare a conflictului transnistrean elaborat la Chișinău și Tiraspol, care să fie aprobat prin referendum pe ambele maluri ale Nistrului, iar trupele ruse să rămână în Republica Moldova până la soluționarea definitivă a conflictului. Ideea sa este criticată de experți, care susțin că nu poate fi organizat un referendum în stânga Nistrului, având în vedere realitățile de acolo, inclusiv prezența militară rusă.
Acum 2 ore
22:10
Radio România Chișinău a lansat miercuri, 19 septembrie, caravana “1918- când toți românii au zis DA”- proiect cultural ce presupune organizarea unor întâlniri și mese rotunde dedicate Centenarului Marii Uniri în 10 orașe din R. Moldova.
21:55
După alegerile parlamentare va fi clar tabloul Republicii Moldova: resetarea relaţiilor cu Uniunea Europeană sau izolarea vectorială, consideră expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul, Ion Tăbârţă.
21:30
Victimele violenței în familie, majoritatea femei și copii, sunt singure în fața agresorilor familiali. Aceștia pot rămâne nepedepsiți dacă plângerile femeilor sunt examinate superficial de către poliție, iar angajații poliției documentează insuficient cazurile, întocmind, uneori, cu erori procesele verbale cu privire la contravenții. De această părere este Lilia Potîng, juristă în cadrul Asociației Promo-LEX, citată de IPN.
Acum 4 ore
20:50
Republica Moldova a fost aleasă să facă parte din Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru o perioadă de trei ani, transmite IPN.
20:25
Furtuna Ali, care a lovit miercuri Irlanda, a provocat moartea a două persoane, un turist elveţian a cărui rulotă a fost luată de vânt şi un tânăr strivit de căderea unui copac, relatează AFP.
20:00
Echipa de fotbal Fortuna Dusseldorf a fost amendată cu suma de 20.000 euro din cauza fanilor săi care au folosit obiecte pirotehnice în primul tur al Cupei Germaniei, contra celor de la Koblenz.
19:40
Un avion de luptă MiG-31, model despre care armata rusă a anunţat că va fi echipat cu rachete hipersonice de tip Kinjal - menţionate printre cele mai moderne arme ruse de către preşedintele Vladimir Putin în discursul său despre Starea Naţiunii la 1 martie - s-a prăbuşit miercuri în timpul unui zbor de antrenament în regiunea Nijni Novgorod (vest), informează Interfax şi newsru.com.
Acum 6 ore
19:20
Evenimentul „4x fun” de la Samsung părea să fie destul de misterios, însă deja există zvonuri despre produsele pe care compania le va prezenta luna viitoare. Se pare că este vorba totuşi despre smartphone-uri mid-range, ale căror capabilităţi foto vor fi peste cele ale modelelor care intră în concurenţă directă. Informaţiile disponibile în acest moment vorbesc despre modelele Galaxy A9 Star Pro şi Galaxy A7 2018, ambele echipate cu multe camere pe partea din spate.
18:55
Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un plan în materie de politică externă pentru îmbunătăţirea infrastructurii energetice, digitale şi de transporturi în relaţia cu Asia, dar Bruxellesul neagă ideea că ar vrea să contracareze ambiţiile Chinei.
18:40
Directorul general al celei mai mari bănci din Danemarca, Danske Bank, a demisionat, pe fondul unui scandal privind spălarea de bani, transmite BBC.
18:25
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a discutat miercuri, 19 septembrie, la București cu Ministrul Economiei din România, Dănuț Andrușcă, despre proiectele comune de infrastructură, inclusiv Transgaz, inițiativele de afaceri şi investițiile în regiune.
18:05
"Drumul Serbiei spre Uniunea Europeană trece și pe la Zagreb și trebuie rezolvate problemele care nu s-au rezolvat ani la rând" – a transmis în Parlamentul Croației premierul croat, Andrej Plenkovic, răspunzând la interpelările deputaților.
17:50
Guvernul Republicii Moldova a încălcat în mod abuziv şi intenţionat legislaţia naţională şi convenţiile internaţionale când a expulzat cei şapte cetăţeni ai Turciei, profesori la liceul "Orizont", se arată într-o declaraţie a asociaţiei de apărare a drepturilor omului Promo-LEX, citată de Infotag.
17:40
Coreea de Nord şi Coreea de Sud au convenit să coopereze în vederea depunerii unei candidaturi comune la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2032, au anunţat cele două ţări într-un comunicat publicităţii miercuri, după întâlnirea dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, informează agenţiile Yonhap şi Reuters.
17:25
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, se va întâlni cu omologul său american, Donald Trump, pe 24 septembrie şi cu cel iranian, Hassan Rohani, pe 25 septembrie la New York, în marja celei de-a 73-a Adunări Generală a ONU, a anunţat miercuri Palatul Elysée, citat de AFP.
Acum 8 ore
17:10
Republica Moldova a fost aleasă să facă parte din Comitetul Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății pentru o perioadă de trei ani, transmite IPN.
16:55
Majoritatea europenilor sprijină primirea de refugiaţi, chiar dacă mulţi dezaprobă felul în care Uniunea Europeană a gestionat afluxul record de migranţi, al cărui punct culminant s-a înregistrat în urmă cu trei ani, indică un nou sondaj de opinie realizat de Pew Research Center şi preluat miercuri de Reuters.
16:45
Satelitul francez Taranis, aflat în căutarea ''feţei ascunse'' a furtunilor, va studia din spaţiu mai ales fenomenele luminoase care sunt generate de acest tip de intemperii, cu scopul de a ajuta aviaţia militară şi pe oamenii de ştiinţă care încearcă să afle mai multe informaţii despre antimaterie, informează AFP.
16:35
Cauza morţii lui Caravaggio, pictorul baroc italian ale cărui pânze realiste şi dramatice au stabilit un nou standard în arta occidentală, a fost dezvăluită la peste patru sute de ani de la deces, potrivit leparisien.fr, citat de Mediafax.
16:30
Radio România Chișinău a lansat miercuri, 19 Septembrie, la biblioteca raională din orașul Briceni caravana “1918- când toți românii au zis DA”- proiect cultural ce presupune organizarea pe parcursul a trei luni, a unor întâlniri și mese rotunde în care vor fi abordate subiecte legate de istoria spațiului dintre Prut și Nistru în ultimii 100 de ani, cu invitați precum istorici, jurnaliști oameni de cultură, in biblioteci, licee și instituții de cultură din 10 orașe din R. Moldova.
16:25
Cea de-a treia rundă de negocieri pe marginea Acordului de Liber Schimb dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză s-a încheiat cu succes, anunță MInisterul Economiei și Infrastructurii.
16:10
Preşedintele rus Vladimir Putin nu a avut niciun contact (telefonic) cu omologul său sirian Bashar al-Assad după incidentul legat de avionul de recunoaştere rusesc de tipul Il-20, care a fost doborât accidental în noaptea de luni spre marţi de apărarea antiaeriană siriană, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov, citat de RIA Novosti şi Interfax.
16:00
După alegerile parlamentare va fi clar tabloul Republicii Moldova: resetarea relaţiilor cu Uniunea Europeană sau izolarea vectorială, consideră expertul Institutului pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) Viitorul, Ion Tăbârţă.
15:50
Angajații Detașamentului salvatori și pompieri al sectorului Botanica din Capitală au intervenit, ieri, într-un caz mai puțin obișnuit.
15:45
Italia, Spania şi Grecia sunt reticente la ideea de a face agenţia europeană pentru paza frontierelor Frontex o forţă capabilă să îşi desfăşoare efectivele la graniţele UE, a estimat miercuri cancelarul austriac Sebastian Kurz, care va susţine această propunere la summitul celor 28 de la Salzburg.
15:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat că agenții economici care intenționează să comercializeze prune în Canada nu au nevoie de permis special pentru export de la instanțele de stat. ANSA nu va întocmi liste pentru export (cum se procedează în cazul cu exportul în Federația Rusă), transmite MOLDPRES.
15:35
Victimele violenței în familie, majoritatea femei și copii, sunt singure în fața agresorilor familiali. Aceștia pot rămâne nepedepsiți dacă plângerile femeilor sunt examinate superficial de către poliție, iar angajații poliției documentează insuficient cazurile, întocmind, uneori, cu erori procesele verbale cu privire la contravenții. De această părere este Lilia Potîng, juristă în cadrul Asociației Promo-LEX, citată de IPN.
15:30
Fostul director al laboratorului din Moscova, Grigori Rodcenkov, care a dezvăluit amploarea dopajului în sportul din Rusia, a avertizat Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) că ridicarea suspendării Rusiei ar fi ''o catastrofă'', informează AFP, potrivit Agerpres.
Acum 12 ore
15:20
Mai multe companii din industria uleiului de palmier, care furnizează materie primă unor importante branduri globale, au distrus 130.000 de hectare din pădurea tropicală indoneziană începând cu anul 2015, potrivit unui raport dat publicităţii miercuri de organizaţia Greenpeace, informează dpa.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.